YLLÄTYS! EEMELI 50 VUOTTA -LEIVONTAKILPAILU

Kuten viime postauksesta kävi ilmi, Vaahteramäen Eemeli viettää tänään 50-vuotispäiviään. Ja kun tulin kyselleeksi miksi tällaisia tärkeitä ...

eemeli leivos


Kuten viime postauksesta kävi ilmi, Vaahteramäen Eemeli viettää tänään 50-vuotispäiviään. Ja kun tulin kyselleeksi miksi tällaisia tärkeitä syntymäpäiviä varten ei ole omaa nimikkoleivosta, ehdotti lukijani Anna K leivoskilpailua. Ja sehän kuulosti niin hyvälle, että päätin järjestää erittäin virallisen Eemeli-leivoskilpailun :D NYT.


Säännöt ovat seuraavat:



Erittäin leikkimielisen Eemeli-leivoskilpailuun voivat osallistua kaikki blogia pitävät henkilöt, blogin ei siis tarvitse olla mammablogi, leivontablogi tms. Osallistua voi vain yhdellä leivosehdotuksella per blogi. Jo vanhoja tuttuja leivosreseptejä saa hyödyntää, kunhan mainitsee alkuperän tekstissään.




Haasteeseen ilmoittautumnen tapahtuu 23.5.-10.6.2013 välisenä aikana. Tälle aikavälille pitää sijoittua myös leivontapostauksesi. Ilmoita siis tämän postauksen kommenttiboksiin 1) osallistumishalukkuutesi ja myöhemmin 2) linkki leivospostaukseesi :)





Leivoskilpailuun osallistuva bloggaaja antaa luvan myös lähetetyn linkin takaa mahdollisesti löytyvien kuvien käyttöön ja niiden koon muuttamiseen tulevan leivokset yhteenvetävään postaukseen. Osallistumisajan jälkeen blogissani käynnistyy äänestyskierros, missä voittaja valitaan. Äänestyskierroksesta ilmoitetaan osallistujille etukäteen, laita siis meiliosoite osallistumiskommenttiisi! (kiitos ruokablogeissa kiertävälle kuukauden ruokahaasteelle säännöistä, mitä sovelsin.)




eemeli logo




Palkinto: Voittaja palkitaan loisteliaalla palkinnolla! Voittajalle on luvassa sekä 50 euron lahjakortti Polarn O. Pyretiin että Astrid Lindgrenin Vaahteramäen Eemeli ja pikku Iida-kirja. Palkinnot lahjoittavat Po.P ja WSOY. Lupaan myös tunnetusti keskellä kämmentä sijaitsevalla jauhopeukalollani toteuttaa voittajaksi äänestetyn leivoksen blogissani kesän aikana ;)



eemelileivos



.

Ps. Koska kyse on leikkimielisestä leivontakilpailusta, minkä tarkoituksena on ennenkaikkea juhlia 50-vuotiasta Eemeliä, hyväksyn leivokseksi kaikki makeat herkut kakuista piirakoihin. Toivottavasti mammablogin lukijoissa on myös leipomisesta innostuneita! Onhan?

79 kommenttia

  1. Hurraa!Nyt toivotaan että tästä innostuu muutkin :)

    VastaaPoista
  2. Voi miten kiva idea! Olisipa aikaa ideoita jotain oikein mehevää :)

    VastaaPoista
  3. Nyt siis mies tekemään leivoskokeiluja ja kuvaamaan ja minä voin nalkuttaa vieressä ja piiskata parempiin suorituksiin kunnes voitetaan. Ja parin leivontasession jälkeen hän maksaa mieluummin kirjan ja ostokset Popilla kuin leipoo lisää. :DD

    http://kideblogi.fi/ilmansinuaolenlyijya/

    VastaaPoista
  4. tulkitsen tämän ilmottautumiseksi :) karoliina muuten, toi sun nimimerkki johtaa blogiisi linkkinä niin ei tarvitse linkittää erikseen blogia, ellei välttis haluu.

    VastaaPoista
  5. No joo voisihan sitä jotain kehitellä. ;)
    Haa totta, välttäkäämme turhaa tuplalinkkausta!

    VastaaPoista
  6. Voi hitsi! En mä osaa leipoa, mutta tykkään siitä kyllä! Me ollaan mukana :)

    VastaaPoista
  7. hienoa! Just oikea asenne! Tärkeintä ei nyt olekaan hienoin tulos vaan olisi mukava saada laaja skaala Eemelimäisiä herkkuja! Ehkä itsekin postaan herkkuehdotuksen, vaikken tietty osallistu kisaan.

    VastaaPoista
  8. Mukana! Katotaan mitä eemelimäistä sitä yhdessä penskojen kanssa keksitään...

    VastaaPoista
  9. hienoa, laita sitten linkki kun on jotain!

    VastaaPoista
  10. Mahtava juttu! Linkitä sit tänne se tuotos!

    VastaaPoista
  11. No jee, ilman muuta kehittelen jotain hauskaa leipomusta Eemelin kunniaksi!! :D

    VastaaPoista
  12. Jee, onpa hauska idea! Leipomistaidot eivät ihan huimat ole, mutta mukana ollaan silti. Ihanaa, kun on jokin (teko)syy tehdä ja syödä herkkuja! :D

    VastaaPoista
  13. Mahtavaa! Huippu homma, odottelen postausta!

    VastaaPoista
  14. Tärkeintä ei nyt olekaan voitto vaan juurikin tarpeeksi hyvä syy leipomiseen :) Hienoa et oot mukana, laita linkkiä ku leipimus on valmis!

    VastaaPoista
  15. Mä yritän ylipuhua miehen, sillä itse en voi käyttää kananmunaa tai mitään jauhoa muistuttavaa (paitsi perunajauho), joten omat leivonnaiset on aika jäissä tällä hetkellä.

    Mutta jos mies leipoo IsoSiskon kanssa? ;)

    VastaaPoista
  16. se on hieno idea! Ja IsoSisko varmasti olisi innoissaan kun tietänee jo Eemelin?

    VastaaPoista
  17. No Eemeli ei ole vielä niin tiedossa, mutta onneksi on kirjasto ;) Ja mies suostui ideaan ensimmäisellä yrittämällä, joten olemme mukana! :)

    VastaaPoista
  18. Hyvät palkinnot, mahtava kilpailu! Vielä odottelen leivontainspiraatiota, mutta kun (ja jos) se iskee olen salamana mukana!

    VastaaPoista
  19. hienoa. Me katotaan tälle päivälle KOLMATTA kertaa eemeli-leffaa, sairaspäivä näes :)

    VastaaPoista
  20. mä oon ite ihan liekeissä, mulla ois jo 2 mielestäni ihan parasta ideaa, mut enhän mä voi omaan kisaan osallistua :D Ja en oo ees leipojaluonne. Jotenkin vain keksin tän päivän Eemeli-maratonin aikana niin monta ideaa, et kohta perustan kakkublogin :P

    VastaaPoista
  21. Pitääkö reseptin olla oma, vai voinko mä vain keksiä johonkin taattuun leipomukseen eemelimäisen tuunauksen?

    Meidän pitäisikin esikoisen kanssa ruveta lukemaan Eemeliä, kiitos muistutuksesta, pistetäänpä listalle, kunhan Kätkijöistä ja Risto Räppääjästä selvitään.

    VastaaPoista
  22. reseptin ei tarvi olla oma, kunhan nyt mainitsee alkuperäisen lähteen. Ja kertoo miksi juuri tämä on Eemeliin liittyvä leivos/kakku/piirakka. Pakollista ei ole myöskään mikään marsipaaninyhvääminen vaan voi olla vaikka ihan koristelematon versio tyyliin kissankulman kahvikakku. Kaikki käy :) Ihanaa jos osallistut, oon ite niin innoissani tästä ja kun sain palkinnotkin muutamassa tunnissa metsästettyä kohdilleen. Odotan kovasti mitä tulee!

    Ps. meidän pojan 2v synttäreillekin tuli samalla sit teema, eemelillä mennään :)

    VastaaPoista
  23. Ihana kisa, vois osallistua! Pistän tämän mietintämyssyyn, tämä olkoon ilmoittautuminen varauksella "saatan vetäytyä" ;)

    VastaaPoista
  24. Kiva kisa! Tarviipa alkaa keksimään leivosideaa... Mukana siis! :D

    VastaaPoista
  25. Osallistun ehdottomasti taannoin äitienpäivänä väsätyllä munattomalla ja maidottomalla ihmesuklaakakulla! :) Linkkiä luvassa siis myöhemmin!

    VastaaPoista
  26. ei mitään vetäytymisiä, ellei taikina niin vaadi ;)

    VastaaPoista
  27. Hieno homma! Sitten vain linkkiä omasta Eemeli-leivonnaisesta ja sormet ristiin :) Ihana kun lähdet mukaan!

    VastaaPoista
  28. http://sitikoti.blogspot.fi/2013/05/valiin-vahan-herkkuja.html Ja tässä se kaakkupostaus! :)

    VastaaPoista
  29. Kolme ideaa jo mielessä, mikään ei ihan sellaisenaan kyllä toimi meikäläisen lahjoilla, tarvittais jotain Spatzin sokerileipurikykyjä. Mutta eiköhän joku torttu taiota kun pääsen kesälomalle ;)

    VastaaPoista
  30. Eli osallistut! Tosi kiva! Mulla ois jo niin monta ideaa, mutta en tietty voi osallistua. Mut pojan synttäriteema tuli nyt hyvin selväksi tän kisan myötä: Eeeeemeliiiiiii!

    VastaaPoista
  31. Kiva idea, taidan repäistä ja osallistua myös! :)

    VastaaPoista
  32. palkinnot on niin houkuttelevat, että joudun ehkä aloittamaan julkisen blogin :o

    VastaaPoista
  33. Mahtavaa! Tosi hieno juttu, odotan innolla!

    VastaaPoista
  34. Hyvä kun otit puheeksi, koska mulle tuli hieman huono omatunto ettei blogittomat voi osallistua. Koin vain järkevimmäksi vaatia kokonaista postausta, koska siihen voi itse perustella leivoksen paljon paremmin kuin että itse laittaisin vain kuvat blogiini.

    Tässä hyvä syy aloittaa oma blogi muutenkin ;)

    VastaaPoista
  35. Mä voisin myös kokeilla loihtia jokun kivan vaahteranmäen leivonnaisen :) Tosi kiva kilpailu!

    VastaaPoista
  36. hei, tosi hienoa! Tykkään itsekin tästä kisasta, vähän vaativampi kuin perus arvonnat :) + saa hyviä idiksiä vaikka synttäreille!

    VastaaPoista
  37. No ei helkkari, mä sain niin hyvän idean että on ehkä pakko kokeilla! Mutta en vielä virallisesti lupaa, sit vasta jos onnistuu! :D

    VastaaPoista
  38. mullakin ois ideoita vaikka muille jakaa, mut en mä voi osallistua :D Mutta jes, odotan innolla! Ja jos ei onnistu, niin eiks sekin oo osallistumisen arvoinen suoritus?

    VastaaPoista
  39. Tänään kun kävin hakemassa lisää Oreoita, niin huomasin että tuoteseloste oli muuttunut tuosta edellisestä paketista. Nuo sisältävät nykyään siis herajauhetta, joten eivät sovellu maitoa välttäville eikä vegaaneille. :( Höh..

    VastaaPoista
  40. Hittolainen! Pakkohan tähän on uhkarohkeena lähteä mukaan! Mitä hävittävää? :D

    VastaaPoista
  41. Vitsit, täytyy ehdottomasti osallistua :)

    VastaaPoista
  42. juustokakku on niin hyvää! (varsinkin kun sitä ei ole just nyt!)

    VastaaPoista
  43. Oih! Onneksi huutelit Facebookissa, ois saattanut mennä ohi. Jooooo! Mulla onkin jo mielessä eräs kehittelemäni melkein terveellinen porkkanakaakumuffinssileivoshässäkkä. Nyt vaan tuunaan siitä vielä Eemelin porkkanakaakumuffinssileivoshässäkän! Aj että! Pian linkki tulossa, pitää vain rimpuilla eka kuvat ja resepti! Woop!

    VastaaPoista
  44. Kiitos :) Pakko kertoa, et mun yks ideani oli juuri tuon tyylinen! Lakkileivos, nam.

    VastaaPoista
  45. Täällä osallistutaan myös mukaan! Vielä ei ole tiedossa mitä tulen loihtimaan, mutta eiköhän jotain mieleen juolahda reseptejä selailemalla. Ihanan hauska kilpailu ja mieluisat palkinnot!

    VastaaPoista
  46. Linkistä löytyy Karkkipurkin versio Eemeli-leivoksesta (Jos hyväksytään mukaan, se ei ehkä varsinainen _leivos_ ole ;D )
    http://www.karkkipurkki.com/2013/06/leivos-viisikymppisen-eemelin-kunniaksi.html

    VastaaPoista
  47. Hienoa, sitten vain linkkiä leivoksesta kehiin!

    VastaaPoista
  48. Kaikki hyväksytään ja ihan tosi herkulliselta näyttää :)

    VastaaPoista
  49. [...] Tai mullan tuoksuinen, kuten allekirjoittanut! Tai isä, ei teitäkään sorreta. Muistathan, että Oi mutsi mutsi-blogin supervirallinen Eemeli-leivoskilpailu on tulilla vielä tämän viikon ja maanantaihin 10.6 saakka! Nopeimmat ovat jo leivonnaisensa postanneet ja linkanneet, mutta vielä ei ole myöhäistä ideoida oma Eemelin keikauskakku, Vaahteramäen (käynyt) kirsikkakakku tai mikä ikinä mieleesi juolahtaakaan! Palkinnot ovat mitä parhaimmat, luettavaa WSOY:lta sekä 50 euron lahjakortti Polarn o. Pyretiltä. KANNATTAA SIIS OSALLISTUA! Kilpailun löydät TÄÄLTÄ. [...]

    VastaaPoista
  50. Riippuu mistä ostaa. Oreoita on jostain syystä liikkellä useammalla tuoteselosteella, osa sopii vegaaneille ja maitoallergisille ja osa ei. Tätä on hämmästeltyjo vuosia. Viimeksi laivalta ostetuissa oreoissa oli maitoa mutta jenkkikaupasta ostetuissa ei.


    Harmi että kilpailuun ei saa osallistua jos ei oo blogia! Jännityksellä pitää siis seurata taustalla...

    VastaaPoista
  51. No kyllä tämä herkkupeppu lähtee mukaan skabaan.

    VastaaPoista
  52. Ja tässä linkki leipomukseen:

    http://ihanhelmee.blogspot.fi/2013/06/puolukkamuffinssit-kinuskikuorrutteella.html

    VastaaPoista
  53. Tässäpä kesäistä herkkua mukaan kisaan!

    http://vari-epa-suora.blogspot.fi/2013/06/eemelin-kinuski-suolapahkina.html

    VastaaPoista
  54. Tässä olisi kilpailu resepti :) Ei tästä nyt ihan leivonnaista tullut, mutta tälläinen yksinkertainen ja simppeli.
    http://tyttotrio.blogspot.fi/2013/06/eemeli-50v.html

    VastaaPoista
  55. Tässä meidän muulinit. Oli muuten aika menoa, vaikka itse olin vain sivusta katselija tuossa koristeluvaiheessa. Mutta ehkä isimies ja IsoSisko kerää pointsit kotiin mahtavilla muulineillaan ;)

    VastaaPoista
  56. Se linkki ois varmaan aika kätsy...


    http://odotuksellinenelama.blogspot.fi/2013/06/eemeli-muulinit.html

    VastaaPoista
  57. Valitettavasti pakko heilauttaa vetäytymis-korttia, byääääh :(( Yli viikkoon en muistanu koko hommaa, ja nyt en enää ehdi suunnittelemaan ja toteuttamaan maanantaihin mennessä mitään leipomuksia, en millään, liikaa tekemistä viikonlopuksi. Harmittaa, vietävästi!

    VastaaPoista
  58. Kohta 3-vuotias "Eemeli" ja äiti osallistuvat Montessori-tyyliin tehdyllä raparperipiirakalla.

    http://meitse.blogspot.fi/2013/06/eemelin-oma-piirakka.html

    VastaaPoista
  59. Tässäpä oma panokseni eemelimäisellä suklaaherkulla :)

    http://ipanainen.blogspot.fi/2013/06/mita-tanaan-tehtais-eemeli-leivontakisa.html

    VastaaPoista
  60. [...] kevyt kesäsade, mekin saatiin aamulla hyvä syy jäädä sisään ja vastata Oi mutsi mutsi -blogin Vaahteramäen Eemeli -aiheiseen leivontahaasteeseen. Nythän on niin, että mä en ole mikään jauhopeukalo (hmm, mitäköhän on jäljellä, kun mä [...]

    VastaaPoista
  61. [...] o. Pyretin lahjakortti ja Wsoy:n lahjoittama Eemeli ja pikku Iida kirja etsivät uutta omistajaa TÄÄLLÄ. Siellä on jo paljon linkitettyjä herkkuja, lukekaapa vaikka ette aikoisi [...]

    VastaaPoista
  62. Tänään päästiin meilläkin vihdoin leivontahommiinja tulokset löytyy täältä resepteineen, kuvineen, kaikkineen.
    En ole ihan varma, mikä osa kakussa eemeliyttä edustaa, mutta leivottu on - ja on hyvä resepti kahvikakulle, kun vain malttaa antaa jäähtyä kunnolla, ettei käy niin kuin meillä...

    VastaaPoista
  63. Noniin! Valmista tuli! Enkä ees jättänyt viimeiseen päivään! ;)
    Eemelin hassunkuriset porkkanakuppikakut

    VastaaPoista
  64. No niin, nyt on leivottu! Kilpailuehdotukseni löytyy täältä: http://muksutus.blogspot.fi/2013/06/vaahteramaen-eemelin-synttariherkut.html

    VastaaPoista
  65. Mun ei todellakaan pitänyt osallistua, mutta koska sataa ja on tylsää, täällä leivotaan. Postausta pukkaa myöhemmin tänään.

    VastaaPoista
  66. Ehdin! ;) http://onnelin.blogspot.fi/2013/06/paa-liemikulhossa-eemelin-oma-leivos.html

    VastaaPoista
  67. Oh my gööd! Jännittää jo! Koska alkaa äänestys? ;) Joo mää tiiän: "Äänestyskierroksesta ilmoitetaan osallistujille etukäteen" hahaha, mut en malta odottaa! :D

    VastaaPoista
  68. mulla menee hetki et ehdin perehtymään miten sen äänestyksen teen ja toi kuvien kopsaaminen on oma hommansa. Mut ilmoilen!!

    VastaaPoista
  69. Joo, ei mikään kiire, kunhan hössötän!
    Kiva kun järkkäsit tän kilpailun! :)

    VastaaPoista
  70. [...] 50-vuotiaan Vaahteramäen Eemelin kunniaksi tehty makea herkku. Kilpailu löytyy linkin takaa täältä ja kaikki osallistujat on listattu tähän postaukseen sekä numeroituina pikkukuvina että [...]

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images