TARVITSETKO VINKKEJÄ BLOGGAAMISEEN?

Naapurin tokaluokkalainen heitti eilen pahan: "mikä on sellainen paikka tai asia mistä olet eniten kiinnostunut?". Hänellä se kuul...


Naapurin tokaluokkalainen heitti eilen pahan: "mikä on sellainen paikka tai asia mistä olet eniten kiinnostunut?". Hänellä se kuulemma on avaruus. Mulle tuli heti pieni alemmuuskompleksi, että ei mua kyllä kiinnosta mikään avaruus ja keksin hätäpäissäni, että oma lapsi on se kiinnostukseni numero 1. Ja oikeastaan se on valhe, sillä jos mua kiinnostaisi lapseni sellaisella kiinnostusKIINNOSTUS-mittakaavalla, lukisin varmaankin tosi paljon kaikkia lapsiopuksia ja muistaisin ilmoittaa pojan neuvolaankin mittauksiin silloin tällöin. Lopulta myönsin, että mun suurin kiinnostus tällä hetkellä taitaa olla blogimaailma, mitä olen päässyt seuraamaan tekijänä jo vuosia.


Illalla löysin ihan sattumankaupalla todella kiinnostavan blogin, mikä käsitteli blogeja ja bloggaamista. Tällaisia how to do it right-blogejahan on kyllä Suomessakin paljon, mutta usein niitä kirjoittaa vannoutuneet (mies)koodarit kokispullojensa äärestä, eikä heillä valitettavasti ole mitään jakoa siitä, mitä bloggaus heidän kiinnostuksen kohteiden (usein juurikin se koodaus, joskus ehkä joku piraatti-aktivismi) ulkopuolella on. He eivät todellakaan kirjoita siitä blogimaailmasta missä naiset toimivat ja mikä on esimerkiksi blogilista.fi palvelun kärkisijoilla koko ajan. Mun tekisi mieli jatkuvasti kirjoittaa sellaisia bloggaus opastus-postauksia, mutta olen ajatellut sen olevan aika ärsyttävää norsunluutornista huutelua. Vaikka jos totta puhutaan, muutamalla simppelillä kikalla monesta blogista saisi lukijaystävällisemmän ja varmasti samalla hieman suositummankin, niin halutessaan. Ja vaikka välillä mun tekisi mieli sanoa itsellenikin, että kuka mä luulen oikein olevani, luulen tekeväni edes jotain oikein kun mun blogi on Blogilistan luetuimmat-listalla 51 582 blogista se 56. luetuin. Ihan hyvä sijoitus mammablogille, muuten.


pink bubble


Mutta itsekehusta muiden kehumiseen. Luin siis eilen kokonaisen blogin läpi, sillä bloggaamista ja muotiblogikenttää erityisesti käsittelevä Pink Bubble imaisi täysin mukaansa. Oli ihan älyttömän hyvin kirjoitettu blogi ja täyttä asiaa, mielenkiintoisesti tehtynä. Bloggaajalla on muuten sama muinaisaikainen metodi postauksien suunnittelussa, eli muistivihko. En siis ole ainoa käsipelillä blogisisältöjä suunnitteleva kirjoittaja näillä main :) Ja nyt ajattelin kannustaa teitä muitakin blogimaailmasta kiinnostuneita ottamaan lokoisan asennon ja lukaisemaan millaisia vinkkejä Pink Bubble-blogin Susannalla on tarjottavana. Itsenikin pitäisi ottaa monesta neuvosta vaari, sillä meikäläisen bloggaustyylihän on niin 2007-vuodelta ettei ole tosikaan.


Erityisesti suosittelen Pink Bubblea blogi-rookieille, joilla on kiinnostus blogiharrastukseen mutta ei vielä omaa blogia missä kirjoittaa. PB:sta löydät muun muassa vinkit siihen miten blogi nimetään, millainen on hyvä ensimmäinen postaus ja kuinka blogin lukijamääriä voi nostaa ilman vauvapalstoilla tehtävää kommenttienvaihtosopimusta (wtf?! En tiennytkään tästä!). Lukekaa ja ihastukaa! Ja ottakaa ilmainen oppi vastaan, sen minä ainakin teen. (pakko vielä sanoa, että tilasin kerran huvikseni suositun amerikkalaisbloggaajan "bloggausoppaan" mikä maksoi netistä luettuna lähes 30 euroa, tämä Pink Bubble on 100 kertaa parempi!)


Loppuun annan pienen omankin vinkin, mistä ei Pink Bubblesta ainakaan vielä ollut mainintaa.  Jos bloggaat tietystä merkistä / yrityksestä / tapahtumasta, kannattaa oma postaus aina linkittää ko. organisaation facebooksivuille. Sieltä samanhenkiset lukijat löytävät helposti blogiisi ja hyvällä tuurilla löydät potentiaalisien lukijoiden lisäksi ystäviä. Itsekin löysin Mami Go Go-blogin aikoinaan jonkun fb-linkin kautta, en vain kuolemaksenikaan muista minkä!


kuva: pinkbubbleblog.blogspot.fi


Edit: En jaksa kirjoittaa tästä uutta postausta, mutta huomasin just, että Boobin imetyspaitoja ja Boobin mammahousuja saisi Campadresta nyt n. -40% alella. Rekkaaminen sisään täältä. Mainoslinkki, tosin pelkästä rekisteröitymisestä en saa penniäkään ;)

12 kommenttia

 1. Lueskelin tätä blogia kerran, mutta niin sivusilmällä, että muistutus tuli tarpeeseen. Täytyykin ajatuksen kanssa lukaista, mitä PB tarjoaa tälläiselle rookielle! :-)

  VastaaPoista
 2. Kiitos mahtavasta vinkistä, taitaapa mennä tänään päiväuniaika noiden kuplien parissa - ja varo vain, kohta sunkin kommenttiboksit on täynnä mun linkkejä. ;) Ja nauratti nuo koodaajat kokispullojensa takana, koska juuri siltä ne bloggausblogit aina vaikuttaa :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos postauksesta! Ihanaa, blogini on juuri saanut selkeästi lempinimen PB! Ja tosiaan, minulla on kyllä light cokis -addiktio mutta mies en onneksi ole.

  VastaaPoista
 4. Ennenkuin olin nähnyt, että kirjoitat bloggaamisesta, olin päättänyt kirjoittaa kommentin siitä, että pidän blogistasi siksi, että siellä on AINA uutta juttua. Ei aina välttis minua kiinnostavaa, mutta jotain... Ei siis ihme, että olet niin ylhäällä listalla ja tämä on tietysti vain yksi syistä.

  Joskus oikein epätoivoisella hetkellä (etenkin silloin, kun olen saanut ikäviä kommentteja) olen anellut joltain tutulta lukijalta mentorointia. Se olisi mielestäni tehokas (?) keino blogin kehittämiseen. Siis että saisit suoraa, rehellistä, mutta kannustavaa palautetta omasta blogistasi. On varmaan paljon virheitä, mitä itse toistaa, toistaa ja toistaa, kun ei kukaan kehtaa tai vaan tule sanoneeksi.

  Mielelläni siis töistä palatessani luen tuon vinkkaamasi blogin ohjeet.

  VastaaPoista
 5. Joo, ja sit tietty aina kommentin jälkeen laitat oman osoitteesi varmuuden vuoksi, kun se ei tuosta naamalinkistä mene heti jakeluun :D

  VastaaPoista
 6. Huomaa aikuinen tapa lempinimetä blogi! Todellisuudessa puhun tietenkin pinkkarista tai bublarista :D

  VastaaPoista
 7. Heh, ei kai täällä ihan aina ole uutta juttua? :D Mulla on sellainen ajatus, että on tietyt sovitut postaukset (mainokset, yhteistyöt jne), tietty määrä ennalta suunniteltuja juttuja mutta tilaa myös sellaisille extempore-jutuille. Kuten tämä juttu jonka kirjoitin viime yönä kun olin saanut ton blogin luettua.

  Sitä mentorointia on oikeastaan helppo tehdä itsekin, kun tsekkaa vaikkaa aihelistansa aiheiden lukumäärän ja mitkä aiheet on jäänyt vähemmälle.

  VastaaPoista
 8. Mä taas en voi sietää tuota blogia, koska se on juurikin sellaista ylhäältä alas huutelua ja siellä pitää kommenteissa olla kirjoittajan kanssa täysin samaa mieltä tai saa tuta kommenttiboksissa. Taannoin hän manasi mammablogit täysin ja niin ohuin ja naurettavin perustein että aloin ihmettelemään mistä tämä hänen blogiasiantuntijuutensa on peräisin. Taitaa olla omasta päästä keksitty.

  VastaaPoista
 9. Hih, hauska sattuma, kun hiljattain minäkin törmäsin tuohon blogiin. Mielenkiintoista kerta kaikkiaan! :)

  VastaaPoista
 10. Aivan mahtava sivu, koukutuin myös lukemaan koko systeemin läpi, liityin lukijaksi ja muokkailen banneria keskellä yötä ihan vain siksi, että pinkbubble:ssa on ohjeet siihen :)
  Kiitos siis vinkistä!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images