RASVAPURKISTA ASIAA

Tässä on tullut homehduttua sen verran tehokkaasti kotosalla koko viikko, ettei oma pää keksi enää edes tikusta asiaa. Onneksi on muut blogg...

Tässä on tullut homehduttua sen verran tehokkaasti kotosalla koko viikko, ettei oma pää keksi enää edes tikusta asiaa. Onneksi on muut bloggaajat, jotka innottavat myös omiin postauksiin näin norovirusaikanakin. Tämän postauksen innottajana toimii Project Maman Katjan voidepostauksen lisäksi myös Hullut Päivät, asia mistä mun ei todellakaan pitänyt kirjoittaa mitään (sillä jokainen varmaan osaa lukea keltaisen lehtisen ilman mun alleviivauksia, vai?). Mutta here we go...


Katja oli siis hurahtanut Patyka nimiseen luonnonkosmetiikkamerkkiin, mikä postauksen mukaan lienee sekä paras että kallein ekomerkki, mitä äkkiseltään Helsingin keskustasta käsiinsä saa. Postauksessa mainittiin Patykan olevan luonnonkosmetiikan ferrari ja kun mä en urheiluautoista niin välitä, aloin miettimään mikä musta olisi luonnonkosmetiikan julkiset liikennevälineet tai das kansanauto, kaikkien saatavilla oleva hyvä perusmerkki, mitä suosittelisin ensikosketukseksi ekoihonhoitoa suunnittelevalle. Viimeisen kolmen vuoden aikana olen kokeillut luultavasti suurinta osaa edukkaimmista luonnonkosmetiikkamerkeistä, mitä Suomesta saa. Suurimmaksi suosikiksi, sellaiseksi tämä nyt ainakin on hyvää-merkiksi on selkeästi noussut amerikkalainen Burt's Bees, mitä on jo vuoden verran saanut Suomestakin.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Das kansanautoksi merkin tekee myös se, että Burt's Bees on Yhdysvaltojen myydyin luonnonkosmetiikkamerkki, eli en ole yksin tykkäämiseni kanssa. Miksi silti Burt's Bees? Ensimmäinen kosketukseni merkkiin oli aikoja sitten tuliaisiksi saatu klassikko huulirasva, mistä tuli heti suosikkini. Hyvän ensivaikutelman jälkeen hankin tuotteita silloin tällöin ulkomailta, pyysin tuliaisiksi ja lopulta Suomeen rantautumisen jälkeen ostin täältäkin, vähän kuin vahingossa. Vuoden sisällä aina kun rasvan tai muun päivittäiskosmetiikan tarve on ollut, olen sen kummempaa miettimättä hankkinut tarvittavat jutut Stokkalta tai Viking Linelta tax free hintaan. Hoitoainetta, jalkarasvaa, kasvojen puhdistusainetta, huulikiiltoa, näitä perusjuttuja. Tuotteet ovat aina ajaneet asiansa hyvin, sopineet kukkarolleni sekä tuoksuneet aivan ihanille ilman synteettisiä parfyymeja mistä saan yleensä pääkipua.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Sain joku aika sitten blogin kautta kokeiluun myös ikääntyvälle iholle tarkoitettuja radiance-tuotteita, mistä erityisesti riittoisa seerumi on ollut suosikkini. Toinen hyvä voide on radiance-sarjan silmänympärysvoide, tosin sillä miinuksella ettei purkki ole paras mahdollinen ratkaisu pienen määrän saamiseksi sormiin. Kaikki kokeilemani jutut ovat sopineet mulle hyvin, mikä on oikeastaan ihme juttu!


Ja nyt se hullari-vinkki. Jos tililläsi ei ole ferrarin vertaa katetta, kannattaa lauantaina pistäytyä Stockmannin Hulluilla päivillä joko tavaratalossa tai netissä, sillä Burt's Beesin 5 rasvatuubin setin saa vain 13.50 eurolla. Nämä eivät tietenkään ole normikokoisia puteleita huulirasvaa lukuunottamatta, mutta matkakokoisista tuubeista saa varmasti hyvän kuvan kasvojen puhdistusaineen, käsirasvan, vartalovoiteen ja jalkavoiteen sopivuudesta. Ja mukana on siis se ihana klassikko huulirasvakin, mistä oma Burt's Bees hulluus alkoi. Kannattaa kokeilla. Maksaa 10 kertaa vähemmän mitä Katjan ferrari (mihin sain kyllä pienoisen pakkomielteen, graa).


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Ja nyt kun mä jaoin suosituksen ekorasvasta, voisiko joku viimein sanoa mikä on hyvä värikosmetiikan ekomerkki?! Mulla ei tunnu toimivan mikään muu kuin Dr Hauchkan kajali tällä hetkellä :/

20 kommenttia

  1. Itse olen käyttänyt jo melko pitkään noita Dr.Hauschkan tuotteita ihon hoidossa ja hyviä ovat olleet. Meikkejä olen jonkin verran Hauchalta kokeillut mutta edelleen käytössä sekaisin kaikenlaisia meikkejä (siis kuulostaa siltä että meikkaan paljon) totuus meikkivoide, ripsiväri, valokynä ja puuteri käytössä päivittäin, muut silloin kuin ehtii (harvoin). Ja tukkatuotteita en ole luonnonkosmetiikan puolelta itselleni toimivia löytänyt ja nyt taas pestään tutulla turvallisella kampaajan suosittelemalla shampoolla.

    VastaaPoista
  2. Mä oon shampoo-puolella pitkään luottanut Lushin paloihin mutta hyvä hoitoaine ollut jo hetken metsästyksessä. Pitääpä kokeilla burtia :) mullakin sitä huulirasvaa nimittäin ollut

    VastaaPoista
  3. Greenlips.fi sivulta löytyy paljon paljon ihania ja sopuhintaisia luonnonkosmetiikkoja. Oon itse käynyt siellä hoidoissa täällä Turussa, mutta tosiaan heidän verkkokaupan kautta voi tilata tuotteita kotiin mikäli ei asu meidän hoodeilla. :)

    VastaaPoista
  4. Itse tykkään tuosta couleur caramel-merkistä.

    VastaaPoista
  5. Hmm, käsitinköhän nyt oikein, mutta tuota matkasettiä ei saa netin kautta? Kuvassa ei ainakaan tuotteen kohdalla ole sitä mustaa palloa .com-teksteineen, joka kertoo, mitä tuotteita nettikaupasta saa. Harmi, jos näin on :/

    VastaaPoista
  6. Mun pitää kyllä hankkia hauschkaa testiin enemmän, se on vaan kalleimmasta päästä :/

    VastaaPoista
  7. toinen hyvä on muuten se ecokidin "täihoitsikka", auttaa jopa mun takkuihin!

    VastaaPoista
  8. Mulla ei oo kauhean hyviä kokemuksia couleur caramelista, eyelineri oli ihan kökköä ja luomiväri varisi. Mitä tuotetta suosittelet?

    VastaaPoista
  9. no voi pers, en oo silleen tsekannukkaan nettikauppaa et saako vaiko ei. hyvä huomio, eli pitäs mennä liikkeeseen. Toivottavasti sentään on kaikilla stokkilla, kun joskus tota merkkiä sai vain keskustasta hkista, ei ees itiksestä :/

    VastaaPoista
  10. Juu ei ne mitään ilmaisia ole, mutta kestävät kyllä tosi pitkään. Itse pärjään kasvojen hoitotuotteilla aina puoli vuotta kerrallaan ja sokoksen 3+1 päivillä on viime aikoina ollut aina hyvissä tarjouksissa sopivasti puoli vuosittain :)

    VastaaPoista
  11. Kiva että postaat näistä tavallisen kuluttajan ulottuvilla olevista tuotteista! Tuli mieleen nyt et oon joskus ollut huomaavinani sun jossain postauksessa tai kuvassa Madaran tuotteita myös. Mietin että jos sulla on ollut niitä useampia käytössä niin olis kiva kuulla niistäkin vaikka postauksen muodossa. Oon ite käyttänyt niiltä oliskohan vaan deodoranttia mutta aatellut et vois kokeilla muitakin ja siksi olis mukava lukea kokemuksia. Toki just kosmetiikassa se mikä käy yhdelle ei tosiaan aina käy toiselle mut Madara on siitä vaikuttanut hyvälle että ekon lisäksi se on halvahkoa ja lähellä tehtyä.

    VastaaPoista
  12. Madara on kyllä tuttu, mutten mitenkään paljoa. Huvittaisi tosi kovasti testata sitä sävyttävää päivävoidetta, mutten ole saanut aikaiseksi tilata nyt kun sairastelukierteen takia oon ollut kovin vähillä menoilla. Lapsi käytti talvella Madaran suojavoidetta mikä oli huippu tuote myös itselleni.

    Me ollaan menossa Balttia-kierrokselle kesällä ja mua huvittaisi etsiä se Madaran kotipesä sieltä ja hankkia jotain tuoreita juttuja!

    VastaaPoista
  13. Pitää olla tarkkana! Ruohonjuuressakin on välillä prossatarjouksia onneksi. Meillä on aivan ihanaa Hauschkan ruusuöljyä, mmmmm...

    VastaaPoista
  14. Noi Burtin huulirasvat on aivan must :) LivBoxissa tullut käsirasva sen sijaan oli kyllä karsea, ei auttanut vaikka sain toisenkin kokeiltavaksi, kamalaa se oli silti, siitä oli kosteutus kaukana... Muita tuotteita en olekaan vielä kokeillut. Lushilta shampoopalat ja hoitoainepala on aivan vakiokäytössä.

    VastaaPoista
  15. Mulla on Madaran puhdistusmaito ja kasvovesi, ja ovat olleet kyllä tosi hyviä! Oon tosi vähän käyttänyt mitään luonnonkosmetiikkaputsareita (tai ylipäänsä mitään) mutta Madara on ihanan hellän ja raikkaan oloista mutta tehokasta. Omalle iholleni (punottava herkkä pintakuiva sekaiho) ainakin sopinut hyvin, ja vaikuttanut selvästi ihon "hehkuun" tjtn. Puhdistaa ainakin kevyehkön silmämeikinkin hyvin.

    VastaaPoista
  16. Mitä voidetta se oli? Jalkavoiteissakin taitaa olla kahta eri laatua, toinen rasva ja toinen voide,siis paljon kevyempi. Mulla on kevyttä piparminttuvoidetta jalkoihin, se on ihanaa. Mutta käsirasvaa en ehkä ole edes kokeillut Burtilta.

    Pitääköhän täs aamulla lähtee stokkalle ittekki, alko kiinnostaan tuo käsirasva (loogista, jos se on huonoa ;))

    VastaaPoista
  17. Mielenkiintoista! Mä luin kans prjct maman postin....oon pitkään pohtinut ekovoiteita. Nyt mulla on se Etanaseerumi voide ja se on ihan huippu. Pitäs keksiä puhdistusvoide ja kasvovesi...tutkin lisää ;) Terkui!

    VastaaPoista
  18. Tää oli Hand salve purkin mukaan :) Tais olla vähän käänteinen myyntipuhe ;D

    VastaaPoista
  19. No voih. Mulla luomivärit on pysyny ihan hyvin, silloin harvoin kun sellasia käytän. Pidentävä ripsari sopii mulle ja mun herkille silmille. :)

    VastaaPoista
  20. Mä kyllä tykkäsin Couleur Caramelin pidentävästä ripsarista, mutta vielä parempi mun mielestä on Terre D'Oc. Se ei varise, vaatii ihan erikseen puhdistuksen, ei siis lähde vesipesulla. Yksi kehuttu on Lili Lolon ripsari, se menee mulla testiin seuraavaksi. Kehuja on saanut myös Terre D'Ocin BB voide, sitäkin ajattelin kokeilla jahka Madaran sävyttävä päivävoide loppuu. Muuten käytän enimmäkseen mineraalimeikkejä, Lily Lolo on hyvä samoin Meow Cosmetics. Meown tosin joutuu tilaamaan jenkeistä, mutta postikulut on kohtuulliset, varsinkin testereillä. TerreD'Ocilla ja Lakshmilla on myös älyhyvät kajalit, sellaset perinteiset, vähän oudotmkäyttää aluksi, mutta kun tottuu, jälki on siistiä ja saa yllättävän ohuenkin rajauksen tehtyä. En ole tsekannut saako Lakshmia suomesta, Saksasta Violeyltä saa. Myös kostealla siveltimellä levitetty mineraalimeikki toimii mulla rajauksissa, Meowlla on erikseen olemassa rajausvärejä.

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images