KAKSI KIRJAA

Alustus: Mulla on ollut pitkä lukemattomuuskausi päällä. Ei vain ole huvittanut ja jos onkin, ei ole huvittanut kirjoittaa lukemisesta. Toiv...

Alustus: Mulla on ollut pitkä lukemattomuuskausi päällä. Ei vain ole huvittanut ja jos onkin, ei ole huvittanut kirjoittaa lukemisesta. Toivotuissa kirjojen bloginostoissa on se huono puoli, että pelkkä "oli hyvä" ei ole riittänyt mulle itselleni tekstiksi, ja pitempi teksti on tuntunut mahdottomalta kirjoittaa. Vaikka rakastan kirjoja, en ole mikään ex-kirjallisuuden opiskelija oikeine termeineen ja hienoine kirjavalintoineen. Siksi kirjarintamalla on ollut hiljaista. Vaan eipä ole enää, kun keksin nakittaa kavereitani kirjasuosittelijoiksi sillä idealla, ettei kirjasta tarvitse sanoa yhtään mitään, vain nimi!


Homman nimi on siis KAKSI KIRJAA, suosittelijoiden lempikirjoja toinen lapselle ja toinen aikuiselle. Ei selityksiä. Ensimmäisenä suosittelijana Visuaalisesti vaativa-blogista tuttu Aino, 2-vuotiaan tyttären äiti ja graafinen suunnittelija, plus paljon muuta.Ipanalle: Julia Vuori, Sika


Sitä vanhemmalle: Audrey Niffenegger, The Time Travelers Wife


Se oli sitten yksinkertaisuudessaan siinä :D Näitä pikkuvinkkejä tulee toivottavasti säännöllisin väliajoin kevään aikana lukutoukkien iloksi. Ja viikonlopun aikana aion esitellä tarkemmin erään ihan mahtavan naisen uuden (ja ensimmäisen) kirjan, sillä siitä mulla kyllä tulisi tekstiä vaikka muille jakaa. Palataan siis kirjoihin jatkossakin :) Nyt kahvia.


 

25 kommenttia

 1. Toi Sika -kirja on ihanin! Kolahtaa kyllä enemmän äitiin kuin lapsiin :)

  VastaaPoista
 2. Juu, tässä ei oo mitään ikärajaa minkä ikäsille lapsille se suosittelu pitää thdä. 30 veekin käy ihan hyvin :)

  VastaaPoista
 3. Molemmat luettuina ;D Aikuisten löytyy jopa kirjahyllystä, koska aion lukea sen uudelleen, joskus.
  Pienempi kantaa aina kirjastosta kaikki possu, sika, röh-röh kirjat, koska niissä yhdistyy sen kaksi lempiasiaa, vaaleanpunainen ja possut ;)

  VastaaPoista
 4. Mä en ole lukenut tuota isompien kirjaa, pitää tarttua siihen tulevaisuudessa :)

  VastaaPoista
 5. Toi aikamatkustajan vaimo on ihana! Sitä et saa jättää kesken! :P

  VastaaPoista
 6. Olen tainnut kahlata tuon Time Travellers Wifen läpi useampaan otteeseen, se on niin ihana kirja!

  Kivoja lukuhetkiä!

  VastaaPoista
 7. Aivan TÖRKEEN hyvä idea. Siis kertakaikkisen törkeen hyvä juttusarja. Voi kun mä olisin keskinyt jotain näin loistavaa hih! Nämä molemmat kirjat pääsevät hetimmiten tutkittavaksi, sillä eivät ole tuttuja kavereita.

  VastaaPoista
 8. Ihan mahtava idea tämä, tuskin maltan odottaa mitä kaikkia suosituksia tulee. Tuo jälkimmäinen menee heti lukulistalle. Mulla on pakko olla aina kirja kesken. Ja kyllä, olen lukenut päivittäin myös lasten vauvavuosina. Lukeminen on mulle hyvä keino saada ajatukset hetkeksi muualle, kun lapset nukkuvat. Vaikka lukisin vain pari sivua ennen kuin alan itse kuorsata. ;)

  VastaaPoista
 9. Täähän on hyvä sarja, kun kirjojen fanit vain lisää kirjan kiinnostusta :)

  VastaaPoista
 10. Kiitos, pitää lainata toi kirjastosta kyllä :)

  VastaaPoista
 11. Oi, ihana kuulla! Oon miettinyt miten saisin noi kirjat takaisin blogiin kun mulla lukeminen on niin sesonkiluontoista ja itsekin pidän kirjavinkeistä. Sä oot muuten mun suosittelijalistalla, et jossain vaiheessa nalli napsahtaa ;)

  VastaaPoista
 12. Mä luen päivittäin vain blogeja :D joskus on lukukausia ja joskus ei, joskus on semmosia lukukausia ettei niistä jaksa kirjoittaa ja välillä kirjottas vaikka muumilehdestä :) Katsotaan mitä tulevan pitää!

  VastaaPoista
 13. Huu, mikä kunnia! Kärkikaksikon valinta ilman selittelyjä tulee olemaan hankala.

  VastaaPoista
 14. Aikamatkustajan vaimo on toimiva itkettäjäleffana! <3 Kirja odottaa vielä lukuvuoroaan. :)

  VastaaPoista
 15. Mutta siis onko nämä kirjavinkit kuitenkin silleen ajateltu, että arvostelu on: kandee lukea?? Elisiis vaikkei varsinaisia arvosteluja olisikaan?

  Itse käytän päivittäin työmatkoihin noin puolitoista - kaksi tuntia (näyttääpäs kamalan paljolta näin oikein kirjoitettuna!) ja käytän tuon ajan pääasiassa lukemiseen. En ole nirso, enkä kovinkaan valikoiva. Kirjoja kuluu tuolla tahdilla aika paljon, mutta mieluiten löytäisin jotain kivaa uutta arkipäivieni aikasyöpön (=työmatkat) piristykseksi.

  VastaaPoista
 16. Joo, kyse on siis suositteluista! Pitääpä alleviivata sitä seuraavassa kirjapostauksessa. Olen huomannut kirjoista puhuttaessa kaksi ongelmaa: sen ettei osaa sanoa siitä mitään (vaikka kirja itsessään oli huippu!) tai tekee mieli kertoa koko juoni alusta loppuun, milloin toisen ei tarvitse edes lukea koko tarinaa. Mutta jos haluat pidempää kirjasuositusta, vinkkaan viikonloppuna tai viimeistään alkuviikosta erään mielenkiintoisen naisiin ja ulkonäköön liittyvän uutuusopuksen, minkä luulisin olevan sulle mieleen työmatkoille :) Ja ei muuten taida olla sulle "tuttu juttu" se aihe kovinkaan. Pysyppä Minttu kuulolla!

  VastaaPoista
 17. kirous ja samalla helpotus, ei tarvi selitellä. Tosin jos haluaa, onhan tuossa kommenttiboksi sitten alla ;) Jos haluat, saat olla seuraava suosittelija. Ei kiirettä!

  VastaaPoista
 18. pitäskö mun joustaa silleen, et kirjaa saa kuvailla viidellä adjektiivilla? Kumpaakin kirjaa. Sehän ei tee siitä vielä arvostelua, kun en halua sellasia.

  VastaaPoista
 19. Loistavaa! Kuullostaa oikein hyvältä! Olen ollut aika noviisi tässä lukemishommassa... Turhautessani pari vuotta sitten aloittamani uuden (kivan) työn vaatimaan pitkään (tosin Tukholman mittakaavassa varsin normaaliin) työmatkaan, aloin lukea kirjahyllystämme löytyviä kirjoja läpi järjestyksessä... Tänä aikana on tullut luettua monta karseaa chiclit-kirjaa, sekä hyviä että huonoja dekkareita, epälukuinen määrä vaihtelevan tasoisia teinikirjoja, joitakin hämmentäviä elämänkertoja ja aivan liian hämäräksi jääneitä klassikoksi määriteltyjä teoksia. Nyt on kirjahyllyn lukemattomien kirjojen osasto tyhjentynyt ja olen ollut lähinnä ex-anopin tuomien kirjojen ja lasten saamien joululahjakirjojen varassa. Kirjastossa osaan etsiä lähinnä kaava- ja muotilehtiä - eli todella odotan innolla tätä postaussarjaa!

  VastaaPoista
 20. Oletko tutustunut Ian Falconerin Oliviaan? Siitä oli joku animaatiosarjakin TV:ssä, mutta nyt puhun siis kirjoista. Niiden tarinankulku miellyttänee enemmän lasta, kun taas visuaalista puolta ihailee jopa kaltaiseni (lähes!) kolmekymppinen lapseton.

  VastaaPoista
 21. Joo, oon nähnyt telkussa Olivian! Mun on pakko myöntää, etten oikein pidä kun niillä on niin hervottomat kärsät :)

  Alleviivaan vielä, että tuohon Ipanalle osioon ei ole mitään ikärajaa tai kriteeriä, uskoisin Ainon ajatelleen sekä lapsen että vanhemman iloa sitä tutkiessa!

  VastaaPoista
 22. Mun täytyy tutkailla kirjapinoja ja muistella kirjastosta löytyneitä aarteita. Ei osaa päättää! Adjektiiviperusteluissa ois se hyvä puoli, että se toisi kirjan idean esille, vaikka se olisi blogin lukijoille täysin tuntematon. Mutta mä kyllä tykkään myös linjasta, jossa ei turhia selitellä. Vaikka se tällaiselle jaarittelijalle hankalaa olisikin! :D

  VastaaPoista
 23. Mä jotenki itse laskin sen varaan et kirjan fanit hehkuttas ne kirjat googlettavan arvoisiksi kommenttiboksissa, niinkuin kävikin. mutta kyllä tuotekehittely tekee hyvää ja 3-5 adjektiivia onn jutussa parannus. Eli mennään sillä seuraava kierros :D

  VastaaPoista
 24. Mahtava idea! Kirjavinkit on aina tervetulleita, liikaa tulee luettua kirjastosta käteen sattuneita "ihan kivoja" kirjoja. Itse luen edelleen melko paljon ja kirjoitankin kirjoista, mutta viime aikoina etenkin jälkimmäiseen ei ole oikein ollut enää aikaa eikä aina intoakaan. Pitäisi kai itsekin siirtyä pikku hiljaa "Mitä, miksi, millainen" -tyyppisiin kirjajuttuihin.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images