VENÄJÄN TULIAISET

Nappasin aamupäivällä kuvat alkuviikon Pietarin reissun tuliaisista. Nämä tuliaiset ovat varmaan ennalta-arvattavuuden huipentuma, sillä muk...

Nappasin aamupäivällä kuvat alkuviikon Pietarin reissun tuliaisista. Nämä tuliaiset ovat varmaan ennalta-arvattavuuden huipentuma, sillä mukaan tarttui luomukosmetiikkaa ja lastenkirjoja. Mutta sitähän sitä hamstraa mistä tykkää!


OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Mulle tuli yllätyksenä, että venäläistä luomuraaka-aineista valmistettua kosmetiikkaa löytyi helposti ja todella edulliseen hintaan. Halvimmat Bioluxe-merkkiset käsi- ja jalkarasvatuubit maksoivat euroiksi muutettuna 50 senttiä! Organicshop-merkkiä tarttui mukaan muutamaa erilaista kasvonaamiota, jalka- ja käsirasvaa sekä suklaista kuorinta-ainetta, mikä tuoksui aivan huumaavalle. Ja näiden lisäksi hankin vielä Planera Organica-merkiltä hoitoainetta sekä käsirasvatuliaisia.


Olin hieman skeptinen tuotesisällön suhteen, sillä Suomessa luomuraaka-aineet ja  sls/parabeeni/silikonittomuus nostaa aina hintaa, eikä meiltä yksinkertaisesti saa 1.40 eurolla 75ml luomusertifioitua rasvaa, kuten vaikka nuo Organicshopin tuotteet olivat. Eilen käytin aika pitkän tovin selvitellessäni rasvojen INCI-sisältöjä, mutta kyllä ne oikeasti luonnonkosmetiikalta vaikuttavat hinnasta huolimatta. Satsin ainoa ei todellakaan luonnollinen tuote on tuollainen Dolce Milk-niminen suklaasuihkugeeli, mikä sekin mainostaa itseään parabeenivapaaksi. Se vain tuoksui niin hullun hyvältä suklaavanukkaalta, että mun oli pakko hankkia se! Kokemuksia näistä ei vielä ole, mutta jos nämä on hyviä, on kai pakko alkaa säännölliseksi rasvaturistiksi :D


Ja noista hinnoista vielä. Planeta Organican samppoot ja hoitoaineet maksoivat 2eur/plo, Organicshopin suklaakuorinta 4 eur ja nuo 75ml naamiot ja rasvat 1.40 eur. Planeta Organican sisältöön en vielä ehtinyt perehtyä, mutta noi Orcanicshopin jutut vaikuttaa kyllä lupaavilta. Ja ihme hinnat, vieläkin ihmettelen!


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Lapsen hankinnat olivat tietenkin kirjoja ja nämä olivatkin aivan ihania ja hyvin erilaisia mitä suomalaiset kuvakirjat. Eläinkirjoissa seikkaili hyvin värikästä eläinjengiä, possuista kissoihin ja kulkuneuvokirja oli ihanan yksinkertainen ja selkeästi se kiinnostavin juttu. Pruumpruum-kirjaa on nyt useampaan otteeseen tutkittu ja liikennevälineitä tunnistettu urakalla. Tosi mukavia tuliaisia, mistä riittää iloa pitkään. (varsinkin itselleni ilo on todella pitkä, sillä mullahan ei rasvat ihan heti olisi loppunut muutenkaan...)

11 kommenttia

 1. Ohhoh mitä hintoja, ja suklaasuihkugeeli kuulostaa kyllä aikas herkulliselta... :D

  VastaaPoista
 2. Joo, toi on kyllä mahtavan tuoksuinen geeli! Ja hinnat olivat näissä kohdillaan, tosin mulla on epäilykseni ton planeta organican sisällöstä synteettisten väriaineiden ja hajusteiden osalta (testasin sitä eilen, se oli luonnottoman vihreää), mutta ei tuo suklaasuihkusaippuakaan mikään luomutuote ole. Mut noi orcanicshopit vaikuttaa tosi hyvälle, ajattelin illalla kokeilla mutanaamiota siltä!

  VastaaPoista
 3. Siis hyvää päivää !
  Mä olen 2 x eläessään tehnyt legendaarisen rasvanhakureissun länsinaapuriin ja mikä olisikaan parempi, kun tehdä 2000-luvun rasvanhakumatka ikänaapuriin.

  Ehdottomasti nyt osoitteita pöytään, kun olet hyväksi havainnut.

  Mä olen kovaan ääneen toitottanut etten mitään kosmetiikkaa osta tänä vuonna, mutta lupauksethan eivät koske ulkomaan ostoksia.

  Mulla on joskus ollut suklaasuihkugeeliä ja se oli kyllä aika herkkua.

  VastaaPoista
 4. Joo, mulla tuli kans Haaparannasta voin haut mieleen :D

  Nopealla testailulla nuo organicshopit on hyviä juttuja kaikkinensta. Kuorintakin oli ihanaa suklaista, tosin sen kans saa olla tarkkana että saa pois vartalosta.

  Löydettiin nuo sellasesta kolmion mallisesta kauppakeskuksesta, missä käveltiin aina putiikin läpi toiseen. Hmmm...se on varmaan se Pietarin suurin kauppakeskus, jonka nimeä en nyt muista :) Mut uskoisi , et löytää helposti muualtakin!

  VastaaPoista
 5. Ja onhan se vähän niinkin, että kun laittaa rasvaa naamaansa putelista, missä on kyrilisiä kirjaimia, niin se kielitaito ikäänkuin imeytyy ihon lävitse ja kohta puhutaankin sitten sujuvaa venäjää...

  Mulla meni tosi kauan ennenkuin sain suihkugeeliputelin auki (kunnon älykkyystesti) mutta tuoksuu kyllä sen verran hyvälle, että vaikkei luomua oliskaan, niin käyttöön jää!

  VastaaPoista
 6. Nimenomaan, se on sitä kielikylpyä.

  Mua ei sinäänsä haittaa jos noi ei ole luonnonkosmetiikkaa kun käytän muutakin, tosin pääasiassa ekosarjoja kun en rehevöittää vesistöjä yhtään enempää mitä' teen muutenkin. Mutta se mua ihmetyttää noissa Planeta organica-tuotteissa, et miksi ne kasviraaka-aineet on käsittääkseni jopa 100% luomua, mut sit ne tunkee sinne jotain hiuksien sähköisyyttä vähentävää synteettistä mömmöä ja oletettavasti myös synteettisiä väriaineita? Noi ei tod oo mikään kemikaalipommi, mutta ihmettelen logiikkaa tässä. Ja mun hiuksillehan se on vaan hyvä, et ne aukeaa kun taistelen kokoajan takkuja vastaan.

  Organicshopissa taitaa olla kaikki aika lailla kohdillaan, no parfum niissä joissain lukee mut sekin saattaa olla ekoa, koska mulla on monia ekoparfyymejä kotona. Eli niitä on olemassa.

  VastaaPoista
 7. Moi!

  Muistatko vielä mistä ostit noita kosmetiikkatuotteita?

  VastaaPoista
 8. Joo, sen kolmionmallisen kauppakeskuksen yhdestä liikkeestä, keskustan yks isoimmista kauppakeskuksista. Nimee en kyllä muista, mut toi yks kuva on sen eestä jos helpottaa.

  VastaaPoista
 9. Kiitos! Taitaa olla Gostiny Dvor. ainakin sen edustalta oli kuva Pietari-postauksessasi :) Sinne siis shoppailemaan ekokosmetiikkaa parin viikon päästä!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images