FOLKKIBEIBI!

Kesällä mulla álkaa erittymään jonkinlaista folkkihormonia, milloin tekisi mieli pukeutua pirtanauhaan ja kuunnella jotain eteläpohjalaisia ...

folkkibeibi

Kesällä mulla álkaa erittymään jonkinlaista folkkihormonia, milloin tekisi mieli pukeutua pirtanauhaan ja kuunnella jotain eteläpohjalaisia kansanlaulurenkutuksia rommipullosta. Kuuntelen nyt kuitenkin (ihan sairaan mahtavaa) J. Karjalaisen uutta levyä ja ihailen kaikkia kansallispukuorientoituneita kamoja, mistä innostuin kollaasinkin pykäämään.


1. Dynon "pippitröja" eli monissa Astrid Lindgrenin kirjoihin pohjautuvissa elokuvissakin näkynyt perinteinen ruotsalaisneule. Ihana edelleen!

2. Etelä-virolainen "Mulk" eli Mulgimaa on saanut kansallispukunsa inspiroimat lastenkumpparit! Sarjasta löytyy myös mm. tennarit ja sateenvarjo.

3. Muhun saari löytyy myös Virosta ja sen kansallispukutennarit olisivat tämän kesän pakkotuliainen, jos vain tuonne naapurimäähän kesän aikana kerkeäisimme (suunnitelmissa on)

4. Kalevalakorun Medaljonki Lapista-riipuksen malli on Torniojokilaaksosta 1800-luvulta. Sisään saisi pistää oman kullan kuvan.

5. Topmannin poronnahkaiset kesälapikkaat toimisi urbaanimmassakin tanhutapahtumassa vaikka Kallion kaduilla

6. Ikean kevään uutuusmatto Åkerkullassa perinnekuosit yhdistyvät lapsiperheessä toimivaan lyhyeen nukkaan, mitä on helppo imuroida.

7. Puutarhurin unelmahanskat ovat ruotsalaisen Tegeran vuohennahkaiset Tällberg-työhanskat, joiden kuosi on saanut inspiraationsa Taalainmaan kansanperinteestä.

Maistuuko teille kesällä etno?

13 kommenttia

 1. Nuo kumpparit ja tennarit, iih. Ei mitään tarvetta ja silti iski "pakko saada"-ajatus :D

  VastaaPoista
 2. mulla on tuo kaulakoru, sain miehekkeeltä ekana synttärilahjana! <3

  VastaaPoista
 3. Mullon kans toi medaljonki, pronssisena, sain rippilahjaksi :) Näin sen just stailattuna myös toukokuun Trendissä, eli mä oon ihan perkeleen IN.

  VastaaPoista
 4. Samma här! Pronssinen medaljonki on saatu rippilahjaksi öh öh... 20 vuotta sitten! Täytyykin etsiä se ;)

  VastaaPoista
 5. Mulla on ollut vuodesta 2009, ehkä nyt on pakko jo hankkia kun hintakaan ei ole kuin alle 24 euroa! (tennareilla siis)

  VastaaPoista
 6. Se on ihana! En ollut aikaisemmin edes nähnyt, mutta nyt etsin kaikkia kansallisromanttisia juttuja niin toi pomppas silmään niin hienona <3

  VastaaPoista
 7. Oo, onko siis munkin valitsema juttu ollut trendissa? :D Tarkoittaaks tää, et me ollaan kumpikin nyt tosi in? NO MUSTA AINAKIN TARKOITTAA!

  VastaaPoista
 8. Kyllä viehättää, ja olen monesti sovitellut etno tyylisiä vaatteita kaupoilla ja kirppareilla mutta mikä se on että näytän aivan järkyttävälle pulsulle niissä ? =D

  hitto voin vannoa että mulla on jossain tuo medaljonki, kolusin jo rasiat läpi eikä löytynyt.. jossain se on. olen sellainen huoleton korujen omistaja, lapsuudessa saadut kalevalat ja kullat levälleen hyllyjen reunoilla, purkeissa ja pahvilaatikoissa. vain tonnin kihla pysyy visusti tallessa sormessa *kop kop*
  mutta muuten en juuri koruja pidä kuin erikois tilaisuuksissa. kihlaa lukuunottamatta en olekaan aitoja koruja aikuisena saanut/ostanut.

  VastaaPoista
 9. No olisipa hauskaa, jos löytäisit tuon medaljongin. Se on musta todella kaunis.

  VastaaPoista
 10. Kesälapikkaat kuulostaa ihanalta! Omissa mielikuvissani näyttäisin ihanalta folkkibeibiltä, jolla on sopivasti resuiset lapset ja rento asenne.. Mutta oikeasti olen sellanen tylsä keski-ikäinen täti.

  VastaaPoista
 11. Joo ja ne lapset tulis aina volkswagenin camper vanista pihalle ukulelet kainalossa ja soitettas spontaanisti jotain biisejä ja mä laulaisin kuin seireeni kadunvaltauksessa...

  harmi ku ei oo lauluääntä tai ajokorttia.

  VastaaPoista
 12. Uu.. ihania juttuja! Tornionjokilaakso on mun kotikontuja..heh ja medaljonkikin tietty löytyy. Lapin tyärhän on ihan IN nyt! Hehee ;D

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images