PENNINVENYTTÄJÄN BASILIKAISET KOTIRUUAT

Tässä on ollut vaihteeksi tilipäivää odotellessa fiilikset käsillä, mikä on ihan hyvä juttu. Tulee hyödynnettyä noita oman puutarhan antimia...

Tässä on ollut vaihteeksi tilipäivää odotellessa fiilikset käsillä, mikä on ihan hyvä juttu. Tulee hyödynnettyä noita oman puutarhan antimia ja kuivakaapin sisältöä kun ei ole millä mässäillä hanhenmaksaa (mitä en ole kyllä koskaan edes maistanut, mutta sopi vertauksena hyvin kuvioon!). Tällä viikolla vuorossa on ollut basilikan liikakäyttö, koska sitä nyt vaan on ollut tarjolla niin paljon. Ehkä liikaakin.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Joku kyselikin pesto-ohjeeni perään, mutta mulla ei valitettavasti ole antaa mitään erikoisohjetta. Meillä pesto tehdään milloin mistäkin, nyt tuli tuoretta basilikaa, valkosipulia, seesaminsiemeniä, oliiviöljyä ja mozzarellaa, eli vähän sinnepäin vaihteeksi ja survimella sekaisin.


Toinen helppo ja halpa on mozzarellaleivät, mihin laitan tomaattisoosia ja mozzarellaa (näissä myös auramurua, kun sitä oli) ja uunin kautta pöytään. Päälle tuoretta valkosipulia ja sitä basilikaa edelleen. Fazer Cafesta saatu Grand blanc-leipä on sisältynyt kumpaankin ruokaan, pastan kaveriksi ja lämpimässä leivässä tietenkin pääosassa. On muuten tosi hyvä leipä, rapea kuori, pehmeä mutta sitkeä sisus ja isot kuplat.


Välillä musta tuntuu, että teen parhaat ruuat silloin kun pennit on tiukilla. Aika mielenkiintoinen huomio itselleni, mutta toisaalta perusainekset onkin usein niitä parhaita. Meillä perusaineksiin kuuluvat säilyketomaatti, pasta, jokin juusto, leipä, maito, sesongin vihannekset ja erilaiset sipulit. Niistä saakin helposti hyvää aikaiseksi, varsinkin pastoissa monesti vähemmän on paljon enemmän!


Ps. Palkkapäivä! Jee jee!


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

3 kommenttia

 1. Olen aina tehnyt pestoa pinjansiemenillä ja se on ollut aika kallista. Kiva ajatus, että sen voi tehdä halvemmillakin siememille. Pitää kokeilla! Ostan aina keväällä muutaman kaupan basilika-puskann, isken ne ikkunalaudalle ja basilikaa on riittänyt syksyyn asti. Aika halpaa:)

  VastaaPoista
 2. Ihanan näköisiä. Heti iski nälkä.
  Ihanan oloinen on myös koko blogi! :)

  VastaaPoista
 3. Herkullisen näköisiä ruokia. Tuli ihan nälkä!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images