52 VIIKKOA: 15/52

Yhteisiä nimittäjiä raitapaidat, takkutukat ja (itse diagnosoitu) norovirus. Ei niin yhteisenä nimittäjänä muumihulluus, mikä on altistanu...

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yhteisiä nimittäjiä raitapaidat, takkutukat ja (itse diagnosoitu) norovirus. Ei niin yhteisenä nimittäjänä muumihulluus, mikä on altistanut myös allekirjoittaneen valehtelematta vähintään 50 muumijakson katsomiseen viikon sisällä. Eikä siinä, ettei lapsi halua katsoa muuta kuin muumeja, hän haluaa kertomansa mukaan myös syödä niitä! Mulle olisi riittänyt mustikkakeitto muumimukista muumilusikalla hämmennettynä. Muutama hörppy strohiakaan muumikumisaappaasta ei olisi tehnyt pahaa tällä viikolla.


Vaan onneksi on lapsella isä, joka keksii välillä parempia ratkaisuja kuin meikäläinen ja asensi tablettiin Kapu metsä-pelin, mikä on hauskaa vaihtelua muumeille ja lego/junaleikeille. Tablettimme (Samsungin galaxy tab 2) koko on 10 tuumaa, joten peli oli tosi selkeä noin isolla näytöllä ja tyyppi oppi heti jutun idean, paljon nopeammin mitä minä itse. Pyörsin sitten yhden periaatteeni känny/tablettipeleistä 1-vuotiaalla ja suosittelen kyllä tsekkaamaan suomalaisen Kapun sairaspäiviä silmällä pitäen. Se on ihanan värikäs, lapsellinen, helppo ja ilmainen. 1-vuotiaalle sopivia eläinpelejä on ainakin tikka ja orava pelit, kiinnostavin taitaa olla tuo kuvassa näkyvä kettu :) Tässä linkki youtubesta löytyvään pelin esittelypätkään.


52 viikkoa on vuoden kestävä projekti, milloin julkaisen kerran viikossa projektiin liittyvän yhteiskuvan itsestäni ja lapsestani. Muut 52-viikkoa postaukset löydät täältä.

9 kommenttia

 1. Kapun metsä on meidän 1,5 vuotiaan suosikki! Kivan helppoja pelejä, joiden idean lapsi keksii nopskaa :)

  VastaaPoista
 2. Joo ja äitikin hoksaa ajan kanssa...mun lemppari pn se pupujuttu ja en tajunnut yhtään miten porkkanat saa pois maasta. Onneksi oli alle 2v pelaaja joka tiesi sen HETI :D

  VastaaPoista
 3. Kiitos pelivinkistä! Pitääkin tsekata. Mä oon tosi nipo noissa peliasioissa. Viikko sitten esittelin lapsille pikku kakkosen netin ja vanhin on kuitenkin jo 7..

  VastaaPoista
 4. Joo ja vaikka nyt tuntuu, että on vaan pari peliä mistä lapsi selviytyy täysin yksin, niin jo muutaman päivän päästä menee kaikki:D vaikka ei meilläkään niitä tuntikaupalla pelattu. On nuo vaan käsittämättömän fiksuja nimim. Ite piti kysyä kuinka iphonen saa avattua näppäinlukosta, mutta ei sitä tai muutakaan puhelimen käyttöä kukaan tuolle vajaa 2veelle opettanut.

  VastaaPoista
 5. Kapun metsä on iPadille maksullinen (muistaakseni alle 2e), mutta ehdottomasti hintansa arvoinen, suosittelen minäkin ekaksi tablettipeliksi! :)

  VastaaPoista
 6. Meilläkin on pelattu kapua. Jo vähän kyllästyttykin.

  T.Mamma ja 2-v neiti :)

  VastaaPoista
 7. Heips,

  Laitoin sinulle kysymyksiä harjoitustyöhöni jokin aika sitten sähköpostiin, oletkohan ehtinyt jo lukaista ne?

  Pitää tässä vaan huudella, koska dead line kolkuttelee jo ihan ovella (tiistai-iltana) :) Jos sinulla on liian vähän aikaa/energiaa/mitään resursseja vastaamiseen, niin nou hätä, sävellän sitten jotain. Mietin vaan, ovatko kysymykseni päätyneet jonnekin roskapostilaatikkoon.

  - Marjo

  VastaaPoista
 8. itseasiassa juurikin noin, mun gmaili on heittänyt 2 viikkoa puolet meileistä roskiin ja huomasin sen eilen! Noroviruksen takia unohdin koko jutun ja nyt olen ihan poikki kun ollaan oltu kahdestaan pojan kanssa koko viikko. En taida nyt pystyä vastaamaan mihinkään, sorry! :(

  VastaaPoista
 9. Tarjoa sille mozzarellaa. Luin jostain, ettei jonkun lapsi syönyt sitä, kun ei tohtinut mutustaa muuminlihaa. Ehkä sun raakalaispoikas innostuis :D

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images