SOKERIA, LISÄÄ SOKERIA!

Terkkuja toisesta todellisuudesta, sieltä missä illat eivät päätykään blogin parissa vaan juhliin tai ystävien kanssa juoruiluun. Hieno viik...

pinup18


Terkkuja toisesta todellisuudesta, sieltä missä illat eivät päätykään blogin parissa vaan juhliin tai ystävien kanssa juoruiluun. Hieno viikonloppu takana ja palataan siihen ainakin Myyrmannin muotipäivien osalta mahdollisimman pian. Nyt kuitenkin jalka-asioihin, mutta ei mun jalkakipu asioihin. Vaan enemmänkin silosääriasioihin.


Nyt kun kevät ykskaks tuli, avasin silmäni myös sille faktalle etten ole tehnyt jaloilleni talven aikana mitään muuta kuin rasvannut kantapäitä. Säärissä odotti sellainen kiva talviturkki, mikä alkoi vaatimaan poistoa viime viikolla. Olen aina ollut partahöylä-naisia, eli sheivaan kinttuni säännöllisesti kesäisin, mitään muuta en ole kunnolla kokeillutkaan. Joskus mulla oli sähköinen sheiveri, mutta esimerkiksi epilaattoria en ole koskaan uskaltautunut kokeilemaan. Olin varautunut kyllä kevään tuloon ja hankkinut jo talvella Acorellen ihokarvanpoistovahaa sekä karvankasvua vähentävää vartalovoidetta, jotta saisin heti kevään korvalla kokeilla jotain muuta kuin sheivaamista. Mutta: hukkasin vahan mukana tulleet liuskat! Ja nyt odottelen, josko ebaysta tilatut uudet liuskat tulisivat kotiin ja pääsisin testihommiin.


Odotellessa liuskoja aloin miettimään, että vahauksen kanssa samankaltainen toimenpide on sokerointi, mikä on mulle tuttua lähinnä (ammattilaisen tekemästä) brasilialaisesta. Tulos on ollut aina hyvä ja kestänyt sileänä pitkään. Ja koska sokerointi tehdään täysin luonnon ainesosista, halutessaan sen saa jopa luomuna, niin mietin nyt että sellaisen massanhan voisi tehdä itsekin. Voisiko? Sokerointimassaahan myydään kyllä kaupassa, mutta jos ainesosat ovat täysin kotoa löytyvät, huvittaisi kokeilla itse!


http://www.youtube.com/watch?v=mW57yVIPkxE

Löysin youtubesta Easy Sweetin todella yksinkertaisen opastusvideon sokerointiin, minkä pistin tuohon ylemmäs. Easy Sweetin kotisokeroinnin hinta on noin 15 euroa/ prk, mikä ei ole erityisen paha, mutta toisaalta kun tietää sokerin kilohinnan lähikaupassa, tuntuu se silti aika suurelle. Ja oikeastaan mua huvittaisi tehdä itse sokerointimassaa ihan huvin ja urheilunkin vuoksi. Mutta se ohje...onko kukaan kokeillut sokerointia itse omin reseptein ja olisiko jakaa muillekin miten se massa tehdään hyvin? Mulla on juuri sheivatut sääret, joten kauanko säärikarvoja pitäisi kasvattaa ennen diy-sokerointia? Kertokaa vinkkejä niin mä kokeilen heti kun mahdollista!


Ps. Apua! 52 viikkoa postaus tekemättä! Onneksi multa löytynee joku kuva viime viikolta, palaan asiaan mahdollisimman pian!


Edit: Ette usko: n. 30 sekuntia postauksen julkaisun jälkeen postiluukusta kolahti ne vahaliuskat! Mutta sokerointivinkkejä otetaan edelleen vastaan!


16 kommenttia

 1. Mä kokeilin joskus 15 vuotta sitten mun koululaverin neuvoilla sokerimassaa. Hän oli Turkista kotoisin ja kertoi että siellä kaikki naiset poistaa sokerilla ihokarvat. Muistaakseni hänen ystävänsä toi Ruotsista purkkeja joita me sitten ostettiin. Oli ihan hyvää ja toimi kyllä, tekniikka vain oli ihan hakusessa...

  Kaveri kertoi myös että sitä massaa voi tehdä itse ja siihen tuli sokeria ja sitruunaa ainakin. Ja piti keittää kauan... Olishan se ihan mielenkiintoista testata!

  VastaaPoista
 2. Joo, ja varmasti netistä löytyisi jokunen ohjekin. Toivon tietenkin että joku lukija kertoisi omat vinkit, luotan enemmän "tuttuihin" kuin vieraiden ihmisten ohjeisiin. Odotan innolla löytyskö joku hyvä ohje!

  VastaaPoista
 3. Mä etsin muutama viikko sitten netistä ohjeita ja kokeilin tätä: http://karppausjaperhe.blogspot.fi/2010/11/karvanpoistovaha-resepti-sokerivaha.html. Mä en osannut ilman liuskoja tuota käyttää, käytin siis kuin lämminvahaa ja hyvin toimi!

  VastaaPoista
 4. Me tehtiin kerran kotisokerointi. Otettiin netistä kotisokerointiaineen resepti ja keiteltiin tahna.
  Aloitettiin nohevina hmm... bikinirajasta.
  Ounastelin että aine on liian kuumaa, mutta mies sanoi että sen pitääkin olla, että karvat lähtee ja lätkäisi sitä bikinirajaani.
  Lopputulemana iso palorakkula.
  Aineen hieman jäähdyttyä säärikarvat lähtivät hyvin, tosin aika kauan sai suihkutella että sai tahmaisen olon pois sääristä. :D

  VastaaPoista
 5. sehän oikeestaan kai kannattaa eka tehdä ja jäähdyttää kokonaan, sitten vasta lämmittää vesihauteessa. Mun on kyl kokeiltava, mutta etsiskelen vielä sopivaa ohjetta. Tosin just tuli yksi ohje ylös linkkinä :)

  VastaaPoista
 6. Totta totta. Mieluummin kokeillaan jollain kokeillulla ohjeella ja tuossa alhaallahan olikin.

  Mun on kyllä pakko tehdä jotain pian kun mun sääret on varmaan kohta karvaisemmat kun mun miehellä. Ja tummia vielä... yyh...

  VastaaPoista
 7. Mä tein yhellä reseptillä vissiin kolme satsia, ennenkuin sain tommoista, kun tossa videossa, että liuskoja ei tarvitse. Eli tärkeetä on se keitto. Mutta on se aika vaivalloista, kun se ei aina ees onnistu, ainakaan mulla :D Siinä tuli neljä desiä sokeria, puol desiä sitruunamehua ja puoli desiä vettä, sit keitettiin hiljalleen niin kauan että väri muuttuu teemäiseksi. Kyllä se löysempikin toimii, jos jaksaa niitä liuskoja, mut oikeen lainen se on just silloin, kun käsin voi venytellä tommosia klönttejä.

  VastaaPoista
 8. Karkkipäivä-blogissa muistaakseni on hyvä ohje :) Ite teen aina niin suuren satsin, ettei tarvi ohjetta taas seuraavaan puoleen vuoteen :D Ite inhoan sen massan mälväystä, joten keitän pari minuuttia vähemmän ja käytän ihan kuumavahan tapaan lakanasuikaleiden kanssa, toimii ihan loistavasti!

  VastaaPoista
 9. mulle tuli tänään postissa muistaakseni 100 liuskaa, et on mitä käyttää jos en saa sokeria tollaseksi hyväksi köntiksi. mut riuhtasetsko sen sit pois vastakarvaan ku on liuska, sokerihan ykeensä otetaan myötäkarvaan ilman liuskaa.

  VastaaPoista
 10. Muistaakseni just noin!

  VastaaPoista
 11. Itse kävin juuri ensimmäistä kertaa ammattilaisella sokeroimassa sääreni ja olen oikein tyytyväinen tulokseen! Pari viikkoa pitäisi ainakin antaa karvojen kasvaa, jotta ne lyhyimmätkin karvat ehtivät kasvaa sieltä. HIntakaan ei päätä huimannut! Jos haluat suosituksen paikasta niin kerro, 10% alennus olisi tiedossa!

  VastaaPoista
 12. en ole tutustunut lankaamiseen, pitää ottaa se seuraavaksi harjoittelujutuksi kunhan sokerointi on hoidettu pois alta ;) Kiitti linkistä!

  VastaaPoista
 13. Hei, voiko ton hyödyntää myöhemmin? Siis voinko kysyä myöhemmin vinkkiä kun haluisin nyt ihan testimielessä testata acorellea vahana ja omaa sokerointia ja tota vartalogeeliäkin.

  VastaaPoista
 14. Kyllä, milloin vaan! :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images