KARPPISEN PÖYDÄLLÄ

Olen saanut yllättävän paljon yhteydenottoja lukijoilta selkä- ja iskiasongelmieni takia ja varmasti jossain vaiheessa on tulossa laajempiki...

Olen saanut yllättävän paljon yhteydenottoja lukijoilta selkä- ja iskiasongelmieni takia ja varmasti jossain vaiheessa on tulossa laajempikin postaus erilaisista menetelmistä, millä olen kroppaa hoidattanut. Mulle on suositeltu vaikka minkälaisia hoitomenetelmiä myös lähipiiristä, mutta kun tarpeeksi moni sanoi jättäneensä kipunsa Karppisen pöydälle, päätin minäkin kokeilla mikä tämä tällainen Karppinen oikein on.


Yli 70-vuotias Hannes Karppinen pitää praktiikkaansa Helsingin Malmilla ja on ns. kansanparantaja. Yritys sen sijaan ei nojaa mihinkään pajunvitsoilla paikannettavien kipupesäkkeiden hoitoon, vaan kolmen manuaalihoitajan (Karppinen ja hänen poikansa) lisäksi yrityksessä palvelee mm myös lääkäreitä, hierojia sekä akupunktiohoitaja. Kuntoutus-Karppinen on Etelä-Suomen Lääninhallituksen hyväksymä terveydenhoitolaitos. Halusin kokeilla monelle avun tuonutta manuaalihoitoa ja ajan saikin yllättävän nopeasti muutamassa päivässä. Tänään sitten kävin paikan päällä "niksautettavana". Kivut eivät jääneet pöydälle, mutta jotenkin jäi olo, että tästä voisi apu löytyä. Tykkäsin myös ajatuksesta, että jos 1-4 kertaa ei toimi, se ei sitten toimi eikä hoitoa suositella jatkettavaksi pidempään. Tilasin uuden ajan muutaman viikon päähän, milloin keskitymme eri kohtaan selässä.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Manuaalihoitajani Harri Karppinen kertoi myös vitamiinien ja nesteytyksen vaikuttavan kroppaan ja sen kiputiloihin uskottua enemmän. Painelin Karppiselta kotiin ja vaihdoin samoiten tein elintarvikeketjun omasta vitamiinista takaisin Multiform Activeen, mistä mulla on hyviä kokemuksia entuudestaan. Muistan kun aloitin viime syksynä Multiform Activen käytön ja oloni piristyi muutamassa viikossa tosi paljon ja nyt ihmettelen miksi vaihdoin vitamiinit toisiin vain hinnan takia. No nyt ollaan taas hyvin imeytyvässä vitamiinissa ja toivottavasti auttaa myös kroppaan yleisen fiiliksen lisäksi.


Kuntoutus-Karppisen nettisivuilla on laaja tietopaketti ravinnosta ja neuvo magnesiumin sekä kalsiumin lisäämisestä tukirangan ongelmien hoidossa tuli sekä hoitajalta että suoraa nettisivuilta. Sattumalta mulla oli muutama näytepaketti juurikin ko. vitamiineja kaapissa, joten aloitin niidenkin popsimisen heti. Samoin vedenjuontia suositeltiin lisättävän, kuulemma todella monet selkäongelmista johtuvat myös huonosta nesteytyksestä ja sen aiheuttamasta lihasten "liimautumisesta" eli pinnetiloista. Ja en kyllä ihmettelisi jos omat lihakseni kärsivät kuivuudesta, imetyksen lopettamisen jälkeen ei ole janottanut varmaan kertaakaan kunnolla.


Huomenna saan aloittaa alaraajajumpan, minkä ohjeet löytyvät myös Karppisen sivuilta. Jumppa on musta tosi sympaattisen oloinen asentojen nimistä lähtien, sellainen perinteinen mummujumppa. Mutta eipä tästä kropasta Elixialle olisikaan nyt. Katsotaan nyt miten Karppisen niksit ja kunnon vitamiinit toimivat parantumisen kanssa.


Kuvat ovat nyt noista vitamiineista, kun en kehdannut Karppisella kuvata. Mutta sen verran sanon, että seinillä oli paljon tervehdyksiä manuaalisesta hoidosta avun saaneilta julkkiksilta, sekä Vesa-Matti Loirin lahjoittamat poronsarvet. Mielenkiintoinen paikka!

14 kommenttia

 1. Äläpä! Mielenkiintoinen mesta todella ja tosi hassua, että päädyit sitten sinäkin samalle pöydälle. Hyvä, että sut opastettiin sinne, itsekin aattelin antaa saman vinkin mutta se jäi. Eli mulla just toi iskias-tyyppinen kipu (ynnä pari muuta) tuli tossa paikassa korjatuks. Yks ulkomaan matka tuli pelastettua kun menin matkalaukkuineni ennen kentälle menoa "hätätilanne"-hoitoon (ja siis kuntoon tuli). Melkoisia veijareita, osaavat "lukea" kroppaa ihan vaan katsomalla sitä. Se niiden "tästä varmaan sattuu" -tökkäys osuu aina oikeaan : )

  VastaaPoista
 2. Minulla ei ainakaan vielä vaikuttanut sillä tavalla, että voisin sanoa kipujen jääneen Malmille. Mun kroppa on ihan jumissa nyt siitäkin syystä, et oon varonu jalkaani ja kinkannut ties missä asennoissa. Iskias-oire on helpottanut, ei parantunut vaan hieman hellittänyt esimerkiksi leposäryn osalta ja nyt on kyllä aloitettava jumppa, luultavasti hierontakin. Reiden sivut on ihan jumissa, samoin pakarat. Mut toivon mukaan tämäkin hoito auttaa jumppineen ja vitamiineineen!

  VastaaPoista
 3. Hyviä vinkkejä! Mun juominen on aivan liian vähäistä ja vitamiinit yms jää aivan liian usein ottamatta. Ja yläselässä jumii joskus todella pahasti. Nyt ryhtiliike, pakko! Jos noinkin vähällä jotain kerta saisi aikaan. Ja kun ei noista vedestä ja vitamiineista mulla mitään yliannostusvaaraa itsessään ole, varmaan joku huutava pula elimistössä tosiasiassa.

  VastaaPoista
 4. Onpa jännä kun juuri nyt olit kirjoittanut aiheesta, itse olen meinaan juuri tänään menossa paikalliselle kalevalaiselle jäsenkorjaajalle ja toivon niiin paljon että olisi apua!

  Olen ihan omadiagnosoinut että oireeni ovat iskiastyyppisiä, kipu on etenkin häntäluun ja lonkkien alueella, mutta voihan se olla joku muukin hermopinne. Oireet on kestäny kohta kolme kk ja olen nyt 16. viikolla raskaana, en tiedä onko asioilla joku yhteys.. Mutta hulluks tulen kohta kun kipu on välillä niin lamaannuttava :( töissä pärjään hyvin mutta illalla kotityöt ja aktiivisen koiran lenkittäminen.. Eilen erehdyin siivoamaan ja koukistelu ja kyyristyminen sai kivut taas pitkästä aikaa siihen pisteeseen että sängyssä kääntyminenkin oli kamalaa.

  Toivoa sopii että saisin nyt selän kuntoon ennen kuin maha tosissaan kasvaa ja varsinkin sit kun vauvaakin pitäisi pystyä hoitamaan! Toivottavasti sinäkin saat pian helpotusta :)

  VastaaPoista
 5. Mulla on sellainen mummojen tablettiannostelija, missä on viikonpäivät ja kellonajat. Siitä näkee hyvin onko vitamiinit ja muut päivittäiset lääkkeet otettu. SUosittelen kovasti sellaista, varsinkin ne vanhat isot dosetit on tosi hyviä ja löytyy kirpparilta aina :)

  Ja vedenjuontiin on pakko munkin nyt kiinnittää entistä enemmän huomiota. Huomasin jo pari viikkoa sitten etten juo vettä lähes yhtään!

  VastaaPoista
 6. Toivotaan! Tosin kannattaa varmasti käydä ihan fysioterapeutillakin, joka antoi ainakin mulle hyvät ohjeet hermon rentouttamiseksi. Lääkkeetkin on ollut itselleni hyvä juttu, sillä ilman niitä olisin varmasti jo ihan mytyssä, nyt ne auttaa pysymään edes joten kuten aktiivisena, eikä koko kroppa prakaa iskiaksen takia.

  VastaaPoista
 7. Toivottavasti olosi helpottuu, niin pääsisit nauttimaan täysillä Pietarin reissusta.
  Tsemppiä:)

  VastaaPoista
 8. Karppisella olen käynyt minäkin, muistaakseni kolmesti. Se auttoi akuuteimpaan kipuun. Sen jälkeen hoidin selkääni pilateksella. Hassu paikka se Karppinen kyllä. Kerran kävi niin, et seuraava potilas odotushuoneessa oli koira!

  Raskausaikana kävin osteopaatilla, samalla kuin sinä. Se oli ihanaa.

  Tsemppiä selkäkipujen selättämiseen!

  VastaaPoista
 9. Kiitos tästä postauksesta! Mulla myös ongelmia selän kanssa. Kävin fyssarilla vuosi sitten, joka kanssa käytiin jumppaohjeet kuntosaliharjoitteluun. Ostin kortinkin salillex10, mutta sitten tuli kevät ja into lopahti, muutama kerta jäi käymättä. Tartteisin siis niin jonkun potkimaan persukkeelle. Nyt olen yrittänyt taas parantaa liikkumistani. Nuo Karppisen jumppaohjeet tooosi hyvät. Kokeilin. Nyt otan päiväohjelmaani, on pakko! Aloitin myös tällä viikolla pitämään treenipäiväkirjaa, jospa sekin hieman tsemppaisi liikkumaan enempi, näkee miten tulee liikuttua viikossa/kuukaudessa jne. Ja entäs tuo veden juonti -ihan olematonta mulla. Olen yrittänyt opetella sitäkin, mutta sitten taas unohdan...

  VastaaPoista
 10. Kiitos! Toivotaan parasta! Ihanaa kun olet hengessä mukana :)

  VastaaPoista
 11. Ajattelin itse jatkaa osteopaatilla säännöllisesti kunhan paranen tästä iskiaksesta. Tosi pitkäaikainen ja inhottava vaiva :(

  Ja joo, se Karppinen on just sellanen paikka missä voi hyvinkin kuvitella koiran seuraavaksi asiakkaaksi :D

  VastaaPoista
 12. Ne onkin sellaiset kivat vetreytysohjeet, ei mitkään superurheilijan treenit. Hyvä kun niistä tuli hyvä fiilis, mullekin tuli!

  VastaaPoista
 13. Hei, olet saanut varmaan miljardi vinkkiä kipuihin, mistä mullakin kokemusta. Luulen että mulla oireet aiheutui loppupeleissä raskaudesta aiheutuneesta lihasten löystymisestä, ja etten tehnyt lantionpohjanlihasharjoituksia ja vatsalihasharjoituksia synn jälkeen mitä neuvolastakin vinkattiin. En olis voinut kuvitellakaan että niiden tekemättäjättäminen voisi johtaa niin koviin ja pitkäaikaisiin vaivoihin kun issias..

  Mutta, itse kävin myös karppisella eikä vaiva jäänyt kokonaan sinne. Kävin myös kiropraktikolla, ja monella muulla erikoistyypillä. Se mikä lopulta vei jatkuvan kivun ja särkylääkkeiden syönnin pois, oli Helppis niminen paikka Pasilassa. Kroonisista selkäkivuista kärsinyt ystäväni suositteli sitä. Mutta tällainen eri paikkojen ehdottelu on ärsyttävää tiedän sen, mutta pakko vain jakaa tämä. Siellä hoitajalla tuntui olevan aikaa todella rauhassa ja hellästi manipuloida eikä siellä ollut kiireessä rusauttelua. Se auttoi. Toki nyt on edessä jonkinlainen kuntoutus eikä hieronnastakaan ole ollut haittaa. Pakko kai itsekin alkaa vetää kärsivällisesti vain mummojumppaa ja koittaa saada niitä kuuluisia sisempiä vatsalihaksia kuntoon, vaikka todellinen riehujaliikkuja olen " oikeasti:)".

  VastaaPoista
 14. No niinpä, tuntuu että oikeita vastauksia iskiaskipujen hoitoon on yhtä paljon kuin potilaitakin ja kaikkeen ei vain ole varaa, eikä aikaakaan. Mä luulen että aika on se paras ratkaisu ja sitten liikunta.

  Itselläni on vähän samat epäilyt miksi tilanne on nyt tämä, vaikka eihän sitä syytä voi tietää täysin. Imetin lasta 1v3kk vanhaksi (muistaakseni) kannoin paljon edessä painavaa lasta selkänikamien ollessa auki, hätäsektiohaava pirstoi vatsikseni kokonaan synnytyksessä jne. ei hyvä kombo ollenkaan.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images