SHIATSUA!

Tänään oli jännä päivä, kun pääsin kokeilemaan ensimmäistä kertaa elämässäni shiatsu-hierontaa. Kipuilu kropassani on ollut olemassa jo melk...

shiatsu


Tänään oli jännä päivä, kun pääsin kokeilemaan ensimmäistä kertaa elämässäni shiatsu-hierontaa. Kipuilu kropassani on ollut olemassa jo melkein kaksi kuukautta, joten kaverinikin ovat saaneet marinasta osansa ja osaavat tarjota omia suosikkihoitomuotojaan vaihtoehdoksi. Tälle päivälle mulla oli lahjaksi saatu aika kaverini äidin, Shiatsu ja Reiki Master Soile Naskalin Ki-Shiatsuun Töölössä.


Jos shiatsu ei ole tuttua, voin ensin hieman kertoa millaisesta hoidosta on kysymys. Shiatsu on vanha japanilainen hoitomuoto, mikä perustuu kehon akupunktio-meridaanien eli energiapisteiden paineluun sekä kehon venyttämiseen. Hoito pohjautuu kiinalaiseen lääketieteeseen, mikä huomioi kehon ja mielen vuorovaikutuksen. Shiatsuhoidossa pyritään erilaisilla tekniikoilla tasapainottamaan energian kulkua, poistamaan henkisiä tai fyysisiä energiatukkeumia ja kuona-aineita tai lisäämään energian kulkua. Jokaisen hoitajan muoto on aina omansa, Soilen shiatsusta voit lukea täältä.


shiatsumeridiaanit


Ki-Shiatsussa hoito tehtiin perinteisesti tatamin päällä lattialla ja kuten ensimmäisellä kerralla suositellaan, teki Soile mulle 90 minuutin hoidon, itseasiassa hieman sitäkin pidemmän. Hoidossa mulla oli ihan tavalliset joustavat vaatteet päällä. Hoitohuone oli rauhallinen tila kynttilöineen ja suolalamppuineen ja kiireetön ilmapiiri hoidon yhteydessä teki hyvää niin kropalle kuin mielellekin.


Ensimmäisellä kerralla Soile hoiti kroppaani keskittyen heikoimpaan lenkkiini eli selkään, mutta varasi hoidon jälkeen vielä uuden ajan jalkani hermopinteen hoitoon erikseen. Vielä en osaa sanoa vaikutuksista sen enempää, jalan hermo oireili illalla hieman tavanomaista enemmän mutta sekin saattoi johtua unohtuneesta särkylääkkeestä eikä hoidosta. Rauhoittuminen ja selän hoito sen sijaan teki todella hyvää heti. Odotan innolla seuraavaa shiatsu-hoitokertaa, minkä jälkeen olen taas astetta viisaampi näissä kehonhoidollisissa asioissa.


Jos ei muuta hyvää tästä sairaudesta ole, olen ainakin saanut kattavan kokemuksen erilaisista hoitomuodoista, sillä mulla on ennakkoon ostettuna muutama hierontakertakin huhtikuulle. Huomiseksi pojan pappa oli hankkinut mulle ajan eräälle 80-vuotiaalle kengänpohjallisspesialistille, mistä hän itse on tekemässä jonkinlaista dokumenttia. Häneltä(kin) on kuulemma moni selkävaivainen saanut avun, joten ihan kiinnostavaa mennä koekaniiniksi kun tällainen mahdollisuus tuli. Kiinnostaako teitä lukea tällaisia enemmän terveyteen ja hyvinvointiin pohjautuvia tekstejä?


Ja millaisia kokemuksia teillä muilla on shiatsusta ja muista kropan hoitomuodoista? Onko jokin hoitomuoto jäänyt säännölliseksi tavaksi?


kuvat : www.bodywisenaturalhealth.co.uk, shiatsu.dk

13 kommenttia

 1. Välilevyn pullistumiin voi monet hoidot ja hieronnat tehdä vaan hallaa :/. Ainut, mistä voi todellista hyötyä olla ja millä pystytään jopa parantamaan pullistumia, on mckenzie-tekniikka. Toki tilapäistä helpotusta kipuun voi saada monenlaisista hoidoista, itselle on auttanut akupunktio. Mutta itse tilaahan se ei paranna, helpottaa toki oloa.

  VastaaPoista
 2. No mulla ei ilmeisesti edes ole sitä pullistumaa uusien tietojen mukaan, vaan kulumaa selässä. Tää iskiaskipu/hermopinne saattaa olla ihan erillinen vaiva, sillä mun selkä ei ole kipeä oikeastaan ollenkaan ja nyt pitää taas keskittyä tän pinnetilan helpotukseen. Mihin ilmeisesti kevyet hieronnat on hyväksi, et se lihas rentoutuisi ja päästäisi hermon vapaaksi.

  VastaaPoista
 3. Vaikka ei mitään kränkkää itsellä olekaan, hauska lukea sun rehellisiä kertomuksia erilaisista vaihtoehdoista ja hoidoista. Tässä teemassa näyttää monilla olevan niin mustavalkoisia mietteitä..

  VastaaPoista
 4. Kiva! Mustakin tää selkä/jalkasairastelu on osaltaan aika mustavalkoista, osa luottaa tiettyyn juttuun, jota osa ei suosittelisi vihamiehellekään. Mutta yhteistä näissä mun kokeilemissa hoitomuodoissa on se, että niitä voi käyttää kropan hoitoon myös ennen sairastelua ja ehkä pelastaa itsensä tältä jumilta, missä mä oon nyt ollut 2 kuukautta.

  Odotan nyt innolla tuota vanhaa pohjallisgurua, vaikka eilen mietin illalla, et onko pakko taas raahautua johonkin uuteen juttuun. Eilinen shiatsu kuitenkin teki tästä aamusta helpomman aikoihin, joten ainahan sitä voi yhdet pohjallisetkin testata. (sain siis eilen iltapäivällä soiton, että oon varannut sulle huomiseksi ajan kolmeksi, eikä multa paljon kysytty haluanko edes koekaniiniksi :D)

  VastaaPoista
 5. hehe, kiva! hienoohan se on että lähipiiristä tulee vinkkejä! :) mutta itse asiassa tää pohjallisjuttu kiinnostaa erityisen paljon, koska mulla on pahat lättäjalat ja joskus fysioterapeutti sanoi että, jos en tee mitään niille en kävele 30-veenä. O-Ou! Aloin sitten vähän katsoa millaisissa tossuissa vetelen, hankin pohjalliset ja väitän että jalkojen asento on parantunut. Kivut on ainakin vähentyneet pitkien kävelypäivien jälkeen (kaupunkilomat oli ennen tuskaa mulle!) Sillon mulle sanottiin, että jalkojen väärä asento vaikuttaa polviin ja lonkkiin yms ja voi rampauttaa koko ihmisen. Eli varmasti pohjallisista voi olla hyötyä!

  VastaaPoista
 6. Mullakin on lättäjalat ja mulla on ollut joskus pohjallisia, nyt ei ole. Siksi ihan mielenkiinnosta meenkin sen sedän luo. Pojan pappa on mulle puhunut 2kk et hanki ne pohjalliset ja mä oon sanonut ettei mulla oo varaa (ne siis maksaa 300 euroo tolla spesialistilla mikä on ihan liikaa jos ne ei toimisikaan tähän), joten eilen se soitti et nyt on aika, et hän on järjestänyt kuvausajan samaan syssyyn ni saan ne ilmaseksi. Mut uudet kengät pitää ostaa, "voi harmi" :D

  VastaaPoista
 7. Kuuma kivi hieronta oli jotain niin rentouttavaa ettei ikinä. Mitään en tosin muista, nukahdin n.5min alusta ja kun oli tuttu hoitajana/hierojana niin se kai ajatteli et antaa nukkua :D

  VastaaPoista
 8. Raskausaikana kävin kahdesti osteopaatilla. Silloin sain avun si-nivelongelmiin. Tämän toisesta raskaudesta vähän hittiä ottaneen kropan korjaamiseen pitäisi saada ensin vähän tukea sisältä päin, ennen kun mistään niksauttajista olisi mitään apua. Fysioterapeutin mukaan mulla on hallintaongelmia lannerangassa, jota auttamaan se laittoi mulle ohjaavan teipin selkään. Siitä oli yllättävän suuri apu, kun en päässyt tekemään tavanomaisia liikkeitäni niin että selkä kipeytyy ja samalla kiinnittyi huomio myös niihin oikeisiin tapoihin tehdä noita liikkeitä.
  Siinä samalla luin netistä tällaisesta hoitomuodosta kuin kinesioteippaus. Sitä siis testaamaan seuraavaksi. Jospa sitä vanha koirakin oppisi uuden ryhdin. :)

  Tsemppiä hoitoihin! Toivottavasti auttaa!

  VastaaPoista
 9. Mulla on aivan vastaavaa kremppaa ku sulla, 3 vuotta sitten tilanne äityi niin pahaksi että olin 3 pitkää kipuhoito jaksoa sairaalassa. sitten kuulin jäsenkorjaajasta ja olen käynyt säännöllisesti hoidoissa ja olen voinut hyvin, raskauskin meni kivuttomasti hoidon avulla. Suosuttelen ja kannattaa käydä vaikka googlettamassa hoitomuodosta.

  VastaaPoista
 10. Mäkin kävin osteopaatilla ja se on ollut hoitomuodoista ehdottomasti kivuttomin. Ja aion mennä jatkossakin osteopaatille kyllä. Ja teippauskin on tuttua, muttei pysynyt mulla. Nyt odotan noita ihmepohjallisia, se tekijä oli ihan fantastinen vanha pappa, mikä sanoi että kohta tanssit :D

  VastaaPoista
 11. Ongelma on lähinnä ettei rahat riitä ihan kaikkeen ja jokaiselle toimii eri asiat. Kun noissa olisikin sellainen hoitotakuu, et jos ei auta niin rahat takaisin.

  Nyt odotan seuraavaksi noita pohjallisia, sitten pitää harkita jotain muuta jos ei toimi :)

  VastaaPoista
 12. Rahasta se on mullakin kiinni, ettei voi oikein rampata kokeilemassa hoitoja... Mutta mutta, ystäväni sai minut raahattua uimahallille ja kappas vaan, siellä käydäänkin nyt 2 x vikkossa, ensin juostaan vedessä ja sen jälkeen jumpat päälle! :) Hermokipu on paljon lievempää jo nyt, vaikka takuulla paino ei ole tippunut pahemmin. Uinnin jälkeen hermopinne kyllä muistuttelee olemassaolostaan hetken, mutta rauhoittuu sitten. Eli opiskelijaystävällisellä budjetilla hoidetaan tätä vaivaa täällä, suosittelen :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images