JOHAN OLI HERKKU

Mun yksi lempiruuistani on janssoninkiusaus. Rakastan sitä ja voisin syödä vaikka päivittäin. Jossain vaiheessa raskaana taisin niin tehdäki...

Mun yksi lempiruuistani on janssoninkiusaus. Rakastan sitä ja voisin syödä vaikka päivittäin. Jossain vaiheessa raskaana taisin niin tehdäkin...ja kuka nyt ei tykkäisi pitsasta. Luulisi siis, että näiden yhdistelmä olisi hekumahuippu uudenvuoden yöhön. Ja ei, minä en keksinyt tätä, syyttäkää sunnuntaista Strömsötä!Perunaa, purjoa, anjovista, creme fraicea ja tilliä pitsapohjalla. Voi tietenkin olla, että flunssan takia vajavainen makuaistini ei heti erottanut hienoja nyansseja ja voihan olla, että punajuuren lisäys olisi tehnyt ihmeitä...mutta EI. Ei tätä enää, vaikka idea oli loistava ja fuusiokeittiön ytimessä :D Nyt mietin kuitenkin joskos sitä tänä uutena vuotena kokeilisi toistekin kahden lempiruuan yhdistämistä. Arkifavoriittini hernekeitto sekä maksaruuat vain kuulostavat vähän turhankin fuusiolta. Mutta eihän sitä tiedä!


Ja hei, loppuun erikoismaininta mahtavasta flunssanenän pelastajasta. Oon nyt niistellyt nenäliinan sijaan vauvojen puhdistusliinoihin, mitkä on ryyditetty aloella ja kamomillalla. Näitä ei Suomesta taida saada, mutta ainakin Pampersilla on hoivovoidetta sisältäviä kosteuspyyhkeitä, kannattaa kokeilla. Pienet ilot, mutta kun koko kroppa on kipeä, ei nenänalus sentään ole rovehtunut ja ihon ph pysynyt normaalina.

7 kommenttia

 1. Mä olen kyseisestä syystä siirtynyt jo vuosia sitten käyttämään kangasnenäliinoja. Ei rohku nenä eikä nenänalunen ja liinat voi pestä muun 60-asteisen pyykin seassa.

  VastaaPoista
 2. mäkin yleensä käytän niitä. Nyt on vaan ollut niin hirvee olo, etten oo halunnut niiden likaisten räkärättien muhivan pyykkikorissa odottaen energiatason nousua. Hyvää uutta vuotta muuten :)

  VastaaPoista
 3. Joskus on tullut paistettua pihvejä hernekeitosta. Siis siitä valmista purkkikamasta. Puhaltaa sen pötkön seiltä purkista ulos tekemällä reiän pohjaan ja leikkaa siivuiksi ja pannulle. Hyvää esim hampurilaisten välissä. Oikeesti. Kai. Muistaakseni.

  Flunssa on pyllystä. Mullakin on :/

  VastaaPoista
 4. voi yök mikä yhdistelmä :).

  Itse saan omani ja lapsen nenän ja huulialueen pysymään kunnossa flunssa-aikana bebanthenilla, sitä kunnon kerros kotioloissa ollessa ja yöksi.

  VastaaPoista
 5. Oon kuullut tuosta! Pitäs muuten kokeilla sillä hernari on musta ihanaa!

  Voimia flunssaan, mulla on ollut kohta viikon ja ei vieläkään oo helpottanut. Sellainen kokoaikainen kutina päässä, ihan kauhee.

  VastaaPoista
 6. Joo, niin mäkin oon ennen hoitanut nenäaluetta mutta noi voideliinat on kätevämpiä mulle, kun ei tarvi voidella. Rauhoittaa heti nenänalueen eikä oo yhtään kipee ollut. Oon tosi huono muistamaan tuollaisia voiteluita ja muistaakseni olen usein ollut sit lopulta yötäpäivää rasvaa naamas.

  VastaaPoista
 7. Pian kolmen lapsen mami2. tammikuuta 2013 klo 2.17

  Meillä oli esikoisesta kosteuspyyhkeitä jotka sisälsi aloe veraa ja niihin niistettiinki silloisen nuhanenää tiuhaa tahtii ja harmittaa, kun en tiedä mistä ne lapsen mummolle tuli, koska tavallisesta ruokakaupasta en ole löytänyt.
  Mä en osaa kuvitella pitsan päälle normaali lämmintäruokaa, vaikka se onki pitsan alkuperänen idea, mut pitsa sisältää AINA katkarapu, kinkku, ananas, tuplajuusto/aurajuusto :D.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images