ÄITIENPÄIVÄ

Eilinen äitienpäivä sujui leppoisissa meiningeissä ilman minkäänlaista stressiä ruuanlaitosta tai vieraiden kestittelystä. En leiponut kakku...

Eilinen äitienpäivä sujui leppoisissa meiningeissä ilman minkäänlaista stressiä ruuanlaitosta tai vieraiden kestittelystä. En leiponut kakkua itselleni, poikani ei (luojan kiitos) tuonut kahvia sänkyyni ja kortinkin sain vasta tänään päiväkodin äitienpäivää juhlistavalla aamupalalla. Lapsi joi aamupalaksi kaakaakaa, koska hänen uusi ihastuksensa Lottakin juo kaakaakaa. Minä join vain kahvit ja sitten lähdimme keskustaan kiertelemään Kiasman ja Musiikkitalon väliseen puistoon.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aikamme puistoiltua treffasimme loput äitienpäiväseurueestamme Finlandiatalon edessä, koska meidät oli kutsuttu Finlandia-taloon äitienpäivälounaalle. Lounasta ennen saimme muutaman muun pääkaupunkiseudun perhebloggaajan + seurueidemme kanssa "behind the scenes"-kierroksen pääkallopaikalle Finlandia-talon ravintolan keittiöön, paikkaan mistä usean sadan hengen ruokailu tietenkin tulee. Syy vierailuumme oli Finlandia-ravintolan henkilökunnan kiinnostus kuulla, millaisia ajatuksia meillä bloggaajilla herää lounaasta ja miten sitä voisi kehittää isäinpäivään mennessä lisää. Pääsen siis jatkossakin mukaan Finlandia-talon juhliin, ehkä kuitenkin enemmän kehittelypuolelle. Se on tosi kivaa!


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ruokailu Finlandia-talossa oli minulle ensimmäinen laatuaan ja pidin kyllä ruuasta, varsinkin alku- ja jälkiruokabuffetin herkuista paljon. Silti kauan sitten nukahtanut tapahtumatuottaja sisälläni alkoi heräilemään horroksesta kun kävelimme lounaalta pois päin. Olen aikoinani tehnyt ammattikorkeakoulun opinnäytetyönkin eräästä isosta musiikkitapahtumasta ja sen yleisöstä, joten on kyllä mukavaa palata asiaan isäinpäivän tapahtumasuunnittelun merkeissä. Back to the roots, vaikka tuotantopuolen hommiin en todellakaan tällä hetkellä hingu takaisin.


Mutta kyllä mulle heti muutamia parannusehdotuksia tuli mieleen ja lähinnä se keitä kohderyhmään kuuluu (äidit on aika pirun iso posse ilman täsmennyksiä) ja jos (pikku)lapsiperheitä halutaan enemmän mukaan, onko lähes 50 euroa/ aikuinen hieman turhan suuri hinta äitienpäivänäkin? Keskustelimme myös omassa seurueessamme ohjelmasta ja olisin kyllä itse valmis vaihtamaan livemusiikkiesitykset vaikkapa lapsiparkkiin nimimerkillä aika kiire tuli lapsen tahtiin syömisessä. Mutta tässä tullaan taas siihen keitä ruokailemaan halutaan, eläväisempää lapsiperheporukkaa vai ehkä seesteisempää vanhempaa väkeä. Tästä onneksi pääsemme keskustelemaan jatkossa Finlandiatalon järjesämässä suunnitteluillassa.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Ainiin, ja tänään sain Amsterdamin tuliaisina suklaata! Mums mums, kyllä kelpaa :)


Ps. pakko todeta loppuun, että syödään me kyllä ihan oikeaakin ruokaa. Miksiköhän nuo herkut onkin niin paljon kivempi mainita postauksissa, kuin pottu ja kala? Tai joku puuro. Yyh, puuro on kyllä bloggaajan antikliimaksi-aihe, vaikka sitä syödään lähes päivittäin :D

10 kommenttia

 1. Ketä muita tuol oli? :) harmi etten päässy mukaan!

  VastaaPoista
 2. Mutta puurohan on hyvää :D Ihan hyvin voisin blogata siitä :P oodi puurolle!

  VastaaPoista
 3. Ihan vain pari perhebloggaajaa mun lisäksi, ei omista kavereista ketään. se oli tosi pieni porukka.

  VastaaPoista
 4. Mä taidan inhota puuroa sen lisäksi että syön sitä aika paljon :)

  VastaaPoista
 5. Hei, mistä tuo ihana klänninki on? Tahtoo samanlaisen!

  VastaaPoista
 6. http://www.ellos.fi/ellos-casual/paitamekko/372360?N=1z141poZ1z141sbZ1z141o7&rcnt=100&Nao=9 sieltä mistä mun kaikki mekot on :) Eli ellokselta.

  VastaaPoista
 7. No suoraan sanottuna voisi käydä ankeaksi sellaisen "aamulla syötiin puuroa. iltapalallakin syötiin puuroa, laitoin sekaan vähän mustikkasosetta" -tyyppisen blogin lukeminen, ainakin noin pitkän päälle. Mä olen nykyään ainoa meidän perheestä joka syö puuroa, ennen oli alibina se, että syön nyt, kun lapsille kerran keitän, mutta oikeasti mä tykkään siitä, lapset saa pitää paahtoleipänsä. ;)

  VastaaPoista
 8. Jos Finlandia talo oikeasti haluaa pieniä lapsia omistavia perheitä syömään niin kyllä tuon hinnan toivoisi olevan hiukan edullisempi. Ruokailuun pienten lasten kanssa ei kuitenkaan voi (ainakaan aina) käyttää aikaa kovin paljon, jolloin se ruokanautinto ei ehkä kohtaa hinnan kanssa.
  Me käymme jonkin verran ulkona syömässä koko perhe + sitten minä itsekseni lapsen kanssa + ystäviä lasten kera. Ravintolat valikoituvat usein sen mukaan missä on helpointa toimia, eli jos on jokin pieni leikkipaikka niin iso +. Leikkipaikan ei tarvitse olla kovin isokaan kun lelut on kuitenkin outoja (=kiinnostavia) niin niitä tutkaillessa menee helposti tovi jos toinenkin. Lahdessa on pari ravintolaa jossa lapsen kanssa on kiva käydä kun lapsi viihtyy. Eli Martinalle ja Pancho Villalle menee pisteet lapsen huomioinnissa. Kesällä myös ruokailu terassit ja niiden yhteyteen tehdyt hiekkalaatikot on mahtavuutta.

  ps. meilläkin syödään puuroa ja tällä hetkellä erilaisten marjojen kera kun pakastinta pyritään tyhjentämään :)

  VastaaPoista
 9. Sulla on tosi nätti hiustyyli, ja mekko ja farkkutakki sopii sulle myös hirmu hyvin!
  Nuo Finlandia-talon kuvissa näkyvät sormiruokarullat näyttävät ihan samoilta kuin Rulla.fi -firman rullat, jotka on tosi herkullisia (mut hintavia, ja se ehkä selittää tuota 50 euron hintaa, on aika kalliit tarjottavat nääs).

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images