SITRUUNA - VALKOSUKLAA FROYO

Olen rakastunut jäätelökoneeseeni. Se ei ehkä ole kaikista tehokkain ja jossain vaiheessa liian paksu massa ei vain enää pyöri (esimerkiksi...

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen rakastunut jäätelökoneeseeni. Se ei ehkä ole kaikista tehokkain ja jossain vaiheessa liian paksu massa ei vain enää pyöri (esimerkiksi silloin kun lätisen Wandaben kanssa puhelimessa ja lopetan puhelun kiroiluun kun kone leikkaa kiinni...), mutta riittävän hyvä 25 euron vehkeeksi. Mutta oikeasti olen tehnyt sillä vain muutaman kerran perinteistä jäätelöä ja muuten erilaisia jäädytettyjä herkkuja, mistä tämä seuraava on mielestäni se onnistunein.


Sitruuna-jogurttijäätelöä ja valkosuklaan paloja. Tunnetteko jo veden kielellänne? Tämä on niin hyvää, ettei sanat riitä kertomaan. Lukekaa silti ohje!


2dl kuohukermaa, n. 7 kukkuralllista ruokalusikallista kreikkalaista jogurttia, 1dl sokeria, 2 luomusitruunan kuoret raastettuna sekä 1 sitruunan mehu. Seos jädekoneeseen ja odotteluaikana rouhitaan noin 100g valkosuklaata paloiksi. Seoksen ollessa pehmiksen kaltaista, kone kiinni ja suklaamurut lusikalla sekaan ja pieneksi hetkeksi koko hoito pakastimeen kovettumaan. Jäätelön voi halutessaan koristella sitruunamelissan lehdillä (kuvissa) tai mustilla unikonsiemenillä, mitkä rimmaavat sitruunan kanssa todella hyvin ja ovat hauskoja nonparellien asemasta muutenkin. Jos et ole kokeillut unikkoa ja sitruunaa/limeä, kokeile ihmeessä!


Ja jos mielit tätä herkkua ilman jädekonetta, muista glukoosisiirappi tai vaihtoehtoisesti esimerkiksi hyvä tujaus limoncelloa estämään umpijäätyminen!

7 kommenttia

 1. haha, laitoin omasta mielestäni liikaa gammakirkkautta ku nopeesti säädin värejä. Tää onkin ihan sellanen sisustusblogiusva, missä noi sitruunat nyt on ;)

  VastaaPoista
 2. Oi nami!!
  ... ja kaloreita ei mietitä ;) täytyispä katella tuota glukoosisiirappia.

  VastaaPoista
 3. Mmm.. Kuullostaa niin herkulliselta! Pitääpä laittaa linkki eteenpäin meidän keittiövastaavalle, Peetulle!

  VastaaPoista
 4. Meillä turkoosit jäätelökipot odottavat tekijäänsä pakastimessa ympäri vuoden, joten tämä resepti lähtee kyllä kokeiluun - varsinkin noiden "sisustusblogisitruunoiden" myötä! ;D

  VastaaPoista
 5. Testaisin tätä heti huomenna, ellen olisi tällä perkeleen imetysdieetillä. Ohje pääsee siis "kun tää imetys joskus loppuu niin syön vain nyt kiellettyjä asioita"-kansioon odottamaan tulevaisuutta.

  VastaaPoista
 6. Vatkaatko kerman vaahdoksi ennen sekaan laittoa?

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images