MAAILMAN PARAS KROKOTIILI

Kuukausi sitten kävimme kaverini ja hänen lähes päivälleen samanikäisen pojan kanssa Lintsillä. Kaverini kertoi heillä olevan tosi kova kro...

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuukausi sitten kävimme kaverini ja hänen lähes päivälleen samanikäisen pojan kanssa Lintsillä. Kaverini kertoi heillä olevan tosi kova krokotiili-vaihe päällä ja osti Lintsin kaupasta pehmokrokon lapselleen. Illalla kun vietimme yövieraidemme kanssa aikaa, krokotiili oli lapsilla leikeissä mukana ja vaikka juuri 2 vuotta täyttäneet eivät vielä ole mitään leikkimisen mestareita (vaan tavarat pitäisi olla aina omassa kädessä ja kaveri vähintään metrin päässä) krokotiililla yhteisleikkikin onnistui. Toinen hyökkäsi ja toinen kiljui, sitten vaihto.


Siitä illasta asti myös meillä on ollut krokotiilit jutuissa päivittäin. Niistä on juteltu, niitä on katseltu youtubesta ja välillä meillä on asunutkin pieni krokotiili. Voitte siis arvata riemun määrän, kun lapsi yllätyksekseen sai myös oman Wild Republicin krokotiilin, minkä tilasin naapuriperheen mukana Lintsiltä.


Mä olen aika huono hankkimaan leluja itse, en vain ihan pysy kärryllä millainen olisi hyvä ja iän puolesta sopiva lelu. Ja täytyy sanoa, että jollen olisi nähnyt kuukausi sitten poikien krokotiilileikkejä, en olisi uskonut että se kivoin ja tähän mennessä eniten mielikuvitusleikkeihin aktivoiva lelu olisi pehmolelu.  Kun ei tuota ole kiinnostanut mitkään muut pehmolelut tai nuket pätkän vertaa! Nyt kuitenkin meillä asuu lähes metrinen krokotiili, joka syö ruusun terälehtiä, hyökkää mun varpaaseen, meinaa välillä syödä omistajansa pään ja joka otetaan kainaloon niin päivä kuin yöunillekin. Aika hellyyttävä parivaljakko nämä kaksi :)


Millaisia lempileluja teidän lapsilla on ollut 2-vuotiaana?

22 kommenttia

 1. Viime syksynä juuri kaksi täyttänyt sai Korkeasaaresta lumileopardin ja se on kyllä ollutsen jälkeen kaikista rakkain vaikka välillä syrjähyppyjä tehdään muidenkin pehmolelujen kanssa.

  VastaaPoista
 2. Täälläkin pehmot on pop! Meidän lapsilla (kohta 2v. ja kohta 6v.) on huoltoasemaketjun Apsi-apina pehmolelut. Mökkimatkoilla pysähdytään aina ko.huoltsikalle jätskille ja aina se kohta 2v.poika huutaa apinaa kun niitä kuvia näkyy siellä jokapaikassa. Tytön pehmoapina on tuunattu "oman-näköiseksi" ts. apinalle piti ommella helmikorvakorut ja nyt sillä on nilkassa pinkki side lääkärileikkien jäljiltä.

  VastaaPoista
 3. Voihan kroko! :D
  Juuri itsekin postasin pehmosta. Meidän Likan sydänkäpynen, Lammas-pehmo meni tänään kadoksiin. http://elamankevatta.blogspot.fi/2013/08/hei-vaan-lammas.html Onneksi tuo teidän krokotiili on vähän kookkaampi, niin ei ihan niin helpolla pääse katoamaan.

  VastaaPoista
 4. Meillä pojan kohta 2-v sydämen on vienyt ystäväni marimekon raitatrikoosta ommeltu koira. Koira kulkee mukana ja sitä syötetään, viedään potkupyörän kyydissä, se pääsee rannalle mukaan ja asuu yöt sängyn vieressä lattialla. Koira on nyt paras :)

  VastaaPoista
 5. Vräyyyyy! Kaikista hurjinta on, kun krokotiili ajaa kaivurilla tai käyttää poraa. Sitä huudon määrää... Vai sai K:kin sitten oikein kunnon krokotiilinpureman. Vaihe ei mene ihan heti ohi, ainakaan ei oo meillä menny moneen moneen kuukauteen :-D T. M & M

  VastaaPoista
 6. Meidän kaksiveen rakkain lelu on pitkään ja tunteella rakastettu Pentikin pehmopupu (jota tosin ei enää hyvällä tahdollakaan tunnista kaupasta löytyväksi siistiksi ja pehmeäksi serkukseen). Viikonloppuna olikin ohjelmassa hermoja raastava pupun kylvetysoperaatio, jonka jälkeen puhtaan pehmonsa nähnyt poika kysyi, että "Kuka pupu toi on?". Nyt selvitään taas jokunen kuukausi!

  VastaaPoista
 7. Puinen double decker on ihan jees, mutta pehmot ja puiset eläimet ykkösiä, kun ne voi pussailla toisiaan ja niitä voi laittaa nukenvaunuihin nukkumaan. Mökiltä löytyneet hemanit oli myös ihan hitti vaikka pelottavilta mun mielestä näyttivät, niillä vaan oli kädet silleen pystyssä että lapsi spontaanisti morjesti niille takaisin "moi". :D Hahmot selvästi jo menee ja tekee. Lisäksi nuppipalapelit on alkaneet kiinnostaa ja sujua tässä viikon sisällä, kypsässä 1v11kk iässä.

  VastaaPoista
 8. Ai niin, ja myöskin Peppi-nukke, joka yleensä iloisesti loilottaa lapsen päiväunien jälkeisen kiukun pois ja saa sen istumaan potalle paljastamalla oman pyllynsä ja käymällä ensin suuren helpotuksen tuovalla hädällä.

  VastaaPoista
 9. Ihana kroko :D Meillä poika sai 2.5v tienoilla lahjaksi duploja ja niissä oli sit niitä Duplo-ukkoja ja niille kaikille annettiin nimet : mummi, pappa, äiti, isä, isoveli, pikkuveli ja muutaman kaverin nimiset ukot löytyi sitten meiltä :) Nää ukkelit oli kokoajan mukana ja oli niin hauskaa kun esim bussissa poitsu yhtäkkiä kiljas täyteen ääneen "Mummi jäi!!" ja tietty kaikki kääntyi katsomaan ja pari kurkkas pysäkille ikkunasta ja pojalla oli vaan mummi-duplo jäänyt :D

  VastaaPoista
 10. meilläkin on sellainen, mutta ei ole kiinnostanut yhtään. Liekö syynä ettei ole korkeasaaresta vaan jostain tavallisesta kaupasta ;)

  VastaaPoista
 11. Hyvä idea tuo tuunaaminen. Ja varmaan menee matkat mukavasti kun apinan kotejä näkyy vähänväliä :)

  VastaaPoista
 12. Voi, tuo on niin surullista kun lempilelu katoaa. Ja varsinkin jos se on toiselta puolelta maapalloa haettu :/

  VastaaPoista
 13. Tuosta tuli mieleen, et naapurin 3lk tytöllä on meidän marimekon jämäpaloista ommeltu koira, missä oli ennen sitä säkkituolirouhetta. Nyt se on ihan littana kun rouheet on litistyneet mutta niin rakas että aina mukana.

  VastaaPoista
 14. Meillä kroko kävi tänään nepalilaisessa ;)

  VastaaPoista
 15. awww, sehän siinä on että pesu muuttaa rakasta ulkomuotoa aivan liian siistiin suuntaan!

  VastaaPoista
 16. hyvä idea toi nuken pissattaminen, meillä taitaa krokotiili saada illalla hammaspesun..

  VastaaPoista
 17. Meillä dublot on vielä vaan rakentamista, tai oikeastaan sitä tykillä ampumista. Lapsi katsoo videolta sitä jake ja mikä mikä maa-ohjelmaa, muttei erityisemmin ole kiinnostunut saman sarjan duploukoista, meillä vaan krokotiili räyhää :)

  VastaaPoista
 18. Meidän 2-vuotiaan suosikkeja ovat autot & eläimet. Tämän hetken suosikkilelu on pieni poliisiauto (maija pienoiskoossa). Eläimistä taas pop ovat Duplon & Schleichin muovihahmot. Pehmoleluista ei ole juurikaan kiinnostunut.

  VastaaPoista
 19. Meidän 2.v lemppari on keltainen fisher prisen koulubussi. Sellaisella leikittiin joka ikinen kerta kerhossa ja mä yritin sellaista huutonetin kautta metsästää mut suolainen hinta postareineen jätti aina huudon tekemättä. Voi sitä ilon ja onnen päivää kun kirpparilta köytyi busdi ukkoineen vaivaisella 4e. Poika on kylkenut se kainalossa nyt 2 vko bussi seuraa mukaan kylpyyn, potalle, automatkalle, pyörän tarakalle ja tietysti unikaveriksi yöllä :)

  VastaaPoista
 20. Meidän 6v poika lienee raahannut mukanaan puolimetristä pehmolehmää reilut 3v. Meillä tiedetään hyvin mistä maito ruokapöytään tulee :D Mutta kaikista parhainta on kyllä nähdä riemu pojan silmissä, kun eskarista/ulkoa kotiin tultaessa kaveri täytyy käydä ensimmäisenä nappaamassa kainaloon sieltä minne se on milloinkin jätetty odottamaan. Hieman kaiholla tässä jo itsekin on tullut valmistauduttua henkisesti siihen, että milloin pehmokaveri ei enää olekaan menossa mukana. Siinä vaiheessa taitaa jokin tietty aikakausi päättyä meidän perheessä :(

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images