KUN OLEN IHAN YKSIN

Mehevä otsikko Mintun postauksessa sai mut varastamaan sen sanasta sanaan ;) Olen nimittäin ollut myös muutaman päivän ihan yksin ja se on o...

Mehevä otsikko Mintun postauksessa sai mut varastamaan sen sanasta sanaan ;) Olen nimittäin ollut myös muutaman päivän ihan yksin ja se on ollut ihanaa! Ensimmäinen päivä menee aina koomailussa, jos ei ole sovittuja menoja makaan mieluusti sängyssä lukien ja syöden. Siinä saattaa 12 tuntia mennä helposti vaan taivastellessa ettei tarvitse tehdä mitään ellei halua. Mulla tämä yksinolo on näyttänyt lähinnä tältä:


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En ole mikään Kotiteollisuusfani, mutta tykkään Hynysestä persoonana. Tykkään muutenkin ihmisistä, jotka eivät ole sovinnaisia oman ikänsä näköisiä väkisellä, vaan menevät omaa polkuaan ja luen mielelläni heidän ajatuksiaan (vaikka eivät miesmakuani vastaisikaan). Musiikillisesti olen nauttinut tänä yksinoloaikana enemmän kuitenkin mainstream reggaesta, ensin kuuntelin Bob Marleyta ties kuinka monta levyä putkeen ja nyt siirryin Soul Captain Bandiin ja Kapteeni Ä-neen. Ruoka on ollut "pitkästä aikaa" take away painotteista. Olen jotenkin lopen kyllästynyt ruuan laittamiseen pelkästään itselleni.  Nyt kun lapsi tuli taas takaisin kotiin, on ruuanlaitossa skarpattava ehdottomasti.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Tunnistin itseni vuoden takaa Mintun kuvailusta, missä yksinoloon kasaa erinäisiä toiveita ja odotuksia, mistä puoliakaan ei saa aikaiseksi. Mä en suoraan sanottuna saa nykyisin yksin ollessa mitään aikaiseksi, ja se on musta ihan ookoo. Asioita, mitä kaipaan arkena on esimerkiksi ruuan laitto pitkän kaavan kautta, urheilu, siisti koti ja tilaa kodinhoidolle ilman erään herrashenkilön huomiontarvetta. Mutta kun olen yksin, ei mulla käy mielessäkään et alanpa nyt siivoamaan ja pyykkäämään ja teen itselleni 5 tuntia lasagnea ja käväisen juoksemassa. Oikeastaan ne ajatukset ja toiveet eivät liity sittenkään yksinoloon, vaan siihen perusarkeen, että olisipa mahdollisuus extempore lähteä lenkille tai olisipa perheessä toinen aikuinen, joka katsoisi lasta kun kokkaan ja söisi mun kanssa, sanoisi ruuasta muutakin kuin "herkkuva". Mutta sitten kun mietin haluaisinko tänne jonkun muun asumaan ja olemaan niin enpä taida haluta. Tai no jos haluaisin tänne niin en ehkä ainakaan ihan vielä, arki kaksin lapsen kanssa on silti tosi mukavaa kun saa päättää kaiken itse.


Yksin ollessa nyt äkkiä jotain sutinaa-tyyppiset ajatuksetkin valtaavat alaa. En edes kehtaa kertoa millaisia odotuksia lataan jo nyt erääseen loppukesän festariin, kun en ole pahemmin miesmettällä käynyt muutamista iltariennoista huolimatta. Onneksi sentään entiset hellut ei ole hylänneet tuplaantumisesta huolimatta ja välillä on saanut yövyttää (huom olohuoneessa!) nättejä poikia menneisyydestä. Mutta kyllä sitä nykyisyyteenkin joku kummajainen välillä mahtuisi iltoja piristämään :)


Mutta onneksi on aina naistenlehtien mieskiintiö.

17 kommenttia

 1. Juu - en minäkään saa mitään, siis yhtään mitään, aikaiseksi kun lapset on isällään! Kun olisi kerrankin aikaa vaikka blogata ihan rauhassa, niin sekin yleensä jää yleisen lösöilyn jalkoihin! Ja itseäni varten en tosiaan kovin kummoisia ruokia viitsi laitella, vaikka kerrankin voisi syödä kaikkea mistä ite tykkää ja mikä ei lapsille kelpaa...

  VastaaPoista
 2. No bloggaus multa vielä luonnistuu, tosin eilen sekin oli aika hankalaa. Ollaan suunnittelemassa sellasta bloggarille mies tv-formaattia, ehkä säki lähet siihen sit? ;)

  VastaaPoista
 3. Bloggarille mies :D Hahaa, loistavaa :D

  VastaaPoista
 4. Tänään olin ihan yksin klo.13-19 ja mitä tein? Jumitin netissä KOKO päivän! No ok, mulla oli paljon asioita jotka hoidin netin välityksellä, mutta kyllä meni tunteja ihan vaan surffatessa ja höpötellessä :) Nyt sit vähän harmittaa, koska ihan oikeasti oisin halunnut katsoa leffan ja oli tarkoituskin, mut kun se aika kului niiiin nopeasti!! Itse haaveilen ihan yksin ajasta yön yli, mutku mulla on tuo mies joka ei käy missään reissuissa yön yli, joten vähän hankalaa... ehkäpä jos lapset menis yöksi mummolaan joskus keskellä viikkoa ja mies menis tosi aikasin töihin niin saisin sen mistä eniten haaveilen: yksinäisen aamun. Sen kun ei heti aamusta tarvi puhua kellekkään, eikä kysellä vessavuoroja tmv!! Tänne sellainen kiitos! Sit joisin aamuteen sängyssä lukien kirjaa enkä puhuisi :D mulla taitaa olla ongelma aamuisin siinä, et tykkäisin hiljaisista aamuista ja se on mahdotonta 3 papupadan kanssa (joista siis yks on mies....)

  VastaaPoista
 5. Mä yritän saada sitä moodia päälle, jossa yksin ollessa ei tarttis tehdä mitään. Siis enhän mä tee mitään, kun olen yksin, mutta ettei edes miettisi :D
  Pitääpä pistää kapteeni ääntä kuunteluun, kaikessa nostalgisuudessaan en ole kuullut sitä pitkiin aikoihin, kiitti siis vinkistä!

  VastaaPoista
 6. Bloggarille mies ois loistava blogi-kampanja;)

  VastaaPoista
 7. Mukava postaus :)
  Allekirjoitan.

  VastaaPoista
 8. Blogiäidille sulhanen? :D Mahtava formaatti, minne voi ilmoittautua?

  VastaaPoista
 9. Tulin ihan vaan varta vasten kehumaan sun blogia, tai siis sun tapaa blogata. On monta blogia, joiden pitäjät eivät vastaa kommentteihin koskaan ja sitten niitä, jotka vastaavat joskus tai joihinkin. Se on turhauttavaa. Vaikka ei nyt mitään kovin kummallista kirjoittaisikaan, olisi kuitenkin kiva, jos se jotenkin noteerattaisiin.

  Sinun blogistasi olen aina saanut vastauksen ja yleensä vielä ihan heti - no se nyt ei ole aina mahdollista, ymmärrän.

  Jotta ei pelkäksi kehuksi mene, niin "pienesti" vaan mainitsen, ettei näin 50+ ihmistä ihan kaikki lapsiaiheet kosketa, mutta lapsesi on niin solkonen, että hänen kuviaan kyllä katselee mielellään. Vielä "pienemmästi" kysäisen, että et koskaan ole vaatemalliksi poitsua ajatellut?

  VastaaPoista
 10. parisuhteen tuomia haittoja, että kaikki pyörii aina kotona ;) Eiks ne vois lähtee kaikki mummolaan vaikka telttailemaan joku viikonloppu?

  VastaaPoista
 11. Se en tee mitäänkin vaatii harjoittelua. Pitää jotenkin oivaltaa se yksinolon riemu ja ettei silloin todellakaan suoriteta. Jos haluu tehdä jotain, tekee mut jos ei huvita, voi maata ketarat ojossa sängyssä ;)

  VastaaPoista
 12. Tää on paha, kun bellan yrityshän vastaa mm. summerin tekemisestä, niin ei auta hulluna huudella tai oikeesti on kohta tosi tv-stara :D

  VastaaPoista
 13. Haha, kuten sanoin tos aiempaan kommenttiin niin varmaan kohta tulee ilmottautumiskaavakkeet. Bellan takana on myös tv-toimintaa (ja nimenomaan treella!!) et Lissu varmaa castaa meitä ihan lomalta palattuaan, hihi

  VastaaPoista
 14. Hih, ja sun kommentit on aina kauhean sydämellisiä, kiitos siitä :) Yritän vastata kaikkiin kommentteihin, jos vain aika riittää. En tietenkään arvontoihin tai sellaisiin, mutta yleensä kommenteissa on asiaa ja bloggaamisen ydin mulla on vuorovaikutus. Olisi tylsää vaan kirjoittaa ilman kontaktia sinne toiselle puolelle ruutua.

  Äitiblogissa on noita lapsiaiheita varmasti enemmän kuin vaikka sisustusblogissa, mutta koita kestää ;) Oon nyt innostunut itse valokuvauksesta aikaisempaa enemmän niin on hauska ottaa lapsesta kuvia, sitten tulee kirjoitettua paljon niistä vaatteista kun ne niissä yleensä näkyy. ENpä ole ajatellut mallinhommia pojalle, tosin vauvalehdestä ja Tiia Vanhatapion puolelta oltiin yhteydessä vauva-aikana, mut nekin sit jäi.

  VastaaPoista
 15. Heippa!

  Postaukseen en osaa oikein sanoa mitään senkään takia koska minulla ei ole lapsia mutta mikä tuo lehti tuossa kuvassa on? :D (tuo missä on Hynysestä juttua)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images