IHMEPUUTARHA ON AUKI

Vaikka omaa parvekepuutarhaa aletaan rakentamaan vasta ensi viikon alussa, on ilo ilmoittaa että se originaali Ihmepuutarha kukoistaa jo He...


Vaikka omaa parvekepuutarhaa aletaan rakentamaan vasta ensi viikon alussa, on ilo ilmoittaa että se originaali Ihmepuutarha kukoistaa jo Helsingin rautatieasemalla. On kukoistanut jo viikon alusta alkaen. Kävin maanantaina tutustumassa ystäväni Wiken kanssa Ihmepuutarhaan ja nauttimassa päiväkahvit sen keskellä olevassa pergolassa. Helsingin rautatieasema on yksi Suomen vilkkaimmista paikoista ja silti kahvihetkemme oli mukavan viihtyisä ja rauhallinen, kasveilla on mahtava vaikutus ympäristöön. Osa on varmaankin jo käynyt tutustumassa Puutarha Tahvosilta tulleisiin istutuksiin, mutta niille jotka ei ole eikä ehkä pääsekään paikan päälle olisi tässä hieman kuvia ihmepuutarhan ensimmäiseltä viikolta.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ihmepuutarha1 ihmepuutarha2

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hämeen ammattikorkeakoulun puutarha-alan opiskelijoiden Mervi Kokkilan ja Kati Jukaraisen suunnittelema mystinen Ihmepuutarha on vaikuttava viherkeidas, joka taatusti yllättää siitä tietämättömän täysin. Jo ensimmäisenä päivänä ihmiset pysähtyivät tiirailemaan kasveja ja ottamaan valokuvia niistä, mikä on tietenkin tarkoituskin. Tahvoset olivat toimittaneet paikalle kasveja ja lukumäärä on valtava.


Tänä vuonna ihmepuutarha ihmetyttää rautatieaseman ohikulkijoita koko kesän ja se on suunniteltu niin, että se tarjoaa uusia elämyksiä viikoittain. Kukat eivät kuki samoihin aikoihin ja ilme muuttuu lähes päivittäin. Itse pidin tosi paljon hyötykasvien käytöstä myös koristekasvien "paikalla". Ruohosipuli on kesäherkku vailla vertaa, mutta kyllä ruohosipulin kukkakin on kukkapenkin kaunistuttaja, vaikka siinä usein puuvarsi onkin. Myös persilja näytti hyvältä koristeruohon sijaan.


Ihmepuutarhassa myös tapahtuu kesän aikana. Seuraava tapahtuma on 5.6. milloin siellä vietetään pienimuotoisia puutarhamessuja. Paikalle kannattaa mennä, koska tarjolla on paljon hyödyllistä tietoa muun muassa Tahvosten kasviasiantuntijoilta sekä omankin parvekkeeni vihersuunnitelman tehneen Minna Toivasen istutusnäytöksiä. Yhteistyökumppaneista GreenCare lahjoittaa ensimmäisille 900 osallistujalle 5l kukkamultapussit, joten reppu kannattaa ottaa mukaan.


Tämä postaus on toteutettu osana Ihmepuutarha-postaussarjaa, missä kirjoitan kesän 2013 parvekepuutarhastani sekä puutarhan hoidosta aloittelijan näkökulmasta. Muut ihmepuutarhapostaukset löydät ihmepuutarha-kategoriasta täältä.

4 kommenttia

 1. ah maanantaiaamun pirteää olemusta!

  VastaaPoista
 2. Toi oli mun mielestä ihana ylläri kun menin yks aamu töihin. Tosi piristävää! :)

  VastaaPoista
 3. Keskityin tässä postauksessa selkeästi olennaisimpaan, eli tuohon sun virkattuun (?) hartiahuiviin, taisin myös saada pienimuotoisen pakkomielteen tuon tyylisestä isosta huivista. Tällaiselle huivifriikille must have!

  VastaaPoista
 4. tuo on objectin poncho, viime kesän mallistoa muistaakseni :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images