PIIRAKKA POIKINEEN

Arka aihe, karjalanpiirakka. Kun viimeksi piirakoitani oli esillä julkisesti Aleksin blogissa, saimme palautetta että ihan paskoja piirakoi...

Arka aihe, karjalanpiirakka. Kun viimeksi piirakoitani oli esillä julkisesti Aleksin blogissa, saimme palautetta että ihan paskoja piirakoita ja väärän mallisiakin :D Olen kuitenkin vähän sitä mieltä, että maku on leipomuksissa pääasia, ihan sama vaikka haarukalla nuo reunat litistäisi kun ei tässä Laatokan rannalla eletä.

Piirakat on ihana lisäke keiton kanssa ja iltapalalla munavoin kera, vaan se työ! Ei ne vaikeita ole, ei todellakaan, mutta taikinan kaulaaminen vie oman aikansa, enemmän mitä syöminen ainakin omassa tapauksessa. Mutta lopputulos on ihana!

20 kommenttia

 1. Ai että miten herkullisen näköisiä! Näin joulun alla täytyypi itsekkin ehkä viitsiä,noiden tuoksua ja makua lämpimänä ei meinaan voita mikään! :)

  VastaaPoista
 2. ei tässä Laatokan rannalla eletä!=D ihan loistava. Pitäisi kyllä joskus tehdä. Minkä reseptin mukaan teet?

  VastaaPoista
 3. Oikein on hyviä tässä kun kattelen Vain elämää maratonia ja laitan piirakkaa poskeen :)

  VastaaPoista
 4. Sunnuntain ruisjauhopaketin kyljessä on ohje, mutta käytännössä puuro 2.5dl puuroriisiä/0.5l vettä/ 1l maitoo+ suola ja pohja 2 dl kylmää vettä+1tl suolaa+5.5dl ruisjauhoja. n.250 astetta uusis kunnes ruskistuu.

  VastaaPoista
 5. Eipä ole tullut aikoihin leivottua karjalanpiirakoita vaikka usein olen ajatellut tehdä. Voih sitä huumaavaa tuoksua! Nyt voisi olla sopiva aika taas yrittää kun olen saanut viljatkin takaisin ruokavalioon, maidon nyt voi korvata helposti :) Toisaalta helpommalla pääsen jos pyydän äitiäni tekemään, hän kun tykkää noita tehdä. Tykkään kyllä itsekkin vaikkei minunkaan kädenjälki koskaan tule yltämään edesmenneen mummoni tasolle, no hänpä se elelikin aikoinaan siellä Laatokan rannalla :)

  VastaaPoista
 6. Ystäväni äidillä on pastakone vain piirakkapohjien "kaulimiseen". Ei mee ranteet jumiin!
  Kiitos oikean elämän tuntuisesta blogistasi.

  VastaaPoista
 7. Miun mummo sanoki että on jo aikaki unohtaa toi hömpötys et niissä piirakoissa ois jottai pyhhää ja vaikeetaa ku ne on syötäväs tarkotettu. . Nämä mummon sanoja. Lapsena karjalasta tullu ja sielläkin sovellettu sen mukaan mitä saatilla on. Sinne voi siis upottaa riisin sijaan perunaa, porkkanaa, sitä sun tätä ja hyvältä maistuu. Tärkein asia on ehkä toi ruiskuori kun se oikeesti on vaan se mikä tekee karjalanpiirakan. Antaa sen rapeen kuoren. Mutta senkin voi vaihtaa jos tykkää. Ja kikkoja tietty on. Ota vähän enne valmistumist ja suihkuta vedel tai maidol ja lata takasin. rapeuttaa kuorta. Ja lopussaha tietty valellaan voilla jos kehdataan.

  VastaaPoista
 8. Joskus yläasteella tuli köksänmaikan innoittamana tehtyä kotonakin karjalanpiirakoita, mutta nykyään ei ole oikein halua moiseen. Miehen mummo kun on nimenomaan sieltä Laatokan rannalta kotoisin, ja on pitänyt huolen siitä ettei jälkipolvetkaan syö esim. kaupan riisipiirakoita, eli meikäläisen "feikit" sais varmaan aikamoisen murskatuomion. :D Onneksi mummo jaksaa ja edelleen leipoa, eli jokaisen vähänkin juhlapyhään vivahtavan päivän lähistöllä pääsee herkuttelemaan aidoilla karjalanpiirakoilla ja mummon salaisen reseptin mukaan tehdyllä munavoilla (joka on aivan törkeän hyvää, ja sisältää munien, voin ja suolan lisäksi varmaan oopiumia, millään muulla siihen kohdistuvaa himoa ei voi selittää), joulua odotellessa. :)

  VastaaPoista
 9. Tää on ihan parasta, karjalanpiirakoita ja Vain elämää-maraton!!!!!!
  Mä olen jo monta vuotta säännöllisin väliajoin suunnitellut noiden leipomista, mutta toistaiseksi vielä heikolla menestyksellä...Josko tästä postauksesta inspiroituisin jopa toiminnan tasolle.

  VastaaPoista
 10. Hei, tänään on maratonin toinen osuus, joten sunnuntain ruisjauhoja ostamaan, siinä on ohje kyljessä! Voi lasten kanssakin tehdä, tosin meillä diili oli mulla kaulitseminen ja lapsella riisipuuron syöminen :)

  VastaaPoista
 11. Apua, älä näytä mummolles näitä kuvia!

  VastaaPoista
 12. No niinpä! Syötäväksi tarkotettuja, ihan tosi. Hienoa, että' jotkut mummotkin osaa olla rentoja perinneasioissa, en tiedä onnistuisiko multa.

  VastaaPoista
 13. Oon kuullut ihan samaa, et pastakone auttaisi asiaa. Aika harvoin tulee tehtyä kuitenkin, joten pieni marttyyrius (oi, kaulasin näitä puoli päivää, voi voi!) kuuluu asiaan :D

  VastaaPoista
 14. Ihanaa, ettet oo enää niin ruokarajoitteinen! Milläs maidon korvaa? Soijajollain?

  Ei mummoihin kannata verrata, ne voittaa AINA!

  VastaaPoista
 15. Mun mielestä noi on älyttömään siistin modernin muotoisia, nuohan ovat salmiakkikuvioita! <3 Upeita oikeesti, karjalanpiirakat suoraan 2010-luvulta! Voin sieluni silmin nähdä tuollaisia jossain muotikuvissa...

  VastaaPoista
 16. Ahahaha, joo totta! Design karjalanpiirakka :D

  VastaaPoista
 17. Komeet on rypytykset piirakoissa!

  VastaaPoista
 18. Maidon voi hyvin korvata soijamaidolla, kauramaidolla tai riisimaidolla, riippuen ihan mihin käyttää :) Juoda noista sellaisenaan ei kyllä viitsi mitään, mut Alpron soijamaito light on jopa melkein juotavaa sellaisenaan, tosin aika makeaa.

  Juu ei mummoihin voi verrata, ei kannata edes yrittää.

  Äitini juuri laittoi viestiä ja kertoi tuovansa huomenna tullessaan minullekin sopivia karjalanpiirakoita, jes!! :) Telepatia toimii. Munavoita odotellessa laitan päälle jo onneksi oivariinia :)

  VastaaPoista
 19. Karjalaiset sukulaiset tekee nuo meille ohrajauhoihin, eli siinäkin on eroja. Itse tykkään kyllä tehdä ruisjauhoihin...

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images