COLLEGEAIKAA ODOTELLESSA

Mua vähän ärsyttää olla tällainen perus suomalainen urpo, joka odottaa jouluna kevättalvea, kevättalvella kevättä, keväällä hellettä ja hein...

Mua vähän ärsyttää olla tällainen perus suomalainen urpo, joka odottaa jouluna kevättalvea, kevättalvella kevättä, keväällä hellettä ja heinäkuussa syksyä. Meillä on liikaa hienoja vuodenaikoja kun aina on kiire siihen seuraavaan, vai ollaanko me jotenkin nopeasti tylsistyvää sorttia?! Pensasmustikat ei ole vielä kypsyneet ja täällä heti sateen tullen ollaan ihan aah, syksy, äkkiä lämmintä päälle fiiliksissä. Ihan kuin lähenevä elokuu, Euroopan suosituin kesälomakuukausi, olisi jotenkin tosi syksyinen Suomessa!


No mutta, muutaman päivän viileyden takia syksy on ollut mielessä minullakin ja vähän vahingossa olen alkanut etsimään lapselle pientä lisää syysvaatteisiin. Tässä missiossani päädyin sattumalta Jenni JJ:n kotisivuille ja yllätyin tosi positiivisesti. En tiedä miksi mulle on jäänyt kuva, että Jenni JJ olisi vain vanhoista kirppiskankaista ommeltuja hattuja. Ja eihän se ollut ollenkaan, siellä oli tosi hienoja kohtuuhintaisia collegevaatteita mukavissa maanläheisissä sävyissä ilman suurempia retroviboja. Vaikka pidän vanhoista menneiden vuosikymmenien vaatteista, yhdistelen niitä mielellään uusiin kivoihin perusvaatteisiin ja näissä Jennin malleissa olisi tosi mageita malleja meidän vaatevaraston täydennykseksi.


jenni jj huppari


Harmi, kun meidän 98-kokoa ei ollut useammassakaan himoitsemassani mallissa valmiina ja tilauksen valmistamiseen ja saapumiseen menisi hetki. Toisaalta ihan hyvä, ehtii vielä rauhassa miettimään värejä ja malleja ennen tilausta. Luulen kuitenkin, että tilaan syksyä varten tuon viininpunaisen hupparin tai kauluskollegen ja kenties nuo siniset haaroista löysät housut. Pitkät resorit on loistava lisä lastenvaatteeseen, kun niiden avulla vaatteen käyttöikää voi jatkaa pitkälle eteenpäin. Noiden oman pojan kokoisten housujen koko olisi ollut 92-104, eli nehän kestäisi päällä useamman vuoden!


Jenni JJ käyttää nettisivujen mukaan Orneuletta yksivärisien kankaiden ja resorien toimittajana. Yksi plussa lisää tälle merkille, aika harvassa on suomalaiset lastenvaatemerkit, joiden materiaali sekä tekoprosessi on Suomesta (luonnollisestikaan puuvillaa ei kuitenkaan kasvateta Suomessa).


Jos joku teistäkin on luullut Jenni JJ:n olevan pelkkää verhosta ommeltua lippistä, niin käykääpä ihastumassa. Superkivoja perusvaatteita lapsille, ainakin mun makuun osui ja upposi!

16 kommenttia

 1. Mä luulin jo et odotat Karpon Collegeaikoja ;D

  VastaaPoista
 2. odotan niitäkin. Se lähtee heti ysin jälkeen viideksi vuodeksi vaihtoon jonnekkin Amis-seuduille Usaan.

  VastaaPoista
 3. ja joka kerta mun on todettava vielä, että mun lapsen nimi EI OIKEASTI OLE KARPO :D Pelkään maineeni puolesta ;)

  VastaaPoista
 4. Tilasin just pari viikkoa sitten kahdet housut JenniJJ:ltä. Likka käyttää vaatekokoa 98 nyt ja Napero toistaiseksi vain potkareita, joten tilasin koot 1 ja 2. Vanttera kohta kolmevee käyttää nyt sitten rinnakkain noita kahta kokoa. 1 koko menee vähän tyköistuvampana ja niissä on parempi esim. potkutella fillarilla kuin 2 koon pökät, jotka ovat vielä aikas baggyt. Ihania noi kyllä on ja hupparinkin olisin tilannut, jos vaan olisi natsannut väri/koko jutut. Suosittelen lämpimästi!

  VastaaPoista
 5. kiitti tiedosta! Mulle toi viininpunainen eli fiinimmin burgundy ois just se ihanin väri. Taidanpa pistää meiliä mitä pikimmin :)

  VastaaPoista
 6. Mä taas oon kateellinen kaikille, jotka odottaa syksyä ja talvea. Minut valtaa kaamea pelko kun syksy lähenee, kylmää ja märkää ja PIMEÄÄ!! eieieieieieeiieieieiiii!!!

  VastaaPoista
 7. mä pidän itse syksystä, mutta se kiva vaihe on tosi lyhyt. Sitten tulee pimeä loska-aika mikä on aika kamala ja pitkä. Vielä kun oma vireystaso muuttuu siinä marraskuun aikana täysin toiseksi niin ei kyllä kiinnosta itseäkään syystalvi ja talvi.

  VastaaPoista
 8. mä rupesin jo virkaaamaan syystakkia ja ompelemaan bambukerrastoja ja villapukua... joo nyt on heinäkuu ja oon kesälomalla. Pitäskö yrittää tästä kesästäkin nauttia...

  VastaaPoista
 9. no onhan se ompelukin nautinnollista! Ihanan aktiivinen kyllä olet, mä en saa itään tollasia itse tehtyä.

  VastaaPoista
 10. Nonni, kiitti vaan tästäkin....kaamee "pakko saada"-kohtaus päällä. Vihreä-ruskea pallo hoodie on superihana. Samoin noi baggy-malliset housut.

  VastaaPoista
 11. Onpas hauskan näköisiä. Kelpaisi meidänkin syysvaatekaappiin. :)

  VastaaPoista
 12. noi ois just kivoja esim just teidän printtipaitoihin jne yhdistettynä. yksinkertaisia, nättejä ja silti jujua :)

  VastaaPoista
 13. Meille tuli keväällä 2-koon housut ja ne näytti ihan törkeen isoilta. Mutta kun taittoi resorin niin paljon kuin pystyi niin näyttivät päällä tosi hyviltä ja mikä parasta, eivät pudonneet jalasta ilman vaippaa kuten monet muut housut. Arvioisin että mahtuvat jalkaan ainakin pari vuotta. Olihan se aika tyyris ostos samoin kuin Oikukkaan farkut lapsimessuilta, mut nyt olenkin samalla idealla tuunaillut housuja noin eurolla per housut ja yhdistänyt esim. höön, jenni jj:n ja oikukkaan housujen parhaat puolet :)

  VastaaPoista
 14. Me saatiin noista taannoin noi pöksyt, tulevat olemaan syksyn tullen päiväkodissa hittikamaa! Ja ne verhoista ja muista rääsyistä tehdyt lätsät on ihania myös, toivottavasti talviversio mahtuu vielä ensi talvena, luulis. Mun hekumointi niille täällä: http://www.mutsiavautuu.com/2013/03/jenni-jjn-lastenvaatteet.html

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images