PÄIVÄ PIETARISSA

Reissu on tehty ja kaupunki nähty! Pikareissumme Pietariin oli mukava arjen piristys, mutta reissuväsymys on näköjään allekirjoittaneella ih...

Reissu on tehty ja kaupunki nähty! Pikareissumme Pietariin oli mukava arjen piristys, mutta reissuväsymys on näköjään allekirjoittaneella ihan sama, mitä pidemmälläkin reissulla. Olen nukkunut tänään kahdet päiväunet! No mutta nyt sitten onkin yö aikaa kirjoittaa reissusta.


Matkallamme oli mukana muffinssiprinssin ja minun lisäksi Anni vauvoineen. Sen lisäksi samaan laivaan pakkautui sattumalta myös Spatz matkaseuroineen, joten laivalla ei ollut seurasta puute. Oli kyllä tosi hauskaa nähdä Spatzkin ihan naamatusten ja saada omalle lapselle pallomeriseuraa.


Laivamme Princess Maria oli siisti peruspaatti kaikkine ominaisuuksineen, mitä nyt laivalla on. Muutama epäkohta löytyi lähinnä suomalaisten matkustajien huomioimisessa, palvelua oli hankala saada muulla kuin venäjänkielellä sekä ennakkoon tilatussa ruokapaketissa, mikä oli illallisen sijaan kouluruoka-tasoinen elämys ja erittäin hankalasti tilattavissa. Mutta pääasia eli matkustaminen sujui hyvin, uni maittoi ja juoruiluakin harrastettiin :)


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Pietari itse yllätti ensimmäiseksi kylmyydellään, mistä minua varoiteltiin kyllä etukäteen. Silti, kuten kuvista huomaakin niin housut jäivät kotiin ja viluhan se pihalla tuli. Onneksi tarkoituksemme ei ollut mikään ulkoilupäivä, mutta kyllä verikirkko ja sen läheinen puisto oli nähtävä! Rakastan kaikkea överiä ja mikäpä sen hienompaa kuin nähdä tuollainen värikäs sipulikirkko ulkomaalauksineen ja kultaisine yksityiskohtineen.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Loppupäivä meni ihan vain kaupungilla hengaillessa. Kävimme ostoskeskuksissa kiertelemässä sekä syömässä useamman lautasellisen täytettyjä lettuja. Keskustasta löytyi mainio venäläistä ruokaa pikaruokatyyliin myyvä ravintola, missä oli sekä hintataso että ruuan laatu kohdillaan. Me söimme juuri paistettuja lettuja useilla eri täytevariaatioilla, mutta jätimme perinnekeitot väliin. Onpahan hyvä syy palata takaisin! (ja joo, noi kaikki lautaset alakuvassa oli meidän lettulautasia, hehe)


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Päivän reissut ovat aina päivän reissuja, suurin osa jännistä jutuistä jää aina seuraavaan kertaan. Mutta Pietariin on kyllä pakko palata pidemmäksi aikaa mahdollisimman pian. Onneksi laivamatkan lisäksi myös junat kulkevat nopeasti ja viisuminkaan hankkiminen ei ole mikään iso juttu, jos ei halua laivaa (ja 72h oleilua ilman viisumia) käyttää. Mutta ennen Pietariin palaamista matkaamme kuitenkin ensi viikolla (!!) Tukholmaan ja hieman isompiakin matkasuunnitelmia on ilmassa ensi talvelksi.


Monia varmaan kiinnostaa miten tämä mun selkä-jalka-vammaisuuteni sopii matkusteluun, mutta siitä (ja tuliaisista!) lisää myöhemmin! Sanotaan nyt kuitenkin, ettei matka ihan kivutonkaan ollut, mutta hyvässä porukassa pärjää aina, vaikka hieman rampanakin.

4 kommenttia

 1. Mahtavaa että oli hyvä reissu! Nyt kun te olette nähneet Spatzin kanssa, niin josko me sitten nähtäisiin vaikka Lapsimessuilla? ;)

  VastaaPoista
 2. Joo! Lapsimessuille olen taatusti tulossa, mutta luultavasti vain perjantaina. Osuuko se päivä sun aikatauluihin?

  VastaaPoista
 3. Nähdäänkin kuule kaikki perjantaina lapsimessuilla!!!
  Siellä tai ennen tai jälkeen... ois kiva treffata Verski! (että näin minäkin sitten tuppaudun teidän seuraan ihan kutsumatta)

  VastaaPoista
 4. Lauantai! Perjantaina ei ole tänäkään vuonna mitään saumaa saada vapaata...

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images