KARPOLLA ON ASIAA

Oletteko kuulleet Karposta? Karpo on hyvin paljon lapseni näköinen mutta huomattavasti kärtyisämpi ja pahantuulisempi pikkupoika, joka asuu ...


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Oletteko kuulleet Karposta? Karpo on hyvin paljon lapseni näköinen mutta huomattavasti kärtyisämpi ja pahantuulisempi pikkupoika, joka asuu meillä välillä silloin tällöin. En tiedä mistä tulee ja minne menee välillä karkuun, mutta yhtä aikaa poikaani ja Karpoa ei useinkaan ole nähty.


Karpo on mahdoton. Siinä missä 2-vuotiaani syö nätisti, Karpolle ei maistu mikään. Tai jos maistuu, se maistuu olohuoneen fatboyssa alasti. Karpo ei halua pukea, ei riisua, ei pitää vaippaa mutta vaippaa ei saa ottaa poiskaan. Kaikesta tästä tulee paha mieli, itku ja heittäytyminen lattialle. Karpo ei halua potalle, ei pestä hampaita eikä erityisesti mennä nukkumaan, ainakaan omaan siihen juniorisänkyyn missä kiltti poikani nukkuu mielellään.


Karpo ei pidä matkustamisesta. Hän ei viihdy aloillaan rattaissa, bussissa, ei metron istuimessa eikä varsinkaan väsyneenä pitkänmatkan junassa. Karpo haluaa pelata tabletilla, mutta ei muumia, Hertanmaailmaa tai Kapunmetsää. Karpo haluaa pelata autopeliä, mutta ei yhtäkään niistä autopeleistä mitä meillä on. Karpo haluaa syödä vain keksiä, jätskiä tai nakkia. Karpo ei käytä aurinkolaseja, ei aurinkorasvaa eikä mielellään edes kellukkeita mennessään päätä pahkaa veteen. Karpo ei siivoa lelujaan eikä pidä kukista. Joskus Karpo käy nappaamassa alppiruususta lehtiä ihan vain kiusallaan.


KARPO EI JAA LELUJA MUIDEN LASTEN KANSSA.

38 kommenttia

 1. Jännä juttu, meillä asuu myös aika ajoin ihan samanlainen tapaus, joka vastaa kaikkeen, siis KAIKKEEN (jopa kysymykseen "Otatko kakkua?", kokeiltu on!), EI ja vänkyröi erityisesti syömisestä. Voin sanoa, että olo on kuin superäidillä, kun kaksivuotias sylkee ulos ruuan, jota juuri ole puolitoista tuntia vääntänyt...

  VastaaPoista
 2. :) Karpo pikkasen testailee mutsin hermojen venymistä?!?
  Tsemppiä vaan karpoiluihin! täällä pari urpoa ja turpoa saa välillä äitin hulluksi ja suunnittelemaan vuoden lomaa autiolla saarella ihan YKSIN!
  tai mitä vaan lomaa missä vaan.

  VastaaPoista
 3. Karpon serkku kuvauksesta päätellen myös majailee meillä... ei ei ei! Keskustelu on helppoa kun vastaus on aina ennakoitavissa. No ehkä taas joskus joo :)

  VastaaPoista
 4. Joo, se käy hei meilläkin!

  VastaaPoista
 5. Jihuu, meillä on myös Karpo..... Kaikki on ei, ei ja ei....

  VastaaPoista
 6. Onks sillä teidän vieraalla jo nimi? :D Mulle on helpompi aatella, et se on ihan eri tyyppi koko jätkä :P

  VastaaPoista
 7. Joo, mäkin suunnittelin pitkään matkaa tammikuuksi kaksin, nyt oon kattellu Jamaican lentoja yhdelle jo hetken ;)

  VastaaPoista
 8. On meillä jookin, esim aamuisin mun pitää herätä joo, heti joo..

  VastaaPoista
 9. Ja parasta on se kun tulee joku samanikäinen kaveri, silloin ei ainakaan oo muutakun ei, mulle, mun, anna, yhyyyy

  VastaaPoista
 10. Karpoilua täälläkin päivisin. Mutta minkähän nimityksen keksis meidän yöhillumiselle. Viime yönäkään klo 00.00-04.00 ei mitenkään päin ollut hyvä. Väsyttää ja tympii, kaikki. Ja varsinkin se, että aina väsyttää.

  VastaaPoista
 11. Voi ei :/ Tuo on kaikista kauheinta kun on hereillä käytännössä kokoajan, kyllä jaksamiseen kuuluu kokonaiset yöunet.

  VastaaPoista
 12. Meilläkin asuu neiti-Karpo 3v.. Ja puolivuotiaalla pikkuveikalla on myös oma Karponsa. Pitäisiköhän meilläkin olla känkkis-tyypeille nimet?

  VastaaPoista
 13. Heh, kannattaa ottaa joku kamala lapsen nimeen liittyvä :D Se helpottaa omaa oloa kun voi kutsua lastaan jollain hirviönimellä...

  VastaaPoista
 14. 7-vuotias "Karpo" se vasta on ihanan raastavaa seuraa! Varsinkin kun hänen elämäänsä on järistetty muutolla uuteen kotiin, kolmen viikon päästä alkavalla KOULULLA ja uudella pikkusisaruksella, jonka syntymää odotellaan, mutta kukaan ei tiedä milloin syntyy. Laskettuaika tänään. Ehkä meillä nähdään pian taas "äiti-karpo".

  VastaaPoista
 15. että onnee vaan sinnekkin :) Toivottavasti se vauva syntyy kuitenkin vähemmän karpona ;)

  VastaaPoista
 16. Haha :D Meillä on muuten melkein samanlainen kuva, tai hyvin samantyylinen, tommoset lasit (miinus noita sivuhärpäkkeitä) ja pojalla päällä Småfplkin multi-omppupaita niin on aikalailla samoja sävyjäkin :D

  VastaaPoista
 17. mulle tulee tästä kuvasta mieleen sellainen joku satuhahmotoukka, jolla on pyöreet rillit ja se lukee kirjaa :)

  VastaaPoista
 18. muah :D mun esikoisen paha kaksoisveli oli aikoinaan Risto Kauppinen. lapsettomilla kavereilla kämppää sotkee ja tavaroita piilottaa Pirkko :D pitäs keksiä itelleen vielä pseudominä, "äiti on nyt vähän Sorella Puhakka"

  VastaaPoista
 19. Sorella Puhakka :D :D Ja mä katoin just peiliini, et oon naispuolinen Stig. Mulla on suoralippainen baseball lippis päässä ja farkkupaita päällä ja kuuntelen jotain räppiä (pakoillen nykyisyyttä tasapaksuna äitihahmona). Mun känninimi oli silloin joskus Bylsa, sekin ehkä kertoo jotakin :D

  VastaaPoista
 20. Kiitos vain Rosa Meriläiselle tästä nimityksestä :D

  VastaaPoista
 21. Meillä asui pojan ollessa noin 2,5, niin tyyppi nimeltään Tero joka taas päinvastoin totteli mua ihan kaikessa :D Huutelin poikaa ja käskin tekemään jotain, niin ei, mutta Tero totteli aina :D Nyt Tero on vaan harmi kyllä kadonnut johonkin..

  VastaaPoista
 22. Karpo on meillä alias Rähinä-Pirkko. Alkoi vierailla neidin ollessa 1,5v ja nyt 4v.nä ei enää juuri näyttäydy. Pikkuveljen uho ja raivo on vain kalpea varjo, jolle yritän ääneen olla nauramatta. Kai se mikä jää uhmäiän jälkeen jäljelle on vain sitä persoonallisuutta. Tiukka on tuo omapää kyllä edelleenkin, mutta nyt ei tarvii enää kahta tuntia ! huutaa pää punaisena.

  Silloin kun Rähinä-Pirkko ei ole vieraillut on äidillä ollut "sydämessä ilo". Tuosta on tullut sellainen fraasi, joka ladataan tiskiin, kun ollaan oikein hyväntuulisia ja iloisia. Onneksi mun pieni taimeni on alkanut ymmärtää myös tämän kevyen ja rennon elämänmenon päälle.

  VastaaPoista
 23. Meillä asuu Kepe Rahkonen. Mut se eroaa muista siinä että hän ei osaa puhua kuten ei myöskään hänen ihana kaksoisolento :( uhmaikä + mahdollinen kielellinen kehityshäiriö... Eli meillä ei osata edes sanoa ei eikä muutenkaan tunnuta ymmärtävän puhetta :(

  VastaaPoista
 24. Hei onkohan Karpo Oma tahton frendi? Tai jopa sukua sille? :)

  VastaaPoista
 25. Meilläkin asuu minikarpo ihan selvästi, huolestuttavan usein nykyään. Repesin ihan täysin, kun Suomenlinnan kuvasetistä löytyi kuva pojan karpokohtauksesta. Ei siinäkään mitään, mutta simpanssiäiti-ilme siihen päälle. Ei voinut kuin todeta, että ...tää on nyt niin tätä.

  Nimim. Uskottava bloggaajasuperäiti vm. -89... Not.

  http://kideblogi.fi/ilmansinuaolenlyijya/bloggaajakollegion-piknik-seurasaaressa/

  VastaaPoista
 26. Wou. Onkohan meilläkin siis kolmoset ja joku Kari on vielä tuloillaan? :D

  VastaaPoista
 27. Ihania nämä lempinimet kyllä! Rähinä-Pirkko kuulostaa tyypille, joka voisi asua myös naapurissamme kaupunginosan perusteella ;)

  VastaaPoista
 28. Voi EI! Ei meilläkään paljon kyllä puhuta, mutta ei tulee niin verbaalisesti kuin ruumiinkielelläkin. Huoooh..

  VastaaPoista
 29. Joo, taitaa olla tosiaankin Linkolalle sukua :D

  VastaaPoista
 30. Sun pitää keksiä tälle kiukkutyypille oma nimi ja elää sitten sen mukaan :)

  VastaaPoista
 31. Kiitos tästä, oli niin tuttua meininkiä että nauratti kovasti. Meillä ei oo känkkäränkkätyypille ollut vielä erikseen nimeä, ehkä pitäis keksiä...

  VastaaPoista
 32. Hah! Meillä asuu ei-mies ja hänen päiväänsä on toukokuussa kuvattu täällä: http://www.lily.fi/blogit/matkalla-aidiksi/ei. Mutta hei, nyt huomaan, että ei-mies on ainakin väliaikaisesti muuttanut pois!

  VastaaPoista
 33. Noniin, nyt siis löytyi oman 2-vuotiaan karpoilulle syy. Sehän perhana soikoon vaihtuu aina johonkin toiseen! Minun ihana tyttäreni todellakin syö kaikkea ruokaa, osaa hienosti pukea päälleen, käy sujuvasti potalla ja tietää, että lelut laitetaan laatikkoon. Minun tyttäreni puhua papattaa kaikkea hellyyttävää ja sanoo usein "äiti on töpö". Joku Muu vastaa kaikkeen korvia vihlovasti "Eeeeiiiii tuuuu, eeeii oooo!". Se onkin Joku Muu, joka haluaisi elää vain makkaralla ja mehulla, paiskoo raivoten vaatteita kun ne eivät asetu, pissaa lattialle ja nauraa päälle, eikä ainakaan laita leluja laatikkoon. EIKÄ JAA NIITÄ MUIDEN KANSSA!

  Joku Muu.

  VastaaPoista
 34. Joo, selkeesti Joku Muu. Mutta eikoo aika samannäköisiä nämä kaksi tyyppiä? :)

  VastaaPoista
 35. Joo siis hämäävästi!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images