VOIHAN KYPÄRÄ!

Blogin nimen voisi kohta muuttaa muotoon Oi mutsi mutsi ja naapurin kakarat,  sen verran paljon on tullut noiden kesälomalaisten kanssa aika...

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Blogin nimen voisi kohta muuttaa muotoon Oi mutsi mutsi ja naapurin kakarat, sen verran paljon on tullut noiden kesälomalaisten kanssa aikaa vietettyä viime aikoina. Varsinkin nuorimmalla, kolmannelle siirtyvällä, tuntuu olevan hirveät paineet kesäloman hauskanpidosta ja yhteisöllisestä elosta ja hän on viime päivinä pommittanut puhelimella ahkerasti meikäläistä. " Oletko yksin ja tarvitko seuraa?" on kuultu aika monesti tänäänkin luurin päästä, vaikka olin luvannut pyöräretken uimarannalle iltapäivälle.


No odottavan aika on joskus pitkä ja iltapäivään liikaa aikaa, kun äitikin on viimeistä viikkoa töissä. Lopulta stressi purkautui lähdön hetkellä pyöräilykypäräfarssiksi, koska kaikilla muilla oli skeittimallin kypärät ja tytöllä sellainen vanha tyhmä. Vanha kypärä (muka) puristi ja kiristi, ei istunut ja veljen skeittikypärä olisi ollut paljon parempi. Meilläkin onnettomilla oli uutuuttaan hohtavat Nutcaset päässä, kun huolestunut kypärämerkki sellaiset lähetti mun hilluttua blogikuvassa pyörän kanssa ilman kypärää. Siinä sitten oltiin eteisessä potat päässä tytön kyynelehtiessä oman kypäränsä kamaluutta ja kiristävyyttä. Välillä se ruma ja tyhmä lensi kaaressa lattiallekin, hyvä ettei särkynyt koko kypärä. Mä taas olen henkilö, joka ei kyllä anna periksi kypärän löysäämisessä tai vaadi kypärien vaihtoa veljen kanssa pelkän känkkäränkän vuoksi, joten tulipa harjoiteltua känkkäränkän poistoa hieman isommalla lapsella tällä kertaa ;)


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Tämän päivän tekniikka oli uhkailu. Jos et lopeta parkumista, et pääse mukaan ollenkaan. Sen verran olen kuitenkin lapsia työkseni hyysännyt että tiesin sanojen olevan pelkkää helinää ilman toimintaa. Niinpä ilmoitin siinä vaiheessa vessaan lukkiutuneelle tytölle, että hänellä on viisi minuuttia aikaa pakata pyyhe, varavaatteet ja vesipullo ja tulla pihalle. Jos ei näy, lähdemme keskenään, mikä seiskaluokan aloittavalle veljelle tuntui sopivan hyvin. Tiesin kuitenkin, että kyllä sieltä uimakamu saadaan, vaikka rumassa kypärässä joutuisikin polkemaan. Ja niin tuli, päästiin matkaan.


Tyttö mateli pyörällään hitaasti, pysähtyi juomaan puolen kilometrin välein ja välillä tuntui ettei itku edelleenkään ollut kaukana. Rannalla huomasi vielä, että puhelinkin on pudonnut matkalla ja velikään ei antanut uimapatjaa nythetiäkkiä. Koin ensin " en ikinä tee lapsia"-hetken, mutta todettuani sen myöhäiseksi alkoi pelottamaan oman lapsen kouluikä, kun kaikki tuntui olevan niin hankalaa ja kehnosti. Mutta uimaan mentiin, kotiin päästiin ja lopulta huokaisin helpotuksesta.  Kunnes puhelin taas soi. Iloinen ääni kertoi puhelimen löytyneen repusta ja pyysi vielä illaksi kaveria. Kun ehdotin kahvittelua heillä, todettiin vain että joo, mutta et sitten sano äidille siitä yhdestä jutusta! Ai känkkäränkästä ja pyöräilykypäräkiukuttelusta? Joo, just siitä, se meni jo ohi!


HUH. Kiitoksia vain naapuriin lasten lainasta, ei oteta ihan heti uusiksi ;)

7 kommenttia

 1. Mulla on ton tyylinen kypärä ja jestas että se hautoo! Kattelen kateellisena toisten hyvin ilmastoituja malleja ja oonkin päättäny et tuo vanha saa päätyä talvipyöräilyyn :D

  VastaaPoista
 2. Oonkohan mä sit ihan uutuusviehätyksissä, kun mulla se ei hautonut :D Tosin näillä keleillä se ei ollut mitenkään kylmäkään, mutta hiki mitä virtasi oli ihan vain tuskanhikeä...

  VastaaPoista
 3. Hahaa, muistan kun mulle iskä hankki tollasen joskus 12-13 vuotta sitten ja voi että se oli NOLO! Mun isä olikin sit vaan vähän trendejä edellä ;) Mut kypärähän menettää suojaustehonsa tällin saatuaan, eli turvallista kypäränkäyttöä varten lattialle paiskomisen jälkeen pitäisi kyllä vaihtaa uuteen. (Kasvatuksellisessa mielessä oon ihan samalla linjalla sun kanssa siitä, että ilman kypärää ei mihinkään poljeta ja jos ei kelpaa niin saa jäädä rannalle ruikuttamaan, tai siis kotiin.) Koitan tässä just terottaa itselleni kaikki kasvatuskeinot tuoreeseen muistiin, kun huomenna alkaa tän kesän riparishow. Mut noi ala-astelaiset on lystikkäitä, joskus männävuosina olin 7-8-vuotiaiden tyttöleirillä, jossa leiriläisiä oli 37 (kyllä. myös ne kaikki vietiin uimaan, valvojia oli ihan sikana ja silti mua vähän epäilytti.). Siellä käytiin mm. seuraavat keskustelut:
  - jos ei nukuta, niin silti ei voi hyppiä yläsängystä lattialle, kun sit ei kukaan muukaan saa nukuttua (tämä siis sen jälkeen kun oltiin hetki ihmetelty toistuvaa tömps tömps -ääntä)
  - toisten pikkuhousuja ei saa varastaa saunan pukkarista uinnin aikana, se on kiusaamista (no niin on! mut kyllä silti meinas naurattaa kun totinen ohjaaja ripittää hiljaisia muksuja, jotka seisoo kiltisti rivissä)
  - "nyt mä tiedän miks mun isi aina haisee niin hyvältä!" (neiti 7v, kun puoli leirillistä pikkutyttöjä oli uinnin päätteeksi peseytyneet kesäisäntä 18v:n Axella, joka oli unohtunut saunalle).

  Oli mulla vielä jotain muutakin aiheeseen liittyvää, mut en nyt sit enää kyllä taas muista.

  VastaaPoista
 4. No niinhän se menettää tehonsa! Arvaa kypsyttikö kun se kypärä oli ainoa talossa, mikä oli sopiva ja enhän mä voinut kiukkupussia yksin kotiinkaan jättää tai se olisi hypännyt parvekkeelta. Sanoin kyllä aika napakasti, että anti olla viimeinen kerta kun heittelet kypärääs ja luulen ettei se heitto sitä pilalle saanut, osui nimittäin onneksi vaatekasan päälle.

  No mutta, onneksi ei käynyt kuinkaan ja reissu meni hyvin, äiti harkitsee uuden kypärän hankkimista :)

  Toi axe-juttu naurattaa ihan hirveenä, pikkutytöt ja sellanen pistävä mieshaju :D

  VastaaPoista
 5. Se olikin kyllä ihan ratkiriemukasta. Pitkä rivi pellavapäisiä ruskeiksi paahtuneita pikkutyttöjä ja sellanen haju, mihihn törmää lähinnä sillon, kun riparipoitsut pelaa axesotaa keskellä yötä.

  VastaaPoista
 6. Kauhulla ootan kanssa meidän lasten tulevia uhmia.. Tuo neiti yksivee on nyt jo niin temperamenttinen, että toivon että toi ei vaan pahenen neitin kasvaessa. Tänään kiutteli koko aamun siitä, ettei saanut seisoa potassa pissansa päällä...

  Meilläkin kypärät kyllä niin kovalla kohtelulla, kun niitä ottaa tuo poika päästä ja pois ja päähän ja pois, kun harjoittelee potkupyörällä ja skeitillä. Tuliko muuten teidän skeitit jo ja miten treenaus sujuu? Meidän pitäisi hankkia tolla pian n4 veelle pienempiskeitti, kun en joululahjaksi löytänyt, kuin tommosen melkein täysikokosen.

  VastaaPoista
 7. hei joo, skeitti tuli! Se on kiva, mutta en oo vielä löytänyt sopivia rannesuojia pojalle, pitäisi etsiä ne ennenku kunnolla uskaltaa kokeilla. Mähän tilasin myös ittelle skeitin, se on ihan hel***in hankalaa hommaa kun elopainoakin on jos jonkun verran!

  Mutta suosittelen tilaamaan sport directistä, just laskivat postarit alle 5 euroon, kuljetus siihen hintaan kotiovelle ja siellä on _todella_ edullisia vaatteita ym, siis ihan naurettavan hintaisia juttuja et kannattaa etsiä ittelle samalla sukat jne.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images