TUKHOLMAN REISSU

Kuten tulikin jo kerrottua, pakkasimme viime viikolla kassit pienelle Tukholman pyrähdykselle ja loikkasimme laivaan. Alunperin tarkoitus ol...


Kuten tulikin jo kerrottua, pakkasimme viime viikolla kassit pienelle Tukholman pyrähdykselle ja loikkasimme laivaan. Alunperin tarkoitus oli mennä Viikkarilla, mutta ensin muuttui päivä, sitten hajosi laiva ja sitten vaihdettiin lennosta Siljalle. Mukaan oli ensin lähdössä vain yksi naapurin kullannuppu, mutta kun laivayhtiön vaihdoksen myötä myös hyttikokomme vaihtui perhehyttiin, pääsi toinenkin tytöistä mukaan.


Suunnitelma oli hyvin yksinkertainen: lapsille pallomeriöverit ja Junibackenia päälle, aikuisille ihan vain hengailua ja nauttimista lasten riemusta. Suunnitelma toteutui yksi yhteen, oli tosi kiva reissu!


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERALaivan puolesta meillä oikeastaan kävi mäihä, vaikka yhtiö vaihtuikin lennossa. Silja Serenaden (kuten Symphonynkin) pohjaratkaisu on loistava lapsiperheille, kun promenade-kävelykatua pitkin on ala-asteikäisenkin helppo suunnistaa. Myös leikkihuoneet ovat kummassakin Siljan paatissa paremmat mitä Vikingin Helsingistä lähtevillä aluksilla, pallomeriäkin on Siljalla kaksi.


Perhehytissä en ollut ennen matkustanut ja luulenpa että normaaliin en ihan heti palaa. Tilaa oli huimasti enemmän mitä normi-sillipurkissa ja vaikka emme lyhyellä varoajalla saaneet ikkunaa merelle, oli lapsista lopulta hauskempi katsella promenaden ihmisvilinää hytistä. Laivalla oli aika rauhallinen meno ja aika meni tosi nopeasti kaikilla. Kaikesta Silja-hehkutuksesta huolimatta haluaisin kovasti käydä Viking Linen uudella Grace-aluksella ja mietinkin olisiko syksymmällä mahdollisuus viettää muutama yökin Ruotsissa viime syksyn malliin ja mennä ihan asiakseen Turkuun laivan takia. Jää mietintään.


tukholma4


tukholma2


tukholma1


OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Tukholman määrämpäämme satutalo Junibacken oli lapsista hauska, oma poikakin oli kasvanut viime kerrasta sen verran että ymmärsi enemmän mistä on kyse. Kävimme muun muassa Muumitalossa, Viirun ja Pesosen kotona ja tietenkin Huvikummussa, sekä lukuisissa muissa pienissä sievissä koloissa, vajoissa ja kämpissä mitä Junibackenilta löytyi.


Junibackenin kuuluisan satujunan kanssa meinasi aluksi tulla tippa linssiin, kun kuulimme sen olevan rikki ja korjaantuvan vasta seuraavana päivänä. Satujuna kun on niin siisti! Mutta onneksi yks kaks kuulimme kuulutuksen, että se toimii sittenkin ja pääsimme juna-ajelulle läpi Astrid Lindgrenin satumaailmojen. Oli aika hämmentävää huomata kuinka pettynyt sitä voi aikuinenkin ihminen olla, kun satujuna ei aluksi ollutkaan toiminnassa. Mutta minkäs teet!


Jos olette menossa Tukholmaan kesällä lasten kanssa, Junibacken on yksi (omasta mielestäni) kivoimmista nähtävyyksistä. Varsinkin jos sataa, on sisäleikkitalo vertaansa vailla ja sinne on helppo mennä suoraa Siljan terminaalista. Ostat vain laivan infosta Tukholman bussiliikenteen lipun ja odottelet terminaalin viereisellä pysäkillä 76-bussia. Sillä pääset helposti Djurgårdenin pysäkille lähelle Junibackenia. Jos olet epävarma missä jäädä pois, tarkkailet vain kanssamatkustajia. 97% lapsiperheistä jää samalla pysäkillä, joten suunnistaminen on helppoa :)


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Edit: Sain Silja Linelta viestiä, että myös vesibussilla on mahdollisuus päästä Djurgårdeniin!


Suomeksi opastettu vesibussikuljetus kesällä


Matkusta kesällä mukavasti ja kätevästi Tukholman maisemia ihaillen Värtan-terminaalista keskustaan opastetulla vesibussikuljetuksella, Silja Sea Transferilla! Ajalla 3.6.-17.8. sekä la 24.8. ja la 31.8. myynnissä suomeksi opastettu vesibussikuljetus Värtan-satamasta Djurgårdenin saaren kautta Tukholman keskustaan (Strömkajen).


Vesibussikuljetus lähtee Värtan-terminaalilta klo 10.00 (ruotsin aikaa). Kesto 45 min.


Hinnat €/hlö   Aikuinen 12 €, Lapset 6-11 v 5,50 €, Lapset alle 6 v 0 €

15 kommenttia

 1. Me ollaan menty kerran semmosella vesibussilla junibackeniin.

  VastaaPoista
 2. Saavat lähteä toistekin kimpassa teidän matkaan, kun noin suloisesti yhdessä ovat. Meidän omilla reissuilla ainajokakertajossainvaiheessa on hiukka erilainen lomafiilis. Käsikädessä kynnet esillä-kuvia sais otettua joo.

  Siis oikeestiko se yleisillä paikoilla liikkui tossa kainalohousutyylissään?? Kai laputit isolla "LAINALAPSI" kyltillä??!!

  Kiitos vielä reissusta, mielettömän super hyper ihanaa kivaa hauskaa mukavaa oli likkojenkin mielestä :)

  VastaaPoista
 3. Toi Junibacken pitäisi kyllä käydä, mä tahtoisin itse päästä sinne näkemään kaikki lapsuuden sankarit. ;) Toinen hyvä kohde Tukholmassa (jossa kyllä myös vierähtää helposti koko päivä) on Wasa-laiva, sinne pääsee Siljan omallakin bussikuljetuksella, ja esikoinen muistelee käyntiä yhä kahden vuoden jälkeen, niin vaikuttava se oli.

  VastaaPoista
 4. Muistatko menittekö Viking Linen terminaalista? Kun musta tuntuu ettei Siljalta mene vesibusseja, voin olla toki väärässäkin. Meilläkin oli eka ajatus vesibussi, mutta kun yhtiö vaihtui, otimme normibussin.

  VastaaPoista
 5. Joo, kovin kiltisti olivat mutta ehkä se seura oli sen verran vierasta varsinkin ku K:n isäkin oli mukana?

  Ja en mää jaksanut huudella ettei oo oma lapsi, saahan sitä toki kainaloon housut vetää. Enemmän mya häiritsi se kolmiulotteinen kärpässienitarra nuoremman neidin otsassa matkalla aamupalalle...

  Ja joo, kyllä me otetaan mukaan joku lapsivahti aina tästedes kun on mahdollista, oli itselle helpotus kyllä!

  VastaaPoista
 6. Mä en oo koskaan käynyt siellä! Saako siellä leikkiä ja purkaa energiaa? On meinaan pakkoehto meidän reissuilla nykyään, et saa touhuta vapaasti.

  VastaaPoista
 7. Hmmm, joo ehkä se on enemmän sellaiselle katselusta tykkäävälle -on siellä interaktiivisiakin juttuja, mutta ei ehkä riehuntaa. Enpä taas ajatellut meidän vauhtikaksikkoakaan - mutta Junibackeniin siis. Ja laivalla sellaiset nimilapputarrat selkään, mä niin näen ne viilettämässä promenaadia pitkin kohti horisonttia...

  VastaaPoista
 8. Olen huomaavinani että poikasi on aavistuksen innoissaan pallomeressä LOL! Ihana kuva!

  VastaaPoista
 9. Juu, tolleen todella hillitysti näyttää ilonsa :D

  VastaaPoista
 10. Muistaakseni se oli kyl silja. En sata varma oo.

  VastaaPoista
 11. Joo, on sieltäkin kuljetus! Sain viestiä niiltä et pääsee vesitse :)

  VastaaPoista
 12. Tässä mietittiin, että lasten kanssa sopiva pikku kesälomareissu olisi päivä Tukholmassa. Viimeisin kokemus laivamatkustamisesta on 90-luvun alkupuolelta lukioaikojen luokkaretkeltä, joten vähän kaipais päivitystä tietoihin :-D Silja vai Viikkari lasten kanssa (3- ja 1-veet)? Mitä Tukholmassa? Sitte vaan bongaamaan soppelia tarjousta!

  VastaaPoista
 13. Ollaan huomenna lähdössä Tukholmaan ja Junibacken ehdottomasti matkaohjelmassa. Onkohan tuo satujuna liian pelottava juuri 1 vuotta täyttäneelle?

  Kiitos muuten tarkoista tiedoista tuon Silja Sea Transferin osalta. Siljan sivuilta kyseisiä tietoja oli mahdoton löytää.

  VastaaPoista
 14. Samaa mieltä nimimerkki Elsan kanssa: Turusta jos lähtee niin Vikingin kanssa paremmat kokemukset. Siljan laivoilla paljon juoppoja, Vikingin Grace laivassa ainakin omien kokemusten mukaan hieman sivistyneempää! :)

  Tukholmassa on paljon nähtävää. Suosittelen myös Bergianska trädgården -kasvihuonetta (http://www.bergianska.se/). Käytiin siellä poikani ja tyttäreni kanssa ja ihastuivat "viidakkoon"... :) Muut keskusteluketjussa mainitut paikat ovat myös ihastuttavia, ja voin myös suositella niitä lämpimästi, eli hyviä vinkkejä kaikki!

  Pienenä vinkkinä vielä jos haluaa Turussa pysähtyä niin kannattaa ehdottomasti tehdä päiväreissu vesibussilla. Myös Turun saaristo on kaunis kesällä. Tarjolla on monta eri reissuvaihtoehtoa jotka kestävät parista tunnista koko päivään. Voin ainakin suositella M/S Janina nimistä alusta, kyseessä pieni sympaattinen vesibussi joka lähtee Naantalista (http://www.vesibussi.com).

  Mutta kiitos vielä kerran mahtavista kuvista! Tuli oikein hyvä mieli tässä kesää odotellessa :)

  VastaaPoista
 15. Toivottavasti kommentti löytää näin vanhassa postauksessa perille :)

  Muistelin, että olisit postannut Skansenista jotain mutten löytänyt Googlella.. Kysymykseni olisi, että kannattaako kävellä Värtahamnenista vai ottaa suosiolla bussi? Skansenhan on Junibackenin lähellä joten kysyn nyt kuitenkin.

  Jos sellainen Skansen lapsen kanssa -postaus on, niin opastatko sinne :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images