NE KELTAISET KURAHOUSUT

Luin viikonloppuna Miiman blogista siitä, miten heidän keltainen Molo kidsin toppahaalari oli selvinnyt talvesta. Pyörittelin silmiäni ja mi...


Luin viikonloppuna Miiman blogista siitä, miten heidän keltainen Molo kidsin toppahaalari oli selvinnyt talvesta. Pyörittelin silmiäni ja mietin millaisessa kunnossa oman pojan Molo Kidsin keltaiset kurahousut mahtavatkaan päiväkodissa olla, että tuskin löytyy keltaista kohtaa ollenkaan. En ollut nähnyt kurahousuja sitten viime kesän  ja oletukseni oli, että turhamaisuuksissani hankkimat kirkkaat housut eivät seuraavaa käyttäjää tule saamaan, keltainen väri tuntui jo ostohetkellä niin aralle.


Vaan katinkontit! Eilen päiväkodista lasta hakiessa törmäsinkin pihalla sekä lapseen että kutakuinkin täydellisen puhtaisiin kurahousuihin!


OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAJa älkää edes kuvitelko etteikö näitä olisi käytetty. Päiväkotimme tädit suhtautuvat kurahousuihin yhtä intohimoisesti kuin ammattikunnan tapoihin kuuluu. Eli nämä on kyllä vedetty (vedenkestävien) haalareiden päälle kesää talvea ihan varmuuden vuoksi.


Että kyllä näitä voi ihan hyvällä omatunnolla suositella! Kunhan vain muistaa hankkia tarpeeksi ison koon, Molo Kidsin vermeet on aika naftia kokoa yleensä. Ja niin on nämäkin.

22 kommenttia

 1. Miksiköhän päiväkodissa oikeasti puetaan vedenkestävien vaatteiden päälle kuravaatteet? Pohdin tätä asiaa kun eilen lapsen päiväkodista hain ja päällä oli kuorivaatteet + kurahousut+takki ja kurarukkaset (joiden alla myös kuorihanskat). Olen kyllä antanut päiväkodin tätien vapaasti kuravaatteita käyttää ja vein keväällä isommmat tilalle, jotta sopivat hyvin paksumpien vaatteiden päälle. Myös kumpparit puetaan aina jalkaan jos maa on vähänkään kostea (vaikka olisi kuorikengät ;)
  Itse en kotioloissa kuravaatteitata käytä (ei meillä kyllä edes kotona ole). Tuosta keltaisesta väristä huomio, lapsellamme siniset housut ja keltainen takki. Eilen takki näytti puhtaalta, vaikka oli kurainen, mutta siniset housut näytti kamalalta ja kuraisilta. Kura siis suorastaan loistaa sinisesta, mutta ei keltaisesta ;) No päiväkodin eteisessä on hyvä pesupiste joten poika suihkun alle ja kuravaatteet kuivumaan ja odottamaan seuraavaa aamua :)

  VastaaPoista
 2. Sulla täytyy olla joku superdiili päiväkodin tätien kanssa puhtaanapidosta tai erityisen siististi leikkivä poitsu! Hienosti on keltainen säilynyt!

  VastaaPoista
 3. Siistinä on pysyneet teidänkin keltaiset Molot! :) Ja kyllä se vaan on ihan mahtavan piristävä väripilkku tuolla mudan keskellä tuo keltainen!!

  VastaaPoista
 4. Mulla ei oo hajuakaan miksi näin tehdään, mutta omasta puolestani sen kun tekevät. Ehkä osa kuorivaatteista on sellasia ettei ne kestä kuivauskaappia? Tai ehkä ne haluaa just suihkuttaa vedellä kaikki lapset ennen sisälle tuloa? Tai sit se pukeminen on vaan tosi kivaa ja sitä halutaan tehdä tuplasti enemmän :D

  VastaaPoista
 5. No ainakaan tuo vaihtoehto b se ei voi olla, oon varmaan laittanut raksin johonkin puhtaanapitoruutuun pk-paikkaa hakiessa ;)

  VastaaPoista
 6. ihmeen hyvinä tosiaan. En olisi ikinä uskonut!

  VastaaPoista
 7. Mä olen kuullut, että pk:ssa niiden on vaikea tietää, mitkä puvut on vedenpitäviä ja mitkä ei (eikä ehkä aikaa alkaa tutkia moista) ja lisäks tosiaan monet ei kestä ollenkaan kaappikuivausta :)

  On kyllä ihanan pirtsakat nuo keltaiset!

  VastaaPoista
 8. Kaikki aina parhaa keltaisen kestävyyttä ulkovaatteiden värinä.
  Mutta ehkä tämän innostamana sittenkin uskallan hankkia pojalle jotain lempivärissäni.

  Ja hei se museoreissu olisikin ensi keskiviikkona, kun en osaa ilmeisesti lukea edes omaa tekstiäni (!) ja Amos A. onkin kiinni tiistaina. Sopiiko ke myös?

  VastaaPoista
 9. Luultavasti sopii. Mä en oo ihan varma,mut tsekkaan tilanteen ihan kohta. Voisin vaikka irrottaa K:n päikystäkin siksi päiväksi, kun tollasessa jutussa se ei oo ainakaan esteenä :)

  VastaaPoista
 10. Jotain tollasta mäkin epäilen. Ja sit se show, et miksi toi laittaa ja mä en laita ja mä haluun/en haluu ja yhyy, vähenee kummasti ku kaikki laittaa :)

  VastaaPoista
 11. Osuitte aika oikeaan :) Ja lisäks on niitä vanhempia jotka kuorivaatteista huolimatta haluaa lapselleen ne kuravaatteet ettei vaan tarvii pestä ulkovaatteita tai mee auto/rattaat/vanhemman vaatteet kuraseks. Helpompaa siis se kurahaalari ja uloslähtöshow kun kaikilla lapsilla sama sääntö :)

  Sitä mä tosin ihmettelen miten sä Elsa oot saanu pitää kurahousut syksystä asti päikyssä pesemättä niitä kertaakaan tässä välissä kotona. Kaikissa päikyissä missä mä oon ollu töissä on vanhempia neuvottu pesemään syksyisin ja keväisin kurikset kerran viikossa kotona, ei oo ollu päiväkodissa kylläkään edes tiloja pestä kuriksia kunnolla, mut ei kyl henkilökunnalla aikaakaan :)

  Mä löysin viime viikonloppuna kirppikseltä keltaisen Rukan sadetakin pojalle, oli pakko ostaa vaikka oli viel iso enkä ees tiiä onko sinne kauheesti käyttöäkään :D Mä en itse ammmatistanihuolimatta tai ehkä juuri siitä johtuen oo kotona mikään kuravaatteiden suurin kannattaja :)

  VastaaPoista
 12. Voi ei! Kohta mä joudun pesemään ne!

  On meillä päikyn ovessa lappu, et olemme käyttäneet kuravaatteita ja jotain plaa plaa, en oo koskaan ees ajatellut sen olevan mikään kehotus pesemiseen :D Tai sit mun lapsi vaan yksinkertaisesti on niin siisti ettei niitä tarvitse pestä (huutonaurua!)

  Mietin muuten eilen, et missäköhän sun kommentit on, kun ei oo kuulunut "aikoihin" :)

  VastaaPoista
 13. Keltainen on kyllä ihan paras väri, näillä leveysasteilla on musta tummia sävyjä muutenkin ihan tarpeeksi maisemassa.

  VastaaPoista
 14. Päiväkodin tätinä voin sanoa että vihaan kurahousuja! Ite en vedä niitä lapsille kuin kaatosateessa :D kuivauskaappi huutaa hoosiannaa toki...mutta vanhemma olleet tyytyväisiä. On toki pari tapaista joiden vanhemmat toivovat kuriksia...tottelen toki jos on mutaa maassa ja hillittömät lätäköt. Kuorikengät ja vaatteet on niin hyviä! Siirillä oli myös noi kurikset päiväkodissa harmaat tosin ja sain ne myytyä juuri facebookissa hyvään hintaan :) kestävyys erinomainen ja ovat kevyet!

  VastaaPoista
 15. Oho, onks sulla ollu ikävä ;)

  Mä oon pitäny vähän blogilomaa ja keskittyny pudottamaan painoa :)

  VastaaPoista
 16. Jo kahdet Molon "maanantaikappale" ulkokamppeet ostaneena voin sanoa, että meidän lapsille ei enää kyseistä merkkiä osteta. Hinta-laatusuhde aivan vääristynyt. Kuosit ja värit hienoja, kuten tuo ihana keltainen. Silti POPin vaatteilla eteenpäin. Kurahousut POPilla leveämpiä, helpompi laittaa ja ottaa pois lapselta kuorivaatteiden päältä ;)

  VastaaPoista
 17. olethan muistanut reklamoida tuotteista? Aina kannattaa reklamoida. Musta toi 27 euroa kurahousuista ei ole ihan tavaton hinta kun ne meillä selkeästi on toiminut, mutta popistapa meillä ei olekaan mitään kokemusta ulkovaatepuolella. Luulen, että seuraavatkin kurahousut voivat olla Molo Kidsiä, ellei kirpparilta satu löytymään ehjiä ja sopivia ennen sitä.

  VastaaPoista
 18. Minä laitan itsekin kurahousut vedenpitävien pukujen päälle jos on a) rapaista b)isoja lätäköitä. Kurikset on niin paljon nopeampi kuivata ja pysyy ulkopuku siistimpänä. Meidän perhepäivähoitaja myös sanoi, että semmoiset vedenpitävät toppahanskat ym alkaa haista nopeasti tosi pahalle, jos ne joka päivä kastuu ja sitten vaan kuivataan patterin päällä.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images