LAIVALLA SYÖMÄSSÄ

Mitä yhteistä on känniääliöillä ja lapsiperheillä? Ruotsinlaiva. Ei siis liene sattuma, että kävin ekan kerran laivalla vasta raskaana olles...

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Mitä yhteistä on känniääliöillä ja lapsiperheillä? Ruotsinlaiva. Ei siis liene sattuma, että kävin ekan kerran laivalla vasta raskaana ollessani, oli näet ennakkoluuloja kumpaakin porukkaa kohtaan. Nyt nopealla laskulla olemme käyneet Tukholmassa pojan kanssa 5 kertaa vuoden sisällä ja koskaan ei olla menty lentäen. Olemme menneet niin Viking Linella kuin Siljallakin, nukkuneet ikkunattomassa sillipurkissa ja deluxe-luokan hyteissä. Paras kokemus on tähän asti perhehyteistä, missä tilaa on tarpeeksi myös oleiluun. Tykkään laivoista aina vain enemmän, onhan se aika camp-henkistä, mutta ei haittaa :D


Ruotsinlaivakammostani päästyäni sain Ruotsinlaivan buffet-kammon. Siellä on varmasti vain ranskiksia ja nakkeja ja ihmiset ihan kännissä. Viimeksi Mintun jengin kanssa risteillessä testasimme Siljan buffetin ja se yllätti positiivisesti. Tällä kertaa testasimme Vikingillä matkustusmuotoa, missä söimme mennen tullen laivalla ja Tukholmassa jotain pientä evästä vain. Tämä oli kyllä ruokailujen osalta helpoin ja hauskin reissu, vaikka toisaalta Tukholman ravintoloita on tosi kiva testata, varsinkin Viking Linen terminaalin läheisyydessä sijaitseva Södermalm kun on täynnä vaikka minkälaisia ravintoloita.


Kun lapsi on vielä pieni, hän syö kummallakin suurimmista laivafirmoista ilmaiseksi sekä aamupalalla että iltabuffassa. Ikäraja ilmaisessa lastenlounaassa on ainakin Vikingillä 6 vuotta. Yleensä otamme aina laivalla aamupalan mennen tullen, mutta iltabuffetit on ollut tosiaan ihan uusi juttu. Nyt siis siitä.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


salaatti buffet


OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


viking buffa


Buffetti lienee monelle tuttu juttu, mutta kerrataan mitä siihen kuuluukaan. Laivojen buffeteissa henki taitaa olla usein merellinen ja alkupala sekä pääruokapöydät notkuvat paljon kalaa erilaisissa muodoissa. Itse pidän kyllä kalasta, mutta en ole mikään himokalaihminen, eli omat lautaseni kasasin maltillisin merenherkuin. Omia lemppareitani pöydässä oli muun muassa saaristolaisleipään tehdyt pienet toast skagenit, lapsi taas tykkäsi (ihan hulluna) kokonaisista katkaravuista. Niitä meni paluumatkalla lähes 30 kpl...


Lämmin ruoka oli perussettiä eli kermaperunoita, kanaa, paahtopaista ja punaviinikastiketta, lohta, täytettyjä lettuja ja paljon kaikkea raskasta. Pääruokapöydän oma lemppari oli janssoninkiusaus, mitä en ollutkaan syönyt hetkeen. Silti oma lautanen (lautaset siis) täyttyivät pääasiassa alkupalapöydän herkuista sekä mainion salaattipöydän antimista. Salaatteja oli niin ruokaisia kuin kevyimpiäkin, hyvät ruokaisat salaatit veivät tietenkin tilaa pääruualta mutta se ei paljon haitannut, niin hyviä ne olivat. Oikeastaan olisin pärjännyt ihan hyvin alkupala- ja salaattipöydällä, enkä ehkä olisi huomannut koko lämpimän ruuan puutetta, ellei se pöytä olisi ollut keskellä ruokailutilaa.


lastenpöytä


Lastenpöytä oli lastenpöytä, niin hyvässä kuin pahassakin. Ranskiksia, kalanugetteja, pitsaa, hodareita ja kanavartaita sekä pilkottuja vihanneksia. Jos olisin tiedostavampi, vaatisin tietenkin jotain järkevämpää lastenpöytään mutta kun koko buffetti on täynnä lapsille sopivaa syötävää, ei siihen perinteiseen lastenbuffaan ole pakko koskea. Kuitenkin kun ollaan lapsille vieraassa ja jännässä paikassa, voi ruokahalu olla joillakin lapsilla hankalasti herätettävissä, joten onhan se hyvä, että tuollaisia lasten herkkuja vaihtoehdoksi löytyy. Kyllä omakin poika popsi nakkeja katkarapujen lisäksi. Ja jälkiruokapöydän anti maistui tietenkin meille kaikille, itse tykkäsin eniten tosi hyvän makuisesta tiramisusta mitä söinkin niin, että taitaa olla kiintiö hetkeksi täynnä :)


Tässäpä buffetin annista! palataan Ruotsin puolen tekemisiin myöhemmin :) Risteilymme on saatu erään bloggaajatapahtuman goodiebagista. Vaikka tällä kertaa ilmaiseksi päästiinkin matkaan ja syömään, on tuo buffetsyöminen sen verran helppo ratkaisu lapsen kannalta, että jää varmasti tavaksi ainakin menomatkoille. Ja onhan se ihanaa aina, kun pääsee istumaan valmiiseen pöytään!


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

13 kommenttia

  1. Ootte ihan samikset kun teillä on samanlaiset hapsunilkkurit!

    VastaaPoista
  2. Eikä oo, kun ihanaa! Sitten kun sun päällä näkyis vielä ihonvärinen (tai olipahan mikä väri tahansa) jumpsuitti, niin sit se vois olla jo vähän noloa...

    VastaaPoista
  3. mä lapsena söin aina vain perunasalaattia ja suklaamoussea. Ja kumpaakin syön edelleen. Tosin nyt syön myös jotain muutakin, mutta varsinkin suklaamoussea menee. Olen harkinnut vieväni pakasterasian mukaan, voin jatkaa syömistä, kun vatsa on vähän tasoittunut.

    VastaaPoista
  4. Silloin, kun meidän tytöt olivat pienempiä ja reissattiin paljon laivalla Suomessa, käytiin aina buffassa syömässä - niin junttia kuin se olikin. Kaikki saa siellä vatsansa täyteen, eikä Peetun superallergisuudesta tarvinnut tehdä mitään numeroa. Päinvastoin oli kiva, että Peetu näki, että muutkin valkkaavat syömisiään, eikä vain hän.

    Siljan buffeesta ei niin ole kokemusta, mutta tuntuu, että Vikingillä ovat kiitettävästi modernisoineet tarjontaa. Löytyy kasviksia ja aasialaista ja raikkaita, vähän kevyempiä vaihtoehtoja. Tosin nyt on jo pari vuotta edellisestä laivareissusta... :)

    Toivottavasti teillä oli kivaa Tukholmassa muutenkin!

    VastaaPoista
  5. Itse olen todennut, että lasten kanssa buffet on kätevä. Ruuan saa heti. Ainakaan meidän lapset ei jaksa odottaa... (tuskin muidenkaan) ja sieltä on helppo valkata lapsille sopivat sapuskat eikä tartte ottaa vain lasten listan juttuja. Tosi en ole ikinä tilannut lasten listan juttuja lapsille, vaikka olisimme olleet tilausravintolassa syömässä. Kesän reissulla virossa tilasimme aikuisten annoksen puoliksi kahdelle lapselle, eikä se ollut ainakaan siellä ongelma. Varsinkin esikoinen tykkää syödä meillä just sitä mitä aikuisetkin. Isi on suuri idoli ja sitä mitä isi laittaa suuhunsa, niin sitä laittaa myös esikoinenkin...

    VastaaPoista
  6. Ei huonot herkut juniorilla =) En voi syödä enää kalaa (pirun kala-allergia joka iski aikuisiällä) mutta kun vielä pystyin, menin laivan buffaan ihan vaan katkarapujen takia. Ne on niiiiin hyviä <3

    VastaaPoista
  7. Heh, ei ehkä pukisi täysin sellainen :)

    VastaaPoista
  8. Mä oon miettinyt kans noilla bloggaajatapaamisilla/media-aamupaloilla et saisko herkkuja mukaan jos vaan ois tarpeeks hölmö ja ottas jonku frozzybagin messiin :D

    VastaaPoista
  9. No helppoudessahan tuo voittaa kaiken! Ja maut olivat nyt kohdillaan, just noi salaatit ja alkupalat oli tosi hyviä. Että ei muutaku tytöt mukaan ja laivalle buffaan ;)

    Junttiuskin on lähinnä asennekysymys, oon ihan mieluusti juntti jos se helpottaa elämää. Niinkuin buffat.

    Tukholmassa on aina kivaa, teillä paistaa aurinko aina ja leikkipuistotkin oli täynnä söpöjä isiä, mitä sitä muuta kaipaisikaan!

    VastaaPoista
  10. Mä teen just noin kanssa, lapselle aikuisten annos ja syön itse siitä sitten kahta ruokaa jos jää yli. 2-vuotiaat on kaiken lisäksi aika kovia syömään, usein saan vain maistaa ruokaa.

    Ja nopeus todellakin on hyvästä. Noihin buffetteihin voisi vaan keksiä jonkun tekemispuolen lapsille, jotain aktiviteettia nurkkaan tms.

    VastaaPoista
  11. No on! Mutta onneksi siellä buffassa oli paljon juttuja myös kala-allergisille. Salaateissa taisi olla täysin kalaton tarjonta kautta linjan, vain caesar-kastikkeessa oli anjovista.

    VastaaPoista
  12. Heippa

    Ihanalta kuulostava reissu. :) Voinko udella upean neuletakkisi merkkiä ja ostopaikkaa. Voi kun saisinkin samanlaisen jostakin.

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images