VÄRISUORA

Puff! Siinäpä väriä joulukuun pimeyteen Marimekon keväästä ja kesästä! Ajatelkaapa miltä katukuva näyttäisi jos edes joka toinen uskaltaisi ...
Puff! Siinäpä väriä joulukuun pimeyteen Marimekon keväästä ja kesästä! Ajatelkaapa miltä katukuva näyttäisi jos edes joka toinen uskaltaisi käyttää värejä ja muotoja. Sitä olisi kiva katsella katukahvilassa kun mustan sijaan olisikin värejä. Onneksi Marimekko osoittaa aina ja joka kerta ettei se suomalainen suunnittelu ole pelkkää valkoista ja mustaa kuutiota, vaikka sellaista kuvaa me vissiin halutaan antaa maailmalle. Mustaa, ja valkoista...onhan se turvallista ja tyylikästä. Tykkään silti enemmän muista väreistä, niissä on eloa ja pientä arjen radikalismia.


Jos kangas- ja vaatehimoja tulee uusia melkein joka viikko, hankippa joululahjaksi itsellesi kankaan sijaan Kuvioissa kirja. Se on täynnä erilaisia kangasprinttejä ja tarinoita painotalosta, suunnittelijoista ja Marimekon vaiheista. Silmäniloa ihanan kompaktissa koossa, toimii meillä kuvakirjanakin :) Lukaisin tuossa juuri kirjan lävitse, vaikka olen sen jo muutaman kerran kahlannut. Nyt on niin energinen olo, etten tiedä saako tuota untakaan ollenkaan.

12 kommenttia

 1. Oivoi, tuosta alemmasta keltaisesta ruudusta ja siinä olevasta mekosta vähän sellainen tyköistuvampi malli niin avot. Itsen olen alkanut väriä käyttämään oikein urakalla. Arvaa vaan ahdistaako viime vuonna hankitut mustat talvikengät ja takki, kyllä niin kaipaisi vaikka jotain keltaista :D Noo tulevaisuudessa sitten. Onneks aina saa pipoilla sun muilla väriä elämään.

  VastaaPoista
 2. no asusteilla ehottomasti asua värikkäämmäksi. Eihän mustassa tahi valkosessa mitään vikaa ole, ne vaan on jotenkin niin tylsiä sellaisinaan. Perusvaatteina pitääkin olla jotain semmosta ei niin säpäkkää, ettei joulukuuselta näytä, mutta väreistä saa niin paljon energiaa etten voisi kuvitella pelkkää mustavalkomaailmaa itselleni. Ei minun luonteelle sopisi!

  VastaaPoista
 3. toi kirja pitää kyl koettaa kaivaa jostain kirjastosta tms. löysin nimittäin syksyllä kasan vanhoja marimekon paitoja kirpparilta ja ois kiva tietää minkä nimistä/ikästä kuosia ne oikeesti on :)
  p,s voisin ton kuvien hatun kuvitella sun pojalla, on jotenkin poikas olonen :)

  VastaaPoista
 4. se on kyllä pojan oloinen! Tosin taidan ommella itse pihiyttäni seuraavankin hatun :)

  Tuossa kirjassa ei ollut niinkään vaatteiden nimiä ja vuosia, vaan tosi tosi paljon erilaisia kankaita sivun kokoisina näytteinä. Sit oli omistajista tietoa, suunnittelijoista niin kuvion kuin vaatteen/sisustustuotteiden osalta ja sellasta historian havinaa. Enpä tiedä onko marimekolta sellasta vaatekirjaa tullutkaan, mulla on vaan surrur ja tuo.

  VastaaPoista
 5. Uuu! Toi ekan kuvan laukku on tosi hieno!

  VastaaPoista
 6. Ihana tuo värikäs mekko! Tahtooooooo kesäksi semmosen :) Ja hiukanko hämää että miten tohon toiseen kuvaan on saatu käsilaukku "lentämään" vaikka malli on paikallaan?? :D

  ...ja sivumennen jälkisupatus: Marimekko vois mun mielestä olla esimerkillinen ja käyttää ihmisen kokosia malleja, näissä oleva on kyllä kovin laiha mun makuun.

  VastaaPoista
 7. siis omg, voitin bellablogien arvonnasta 200e lahjakortin marimekolle ja nää kuvat on pelkkää mannnaa silmilleni. ehkä sekoan siellä.

  VastaaPoista
 8. Marimekko muuten käytti ihan tavallisia naisia malleina syksyllä 2011. Nää lookbookkuvat taitaa olla niin kansainvälisiä, isoihinkin lehtiin meneviä, ettei joku meikäläinen olisi kovin edustava näissä :D Mutta totta turiset!

  VastaaPoista
 9. MITÄ?! Mahtavaa! Just mietin et onkohan arvottu jo! TOSI HIENOA! Vinkkaan, et tehtaanmyymälä on tietty paras paikka tehdä löytöjä ja halvempia kankaita ostella, jos ei löydy mieleistä ihan heti. Aattele, joulun aletki alkaa! Niin siistiä, et voitit sen!!

  VastaaPoista
 10. hihi, rakastuin tähän blogiin! :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images