KAKSIN LAPSEN KANSSA

Kuten monet muistavat viime viikosta, oli mulla melkoinen paniikki miten 1.5-vuotiaan kanssa kaksin matkustaminen onnistuu. No, yksinkertain...
Kuten monet muistavat viime viikosta, oli mulla melkoinen paniikki miten 1.5-vuotiaan kanssa kaksin matkustaminen onnistuu. No, yksinkertainen vastaus on: hyvin. Toki mun kokemuspohja pojan kanssa kaksin pärjäämiseen voi olla hieman tavanomaista parempi siksikin että asumme kaksin muutenkin, mutta ei tässä mitään ongelmaa ole tullut vastaan mistä ei selvittäisi (jos lentomatkaa ei oteta lukuun ja selvittiin me siitäkin).


Oikeastaan pienen lapsen matkustaminen takaa tietynlaisen lepolomailun ihan siksikin, että päiväunet otetaan, syödä muistetaan ja illalla lapsen nukkuessa voi viettää rauhallista aikaa hotellissa diskoamisen sijaan. Muutama iltaviini yksin parvekkeella on mulle sen sortin elämys, ettei villimäksi menon tarvitse muuttuakaan.
Turistikohteissa olisi tietenkin vaikka minkälaista retkeä tarjolla, mutta lapsen esimerkistä sitä oppii nauttimaan pienistä: on jännää kun parvekkeella on kyyhkynen ja hotellin palmujen alla pieniä kastelulaitteita. Kun mukana on myös paketti uimavaippoja, hiekkalelusetti, aurinkovoidetta ja nokkamuki, pärjää tosi pitkälle! Ja ihme ja kumma, mulla ei ole tullut vielä kertaakaan olo, että olisipa mukava jos olisi itselle aikuista seuraa. Itseasiassa huomaan täällä, kuinka iso lapsi jo on ja kuinka hänen kanssaan voi kommunikoida ja kokea.


On tämä varmasti erilainen reissu, mitä tekisimme toisen aikuisen kanssa, mutta nyt mennään lapsen ehdoilla eikä se ole oikeastaan yhtään tylsä juttu. Jos tylsintä on, ettei yhteiskuvia tule paljoa, on se aika pieni murhe monen tuhannen kilometrin päässä kotoa. Tosin yksi todella helpottava asia on Finnmatkojen oppaiden hyvät palvelut, jos kysymistä tulee, päivystää oppaat päivittäin hotellilla muutaman tunnin ja lopun aikaa heidät saa puhelimella kiinni. Omatoimimatkalla yksin saattaisi olla hieman orvompi olo, jos paikallinen kieli ei ole hallussa.


ps. jos joku miettii miksi laitoin tuon mutarantakuvan, niin en tiedä itsekään. On täällä ihania hiekkarantojakin, mut nyt tuli toi :D

6 kommenttia

 1. Kyllä tuo teidän reissu kuulostaa hyvältä!
  Mä en epäilly missään kohtaa ettettekö pärjäis, miks ihmeessä ette olis pärjänny..
  Lapsen kanssa pärjää missä vaan jos aikuinen muistaa oikean asenteen, lapsen ehdoilla, eikä se tarkoita ettei jotakin aikuistenkin juttuja toki vois tehdä, mut oikealla asenteella ja lasta kuunnellen. Lapset on niin vähän aikaa pieniä et jos sitä aikaa aikuinen ei kestä mennä lapsen ehdoilla niin hävetköön ;) Ja jos aikuinen muistaa avata silmänsä niin maailma näyttää uskomattoman jännältä ja kauniilta lapsen seurassa. Ne kokemukset ja muistot on varmasti erillaisia lapsen kanssa matkustaessa, mutta ei ollenkaan sen huonompia tai "köyhempiä" kuin aikuisten maailmassa.
  Ja sen perusteella mitä mä olen sun blogia lukenu, oon kyllä saanu susta sellaisen kuvan et osaat kyllä ottaa rennosti ja nauttia myös lapsen maailmasta :)

  VastaaPoista
 2. Juu, kyllä mä lapsen maailmasta osaan nauttia tosi paljon. Pelot oli enemmänkin sellaisia, että jos kiukuttelua tulee joka päivä, lapsi on yhteistyökyvytön ja huutaa yöt ym. Mutta onneksi mun poika on supersosiaalinen mummomagneetti, mikä osaa ottaa ilon irti kaikesta ja on rohkeudessaankin yliveto.

  VastaaPoista
 3. Hillitön lomakateus tai -kuume iskee kun katselee näitä ihania kuvasia! Kaipaisin niin paljon irtiottoa kaikesta arjesta ja pakata laukut, naperot ja painella johku lämpöön. NYT HETI! Ja pitkäksi aikaa. Mutta ei. Maanantaina töihin klo.9. Örgh, epistä :D

  Nauttikaa siellä olostanne täysin siemauksin, tankatkaa aurinkoa ja merituulen tuiverrusta ja ja ja kaikkea ihanaa iloa <3

  VastaaPoista
 4. Luulisi että kaupat on auki...yleensä kaikissa ulkomaan kohteissa on oli päivä mikä tahansa . Nauttikaa viimesestä päivästä oikein olan takaa ja zemppiä paluu lennolle:)

  VastaaPoista
 5. Kiitos toivotuksista! Kyllä hieman surku tulee kun Helsinki-Vantaa kutsuu huomenna..

  VastaaPoista
 6. kiitos tsempeistä, toivotaan että matka menisi edes jotenkuten hyvin. Onneksi nyt tulomatkalla jo tuntee ihmisiä paremmin, ei tarvitse ihan yksin lasta viihdyttää :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images