(helppo) KUPPIKAKKU TUTORIAL

Tuskin kukaan blogini lukijoista on täysin tietämätön tulevasta äitienpäivästä? Käsi ylös, kuka itse tehtyä kakkua aamulla sänkyyn halutessa...

Tuskin kukaan blogini lukijoista on täysin tietämätön tulevasta äitienpäivästä? Käsi ylös, kuka itse tehtyä kakkua aamulla sänkyyn halutessaan saa pyöräyttää kakun ihan itse? Mä tuskin olen ainoa ;)


Saimme viikon alussa Kungsörneniltä cupcake-aineksia, paketteja missä oli jauhoseos, kreemipäällisen ainekset sekä nonparellit. Kotikaapista valmistukseen tarvitaan vähän voita ja kraanasta vettä. Ajattelin, että testataanpa ihan kunnolla kuinka helppoja tällaiset trendikkäät cupcaket onkaan tehdä, jos tekijänä olisikin ala-asteikäiset lapset ja nakitin naapurin 2. ja 4.-luokkalaiset tytöt hommiin. Ajatuksena oli testata saisiko näistä oikeasti äitienpäiväkakut pienellä avustamisella, mutta ihan lasten tekemänä. Naapurin mutsi otti kuvia ja me (+ mun apupoika) huseerattiin köökin puolella oikein tutoriaali. Sen voi halutessaan linkata vaikka lasten isän fb-sivuille vinkiksi....


cupcake1


cupcake 126


cupcake5.jpg


cupcake 085


cupcake4


cupcake 123


cupcake2 cupcake6


cupcake 130


cupcake 131 cupcake7


cupcake3


cupcake 155 cupcake 157


Kuten kuvistakin välittyy, homma oli todella helppoa ja hauskaa. Aikaa meni runsaasti, kun teimme kaksia erilaisia cupcakeja, mansikkaa ja suklaata, ja jouduimme välillä käymään kaupassakin kun paketin mukana tulleet nonparellit vaativat ehdottomasti kaverikseen suklaapalasia ja mansikoita. Todellisuudessa hommasta selviäisi varmasti alle tunnissa/ satsi.


Nelosluokkalaisen uskaltaisin antaa tehdä nämä kuppikakkuset vaikka ihan itse, kunhan lähellä olisi apukäsiä varmuuden vuoksi, mutta tokaluokkalainen tarvitsi kyllä enemmän apua. Syy saattoi myös olla myös siinä, että nelosluokkalaisen tekemä mansikkataikina+kuorrute oli hieman juoksevampaa mitä tuhti suklaa, mikä erityisesti kuorrutteen levityksessä tuotti hankaluuksia. Suklaakuorrutteeseen annankin vinkin, että siitä kannattaa suosiolla notkistaa vedellä hieman ohjetta enemmän. Toinen hyvä vinkki on laittaa mansikkakuorrutteeseen hieman philadelphia-tuorejuustoa, mikä teki täytteestä erityisen hyvän!


Saimme muutaman extra-paketin näitä cupcake-seoksia ja annoin ne sitten tytöille vaivan palkaksi. Ajattelin kuitenkin ostaa myös itselle jotain tällaisia Kungsörnenin valmiita jauhomiksejä kaappiin, sillä en suoraan sanottuna ole mikään kinuskikissa taidoiltani ja muhun kyllä vetosi tälainen helppo ja suhteellisen siisti leivontatapa. Välillä on kiva tehdä jotain näinkin helppoa.


Ainesten mukana tulleen tiedotteen mukaan Kungsörnenin leivonta-ainekset Cupcakes Strawberry Surprise ja Chocolate Dream (ovh 3,99–4,95 euroa) ovat myynnissä Stockmannilla, K-Citymarketeissa ja K-Supermarketeissa. Lisäksi Cupcakes Chocolate Dream on myynnissä S-ryhmän kaupoissa sekä Siwoissa, Valintataloissa ja Euromarketeissa. Eli eikun vinkkaamaan puolisoille ennen äitienpäivän aamua (mikäli lapset on vielä liian pieniä leipomaan) ;)

20 kommenttia

  1. Pitääkin yrittää jos saisi jotain tällaista! Mun ensimmäinen äitienpäiväkakku oli -30% hillomunkki, päällä sitä ihanaa purkkikermavaahtoa ja lontoonrakeita. Sekin oli seurausta lauantai-illan "mitä, eikö sulla oon mulle mitään vaikka tää on mun eka"-purkauksesta, jonka jälkeen mies luikki lähiSaleen ostoksille...mitäköhän kävis jos siitä ei pitäis ollenkaan meteliä? =)

    VastaaPoista
  2. Jaa, me taidettiin olla tokaluokkalaisia kaverini kanssa, kun ruvettiin vääntämään omatoimisesti Runebergin torttuja - olisi ehkä ollut hyvä olla tollainen paketti kaapissa, tuhot olisi voineet olleet pienemmät ja tulos onnistuneempi. ;)

    VastaaPoista
  3. Hyvä! Pitääkin kokeilla noita. Kivoja kuvia ja hei, oli hauska törmätä kaupungilla! :)

    VastaaPoista
  4. Tänä vuonna ei oo sulla pelkoa moisesta. Naapurikyttääjänä olen nähnyt teidän muksut isän kanssa ulkoilemassa jo monta kertaa parin päivän sisällä ;) Varmaan ne leipasee kuppikakutkin (vähintään) ja yllättää sut iloisesti sänkyyn!

    VastaaPoista
  5. Tollaset jauhot oiskin just hyviä lasten ekoiksi omiksi leipomisiksi, kun taikinakin sekoitettiin ihan vaan lusikalla. Mutta tuskinpa kukaan tokaluokkalainen itsekseen alentuisi valmistaikinoihin, kun ne voi tehdä alusta loppuun asti itsekin :D :D

    VastaaPoista
  6. Noi oli supersimppeleitä, ihan varmasti lapset innostuu varsinkin kun saa sit koristella. EIkä hintakaan oo yhtään paha, kun ei tolla hinnalla tee kotonakaan kuorrutettuja leivoksia.

    Oli hauska nähdä! Ajattelin kyllä kutsua meidät joskus teille, oliks ne koirat ystävällisiä? Kun K on ihan hullu koirafani, se lepertelee kun näkee koiran kuvankin!

    VastaaPoista
  7. ps. kuvat on tosiaan naapurin mutsin ottamia, se on tosi hyvä kuvaaja :)

    VastaaPoista
  8. Ihanaa yhteistä puuhailua! Näyttää sen verran helopolta, että tämä blondikin saattaisi suoriutua tuosta tehtävästä. ;)

    VastaaPoista
  9. No oli kyllä helppoa! Siksi pitikin testata oikein pitkän kaavan kautta kun mainostavat helpoksi. Oon itekki aikamoinen blondi leipomuksien kanssa, en vain edes jaksa alkaa piipertämään mitään hienoja leivonnaisia, vaikka tykkään niistä kyllä. Ruuan tekeminen on mun juttu, siinä jaksan enemmän piipertää, leipominen mielellään hyvin nopeaa ja oiottua menoa :D

    VastaaPoista
  10. Kolme sanaa, lomaviikko, unikoulu, keittiöremontinloppusiivous. 2 jälkimmäistä on mun harteilla, joten paree ulkoilla ;)

    VastaaPoista
  11. Todella herkullisen näköisiä, vesi herahti kielelle :)

    VastaaPoista
  12. Täydet pisteet koristeluista nuorille kokeille! AIkuisten koristelemat on aina niin tylsiä ja mielikuvituksettomia. Mä voisin syödä tuosta vaikka ton suklaapalalla koristetun... :) (ja nyt sä varmaan sanot, et se onkin sun koristelema?)

    VastaaPoista
  13. Ne olikin hyvä! Tosi makeita mutta hyviä!

    VastaaPoista
  14. Ei, kyllä suklaapalat oli tokaluokkalaisen idea. Hän tosin möksähti ennen koristelua kun kuorrute oli suklaassa liian paksua ja itki pöydän päässä muiden koristellessa :D Mutta oma poika laittoi mansikat, nelosluokkalainen suurenosan muusta koristelusta ja mä taisin parit ranskanpastillit lisätä.

    Eiks muuten oikeesti oo jotenkin syötävämmän näköisiä kuin sellaset täydellisen marsipaaniruusupursotinjutskat, mitä aikuiset tekee? Minusta ainakin on!

    VastaaPoista
  15. kyllä! Nää on hienoja, mielikuvituksellisia, helposti lähestyttäviä ja just sellaisia, mitä aikuisenkin salaa tekis mieli tehdä, mutta ei kehtaa laittaa päällisen päälle vielä isoa kasaa pastilleja tai suklaapalaa.

    VastaaPoista
  16. ...paitsi et toi eniten ranskanpastilleja kerännyt muffari oli mun tekemä :D Oikeasti meikän täytekakut on aina tällasia, mä en jaksa enkä edes halua muovailla mitään liian hienoja juttuja ruokaan!

    VastaaPoista
  17. Heips! Montakos kakkua yhestä paketista mahtaa tulla? Pojan 1v synttärit tulossa ja viikonloppuna molempina päivinä mökki täys sukulaisia... Tää vois olla yks varteenotettava tarjoilu..

    VastaaPoista
  18. hmm, oisko ollut 10 kpl? En tarkkaan muista!

    VastaaPoista
  19. […] viimeksi sain Läntmannenilta Kungsörnenin leivontamixejä testiin, leivoin naapurin ala-asteikäisten lasten kanssa kuppikakkuja. Muutama muu naapurini kuittaili silloin, että saa meillekin tulla leipomaan ja nyt kun uusi erä […]

    VastaaPoista
  20. […] Olen tehnyt yhteistyötä ruotsalaisen Kungsörnenin kanssa ennenkin, muistatte varmaan cupcake-tutoriaalini sekä miniporkkanakakut? Nyt simppeliäkin simppelimpi mudcake tehdään videolla. Vielä ei taida […]

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images