LITTLEPHANTIN PALUU LINDEXIIN

Onko torstai-ilta liian myöhäinen ajankohta ilmoittaa, että tämä viikko onkin teemaviikko blogissa? ;) No, nyt näyttää siltä, että vaateteem...

Onko torstai-ilta liian myöhäinen ajankohta ilmoittaa, että tämä viikko onkin teemaviikko blogissa? ;) No, nyt näyttää siltä, että vaateteema jatkuu vielä muutaman päivän, kun tässä on vaikka mitä kirjoitettavaa, loppuviikolle saattaisi löytyä teemaan liittyvä arvontakin.


Tämän päivän kledjuhehkutukset ja (katkerat kyyneleet samalla) aiheuttaa tieto, että Lindexin ja Camilla Lundstenin Littlephant-yhteistyömallisto saa jatkoa niinkin pian kuin viikolla 12 Ruotsissa ja siitä viikko-parin päästä Suomessa. HUIPPU JUTTU! Tai siis on huippu juttu niille, joiden lapset käyttävät korkeintaan 86cm vaatteita. Eli näitä ei meille siis tule, nyyh.







Kuten jo edellisen malliston aikana bloggasin, Lindexin Littlephant-mallisto on oikeastaan täysin sitä, mistä pidän lastenvaatteissa. Värikkäät, pitkälti unisex-vaatteet ovat edullisia, luomupuuvillaisia ja erittäin kauniita. Vaikka mallisto on erikoismallisto, sitä sai kaikista (?) tai ainakin useimmista Lindexeistä kautta maan. Ensimmäisen malliston vaatteet, varsinkin isoimmat koot myytiin vikkelään, mutta niitäkin kuitenkin sai mielestäni hyvin aluksi. Ja Lindex on kyllä nostanut pisteitään juuri tässä, että yhteistyömallistojen suunnittelijat ovat mielenkiintoisia ja tavaraa (pienestä nettikauppatakkuamisesta huolimatta) riittää useimmille halukkaille.


Mutta se kokoasia...en voinut olla avaamatta suutani tänään Lindexin kevät- ja kesämallistojen esittelyssä kun esittelyssä sivuttiin Littlephant-mallistoa. Miten voi olla, että näitä vaatteita ei ole lapseni koossa? Lapseni joka on himppasen päälle 1.5-vuotias eikä osaa vielä edes puhua kunnolla! Samaan syssyyn heitin, että ainakin 110 cm asti pitäisi saada näitä vaatteita, ei tietenkään bodeja ja potkupukuja, vaan legginssejä, t-paitoja ja muita. Oletteko samaa mieltä, vai olenko yksin mutinoineni?


Kaikki eivät halua pukea pikkulastaan aikuisten vaatteita imitoiviin kuteisiin, vaan erottaa lapsen vaatetuksen nimenomaan lapsekkuudella. Minä olen sellainen. En halua pientä Alexander Stubbia kotiini ennenkuin on ihan pakko, siihen asti lastenvaatteita kiitos.


Lindexin edustaja lupasi viedä terveiseni (mihin onneksi moni bloggaaja yhtyi) pikimmin Ruotsiin, jotta jos seuraava mallisto Littlephanttia tulee, se olisi laajempi. Ja miksei mallistoa tulisi, kun tämä uusikin on näin hieno!


Mutta sanokaapa te muut, oletteko samaa mieltä ja ostaisitteko Littlephanttia myös isompikokoisena, ja milloin lapsi on "liian iso" tällaisille jutuille? Bloggaamisessa on se hyvä puoli, että aina voi (ainakin yrittää) vaikuttaa asioihin ja siksi toivonkin teiltä keskustelua lastenvaatemallistojen mitoituksesta. KappAhl jo jatkoi Newbie-mallistoaan taaperokokoihin ja nyt olisi Lindexin hyvä aika seurata perässä, varsinkin näin hienon malliston kanssa! VAI?


ps. Katsokaa nyt mitä väriä paljon, VIHREÄÄ! Se on kuin onkin uusi keltainen!!

81 kommenttia

  1. Voi ei, tätä mun ei olisi tarvinnut tietää!

    Toi vihreä body on ihana ja mun on ehkä pakko hankkia se vuosikkaalle, joka ei käytä 86-kokoa enää kuin kuukauden tai kaks. Argh.
    (Mutta uskon ja toivon että tulee kolmas lapsi ja voin sit ikään kuin ostaa etukäteen jo mielikuvitusvauvalle?).

    Olen samaa mieltä. Kivoja vaatteita pitäisi olla niin isoon kokoon asti kuin vanhemmilla on yhtään sananpainoa tässä asiassa.

    Terv. Nimim. Isomman kaappi täynnä Cars-kamaa...

    VastaaPoista
  2. Onko munkin tehtävä uus lapsi et saan pojalle kivoja ja edullisia vaatteita Lindexistä?! :D EN TEE.

    VastaaPoista
  3. Kyllä nuo housut varsinkin kelpaisi meille käyttöön. Vaikka poika tykkää topinkakoistaan (lue supersankari) ja me vanhemmat kunnon nörtteinä myös Hämähäkkimiehelle lämmetään niin olisihan se nyt mukavaa vaihtelua saada pojalle jotain tuollaista. Tosin kaipa jos nuo kasvatettaisiin leikki-ikäistenkin kokoihin niin leggignsien perukseen pitäisi laittaa röyhelöt, jotta me vähän hitaammalla kierroksella käyvät vanhemmatkin tajutaan ettei niitä osteta pojille. Siten vältyttäisiin niiltä ikäviltä hetkiltä, joita koin Name it:ssä kun myyjä minua valisti, että kai tiedän että nuo ovat tyttöjen housut kun pojalle tähtileggareita viime kesänä ostin.

    VastaaPoista
  4. WOOOT?! Just Mami Go Gon kanssa tänään puhuttiin, et kyllä meillä kummallakin pojat pukeutuu (tyttöjen) legginsseihin, Mintulla vielä enemmän. Ei mitään röyhelöitä, niin voi hyvin laittaa pojalle. Puhvit ja rimpsut on liikaa, mut pinkkikin menee :)

    VastaaPoista
  5. Leggigsit on minustakin ihan ässät housut pienelle pojalle. Varsinkin sen jälkeen kun vaippa jäi housusta pois muut housut eivät oikein istu. Leggigsit ovat myös päiväkotiarjessa hyväksi havaittu kun niiden päälle saa helposti villahaalarin vedettyä ja vaatteet eivät mene turhaan rypyille kerrosten lisäämisen myötä.

    VastaaPoista
  6. Tämä oli loistava uutinen! Just tänään ostin tytölle alerekistä edellisen malliston housut vitosella! Tulevasta mallistosta on pakko saada ainakin noita leggareita ja ehkäpä toi koirabodykin! Toivotaan et tulisi vielä kolmas mallisto Littlephantia ja koot olisiva sinne 110cm asti :)

    VastaaPoista
  7. Oooooh! Huippua ko tulee uus mallisto tätä! Viime mallistosta en oikeen millekään lämmennyt niin paljoa, että oisin pojalle ostanut. Tänäänkin hypistelin niitä bodeja ja legginsejä mutta en osannut ostaa, ei värit natsaa meille. Mutta nuo ihanat sirkuskolmio legginssit ja raitahousut kotiutan kyllä ihan sata varmasti! Poitsu käyttää _ehkä_ vielä ens syksyyn kokoa 86.. saas nähdä, vielä ainakin menee jotkut 74 kokoisetkin vaikka on jo 1,2v. :D (Vinks vinks muuten jos joku vielä haikailee sen edellisen malliston vaatteiden perään, kannattaa käydä koluaan pienten kaupunkien valikoimat, niistä voi tehdä löytöjä, osaa jopa alen puolelta!)

    VastaaPoista
  8. Ja siis pakko lisätä, että ainakin nyt kuvittelisin ostavani noita paitoja ja housuja/legginsejä sitten pojalle kun on isompi kuin koko 86, jos tällaisia siis olis tarjolla tuota kokoa isompana. :)

    VastaaPoista
  9. Milloin tämä mallisto mahtaa tulla kauppoihin?on aivan ihania vaatteita :)

    VastaaPoista
  10. Virallisesti ilmestymisviikko on viikko 12, mutta Suomeen kuulemma voi tulla hieman myöhemmin. Voisin pyytää Lindexiä ilmottamaan kun on kaupoissa, niin voin vaikka facebookissa siitä vinkata. Liityppä siis facebook-tykkääjäksi niin laitan kun saan tiedot.

    VastaaPoista
  11. No joo-o, todellakin lapsekkaita vaatteita tarvittaisiin isommissakin kokoluokissa! Meidän 2v4kk vanha tyttö on pitkä ikäisekseen ja käyttää kokoja 98 ja 104. Ihan liian pian kasvettu kaikista pikkulasten ihanuuksista ulos! Kengätkin jo vähintään kokoa 27 että etsi siinä sitten hyvin tukevia ja söpöjä kenkiä 2-veelle. Ai miten niin ärsyttää että kaikkia ihanuuksia tehdään ihan liian pienikokoisina vaan :D.

    VastaaPoista
  12. Aww, noi on niin ihania! <3 Just vois Juditille mennä vielä. Toivottavasti! Terkkuja sinne ja mukavaa viikonloppua<3

    VastaaPoista
  13. käyttäsin mun 4v:llekin joitain noista, tosi kivoja!! meillä paidoissa 116cm, housut 110/116cm

    VastaaPoista
  14. aika suppeeta olla tekemättä vauvoja koska on kivoja vaatteita.. nojoo...
    meidän 2v on 86cm/12kg, ja aattelin noita tpaitoja katsella. pitkähihaissa ei hihanmitta riitä, ja housuja ei tarvita.

    VastaaPoista
  15. Ihania on ja juuri niitä värejä mitä tykkään meidän pojalla käyttää, kirkkaita, keltaista ja vihreää..Harmi että meillä siirryttiin myös juuri kokonaan 92cm vaatteisiin. :/ Harmittaa. Miksi pitäisi nyt sitten siirtyä isojen poikien vaatteisiin kun ikää on vasta 1v9kk? :( Palautetta juuLindexille, meidän lempimerkki! <3

    VastaaPoista
  16. meillä on nyt käytössä edellisen malliston housuja, legginssit on liian pienet pepusta (lyhyt vyötärö) mutta raidalliset polvipaikkahousut menee. Body just ja just ehkä, mut ei toivookaan et noita kannattaisi hankkia :/

    VastaaPoista
  17. Oon ite huomannut, että pitkät käännettävät resorit on aikamoinen pelastus lastenvaatteissa. Just hankin jumpsuitin koossa 98-104 ja käänsin vain resorit. Poika siis kai virallisesti 92 cm

    VastaaPoista
  18. Tykkäisin ite ainakin koirakuosista, hyljekuosista ja t-paidoista.

    VastaaPoista
  19. Sama homma, et 92 sopiva nyt. Ajattelin laittaa tän postauksen lindexille kun on kommentit tulleet, kyllä sitä oikeasti ainakin saa äänensä kuuluviin, toivottavasti tuotantoon asti voisi vaikuttaa.

    VastaaPoista
  20. hyvä idea nuo teepparit, en silti taida sortua kun käyttöikä silti aika lyhyt.

    VastaaPoista
  21. Ehdottomasti pitäsi noin lillephanteja ja muitakin ihania, lapsekkaita kuoseja saada isommassakin koossa!! Meille ostettaisiin varmasti noita lillephanteja jos vaan menisivät päälle. Monet muutkin ihanat kuosit vauvaosastolta houkuttaisivat, mutta meillä ei 86 kokoa ole käytetty sitten 11kk iän... Meillä poika on pitkäraajainen ja leveäharteinen, nyt 2v 1kk iässä käytössä on 98/104 kokoiset vaatteet.

    Minä en ainakaan halua pukea poika pikkuaikuiseksi, vaan nimen omaan haluaisin lapsekkaita, iloisia ja mielellään tekstiprintittömiä paitoja. En ymärrä lindexillä ja muualla myytäviä "baseball club" yms. teksteillä varustettuja paitoja... :/ Viime aikoina on tullut lähinnä ostettua vaatteet Po.pista, sieltä saa ihania kuoseja ja kauniin värikkäitä vaatteita. Hinta on kuitenkin niin suolainen että mielellään ostaisin jostain muualtakin vaattetta. Satunnaisesti löytyykin, mutta aika harvoin...

    VastaaPoista
  22. Minä tykläisin nimenomaan niistä tylsistä yksivärisistä paidoista yhdistettynä kirjaviin legginseihin, joten kyllä näitä saisi mielellään jatkaa ihan vaikka 128-kokoon saakka!

    VastaaPoista
  23. SAMAA MIELTÄ KAIKESTA. Kyllä 11kk on liian pieni luopumaan lastenvaatteista. Ja ihan sama juttu, etten pidä niistä tekstivaatteista, amerikkahenkisistä surf/baseball/whatever jutuista enkä halua pukea lastani cars-juttuihinkaan kun se ei vielä hetkeen edes tule näkemään koko leffaa. Me kans ostetaan paljon Popilta ja luultavasti tällä viikolla esittelen uudet kevätvaatteet, mitkä on 98/104 kokoa ja aivan ihanan lapsekkaat.

    Itseasiassa en ole itsekään pukeutunut niin aikuismaisesti ikinä, mitä tän hetken taaperomuoti tuntuu olevan.

    VastaaPoista
  24. Juu olisi kyllä mahtavaa jos koot olisivat vaikka ainakin tuonne 104 saakka. Meillä 1,5 vuotias jolla pituutta vähän yli 90cm ja käytössä nyt 98cm. Muuttuu kyllä tosi radikaalisti vaatteiden olemus kun joutuu siirtymään pois tuolta alle 86cm osastolta. Nyt juuri kun muutama viikko sitten kävin etsimässä muutamia isompia vaatteita niin ei kyllä oikeen mitään kivaa tarttunut mukaan :(

    VastaaPoista
  25. Mun mielestä sitten lapsi on "liian iso" kun alkaa itse sanomaan mielipidettään vaatteistaan. Toisilla se alkaa hyvinkin aikaisessa vaiheessa, toisilla vasta kouluiässä. Eikä silloinkaan musta vielä pidä siirtyä mihinkään pikkuaikuisten vaatteisiin. Pojilla tämä ei ehkä onneksi ole ihan niin radikaali kuin tytöillä, tytöillä kun ne vaatteet tuntuu tosi pienestä muuttuvan lapsesta aikuismaiseksi.
    Omat koululaiset on tosi tarkkoja vaatteistaan ja kumpikin poika tykkää väreistä ihan tosi paljon. Ja nimenomaan kirkkaista väreistä. Haasteellista välillä löytää muutakin kuin sellaista "perusmassan" väristä vaatetta.

    VastaaPoista
  26. Ehdottomasti isompia kokoja. Minäkin tykkään värikkäistä väreistä ja siltä, että lasten vaatteet ovat lapsille tehty eikä mitään pikkupissis-vaatteita. Näistä tykkää onneksi lapsenikin. Täytyy sanoa, että vaikka Lindexin pikkuisten vaatteet ovat ihania niin isompien tyttöjen vaatteet ovat aika karmeita.

    VastaaPoista
  27. Ehdottomasti ostaisin 104cm vaatteisiin siirtyvälle tytölleni jos kokoja olisi. Ihania vaatteita!

    VastaaPoista
  28. Todellakin, isommille myös! Meidän eskarilaiselle ostaisin ylipäätään Lindexin lastenosastolta vaikka ja mitä, mutta koska nilkat ja ranteet vilkkuu on pakko mennä teiniosastolle. Ja sieltä en sitten ostakaan mitään, koska ei ne oo lastenvaatteita. Joko reilumpi mitoitus vaatteisiin tai sitten ihan vois kokeilla 134/140 kokoisia sinne lastenosastolle. Lapsia nekin on <3

    VastaaPoista
  29. Aivan ihania nuo vaatteet! Meidän kuopus on 1,5 vuotias ja rupeaa juuri siirtymään kokoon 92. Joten eipä tule sitten meille noita ihanuuksia :( Mikä on todella HARMI!!!

    Tätä samaa ilmiötä surkuttelin jo esikoisen kohdalla. Aina ne kivat lastenvaatteet loppuivat kokoon 86. Silloin tällöin löysin jostain jotain kivoja vaatteita isommassa koossa ja nappasin ne heti meille. Mun puolesta siis noita vaatteita saisi olla isommillekin lapsille. Nyt olen iloinen että olen löytänyt Smafolkin ja Maxomorran ja saan tilattua niitten vaatteita täältä Sveitsistäkin. Ja lapsetkin tykkää. Meidän nelivuotiaan pojan lempparivaatteita ovat just värikkäät pehmeät paidat kivalla kuvituksella!

    Suomessa ollessa käyn ostamassa oikeastaan kaikki lastenvaatteet aina Lindexiltä. Joten me ainakin ostettaisiin noita Littlephantteja jos niitä olisi isommassa koossa! :)

    VastaaPoista
  30. Mä kans toivoisin et just näitä littlefantteja sais tonne eskari-ikäseen vähintään! Aivan mahtavia kuteita, voisin ostaa kaikkia noita kummalle vaan, meijän tytöille ja pojille, jos ne vaan ite haluais.
    Eskarilainen poika piti ennen kaikkia mahollisia värejä, myös pinkkiä, eskarin alettua muuttu tosi tarkaksi, nyt ei enää edes sukissa saa olla peruspunasta. Liekkö eskarissa joku kaveri huomauttanu punasista kollareista. :( Onneks minipoitsulle (4kk) voi pukee mitä väriä vaan.

    VastaaPoista
  31. ja 1.5v on niin pieni vielä, vauvasta seuraava!

    VastaaPoista
  32. Ja voihan olla, ettei lapsi vaatteista kiinnostuttuaankaan tyrmää hienonvärisiä vaatteita ja siirry automaattisesti cars/spiderman vaiheeseen, vaikka hyvin tod.näk. se on :)

    VastaaPoista
  33. Se raja pikkulasten ja isompien lasten vaatteiden välillä onaika huikea. Ja kun ne on kuitenkin vanhemmat, jotka ostopäätökset tekee aika pitkään, olisi kiva että teinimuotia ei alettaisi tuputtamaan heti 3-vuotiaasta. Siksi kai se Pop onkin niin suosittu merkki, kun heillä ei yksinkertaisesti ole muita kuin lapsille sopivia vaatteita koosta riippumatta.

    VastaaPoista
  34. Ja minä pojalleni vaikka varastoon, jos löytyisi 110cm asti.

    VastaaPoista
  35. Lapsien kokoerotkin on huikeita, joku yläasteikäinen voi olla samankokoinen kuin ala-asteen tokaluokkalainen. Siksi vaatteita pitäisi olla laajassa skaalassa. harva vanhemoi tuskailee kun teinivaatteita ei saa päikkyikäiselle, mutta moni päikkyikäisen vanhempi tuskailee kun ketjut ei myy tarpeeksi perusvaatetta lapsille.

    VastaaPoista
  36. Isojenkin ketjujen kannattaisi herätä tuohon, että pikkumerkit kasvattavat koko ajan suosiotaan ottamalla huomioon isommat LAPSET.

    VastaaPoista
  37. Littlephantteja pitää siis tehdä ja paljon isompia kokoja. Onkohan ketjuilla kokemusta huonosti kaupaksi menevistä isommista lastenvaatteista, vai mistäköhän tää trendi tulee, että vauvanvaatteiden kivoja kuvioita ei voi siirtää isompiin vaatteisiin?

    VastaaPoista
  38. Samaa mietin, siis haluaako enemmistö kuitenkin pukea kolmivuotiaansa pissikseksi :/ Meillä sellaiset "järkytysetapit" ovat olleet juuri tuossa 86-92cm ja sitten 116cm kohdissa. Ensin loppuivat ne kivat lastenvaatteet joihin vaipat (kestot) mahtuivat, ja kun onnistui löytämään muutaman kivan merkin joilla jatkaa, niistäkin monet lopettavat valmistuksen jonnekin kokoon 116cm. Lisäksi esikoiseni on sellainen mukavuudenhaluinen lapsonen, että vaatteiden on aina pitänyt olla helposti puettavia, mukavia, ei saa olla painavia neppareita tai muita, esim. farkkuja ei ole kuunaan suostunut käyttämään, farkkuleggaritkin puristavat kuulemma liikaa. Nyt eskarilaisena hän on kokoa 128-134cm, ja viime vuosi päiväkodissa on menty käytännössä sukkiksilla, legginseillä ja trikoomekoilla. Mekon korvaa joskus resorivyötäröinen hame ja trikoopaita, harvemmin housut, ja housujen pitää olla myös sellaiset ettei purista ja on helppo liikkua, mistään suunnasta ei saa kinnata vastaan. Lempimerkkejä POP ja Marimekko, joista löytyy kaivattua mukavuutta ja kuoseja, mutta myös sellaiset hintalaput että mieluusti asioimme huokeammissa liikkeissä. Niin, että ostaisimme mielellämme sirkusta isommissakin kokoluokissa! Kolme tyttären äitinä saattaisin ostaa jopa kolmesta kokoluokasta, koska tytöistä on joskus hauskaa pukeutua samanlaisiin vaatteisiin. Epäilen, että jos tarjontaa olisi, niin kyllä meitä vanhempia riittää, jotka haluamme pukea lapsemme lapsiksi. Epäilen jopa, että ellei se olisi niin vaivalloista ja kallista, meitä löytyisi niin paljon, ettei sosiaalinen paine lasten keskuudessakaan pakottaisi osaksi pissismassaa.

    VastaaPoista
  39. Täälläkin ihan varmasti ostettaisiin näitä ihanuuksia, jos koko riittäisi! Eli ehdottomasti isommat koot tuotantoon hop hop! :) Nyt kokona 92/98 ja vielä pitkään laittaisin mielelläni juuri tällaisia värikkäitä vaatteita pojan päälle.

    VastaaPoista
  40. Tosi ihania olisivat (erityisesti toi vihreä body!!) mutta ei meidänkään 1,5-vuotiaalle enää kannata 86-kokoa hankkia. Joku sen kokoinen body vielä on käytössä ja just ja just napit menee kiinni, eli kohta pitää siirtyä kokonaan pois jos vain raaskii kun on niin kivoja. Vasta kävin juurikin Lindexillä katselemassa niitä "isojen" puolen vaatteita ja kyllähän sitä vähän saa hakemalla hakea niitä lapsekkaampia paitoja vaikka ja sellaisia joissa ei olisi jotain aika rumia painatuksia kuten jotain tekstejä tai muita turhan teinimäisiä kuvituksia. En tosiaankaan halua pukea poikaa liian isojen tyyliin vaikka muutos vauvasta "isoksi" kyllä tuntuu jo tapahtuvan siinä kun bodyt vaihtuu paitoihin :) Joku Lindexin body meillä muuten on 92-koossa, miksei siis näitäkin vois olla. Oiskohan niitä basic-tuotteita, osta 3 maksa 2 hinnoittelulla...

    VastaaPoista
  41. Jes jes jes, meille mahtuu noi vielä, hahhaa!!! On muuten meidän lähi-lindexillä vielä sitä edellistäkin mallistoa (ja josta oon ostanut ihan sikana kaikkee uimahousuista lähtien Littlephanttia :D ). Tää toinen mallisto on heti kivemman värinenkin kuin eka jota siis tosiaan ostin vaikken niin vaaleansinisen ystävä olekaan.

    VastaaPoista
  42. Kivoja. Isompia kokoja joo pliis! Seppälässäkin oli nyt kivoja vauvavaatteita, mut pieniä kokoja, aaaaargh!

    Meidän jätkä alkoi stylistiksi jo 1,5-vuotiaana, mutta onneksi on vielä jotenkin jekutettavissa. Usein kyllä lähtee ne autovermeet aamulla päälle...

    VastaaPoista
  43. Vastaan pitkään viestiisi lyhyesti: juuri näin. Lastenvaatteita voi kyllä ostaa helpostikin, mutta ketjujen idea ja hyvä puoli on mahdollistaa ne mahdollisimman monelle rahapussiin katsomatta. Kympin t-paita on täysin eri asia kuin 30 euron t-paita, varsinkin jos niitä ostaa 3 kerralla.

    VastaaPoista
  44. Samassa veneessä ollaan, etsimällä etsittynä löytää isommissa kokoluokissa kivoja juttuja, mutta ei se mikään helppo homma ole isommissa ketjuissa.

    VastaaPoista
  45. Mietinkin, et teille varmaan mahtuu! Ja olen siitä kade :)

    VastaaPoista
  46. No onhan meilläkin stylisti, mut se valitsee pupuhousut :D Oon muuten nyt tilannut erittäin epäeettisesti ja epäkaikkea lastenvaatteita koreasta ebayn kautta, siellä on paljon ihan kouluikäsillekin hassuja kuoseja ja värejä, tosin laatu on ihan pas...

    VastaaPoista
  47. Minunkin poikani käyttää 86-kokoa enää lyhyen aikaa, joten näitä ei varmaan tule ostettua enää. Mutta just tän tyyppisiin vaatteisiin tahtoisin lapsukaiseni pukea, VIHAAN niitä isommille pojille tarkoitettuja spiderman/cars/skeittari/jalkapallo-aiheisia printtipaitoja. Johan ne on väreiltäänkin ihan tosi synkkiä :(
    Varmasti olis markkinarakoa tämmösille lapsekkaille vaatteille isommassakin koossa, uskon että meitä saman mielipiteen omaavia on kohtalaisen paljon :)

    VastaaPoista
  48. sovitaan, et jos lindex tekee, me ostetaan!

    VastaaPoista
  49. Ehkä omilla ostopäätöksillä ei jakseta vaikuttaa tarpeeks, ite ainakin päädyn helposti 140 senttisen tytön kans tyytymään siihen valikoimaan mitä lindexilläki on ja valkkaamaan sieltä vähiten hirveimmät, kun ei aina jaksa rampata kaupasta toiseen ettimässä kivempia. Mut oon kyllä samaa mieltä, aina kannattaa yrittää vaikuttaa ja saada äänensä kuuluviin. :)

    VastaaPoista
  50. Ihanaa, nää on just mun makuun! Meillä on onneksi juuri sopivan kokoinen käyttäjä :) Edellisen malliston vaatteet juuri tänään(kin) päällä. Käyttäisin kyllä isompiakin kokoja, jos niitä saisi!

    VastaaPoista
  51. ehkä joku vanhempien raati vaatteiden suunnittelussa voisi olla hyvä juttu? Meilasin nyt Lindexin pr-toimistoon tän linkin, että laittaisivat eteenpäin. Jos asiaan saisi muutosta, ei Littlephanttien vaan ihan laajemmankin mallistouudistuksen muodossa :)

    VastaaPoista
  52. Voih ihanuutta, varsinkin mäyräkoirat! Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun ei löydy isoja kokoja.

    VastaaPoista
  53. Mäykky on munkin lempparikuosi noista <3

    VastaaPoista
  54. Ehkä on ihan pakko kurvata katsomaan noita! Meillä on raitapöksyt ja pikkukuvioinen body ja sukat vanhasta mallistosta. Mä niin tykkään värikkäistä vaatteista ja sellasista joita ajattelisin olevan mukavia päällä. Meidän lapsi 10kk ei siis käytä farkkuja ja kauluspaitoja kun on jotenkin ihan peltisen oloisia... Opettele siinä sitten seisomaan kun ei taivu.

    Hyvä olis tehdä isommassa koossa! 110cm?! Onneks meidän ukolle menee vielä näitä kokoja.

    VastaaPoista
  55. Kannattaa katsoa Lindexin nettikaupasta milloin tulevat, ne on tosiaan Ruotsissa myynnissä vko 12 ja sit menee ilmeisesti viikko ainakin et löytyy Suomesta.

    VastaaPoista
  56. Awwwww, miten kivoja!! Meillä on 1 v. 8 kk ja hän käyttää hoikkana poikana vielä monissa vaatteissa kokoa 86 cm, joten taidan väkisin tunkea hänelle jotain noista! Lisäksi seuraava tulokas on luvattu kesäkuulle, joten taitaa olla vaarallista mennä ostoksille lähiviikkoina... ;)

    VastaaPoista
  57. Oi onnea, uudesta vauvasta ja uudesta vaateparresta siis :) Jos oisin raskaana, mäkin ostaisin heti. Ja ihanaa kun on luomupuuvillaa niin ei ärsytä herkkää ihoa 3

    VastaaPoista
  58. me&i:n suosio johtunee osittain siitä, että kuviot ja kuosit ovat sopivasti lapsellisia ja kokoja löytyy. Oma poikani on eskarissa ja käyttää jo 134 cm kokoisia vaatteita. Aika haasteellista kun vaatteet pitäisi löytyä samalta osastolta missä ala- ja yläasteikäisten vaatteet löytyvät. Meillä tykätään kirkkaistakin väreistä ja pienoisena ihmeenä pidin että löysin oranssin hupparin viime viikolla Sokokselta. Se että hassut kuosit ja kuviot häipyvät turhan varhain lasten vaatteista on surullista. Mutta kun väritkin ovat tumman sininen, musta ja harmaa, niin kyllä harmittaa!

    VastaaPoista
  59. Kyllä kyllä ja kyllä olen samaa mieltä! Meidän 10kk poika käyttää 80-86cm vaatteita ja ostaisin noita vielä ainakin kaksi vuotiaalle. Ostin jouluna parit littlephantin vaatteet ja harmittaa että olin niin hölmö että otin vain yhtä kokoa isommat eli 80cm! Olisi pitänyt ottaa 86 silloin kun niitä vielä oli. Mutta uutta mallistoa odotellessa, nää on ihania <3

    VastaaPoista
  60. Ehdottomasti! :D Värvään kaveritkin mukaan!

    VastaaPoista
  61. Ihania ovat nuo ja niin oli se edellinenkin mallisto. Olisin ostanut sitä ja tätäkin ehdottomasti pojalle (joka tasan samanikäinen kuin sinun) ja ostaisin vielä pitkään. Olen jo kauhistellut sitä, kun meillä nyt ollaan koossa 92, että kun joudutaan siirtymään isompien poikien puolelle, niin vaatteet muuttuu just joko tuohon aikuismaiseen (tylsään) hienostelutyyliin tai sitten on just jotain Cars-juttuja ja vastaavia, joita inhoan. Saatikka sitten kun mennään vielä isompiin kokoihin, siis yli 122 cm, niin ei löydy tosiaankaan enää mitään kivan lapsellista. Siskoni poika on 6 v, ja käyttää kokoa 152. On ollut koko ajan iso ja roteva, joten ei ole enää moneen vuoteen saanut mitään kivaa lapsellista ja sitä hän on surrut itsekin. Vähän samasta aiheesta muuten bongasin tänään tämän kirjoituksen:
    http://olotila.yle.fi/perhe/loppuuko-tyttojen-lapsuus-128-senttimetriin?fb_action_ids=599097176770308&fb_action_types=og.recommends&fb_source=timeline_og&action_object_map=%7B%22599097176770308%22%3A255268724607839%7D&action_type_map=%7B%22599097176770308%22%3A%22og.recommends%22%7D&action_ref_map=%5B%5D

    VastaaPoista
  62. Ainakin edellisen malliston bodyjen hihat oli surkean leveitä ja lyhyitä. Meidän 75-senttiselle jää 80-senttisessä bodyssa ranteet paljaaksi. Suurempi koko taas ei toimisi leveytensä vuoksi. Pitkät, kapeahkot hihat esim. resorein toimisivat pitkään.

    VastaaPoista
  63. niin joo, tosiaan me&i:lla on kans isoja kokoja, hyvä!

    VastaaPoista
  64. joo, sama ois ollut hankkia se isompi koko, varsinkin kun vaikka leggareiden lahkeet on niin helppo kääntää :)

    VastaaPoista
  65. Kiitos linkistä, sama aihe puhututtaa näköjään useampia.

    Kyl se vaan kurjaa on, jos lapsi ei saa lapsen vaatteita edes alle kouluikäisenä kuten tuo sisaresi poika :(

    Tylsyys on kyllä hyvä sana kuvaamaan useimpia pikkupoikien vaatelinjoja kun se maaginen 86 ylittyy. Samaa harmaata massaa tarjotaan joka tuutissa, joskus harmaa ja sellainen siistimpi tyyli onkin kiva ja tarpeen (esim juhlat) mutta ei nyt arkivaatteissa kiitos.

    VastaaPoista
  66. Meillä ei ollut tuota ongelmaa bodyssa, mutta toiset housuista oli liian matalat vyötäröstä ja vaippa paistoi usein sieltä selän puolelta puoliksi. Ehkä ne oli tarkoitettu ilman vaippaa käytettäviksi vauvahousuiksi ;)

    VastaaPoista
  67. Voi itku että menin edes aukaisemaan tämän postauksen. Meillä 1v8kk tyttö on käyttäny jo pari kuukautta kokoa 92 (lindexin velourhousut 98cm) joten ei toivoakaan. Miksei nuita voi tehdä isommillekin? En itse ainakaan halua pukea puolitoistavuotiasta miksikään pikkupissikseksi, joksi Lindexillä (ja muillakin ketjuilla!) suurin osa vaatteista muuttuu heti kun koko vaihtuu 92 cm:ksi.
    Jos rahapussi antais myöten, meidän tyttö pukeutuis ensi kesänä pelkkään me&i:in. Värejä ja autoja, eli muutakin kuin sitä ainaista pinkkiä/vaaleanpunaista, leopardeja ja nalleja ja kissoja. Eikä yhtään mikroshortsejaa, joita en laittais edes itselleni jalkaan vaikka maksettais :D
    Kengistä en edes aloita paasausta, riittää varmaan kun kerron että meillä kengän koko on tällä hetkellä 25, joka tuntuu kaikilla olevan se maaginen raja jolloin malleista tulee ns. isojen tyttöjen kenkiä...

    VastaaPoista
  68. tytöt muuttuu pissiksiksi ja pojat golf-clubin osakkaiksi :) Mut niin se valitettavasti on, tosin onhan niitä vaatteita maailma täynnä (kuten uusimmassa postauksessa uudet kevätkuteet) mutta niistä saa sitten maksaa enemmän. No onni onnettomuudessa, nyt on sitten pahin kasvukausi takana eikä vaatteita ihan kuukausittain tarvitse lajitella kirpparille, raaskii ostaa parempaa laatua paremmin kuin vauvaiässä.

    VastaaPoista
  69. Mä ainakin tahtoisin pukea 5v 5kk esikoisenikin (vielä ainakin 116cm) tuollaisiin paitoihin, legginseihin ja muihin.. ja nuoremmallekaan 2v 3kk nuo eivät enää mahtuisi.
    Mielestäni kyllä vielä 7-vuotiaanakin voisi pukeutua tuollaisiin vaatteisiin.. mutta ainakin 116cm asti tuollaisia vaatteita pitäisi saada, voisi esikoinenkin hyväksyä mutisematta kaupasta muutakin kuin pinkkejä ja vaaleanpunaisia kimallehörhelövaatteita joista itse en oikeastaan välitä yhtään.

    VastaaPoista
  70. [...] aihe kiinnostaa, niin käykäähän kurkkamassa myös oi mutsi mutsin ja Lapsellista blogien postaukset aiheesta. Niin ja jos joku miettii että mitkä ihmeen [...]

    VastaaPoista
  71. Ehdottomasti näitäkin saisi olla sinne 128cm vähintään, siis paitoja ja housuja. Esim. tuo koirabodyn kuosi menisi ihanasti paitana isoillekin. Niin monesti olen blogissani tästä aiheesta kirjoittanut, että miksi miksi kivojen värikkäiden vaatteiden koot niin monilla merkeillä loppuu 122cm (etenkin pojilla). Meillä 5v. siirtyy juuri 128cm, mutta en kyllä taatusti siirry sinne Lindexin teiniosastolle, eli pakko etsiä vaatteet muualta. Harmi sinänsä, kun Lindexin laatuun olen ollut tyytyväinen ja hinta on sopiva. Vaatteet ei vaan vastaa sitä mitä tuon ikäiselle minusta kuuluu. Luulisi että tähän olisi saatu jo muutos (siis muillakin merkeillä), kun lapset on nykyisin isompia kuin ennen. Eli mitoitusta pitäisi tarkastaa ja etenkin sitä kokovalikoimaa suurentaa. ;)

    VastaaPoista
  72. Nimenomaan! No aion nyt oikeasti alkaa hiillostamaan Lindexiä asian takia ihan siksi, että itse tykkään hankkia sieltä omia kolttuja ja samalla hankkisin pojallekin. Itseasiassa mä voisin hankkia vielä piiiitkään lähes kaiki babymalliston tuotteet, mut ei oo kokoja! On jotenkin hassua, et lapsi on liian iso kaikkiin muumeihin ja bamseihin ja muihin ennenkuin itseasiassa edes tunnistaa niitä vaatteista tietyksi hahmoksi :D

    VastaaPoista
  73. vaikken kyllä bamsea käyttäskään, mutta littlephantteja ja muumeja kyllä :)

    VastaaPoista
  74. Ihania! Mulla ei ole enää pientä lasta,mutta voisin hyvinkin kuvitella jonkun kuosin omaankin paitaani.Olen kait ikuinen lapsi, mutta haittaakse?

    VastaaPoista
  75. Jes Lindexiä vaan hiillostamaan! :)

    VastaaPoista
  76. [...] kuluttajia ja pystyy vastaamaan näinkin nopeasti vanhempien toiveisiin! Tiedän, että esimerkiksi tässä blogissa käyty Litllephant-keskustelu on noteerattu Lindexillä ja niin on monet muutkin palautteet. Kiitos siitä [...]

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images