SUNNUNTAISALAATTI

Toiveet sunnuntaisalaattien postailusta on kuultu ja nyt olisi taas yksi helppo ja ruokaisa salaatti tehty. Tämä on oikeastaan jo ihan kla...

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toiveet sunnuntaisalaattien postailusta on kuultu ja nyt olisi taas yksi helppo ja ruokaisa salaatti tehty. Tämä on oikeastaan jo ihan klassikkokamaa, Viva Ciabatta!-blogin Aleksi opetti tän mulle jossain muodossaan jo vuosia sitten ja sen jälkeen ei taida olla juhlittu vappua tai oikeastaan mitään bileitä ilman tätä superhelppoa ja erittäin herkullista perunasalaattia.


Aleksin perunasalaatin tärkeimmät ainekset ovat keitetyn perunan (n. 1kg) lisäksi hyvä feta sekä kaprikset sekä pieni määrä kaprislientä. Itse laitoin tänään reilusti kevätsipulin varsia mukaan, myös tuore ruohosipuli olisi toiminut hyvin. Tänään salaattiin meni creme fraichea, joskus menee smetanaa tai jotain muuta hapanmaitotuotetta. Peruskombo on kuitenkin noin yksinkertainen ja maistuu taivaalliselle pienellä mustapippurilisällä ja oliiviöljyllä. Tuunatakin voi vaikka lisäämällä herkullisia pieniä tomaatteja, snadisti valkosipulia, sinappia tai vaihtamalla kesän kynnyksellä uuden sadon perunoihin. Rapsakka pekonikaan ei varmasti haittaisi. Eli yksinkertaisuudessaan: vähän sitä sun tätä kunhan et unohda perunaa, kaprista ja fetaa! ( Aleksin ohje täällä)


Raskas ruoka vaatii raskaat lisukkeet, vai miten se menikään...parasta tällainen vappuruoka on hyvien makkaroiden kanssa. Tähän tapaan:


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

8 kommenttia

 1. Tykkäätkö yleensäkin kapriksista ? mä en. Mietin vaan että uskaltaisko sitä uhmata sua ja jättää kaprikset pois ? Toimisto resepti muuten.
  Esim. mä inhoan yliylikaiken oliiveja, mutta tapena tahna on ihanaa. Suolakurkkujen kanssa sama juttu, ns raakana ei kiitos, mutta sitten jossain keitossa, kun kurkut ovat pienitty keiton sekaan mutta kuitenkin maistuvat sieltä ihan itsenään on tosi hyvää.

  Herkullisen näköinen annos, ihan vappumeininkiä !

  VastaaPoista
 2. Suosittelen, että kokeilet. Moni kaprisinhoaja on pitänyt tästä tosi paljon! Mikä piti kirjoittaa postaukseen, mut unohdin. Siis pieni purkki siellä kaiken seassa on vaan piristävä lisä, uskon että tykkäät!

  VastaaPoista
 3. Äh.
  *käyneet ja *perhelehdissä tai -blogeissa
  iPad-kommentointi ja nuhainen sekä takertuva taapero
  = sekava kirjallinen ulosanti

  VastaaPoista
 4. Mums! Vaikuttaapas hyvältä, varsinkin tuo kyrsä-versio! Laitetaan korvan taakse vappua varten! :)

  VastaaPoista
 5. Auts, omatekemästä perunasalaatista tuli heti niin kesäinen fiilis! Meillä tehdään perunasalaattia muuten vastaavalla ohjeella, mutta kapriksien ja fetan tilalle on laitettu suolakurkkua ja omenaa. Tuota kaprisversiotakin pitää kyllä ehdottomasti kokeilla (ja pekoni seassa sai kieltämättä veden vielä enemmän kielelle).

  VastaaPoista
 6. mähän taidan tehdä ton aina oliiviöljyyn ei tollai majoneesiin tai vastaavaan.. ne kaprikset pitää olla, tai niiden tilalla jotain muuta suolasta vaikka suolakurkkua, ilman sitä perunasalaatti on perunamuhju.

  VastaaPoista
 7. [...] kahta salaattia, feta-kapris-perunasalaattia sekä pastasalaattia, paistoin tuore-chorizoja sekä jälkkäriksi vohveleita erilaisin täyttein. [...]

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images