SANAT TEKI TÄN TAULUN

Tiedätteko ne mustavalkoiset printtijulisteet, missä lukee joku lause ja niitä sitten kehystellään olohuoneeseen kuin parempaakin taidetta? ...

Tiedätteko ne mustavalkoiset printtijulisteet, missä lukee joku lause ja niitä sitten kehystellään olohuoneeseen kuin parempaakin taidetta? En oikein pidä niistä. Suoraan sanottuna ne on vähän kuin keisarin uudet vaatteet, kukaan ei vaan viisti sanoa ääneen ettei monotonisten latteuksien kehystely ole mikään visuaalisuuden riemuvoitto. Ja sitten minä löydän valkoisen julisteen mustalla tekstillä, missä se teksti on tosi hyvä! Ja olen valmis hankkimaan sen itselleni, kunnes sisustusliikkeessä huomaan PRINTIN hinnaksi 95 euroa. Siis satasella painomustetta ja valkosta paperia. NEVER.


Onneksi sanat ovat ilmaisia, joten pöllin sloganin ja maalasin sen taulupohjalle akryyleillä. Näyttää tältä:Taulun hinnaksi tuli 12 euroa. On juuri sen arvoinenkin. Voi nakata polttopuiksi kun kyllästyy lauseeseen. Tai maalata uudet sanat päälle.


Meillä muuten on yksi valkomusta tekstijuliste. Tosin ei enää seinällä. Siinä Andy Warhol julisti, että kaikki on kaunista. Se oli kyllä aika kiva! Mikä tahansa Andy Warholiin liittyvä on ihanaa, vaikka mustavalkoisena :)


Ps. arvatkaa mikä päivä huomenna on? IMUROINTIPÄIVÄ. Huomaa tuosta matosta jonkun heitelleen pähkinänmuruja pitkin olkkaria ennen nukkumaan menoa...

20 kommenttia

 1. Täydellinen lause. Ei vaan taitais mies ihan allekirjoittaa. Nimim. nytkin kaksi tuntia lusmunnut kun pitäisi olla raivaamassa taas monen viikon aikana muodostunutta kaaosta kun on vieraitakin tulossa...

  VastaaPoista
 2. Tosi fiksu idea! Mä ostin joskus pikkuhiprakassa sellasen sanataulun, mutta tykkään siitä yhä. Ja se makso onneks kyllä väjemmän kuin sun näkemä sanataulu.
  Mä voisin tehdä kanssa tollasen minkä sä olit tehnyt, mutta kirjotan siihen vaikka jotain jonne aaronista.

  VastaaPoista
 3. " Mulla on niin kylmä ilman sua Jonne Aaron"

  VastaaPoista
 4. Tuo vaan seinälle ja pähkinät matolle, sit vaan hokee et tätä se taiteilijaelämä on :D

  VastaaPoista
 5. hei Mutsi!
  Myy mulle se Andy! Oon himoinnut sitä jo tovin :)
  Mä tykkään kauhiasti tekstitauluista!!!!

  VastaaPoista
 6. ei sitä kannata ostaa, se on ollu meillä teipillä seinässä ja jotain ruttuaki siinä on. modernan nettikauppa varmaan myy niitä, maksaa muistaakseni kympin.

  VastaaPoista
 7. Oi helvetti! Ihana! Toi on täydellinen! Sit laitan viereen mustavalkoisen fotoshopatun taidekuvan, jossa imetän sitä!

  VastaaPoista
 8. Oisko se sellainen ikonityyppinen kuva? Ois nimittäin aika hieno.

  VastaaPoista
 9. Joo. Ortodoksinen jonne aaron ja taikinanaama-ikoni. Krakeloitunut ja muutenkin aidon näköinen.

  VastaaPoista
 10. Hei hieno. Ystäväni hankki isänpäivälahjaksi tuon saman, paitsi sen originaalin - Therese Sennerholtin niiden seinälle. Mä en vaan pysty noita kopioimaan. On niin karmee moraali mulla. :D Kohta olis uus Chisu-gate. Siksi meillä on ko. taiteilijan postikortti kehyksissä.

  VastaaPoista
 11. Mä ajattelin ton tekeleeni eräänlaiseksi tribuutiksi, en suoraksi kopioksi. Materiaali, väri ja "fontit" on kuitenkin erit. Trashion fanina mietin, että miksei trash artiakin voi olla (paitsi tossa matsku oli uusi pohja) ja onhan niitä toisia teoksia hyödyntäviä teoksia maailma täynnä. Mutta toki olisin ostanut sen printin, ellei se olisi ollut ihan hullun hintanen. Ne sen tyypin kaikki printit on hinnoitelu kuin joku uniikkityö. Joku arvo suunnittelijallekin, mutta ihan ylihinnoteltu juliste minusta.

  VastaaPoista
 12. Hyvä lause. Minä taas haluaisin jonkun kivan lauseen/tekstin kehyksissä, en vaan oo löytänyt sitä täydellistä..

  VastaaPoista
 13. Blogeissa on vilissyt noita tauluja sisustuskuvissa, ja ne on näyttänyt todella kivoilta. Välillä olen maistellut lauseita, mikä meidän kotiimme sopisi. Ei ole vielä mikään lause iskenyt...MUTTA tuo lause, ihan mahtava, haluun! En ehkä sillä 95 eurolla kuitenkaan. Joskus suunnittelin valkoiselle seinälle valkoisista irtokirjaimista Samuel Beckettin kannustavaa sanailua: "Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better."

  VastaaPoista
 14. Mullakin on ollut etsiminen (ei kyllä kovinkaan aktiivinen!) että mikä lause oikeasti merkitsisi jotain. Sellaiset Life is beautiful lauseet ei oo mua varten ja haluan nähdä sanoja, joilla on oikea tarkoitus. En pelkkiä mustia kirjaimia.

  VastaaPoista
 15. Tuo lause on kyllä tosi hyvä. Itselle ei oikein tosiaan ole ne yksitoikkoiset lauseet yksitoikkoisin värityksin uponneet, kun jotenkin vaikuttanut niin helpoltakin tavalta sisustaa. Mut sitten tajusin paremmin, kun löytyi oikea lause, tosin se 95 euroa oli aika yläkanttiin siitä ettei se visuaalisesti ollut yhtään kummosempi ku ne muutkaan maailman mustavalkoprinttijulisteet.

  Tuo sun esimerkkilause on huippu!

  VastaaPoista
 16. Minäkään en ymmärrä Theresen sanataulujen suosiota. Niitähän näkee melkein jokaisessa "itseään kunnioittavassa " muoti/ sisustusblogissa. Kuten myös String- hyllykköjä, Hunter- kumisaappaita, mulberryn huiveja & laukkuja sekä Luis Vuittoneja. Mikähän lienee seuraava villitys? Keksipä näillekin joku oma versiosi ;)

  Mukava että Bella blogeissa on mukana vähän valtavirrasta poikkeava kirjoittaja. Keep calm and carry on :D

  VastaaPoista
 17. Hih, ja sit ne Torey Burchin ballerinat :) Taidan jättää omien versioiden keksimisen jollekin hieman kädentaitoisemmalle!

  Totta muuten, että blogini taitaa erottua Bellan blogeista hieman vaihtoehtoisempana. Mutta uskoisin bloggaajakaartiin tulevan jossain vaiheessa muitakin ei-niin-klassisia kirjoittajia :) Tosin vaikka en ymmärrä mustavalkoisuutta, on Bellassa Esmerelda's blogissa tosi paljon kivoja idiksiä, joihin voi sitten soveltaa itse uutta väritystä. Huomasin hänen maalanneen taulunkin viime viikolla!

  VastaaPoista
 18. Jaan kyllä tuon näkemyksen siitä, että mustavalkoiset lauseet sisustuksessa ovat uusi massan musta mutta siitä täytyy kyllä näin graafisen alan edustajana olla lempeästi eri mieltä, että tekstit eivät olisi visuaalisia. Tottakai ne ovat, typografia on aivan oma lajinsa omine hienouksineen ja esteettisine piirteineen. Nii.

  Olin tosin tällä kommentillani varmasti aika ennalta-arvattava. :D

  VastaaPoista
 19. Tottakai ne ovat visuaalisia jos ne harkitaan. Nyt on vaan liikkeellä niin helvetin tylsiä valkosia a4-papereita missä lukee jollain times new romanilla että life is life. Tai että ees lukisi noin, mut jotain todella tylsää ja mitäänsanomatonta. Ja noi ton theresen fontit onkin ihan hienoja, mut satanen printistä? NEVER!!!!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images