52 VIIKKOA: 4/52

Mystiset matkamiehet Helsinki-Vantaalla ja 52 viikon projekti saa jatkoa! Toki kuva voisi olla muutakin kuin lentoasemakuva, mutta en ole v...


Mystiset matkamiehet Helsinki-Vantaalla ja 52 viikon projekti saa jatkoa! Toki kuva voisi olla muutakin kuin lentoasemakuva, mutta en ole vielä keksinyt miten saisin meistä järkeviä yhteiskuvia puhumatta kenellekään mitään. Jutun nimi on juntit Teneriffalla :)


Tiedättekö muuten mitä eroa on synnytyksellä ja taaperon kanssa yksin lentokoneessa olemisella? Se, että synnyttää ei tarvitse heti viikon päästä uudelleen. Lento oli myöhässä leppoisat 7 tuntia, minkä onneksi saimme kuulla jo edellisenä iltana. Lento oli tosi hurja, en todellakaan suosittele yksinmatkaaville taaperon sylipaikkaa yli 6 tunnin lennoilla. Tajusin sen suurinpiirtein ennen koneen liikkeelle lähtemistä, ettei tästä tule yhtään mitään. Eikä tullut, yhtä helvettiä oli alusta loppuun.


Mutta nyt me ollaan täällä Teneriffalla, Las Americaksessa, aika hiton hulppeessa huoneistossa. Meillä on oma huone, toiseen huoneeseen saimme kaupan päälle pari suomalaista mummoturistia. Uima-altaat on ihan niinku sellaisissa lomamainoksissa ja kokoajan saa pelätä ettei törmää bamsenalleen. Tää näyttää just sellaselta ympäristöltä missä se asuu.


Taksikuskit soittaa I'm sexy and I know it:ia ja vetää kurvit suoriksi niin et takatukkakiharat vaan hulmuu tuulessa. Aattelin niin, ettei me tehdä täällä mitään muuta ku ollaan. Hain kaupasta eurolla viinilitran illaksi (just juon sitä) ja sikana chorizoa ja ilmakuivattua kinkkua. Sain rakot jalkaan ja oon jo palanutkin. Mutta suurin ongelma on nyt se, et mistä täältä sais ostaa niitä teneriffapaituleita, missä on sellaset hapsut?! EI NÄY MISSÄÄN.


Netti toimii liian hyvin.

31 kommenttia

  1. uuuuuuuuuuuuuuu jeeeeeeeeeeeee!
    Jos kestät yhtään vielä matkustaa niin oikeasti suosittelen käymistä siellä pohjoisessa, joku 1,5h matka. Telkkarimainosallas ja euron viinikin kyllä kuulostaa niin hyvältä että mitä sitä nyt mitään muuta kaipaisi.

    VastaaPoista
  2. Oooo Las Palmas, oooo Las Palmas! Mieti miten paljon mahdoit kasvaa lennon aikana - noin niinku ihmisenä. Ihme että mahduit koneesta ulos. Olet vino rojasi niin ansainnut ja makkarat kans. Huomenna on päivä uus ja matkailun haasteet unhoittuvat sopivasti ennen kotiinpaluuta! Buenas nochesta vaan!

    VastaaPoista
  3. 1.5h ton hullun kans jossain liikennöintivälineessä?? NO THANKS! :D

    oikeesti meillä on taatusti täs jo tarpeeksi tekemistä, kun on altaat ja ruokakauppa kukkulan takana. ehkä 1pv oikeella rannalla ja se on siinä. Onneksi tein kauppaa lapsestani tulolennoksi ja hieman ottaneet suomiturostit lupas viihdyttää sitä lennolla. Omg, nyt soi edelweiss tuolla allasbaarissa...

    VastaaPoista
  4. en ehkä kasvanut milliäkään, koska en saanut edes syötyä. se tarjotin ei mahtunut auki kun mulla oli TAAPERO SYLISSÄ :D :D joo, nyt hieman valkkarii ja kohta nukkuun.

    VastaaPoista
  5. Me lähdemme KOKO perhe maaliskuussa myöskin Kanarialle (jes jes) no lennolta en odota mitään muuta kuin kauhua, koska lomalennolla lapsihan istuu sylissä ( eli siis haluaa pois sylistä ja huutaa koska ei pääse.... jne...)
    Olen lentänyt lapsen kanssa muutamia 3-5h tunnin lentoja ja ne on sujunut suht hyvin kun sillä on ollut oma tuoli, mutta tämä tuleva lento on eka sitten vauva-ajan kun mennään lomalennolla...
    Nauttikaa auringosta + muista paikan tarjoamista virikkeistä ;) ja jos yhtään lohduttaa niin kyllä se lento jotenkin taas menee takaisin päin tullessa....

    VastaaPoista
  6. Voi ei...tää oli ihana postaus!! Onkohan ne lennot ihan täys? Meille ihana Finnairin täti meinas ainakin varata yhden ylimääräisen paikan tolle sylilapselle, mutkun se ei istu kun sylissä niin en sit ottanut vastaan...

    Mut kuulostaa ihanalta, haluisin olla siellä! :D

    VastaaPoista
  7. Iskä rakas kerran kävi koko Teneriffan läpi että löysi minulle sellaisen hapsupaidan. Taisinkin ruotsin ylioppilaskirjoituksiin mennä se päällä, sen verta kolee se oli.

    VastaaPoista
  8. Jes, hyvä te! Mä en tajua, miten meidän lento meni niin hyvin. Ehkä siksi, että meitä oli kaksi, tyyppi nukkui melkein puolet lennosta ja olin pelännyt pahinta. Onneksi on vielä yhdentoista tunnin paluumatka päiväsaikaan, jolloin tyyppi ei salettiin nuku ja on aikaa enemmän kikutella ja tylsistyä. Pysyy universumissa tasapaino yllä.

    Ps. Mä olen ostanut hapsupaidasta thaimaalaisen version, kyllä se päällä kelpaa tepastella!

    VastaaPoista
  9. Nostan hattua itsekseen lapsen kanssa reissaamisesta! Hieno homma että pääsitte moiselle seikkailulle, varmasti paljon katteltavaa mutta myös haasteita.

    Meillä reissu taikkuun ja aiheesta matkablogi osoitteessa kookosmaitoa.blogspot.com. Ratkaistiin lentokysymys niin, että isä lensi paremmilla hermoillaan vilkkaan taaperon kanssa eri lennolla. Hyvin (tai niin hyvin kun sellainen nyt vaan voi mennä) heillä oli ilmeisesti mennyt, kiitos kannettavan dvd:n ja isän treenien (jaksoi kieputtaa likkaa). Isällä oli myös kokemusta lasten kanssa lentämisestä ja pärjäsi paremmin kun olin poissa hermoilemasta. Kai se paras olisi oma penkki lapselle, mutta kun se tuppaa olemaan kovin kallista vielä mahdolliseen sylissä istumiseen verrattuna..

    Mutta hyvää reissua teille ja oikein rauhallista sellaista! Ollaan todettu, että melkein helpointa on tilata illalla takeaway ruokaa lapsen nukkuessa, niin saa rauhassa syödä;). Ja hyvä että wifi pelaa;)

    VastaaPoista
  10. Sylipaikalla matkustavalle lapselle ei muuten sit varmaan myöskään ole omia sapuskoita? Enpä ollut tuollaistakaan ennen tätä ajatellut.. Kun on se Japanin reissu tulossa. Että mitähän evästä sille ottais vai pärjääkö se napsimalla meidän muiden annoksista ruokaa, ehkäpä. Kuvittelen jo siellä jaloissa kiemurtelevan lapsen pökkimässä päällään tarjottimia niin että on keitot sylissä... No, se etu että meitä on kolme aikuista, niin yks voi aina ottaa vähän hermolepoa ;)

    VastaaPoista
  11. Lisäys, en muista ihan tarkkaan, kun oma lapsi matkustaa jo omalla penkillä mutta voi olla ettei sylimatkalainen pääse niihin keskiosan extrajalkatiloihin, mutta sehän selviää kokeilemalla onnistuuko varaus. Eturivi olisi paras tossa tilanteessa, jos vaan tilaa suinkin on - kun siellä on vielä varmasti muita pieniä lapsia, että on ymmärrystä.

    VastaaPoista
  12. Ota ihmeessä syötävää lapselle mukaan, kun teillä pitkä lento tulossa. Mä otan itselle myös aina pitkille lennoille lisä evästä, kun kerran on joutunut nälissään kärvistellä. Hedelmät on ollu hyviä ja helppoja.

    VastaaPoista
  13. Joo muistan saman, että ei pääse lapsen kanssa exit-paikoille. Ainoat paremmat paikat on ne eturivin paikat, mutta ainakin perus Finnairin lennoilla ne maksaa ihan reilusti extraa.

    Mutta itse tekstiin, kuulostaa just mahtavalta. Elkää tehkö yhtään mitään ylimääräistä vaan kerätkää voimia paluulentoon. Tykkääkös poika kattoo piirrettyjä? Me ainakin aateltiin ladata läppäri täyteen piirrettyjä ja pelejä tulevaa 11 h lentoa ajatellen. Meillä onneksi on 4 aikuista ja eturivin paikat, mutta odotan jo kauhulla, kun taapero ei varmasti ymmärrä miksei saa lähteä juoksentelemaan ympäri konetta.

    VastaaPoista
  14. Meillä sylilapsi sai jostain säälistä Tokyon lennolla omat eväät...paluulennolla Osakasta ei. Pillimaidot olen ottanut mukaan, mutta saa sellasta UHT-maitoa emänniltäkin jos nätisti kysyy.

    Varmaan riittää aikuistenruuasta jaettavaksi alle 2-vuotiaalle tai sitten jotain omaa särvintä mukaan vaan.

    VastaaPoista
  15. Kanarian lomalennoilla eturivi on muistaakseni 30e per suunta yhdeltä aikuiselta, eli tässä tapauksessa ihan inhimillinen hinta.

    VastaaPoista
  16. Jee, kuulostaa mahtavalta! Toivottavasti paluulento menee paremmin.

    Meidän matkasuunnitelmat ovat hieman vaakalaudalla, 1 veellä on kolmatta päivää kuumetta. :( Kuumeinen lapsi olisi kyllä erinomaista seuraa lennolla, mutta siitäkin huolimatta täydestä sydämestäni toivon että hän palautuu normaaliksi duracel-pupukseen ennen lähtöä.

    Nauttikaa!

    VastaaPoista
  17. Kiesus, että sun jutut meinaan tappaa mut nauruun. Kiitos, kun jaat näitä. Hurjan hyvää loppumatkaa! Ota meidät mukaan ensi kerralla. Pistetään pojat Bamse clubille ja karataan ite päivävinkulle =D

    VastaaPoista
  18. Maitoa ei onneksi tarvitse erikseen kuljetella (ja miettiä minkä kokoisia pakkauksia voi ottaa), kun sitä tulee vielä omasta takaa, mutta kaikenlaista muuta sitä sitten varmaan paree ottaa. Ja jos ei aina niin nälkäänkään mutta lahjomiseen ;)

    VastaaPoista
  19. no suosittelen jotain pieniä rusinapaketteja ja muuta missä menee hitosti aikaa kun niitä syö.

    VastaaPoista
  20. Toivottavasti reissu voittaa silti ne kotiolot mitä ois ollut :) Mukavaa oleilua! :)

    VastaaPoista
  21. Onnea vaan, me taidetaan lähteä seuraavaksi ihan vaan jonnekki kylpylään kunnes toi on koulussa...aika saattaa kullata muistot mut edelleenkin mua painostaa aikapaljon se, et joudutaan tuleen takasinkin täältä. Täällä on kyllä kivaa olla, mutta huoh toi matka

    VastaaPoista
  22. no musta tuntuu ettei paikkoja ole tulomatkallakaan enempää :( Mut ehkä sen kestää...

    VastaaPoista
  23. No se ois kyllä tosi kolee! Mut mä en ole valmis poistumaan kovinkaan kauas etsimään sellaista :) Ehkä kestän!

    VastaaPoista
  24. No siis uskoisin, et se kaksin oleminen on avainsana. Me nimittäin istuttiin sellasen 60v just rakastuneen lapsivihaajapariskunnan vieressä, jotka ei puhunut (erittäin sosiaaliselle) pojalleni mitään. Sit ne marisi kokoajan, et pitäskö meidän vaihtaa paikkaa TÄYDESSÄ KONEESSA. Olin aika stressiherkkänä siinä kyllä, mut onneksi loppuajasta ihmiset tajusi et jos ne ottaa lapsen hetkeksi ja juttelee, se ei huuda kokoaikaa.

    VastaaPoista
  25. Kiitti kommentista! Mä haluan kyllä seuraavalle lentomatkalle jos lähdetään jonku aikuisen mukaan. En vain ole yhtään niin hyvähermoinen, et pystyisin yksin pitämään sisälläni sitä vitutusta mikä tulee, kun ei vain hallitse lastaan. Ja ne mulkoilut...huoh

    VastaaPoista
  26. Mun pitää ehdottomasti tarkistaa tilannetta, 30 euroa ei oo paha jos olis edes vähän enemmän tilaa.

    Ja kun en voi ladata piirrettyjä tai muuta kun me ei vain yksinkertaisesti mahduta avaan konetta siinä sillipurkissa, jos me mennään jollain paska boein 757 tms koneella. Se siis on todella todella ahdas.

    Mut nyt me vaan ollaan, syödään ja lököillään. On nää lämpimät illat yksinkin ihan elämys!

    VastaaPoista
  27. Nautitaan. Doors paita on pojalla valkoisena jäätelöstä ja äidillä kohta valkkaria :)

    VastaaPoista
  28. Heh, mulla oli joskus edellisen blogin aikaan ajatus tehdä myös salainen känniblogi mihin ei sais kirjoittaa kuin humalassa. Nyt tää äitiblogi alkaa vissiin meneen siihen kun on niin halpaa viiniä illoiksi ;)

    VastaaPoista
  29. Ja todellakin voittaa. Täällä lapsi pystyy sentään liikkumaan vapaasti koko ajan. Ja ihanan lämmin on, just sopiva ettei oo ihan hikinen kokoaikaa.

    VastaaPoista
  30. Eturivillä niissä lomakoneissakin jää enempi jalkatilaa, että saat koneen auki ja kamaa lattialle. Toivottavasti löytyisi paikka, usein ekan vauvan vauvaperheet varaa vain sen kaksi paikkaa sylimatkustajan kanssa, niin teoriassa kolmas samalla rivillä voisi olla vapaa, jos sattus sellaisia olemaan liikenteessä. Mutta ilman ennakkovarauksia paikat menee sit kelle vaan.

    Kivalta reissu kuulostaa, nauttikaa lämmöstä! Blogisi on tosi herttainen ja hauska, törmäsin vähän aikaa sitten ja aloin lukea.

    VastaaPoista
  31. Voi jösses, painajaispariskunta! Luulis sitä kuusikymppisenä jo tietävän, että jos varaa pakettimatkan kanarialle, ei voi välttyä lapsikontakteilta. Mä niin toivon teidän puolesta, että paluulennolle saatte kivat vieruskaverit. Sellaiset, joilta uskaltaa pyytää, jos vaikka oman ruokailunsa jälkeen pitäisivät lasta, että säkin saisit safkatarjottimen eteesi.

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images