ETANATARHAN LAPSET

Pihallamme on muutamat viime viikot leikitty etanatarhaa. Piha on täynnä limaisen niljakkaita etanoita, mitkä ovat sekoittaneet lasten pak...

kastelukannu lapsi

etanoita

etana

adidas pinkit lenkkarit etanoita 2

kaino pipo

pipo myssy

etana sieni etana sienet

syksy

Pihallamme on muutamat viime viikot leikitty etanatarhaa. Piha on täynnä limaisen niljakkaita etanoita, mitkä ovat sekoittaneet lasten pakan täysin. Etanoille on rakenneltu hiekkakoteja, niitä on hellitty ja niitä on löytynyt salakuljetettuna isompien lasten kotoa "terraarioista". Leikki on innostanut lapsia kovasti ja mukana menossa on ollut iso porukka 2-vuotiaasta kolmasluokkalaisiin tyttöihin sekä yksi tyttöjen ystävä, joka asuu meillä.


Kolmasluokkalaiset tytötkin viettävät viikonloppuisin tuntikausia etanafarmilla ja koulupäivien jälkeen leikit jatkuvat. Ainoa ongelma on, että "pojat pilaa ja rikkoo kaiken". Kuulemani mukaan joku naapurin äiti on jollekin pojalle jo sanonut, että pitää leikkiä omia leikkejään, mutta ne eivät kuulemma usko ;)


Uusin lemmikkieläin buumi mua hieman arveluttaa. Tänään etanafarmilla kuhistiin, kuinka lapset ovat löytäneet myös rotan pesän. Se voi toki olla rotanpesä, tai ihan mikä tahansa muu heinäkasa, mutta asui kasassa kuka hyvänsä, se elukka saa nyt kuulemma västerbottensostia välipalaksi.


Lasten suhtautuminen eläimiin on jotenkin tosi liikkistä. Jos omaa kotieläintä ei ole, hätä keksii keinot ja pihalta löytyy hellittäviä, oli ne sitten muurahaisia tai naapurin koiria. Meillä ei lemmikkieläintä ole, mutta lapsen kiinnostus pieniin eläimiin on kova ja asiantuntijuuskin huipussaan: isän kanssa oli tullut pieni vääntö, kun isä oli kertonut pienen karvapallon olevan marsu, kun lapsi oli ollut satavarma että kyseessä oli pupu. Sanaharkkaa marsu-PUPU-marsu-PUPU oli jatkunut kuulemma todella kauan kunnes isä oli myöntynyt, että olkoon sitten pupu :D


ps. Muistathan lukijatarjoukseni Kahteen Kuninkaaseen: 1.-2.9. saat kaikista tuotteista -15% alea alennuskoodilla mutsi. Tarjous koskee myös ulkoiluvaatteita, joten kannattaa ehdottomasti hyödyntää jos tälle syksylle mielii esim Ticket Outdoorin, Racoonin tai Molon talvihaalareita.


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

18 kommenttia

 1. Liikkistäpä hyvinkin, niinkauan kun ne hellittävät on niitä muurahaisia ja naapurin koiria. Vaan noi etanoiden kotiterraariot, Uh Huh!!!! Odota vaan, vielä niitä ilmaantuu teillekin...

  Harmi ettei se töpöhäntäkettu enää vieraile pihapiirissä. Oli oikein söpö riepuressu. Sille syötettiin eineslihapullia .

  Onkos se naapurin äiti menettämässä auktoriteettiaan, kun ei poijaat usko ;)

  VastaaPoista
 2. Aah lehtokotilot, nuo ihanat pienet tuholaiset. Tänään keräsin niitä puutarhasta 2 1,5l pullollista lasten kanssa. Sanoin lapsille että saavat rakettikyydin mehevimmille maille. Pelkään sitä hetkeä kun tajuavat totuuden ;) Kuumaa vettä vaan päälle ja roskiin. Mua ei ilahdutra syödyt kesäkurpitsat + muut kasvit.

  Ja noin muutoin olen kyllä varsin eläinrakas ja pari kesää meni ennen kuin näin nuo pelkkinä tuhoa tekevinä nilviäisinä. Tosin nyt harmittaa, etten aloittanut tuhoamista jo silloin muutama vuosi sitten, kun tähän muutettiin.

  VastaaPoista
 3. Voi ei, hihittelen täällä itsekseni tuolle Eevan kommentille kotiloiden rakettikyydistä mehevimmille maille. Mullekin on pari suurta "petosta" selvinyt vasta aikuisena. Esimerkiksi se, ettei lentokoneissa ole laskuvarjoja vaan pelastusliivit.

  VastaaPoista
 4. Jos nuo on lehtokotiloita niin o-ou :S Ne on aika ikävä riesa!

  VastaaPoista
 5. Onneksi ei tosiaan oo vielä meille tullut noita sisälle asti lapsen mukana ;)

  VastaaPoista
 6. En ollut itse edes ajatellut kotiloiden tuholaistaustaa ennenkuin parvekepuutarhaamme sunnitellut minna huomautti, että onpa niitä paljon pihassa. Naurattaa kyllä toi sun tarina minne elukat pääsee!

  VastaaPoista
 7. Kiitos, testailen tässä nikonin järkkäriä ja vaikka vielä menen automaattiasetuksin ni on kyl hyvä peli!

  VastaaPoista
 8. Muakin nauratti toi mehevämmät maat :D

  VastaaPoista
 9. Onneksi eivät ole lähteneet kiipeämään tänne 3.kerrokseen vaan pysyneet maan tasossa. On saanut omat kasvit olla rauhassa.

  VastaaPoista
 10. Pienellä pojallani ei sanavarasto ole laajin mahdollinen ja muistan kerran hoitovapaalla kun iloisena näytti lintua puussa ja kertoi tämän olevan hauva. Hymyhän siinä äidille tuli.

  Meillä kotona myös äiti keräs etanat ja kaatoi kuumaa vettä päälle. Kun vahingossa nähtiin tämä väitti ettei etanat tunne mitään kun ovat aamulla horroksessa. Talviunesta tuttu sana, meni jakeluun.
  Eihän äiti juksaa, ei tietenkään.
  Sen verran mun äiti oli hienotunteinen että hoiti tämän aikaisin aamulla, kun lapset vielä nukkuivat.

  VastaaPoista
 11. Kiitos Ale koodista! Racoonia lähti tilaukseen :)

  VastaaPoista
 12. Toisaalla etanat saa kylpyjä toisaalla ne on lemmikkejä ;) Ja voihan olla, että puussa olikin hauva, äiti ei vaan nähnyt sitä...

  VastaaPoista
 13. Vau! Onks toi hieman pätevämpi etana mitä noi meidän? :D

  VastaaPoista
 14. Hei hienoa, niissä oli aika söpöjä malleja nyt tullutkin! :)

  VastaaPoista
 15. No hän onkin jo kolmevuotias. :P Vielä meinaisi kasvaa hiukan. Akaattikotilo siis merkiltään, saattaa elää 15-vuotiaaksikin ja kasvaa miehen kämmenen kokoiseksi tuo jalkaosuus.

  VastaaPoista
 16. Älä ny! Meillä yhtenä päivänä oli toisen kerroksen makkarin ikkunassa yläreunassa tuollainen pieni tapaus! Aikamoisen matka oli kiivennyt. Muutaman päivän siinä limasteli ylös-alas ja sitten katosi.

  VastaaPoista
 17. Mitä olette tykänneet tuosta albababyn takista? Kannattaako sitä hankkia syystakiksi enää tähän aikaan vuodesta?

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images