OLEN POISTUNUT KOTOA

Arvatkaa mitä tein tänään? Vihjeet tulevat tässä: Kyllä. Mä kävin ensimmäistä kertaa sitten tammikuun Elixialla urheilemassa!! Eikä tässä k...

Arvatkaa mitä tein tänään? Vihjeet tulevat tässä:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kyllä. Mä kävin ensimmäistä kertaa sitten tammikuun Elixialla urheilemassa!! Eikä tässä kaikki, mä pyöräilin 3km suuntaansa kuntokeskukselle, vedin 45 minuutin xycling-tunnin ILMAN KIPUA ja menin vielä vartin kestävälle shape"tunnille" tekemään vatsat ja selät. Ja sotkin mummiskalla takaisin kotiin. Eikä tässäkään kaikki, olen tullut viimeiset 2 päivää toimeen vain YHDELLÄ särkylääkeannoksella päivässä WO-HOU!!


Lähteminen oli ihan hirveän hankalaa, kun ei ole puoleen vuoteen voinut urheilla. Ahdisti jo aamulla ajatuskin, että yök urheilemaan, mutta jotenkin sain itseni motivoitua lähtöön. Mietin aluksi onko Xycling eli Elixian sisäpyöräily/spinning paras vaihtoehto aloitukselle kun pyöräilyssä työ tehdään jaloilla ja jalkahan mulla edelleenkin on hermopinteestä toipumassa. Mutta xycling tuntuikin yllättäen hyvälle, enkä tuntenut kipua ollenkaan koko tunnin aikana. Shapessa sen sijaan jouduin seisomaan tukevasti, mikä sattui kyllä vasemman jalan hermorataan. Kaikista pahinta tällä hetkellä on siis seistä suorassa, paino kummallakin jalalla. Kävelykin on kivuttomampaa kuin seisominen suorassa.


Mun tekisi mieli ottaa muutama personal trainer-tunti kesän aikana ja opetella hyvät korsetin treenausliikkeet kuntosalille fysioterapeutin koulutuksen saaneelta pt:lta. Tää on varmaan verkkojen heittämistä kalattomaan järveen, mutta ei lukijoista löytyisi helsinkiläistä Elixian jäsentä, joka tarvitsisi samanlaista apua? Personal trainerin voi nimittäin myös ottaa pienelle ryhmälle, jolloin kustannuksetkin olisivat inhimillisemmät. Jos on niin olisi kiva jakaa pt jonkun muun selkävammaisen kanssa :)

9 kommenttia

 1. Oon helsinkiläinen ja elixian jäsen. Selkävamma puuttuu, mutta näitä ryhdin parannus liikkeitä on aina tarpeen oppia lisää. Musta ne pt-ilmaiskäynnit oli tosi lyhyitä?? Just puoli tuntia ehkä täyttyi ja siitäkin oli melkein vartti lämmittelyä. Pitäis saada kalliimmalle käynnille kyllä sit joku jonka kans kemiat synkkaa ja jolla ei oo niin kiire.. Tai että siis sais kunnolla rahalle vastinetta. Siellähän pyörii jotain ryhmiäkin kai.. Ainaki laihis. Oliko myös ryhmiä pt-käynnille joihin voi ilmoittautua..

  VastaaPoista
 2. Hienoa että olet päässyt liikkumaan! Täällä on tällä viikolla puistojumpattu ja tänään oltu pitkällä lenkillä luonnossa hyttysen syöttinä. Itse olen enemmän ulkona liikkuvaa tyyppiä (paitsi sydän talvella).

  Toivotaan että kroppa tykkäsi liikunnasta ja että huomenna olisi myös kivttomampi päivä!

  ps. Meille kotiutui myöskin Tup tup potkupyörä Ipanaiselta muutamia viikkoja sitten ja yllättävän hyvin tuo meidän elokuussa 2-v täyttävä on oppinut sillä menemään :)

  VastaaPoista
 3. mä en tiedä ilmaiskäynneistä, mutta 2 krt pt-aika maksaa yksin 160 eur, jos on 2, se maksoi muistaakseni 200. Ja mä oletan et tolla hinnalla ei kyllä voi olla mitään puolen tunnin lämmittelysettiä. Mulla ois ihan selkeä ajatus mitä tarvitsen: kuntosalilaitteiden opastusta etenkin selkä ja vatsalihaslaitteiden osalta sekä treeniohjelman mitä, montako toistoa ja kuinka usein alan tekemään. Mut tää on vasta harkinnan alainen juttu koko pt, tänään mulle ehdotettiin sellaista kun kysyin vastaanotosta jotain simppeliä selkätreenimonistetta (mitä en sit saanut) ja yksi mahdollisuus mulla on etsiä jostain hyvä ohjelma ja vaan pyytää kaveri avuksi katsomaan ne liikkeet.

  VastaaPoista
 4. Hei, kiva että se toimii. Me ei olla hetkeen ajeltukaan nyt kun on ollut niin hyvät kelit riekkua kallioilla ja muualla. paitsi mä oon ajellu joo...

  mä oon enemmä'n sisäliikkuja ehdottomasti, mutta nyt on vielä lajit aika vähäisiä kun en voi oikein seistä kunnolla.

  VastaaPoista
 5. Joo, ne aika hanakasti (yllätys yllätys) tarjoaa noita pt-sessioita. Mullekin niistä vihjattiin niillä ilmaiskäynneillä. Olishan se joo kiva saada räätälöity ohjelma (ja se että joku tekisi ne laitteet vähän tutummiksi..), mutta pt-hinnat on kyllä vähän suolaiset.

  VastaaPoista
 6. Kävin itse Itiksen Elixialla synnytyksen jälkeen 20 kertaa PT.llä (kerran-kaksi/vko) ja pyysin nimenomaan jotakuta joka olisi myös fysioterapeutti että vetäisi rankkoja treenejä - ja sain juuri mitä tilasin :) mun elämän ne käynnit pelasti sillä raskausaika ja synnytys jätti jälkensä kehooni ja mulla oli kova työ ja tuska saada se takaisin siihen kuosiin että pystyin taas urheilemaan niin kuin ennen raskautta. Enkä mä nyt puhu niinkään kiloista vaan siitä että se urheileminen on ns. helppoa. Lämmittely tehdään omatoimisesti ennen kuin tunti alkaa eli ei siihen sitä maksettua aikaa kannata kuluttaa. Suosittelen todella, vaikka hinta onkin suolainen mutta on se sen väärti kun ammattilainen kertoo miten/millä/miksi/kuinka paljon! Tsemppiä vaan Elsa, jos vaan kykenet niin kannattaa mennä ihan yksin niin saat siitä eniten irti.

  VastaaPoista
 7. Joo, se on varmaan sama Anu, joka sua on treenannut mitä mietin nyt itsekin. Mutta hinta on oikeasti kallis, ehkä ton 2 kertaa voisi harkita mutta esim tollanen 20 kerran setti ei oo mulle mitenkään mahdollinen ilman lottovoittoa tai rikasta miestä :D Onni onnettomuudessa mulla on pt-kaveri, jonka voisin ehkä saada tsekkaan liikkeet salille, kun tarkoitus on hoitaa korsetti kuntoon oikein liikkein.

  VastaaPoista
 8. Mä oon puoli vuotta, vähän päälle tehnyt pt:n opastuksella töitä. 12 kiloa lähenyt, senttejä useita kymmeniä ja lihasmassaa tullut takaisin. Itse en ole kokenut että penniäkään olisi mennyt hukkaan ja olen onnellinen että vielä on lähes puolet jäljellä. Aika kovia noi yksittäiset pt-tunnit hinnoiltaa siellä päin, itse maksan kuukaudessa suht samoja summia ja se sisältää ihan kaiken mahdollisen mitä mieleen vaan voi juolahtaa...

  VastaaPoista
 9. Ei ole selkäongelmia, mutta treeniseura Elixiaan kelpaisi :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images