BIOZELL RIAL - UHKA VAI MAHDOLLISUUS?

Heitin eilen pikkupyrähdyksen kaupungilla käyden samalla lehdistön wellness-päivässä haistelemassa uusia tuulia. Tai niin oli tarkoitus, mut...

Heitin eilen pikkupyrähdyksen kaupungilla käyden samalla lehdistön wellness-päivässä haistelemassa uusia tuulia. Tai niin oli tarkoitus, mutta lopputuloksena päivän kiinnostavin juttu olikin Biozellin esittelemä Rial-hiusväri. Vanha kunnon mummoklassikko vuodelta...en edes uskalla arvata. Todellisuudessa olin kutakuinkin järkyttynyt, että minkä varaston vanhimman tuotelaatikon sisällön Biozellin esittelijät olivat pöydälleen laittaneet ja ensimmäinen ajatus oli, että tuota en kyllä ikinä uskaltaisi edes kokeilla. Kuitenkin, koska esittelijä kertoi Rialin olleen hetken poissa Biozellin tuotteista ja sitä oltiin pyydetty todella paljon takaisin, kiinnostuin vaalennusvoiteesta. Ja kun mulla oli muutenkin ajatuksena blondata hiuksia, niin otin varmuuden vuoksi pari testipakettia mukaani.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Eilen kyselin blogini facebooksivuilla uskaltaisiko kukaan värjätä tällaisella aineella päätään ja vastaajien ajatukset olivat aika lailla kaltaisiani. Että lopputulos on luultavasti ihan keltainen, mutta onhan hiukset uusiutuva luonnonvara. Rial on siis pelkkä vaalennusvoide, joka vaalentaa 2-3 astetta hiusta. Siinä ei ole erikseen sävyä, eli paketin mukaan tulos on luonnollinen oljenvaalea. Ja jokainen blondaajahan tietää mitä tuo oljenvaalea tarkoittaa yleensä? Niin, sitä keltaistapa juuri mitä en nyt täsmennä enempää. Ajattelin kuitenkin, että testaan uhallakin värivoiteen, sillä mulla on aika hyvät keltaisuuden korjaussarjat shampoohyllyssä edellisiltä kanarialintuajoiltani. Sain kuitenkin myös Biozellin omat hopeasampoon ja -hoitoaineen mukaani, joten päätin testata samalla ensin niitä ja turvautua vanhaansuperviolettishampooseeni vasta hädän hetkellä.


Suunnitelma oli siis: Rial vaalennusta alle ja sitten nopea pesu ja hoito Biozellin omilla hopeatuotteilla. Halusin myös testata taittaako nuo hopeatuotteet sitä keltaisuutta kuinka nopeasti.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Vaalennus meni yllättävän kivuttomasti. Tuote tuoksui kyllä voimakkaalle, mutta tuntui päässä miellyttävälle, ei kihelmöinyt eikä valunut yhtään. Tein 2 paketillista väriä ja länttäsin ne vain käsin hiuksiini ilman sen kummempia nokkapulloja tai värjäysharjoja, 1/4 väristä jäi käyttämättä. Voisin siis suositella normaalin hiuslaadun leideille vain yhtä vaalennuspakettia, oma leijonanharjani mikä on julistettu muun muassa hiusmallikeikalla "vuoden paksuimmaksi" vaati enemmän. Odottelin 50 minuuttia ja pesin pois. Totesin pienen keltapigmentin heti kylppärin peilistä, mutta usein blondi tukka näyttää keltaiselta märkänä, vaikka olisikin kuivana tuhkainen. Vaalennuksen päälle nopea pesu Biozellin hopeashampoolla (vaikutusaika n. 1 mins) ja hopea hoitoaine päälle (n. 1.5 mins). Tarkoituksella siis lyhyellä vaikutusajalla, purkissa suositeltiin tehokkaampaan "hopeointiin" 5 min. vaikutusaikaa/ tuote, mutta halusin testata näin.


2013-05-15 biozell rial1


Lopputulos on mielestäni yllättävän hyvä. Tosin kuvissa latvat ovat vielä hieman kosteat, kun sain naapurin mutsin kuvaamaan hiukseni puolikuivina ennen kotiin lähtöään. Eli latvatkin on kuivana samanväriset mitä hiusten yläosa on.  Ja mä taidan tykätä tästä Rialista! Oli aika virkistävää vaalentaa ihan vain vaalennusaineella ilman kaikkia öljyjä, ihme eliksiirejä ja kuukauden mittaan käytettäviä tehohoitoja (mitkä unohdan aina käyttää). Tässä oli vain kehite, vaalennusaine ja käsineet. Uskon lopputulokseen vaikuttaneen positiivisesti nuo hopeatuotteet vaalennuksen jälkeen ja niillä aion nyt pitää yllä tuota hieman hopeista hohdetta. Mutta vain minuutin vaikutusajoilla, en kaipaa nyt enempää hopeaa lettiini. Tämä hyvä.


Biozellilla oli muuten tulossa syksyllä uutuus colourmask useissa värisävyissä. En muista oliko sävyissä sellaista kulta-karamelli vaihtoehtoa, mutta mietin jo, että syksyllä Rialin päälle voisikin harkita sellaista kultaisempaa syksyyn sopivaa sävyä värinaamion avulla. Oikeastaan aika kiva ajatus, että se kotivaalennusaine olisikin aina sama ja sävyillä voisi sitten muuttaa ilmettä ihan naamioiden ja hoitoaineiden kautta.

14 kommenttia

 1. voiko tota hopeashampoota ostaa ihan normi kaupoista vai onko kampaamo tuotteita?

  VastaaPoista
 2. Wau, hyvältä näyttää. Nyt uskallan kokeilla itekin :)

  VastaaPoista
 3. Niin, sehän tässä on parasta et nää on normikauppatuotteita! Tuskin mistään pikkusiwasta, mutta vaikka Anttilasta varmaan löytyisi! Biozell on kotimainen ns. markettimerkki, ei tarvi mennä kampaajalle!

  VastaaPoista
 4. Joo, pakko oli testata kun mua niin epäilytti. Mutta kun testaat, niin hommaa joku sävyttävä hoitsikka/colourmask kaiken varalta ellet sitten halua juuri tätä oljen vaaleaa tukkaa (mikä ei varmasti olisi ollut paha, mutta mä en pidä itselläni)

  VastaaPoista
 5. Mäkin meinasin kysästä, että onko noita biozelin omia hoitsikoita ihan marketeissa, mut siihen vastaus jo tulikin :) mulla tosi paha punapigmentti tukassa niin no hopeajutut ihan must, kun yritän olla blondi :)

  VastaaPoista
 6. Itselläni kans punapigmenttiä. Mun nopealla arvioinnilla noi biozellit on aivan yhtä hyviä kuin mitkä tahansa kampaamojen hopeashampoot. Mutta jos on ihan tosi kova keltaisuusongelma, suosittelen kokeilemaan fudgen silver-shampoota. Se on aivan eri maailmasta ja sellanen tuote, etten esimerkiksi nyt edes uskaltaisi laittaa huokoiseen hiukseen. Se siis vetää kaiken keltaisuuden pois ja jättää lähes violetin lopputuloksen, mutta ensiavuksi hiuskatastrofeihin mainio tökötti sekin :)

  VastaaPoista
 7. No nyt ei kyllä irtoa sen rakentavampaa kommenttia kuin että tulipas hemmetin hyvännäköinen tukka! :) Piti jo johonkin aiempaankin kuvaan sanoa, että sulle sopii hienosti tuo kaareutuva otsis.

  VastaaPoista
 8. Kiitos! Nuo kuvat ei nyt ihan anna tosiaan oikeutta värille, joka on parempi kokonaan kuivana. Mutta kun pelkäsin pahinta, tää oli tosi mukava yllätys, et meni näin kivuttomasti ja vähillä itkuilla ;)

  VastaaPoista
 9. Jesh. Tää olikin hyvä postaus, kun just oon vaalentanut tummanruskeasta vaaleaksi ja meni monta pakettia väriä ja päänahka huusi halleluujaa :D Ja tyveä kun pitää vaalentaa tietyn väliajoin, niin ostan varmasti tätä siihen tarkoitukseen. Latva jäi mulla vielä vähän kellertäväksi, koska tumman alla oli oranssi jota oli suoravärillä ja hoitoaineella ylläpidetty ja niitä pigmenttejä on tosi vaikeaa saada pois.

  Biozell on tuttu mulle suorasävytteenä, käytin tummaan tukkaan ruskeaa ja nyt vaaleaan viileä vaalea sävyä ja suosittelen! Shampoon käyn ostamassa ja hoitsikan heti kun kauppaan jossa noita myydään pääsen.

  Elealla on muuten kans hyvä ja edukas vaalennusaine, se vaalentaa 6 astetta. Alle 6 egee tarjoustalossa ja vaalensi kyllä hyvin minulla ainakin. Ja tummasta kun poistin väriä, purkamis tavalla tein eli monta vaalennusta lyhyillä vaikutusajoilla.

  VastaaPoista
 10. Itse itselleni vastaten, Biozellin hoitsikka on huippua! Tosi hoitavaa ja jättää kyllä kivaa sävyä. Ja FourReasonsin hopeashampoon jälkeen saa ollakin hoitavaa, koska se pesee tukan natisevaksi :/ Keltaisuus alkoi kaikota ja kahden käyttökerran jälkeen! Hurraa!

  VastaaPoista
 11. Voisit toki laittaa kuvan minkä väriset hiuksesi olivat ennen vaalennusta :)

  VastaaPoista
 12. no mutta blogihan on täynnä vanhoja kuvia hiuksistani :D Mutta jos olet blondaamassa niin blondasitpa millä tahansa, kannattaa kokeilla Biozellin uusia colour maskeja!

  VastaaPoista
 13. Kuinkahan monta kertaa tota Rialia pitäis laitta päähän että tummanruskeiksi värjätyistä tulos vaaleat ?

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images