MUSIIKKI, VANHA HEILANI

Mulla on ollut viime viikosta Sonylta media lainassa VAIO tab 20 tietokone. Se on niin hyvä varsinkin äänentoiston osalta, että melkein itk...

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Mulla on ollut viime viikosta Sonylta medialainassa VAIO tab 20 tietokone. Se on niin hyvä varsinkin äänentoiston osalta, että melkein itkettää. En edes muistanut pikkuläppäriä käyttäessä, että tietokoneellahan voi kuunnella musaakin ja nyt kun en hetkeen tarvi edes erillisiä kaiuttimia, olen ottanut kaiken irti. Eilen löysin uudelleen last.fm:n mitä en ollut käyttänyt vuosiin ja siellä oli ihanasti tallessa monen vuoden takaiset suosikkini, mitä olen joskus pöytäkoneelta kuunnellut. Ai että oli ihana löytö, en edes muistanut puolia sadoista kuuntelemistani bändeistä!


Mulla on ennen musiikki kulkenut mukana kaikkialle, enkä ihan ymmärrä milloin ja miksi kiinnostus siihen loppui. Se taisi olla raskausajan vaikeat ajat, vauvavuoden hektisyys ja sitten se vain unohtui. Ja nyt tuntuu, kuin vanha ihastus olisi löytynyt uudelleen! Tai no, last fm:n etusivua katseltuani vanha ihastus tosiaankin löytyi uudelleen, kun sen silmät tapittaa profiilini bändilistasta ihan konkreettisestikin, mutta tämä tunne minkä musiikki saa pitkästä aikaa aikaan, ah!


lastfm


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Tässä Sonyn äänentoistosta, sisäänrakennetusta bassokajarista ja samalla itse musiikista aivan eri tavoin innostuneena muistin ykskaks myös yhden suosikkini Tampere ajoiltani, bändin joka oli silloin vasta perustettu ja mikä oli livenä ihan mahtava. Jalava löytyikin helposti spotifysta, minne ostin juuri unlimited-oikeudet ettei tätä musiikkihurmostani katkaistaisi mainoksin eikä rajoitetuin kuunteluoikeuksin. Jalava oli julkaissut ekan levyn tänä vuonna ja nyt kun olen ihan huumaantuneena kuunnellut biisejä, lienee pakko hankkia levy itselle. Antti Westmanin ääni, tsiiisööös se on hunajaa ja musiikki on niin kaunista ja mahtavaa. Kuunnelkaa itse!


http://www.youtube.com/watch?v=_dAM4KkGFw0

Uusiakin suosikkeja on löytynyt esimerkiksi Karri Koirasta. Mun on ollut positiivinen pakko tutustua muuhunkin musiikkiin kuin poppiin viime aikoina, kun Bellasiskot kuuntelevat pääsääntöisesti vain räppiä. En vieläkään ole ihan perillä keitä on Jodarok ja Eevil Stöö, mutta Karri Koirasta tykkään kyllä! Jotenkin samaistun tuohon Koiran "aina kun sut nään, sanon jotain typerää/ Eiks oo noloo käyttää pyöräilykypärää / ei vaan ei vaan emmä sitä tarkottanut ollenkaan/ mut sä lähit himaan polkemaan"


Tuntuuko teistä joskus musiikkia kuunnellessa, että sekoatte onnesta? Musta tuntuu nyt siltä, se on käsittämättömän hyvä fiilis.

11 kommenttia

 1. Joo, hyvä musa saa joskus todellakin melkein sekoamaan onnesta! Mutta mä olen myös miettinyt tuota samaa, että mitä mulle oikein on tapahtunut, kun ennen kuuntelin musiikkia suunnilleen koko ajan ja se oli oikeasti iso osa mun elämää, mutta nyt voi mennä pitkiäkin aikoja niin, että ainut kuulemani musiikki on joku ruokakaupassa soiva taustamusiikki. Kai se tää pikkulapsiperheen arki on joskus (koko ajan?) sellaista henkiinjäämistaistelua, että kaikki ei-elintärkeä jää vähän taka-alalle. Harmi, sillä hyvästä musiikista saa tosi paljon voimia ja iloa ja perspektiiviä elämään, ainakin minä saan.

  Mutta tästä kirjoituksestasi inspiroituneena aion nyt kyllä kaivella vanhoja suosikkeja esille ja fiilistellä jonain iltana ihan kunnolla niiden parissa. Aika moni bändi/artisti tuolta sun listalta on muuten ollut kovassa kuuntelussa aikoinaan mullakin, hyvä musamaku sulla siis. ;)

  VastaaPoista
 2. Hei, sähän voit käydä mun last.fm profiilissa, se on nimellä elsa_1 niin siellä on ehkä kilometri tällasia kolmikymppisen ex-popparin biisisuosituksia. Huomaa pakkomielteen joihinkin biiseihin ja bändeihin ihan heti :D

  VastaaPoista
 3. Mutta palaan vielä tuohon, että ilmeisesti tää äitys jotenkin muuttaa ihmistä ja sitä ihan oikeasti unohtaa ne entiset harrastukset, niinkuin nyt vaikka musiikin kuuntelu. Nyt kun tässä on mahdollisuus popittaa täysillä koneen kautta, se tekee asiasta hieman helpomman kun voi vaan napsauttaa spotifystä niitä hyviä biisejä. Nyt kuuntelen Jalavaa, äsken meni Kauko Röyhkän ja Riku Mattilan yhteislevy. Ihan kuin hotkisin vuosien tauon jälkeen näitä biisejä!

  VastaaPoista
 4. Täällä kanssa entinen musiikin suurkuluttaja joka nykyään liian harvoin kuuntelee musiikkia tarkoituksella. Itseni tulee oikeastaan kuunneltua musiikkia eniten juoksulenkeillä ipodin kautta, mutta ongelma on se kun ei vaan saa vaihdettua uutta musiikkia ipodille, joten samat kappaleet junnaa kuukaudesta toiseen.

  Nyt tulevana syksynä olen kuitenkin jo tehnyt ryhtiliikkeen musiikin suhteen sillä omistan liput 3 keikalle joten parempaa päin ollaan menossa! Lisäksi kesällä käyty yksillä festareilla, joten ehkä se vanha persoona joka ennen lasta oli voimissaan alkaa pala palalta löytymään :)

  VastaaPoista
 5. Me ollaan menossa kaverin kanssa Helsinki reggae festivalille ja ehkä jopa hotelliin keskustaan yöksi :) JEE!

  VastaaPoista
 6. Sullahan on sit IHAN samat puuhat kuin mulla!! Ostin kanssa tässä just Spotifyihin ja oon alkanut nyt kuuntelemaan taas musiikkia oikein urakalla. Mullakin se kuului elämään vahvasti AEL (=aikana ennen lapsia) ja oon jo varmaan vuoden verran palautellut sitä elämään, aluksi kuuntelin vanhoja cd:itä, youtubesta etsin uusia suosikkeja jne mut ihan vastikään tajusin vasta Spotifyn... Noloa :D kaikille muille se on jo iha vanha juttu :D

  VastaaPoista
 7. Ihan kuin minun kynästäni. Usein ihan surettaa, miten arki pätkätyöstresseineen, makkarakastikkeineen ja korvatulehduskierteineen on imaissut niin mukaansa, että asiat, joihin ennen suhtautui intohimoisesti ja joista sai itselle energiaa, ovat jääneet ihan taka-alalle. Itsellä tällaisia juttuja ovat valokuvaus, musiikki ja kirjoittaminen - mutta erityisesti musiikki. Toki edelleen sitä tulee kuunneltua (ja mikä on selkeä merkki vanhenemisesta: usein niitä samoja (apua!) yhdeksänkymmentäluvun levyjä), mutta ennen niin tuttuja elämää suurempia musiikkikokemuksia ei enää tule. Viime kesänä sentään koin jonkilaisen flown Kentin keikalla, ja ensi kesänä meidän olisi tarkoitus herättää eloon vanha festari-innostus ja viedä kaksivuotiaskin ensimmäistä kertaa Ilosaareen :). Huh heijaa!

  VastaaPoista
 8. Nyt sunkin pitää liittyy last.fm: ään nii voit tehä kaikkii hyvii listoja suosikeistasi! Tai konehan ne tekee itse, mutta niitä on tosi kiva kattella ja sehän ehdottaa myös uusia bändejä toi last.fm :)

  VastaaPoista
 9. Silloin joskus ennen sitä eli vähän kuin biisissä. Ainakin mulla oli kaikkia kausia milloin kuunneltiin tietynlaista musaa ja kent on mun entinen suosikki. Nyt oon kuunnellut pääasiassa suomalaisia bändejä, ehkä jenny wilsonia tai cardigansia seuraavaksi. Eli vanhoja tuttuja täälläkin. Jos mä lähden festareille, en ota kyl lasta mukaan!

  VastaaPoista
 10. No meilläkin toki ensisijainen haave olisi päästä festaroimaan ihan lapsivapaasti, mutta lastenvahdin saaminen on osoittautunut niin kinkkiseksi hommaksi, ettei vuoden varoitusajallakaan tunnu saavan kaitsijaa. Nimimerkillä "Eilen meidän olisi pitänyt olla kuuntelemassa muun muassa Anna Puuta mutta emmepä olleetkaan".

  VastaaPoista
 11. No toi on juuri hankalaa ja toisaalta jos festareille menee perheen kesken, on se lapsi olennainen osa. Mutta mä aattelin mennä sukkaan piilotetun viinipullon tms kanssa, tyttökaveri kainalossa ja toivonmukaan ottaa ilon irti niinkuin vuosia sitten :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images