AIKUISKASSI

Onkohan kukaan huomannut, että suurimmaksi osaksi mulla on käytössä vain kangaskasseja? Roudaan mukanani suuria määriä kamaa ja valitettavas...
Onkohan kukaan huomannut, että suurimmaksi osaksi mulla on käytössä vain kangaskasseja? Roudaan mukanani suuria määriä kamaa ja valitettavasti pienet ja sievät laukut eivät toimi tyylissäni eikä varsinkaan elämäntyylissäni kuin ilman lasta liikkuessa. Omistin vain yhden ison laukun, Lumin supermarketbagin XXL koossa. Muuten hyvä, mutta se on nahkapunosta eli hienosti menee syyssateet sisälle. Vaan nytpä ostin Vilasta palkkioksi saadulla lahjakortilla uuden nahkaveskan.


Vähänkö oon nyt aikuinen, kun mullakin on tollanen aikuismallin laukku, onneksi ei sentään mikään monogrammiveska vaan siisteillä vetskoilla. Koko on just passeli, mukaan mahtuu minijärkkäri, eväät, vaipat, vaihtovaatteet, muistikirja, läppärikin tarvittaessa. Niin kiva, kun nykyään löytyy hyvälaatuisen oloisia nahkalaukkuja tavallisistakin liikkeistä. Kangaskassitkin ovat parempi vaihtoehto kuin entisaikainen tekonahka.


Joskus raskaana ollessani mun oli pakko (ehkä hormonaalinen sellainen...) tuoda kirpparilta OIKEA hoitolaukku, minkä möin huutiksessa pois ennenkuin lapsi oli edes syntynyt. En tajua koko hoitolaukku-ideaa, kun ne on yleensä niin rumia. Kauhein on ehkä (anteeksi nyt vaan) se vihreä Liberon kassi vaunuissa, mutta mun silmiin oikeastaan kaikki funktionaaliset veskat on liian pro äiti ry:n hyväksymiä. Olen vastarannan kiiski, mutta onneksi tosiaan on muitakin vaihtoehtoja.

24 kommenttia

 1. Erittäin aikuismainen ;)! Meidän kahden lapsen hoitolaukkuna muuten toimii loistavasti miehen vanha koululaukku: olan yli kannettava Eastpak...

  VastaaPoista
 2. Onpas aika makee laukku! Mä aina nään kivoja laukkuja, mutta kun ei tuu käytettyy kuin tota yhtä minkä heitän rattaisiin messiin. Se on kiva, joten se riittää. Mutta nahkainen jotenkin laukku jotenkin muakin innostas...

  Mutta se liberon vihree, aivan samaa mieltä. Kauhee! Ja mäkää en oo tajunnu hoitolaukku ideaa koskaan. Niissä on järjetön hinta ja ne mitä näpräsin kaupois oli ihan epäkäytännöllisii. Iso kassi laukku/kassi toimii paljon paljon paremmin.

  VastaaPoista
 3. Mulla on käytössä se liberon hirveä vihreä. Olu pääkallo olkalaukku mutta sinne tuppas kertyyn tavaraa niin paljon. Otin sen liberon käyttöön ja nyt se on ihan paras. Sopivan pitunen se hihna ja sopivan kokoinen.

  VastaaPoista
 4. Ihan asjaltaanen kantoväline! Mnää ostin vähän ennen keskarin syntymää Prismasta jonkun kotimaisen valmistajan sellaisen marimekkohenkisen läppälaukun, jonka hihnan saa säädettyä ihan noihin tupliinkin sopivaksi. En lähteny ihan käsveskalinjalle, koska toi siittäjäuros roudaa kersoja, vaunuja ja siten veskaa myös...

  VastaaPoista
 5. Ihan kivan näköinen laukku. Vetskarit tuo sopivasti rokkia muuten suht perus laukkuun.. Kelpais jopa mulle :)

  Minen kans koskaan keksiny miks mun pitäs ostaa perinteinen hoitolaukku. Meillä hoitaa hoitolaukun virkaa nahkainen laukku jossa on sekä lyhyet että pitkät hihnat (menee vaunun kahvaan) ja hyvin on toiminu. Olen laittanut kassiin muutaman eri pussukat jotka sisältää toisiinsa sopivia tavaroita, esim. Vaupat, pyllypyyhkeet ja vaihtovaatteet, kertakäyttöruokalappuja ja lusikka. Pussukoiden avulla laukusta löytää nopeasti kaikki tarvitsittavat, enkä ole kyllä kaivannut vartavasten suunniteltua hoitolaukkua, jotka nekään ei kaikki sisällä mitään lokeroja. Meidän laukkua kehtaa sentään käyttää myöhemminkin vaikka poika olis kasvanu jo hoitolaukkuajan yli :)

  VastaaPoista
 6. Mä ostin kans ihan hehtokokoisen tavallisen laukun muistaakseni cittarista, että mahtuu vauvankin kamat. Sit jos joskus oli olo, että haluun ottaa pienen laukun ihan vaan omille jutuille, niin käytin just tota järkkyä Liberoa. En tykkää sen ulkonäöstä, mut käytän sitä silti "protestina" niitä hullun kalliita emmaljunga-laukkuja vastaan, koska en oo oikeesti kokenu tarttevani hoitolaukkua:) nykyään oon paskamutsi ja joskus aina muistan ottaa vaihtovaatteet tai vaipan mukaan. Yleensä huomaan, että taas puuttuu sitä ja tätä..

  VastaaPoista
 7. Mua ei haittaa Libero-kassit katukuvassa, mutta ihmettelen aina, miten niiden kanssa pärjää? Eli mitä mä teen väärin, kun kamat ei todellakaan mahtuis siihen kassiin? Mulla on ihan toisessa käytössä alunperin (ja myöhemmin varmaan taas) ollut sporttinen kassi, josta pyyhki ravan ja ruokatahrat helposti.

  Mutta siis, se on iso. Ja se on aina täynnä. Jos vaippoja ottaa vain yhden, niitä tarvii kaks. Jos maitoja ottaa vain yhden, se lipee kädestä, ja tarvii toisen. Ja niin päin pois... ja sen kerran, kun ei ollu vaihtovaatteita, tuli niskakakat, of course.

  VastaaPoista
 8. Oi, mullakin oli joskus sellainen lapsena. Se onkin hyvän kokoinen laukku, parempi ku esim marimekon a4

  VastaaPoista
 9. Isolla normikassilla on käyttöä myöhemminkin :)

  VastaaPoista
 10. Mä aina pakkaan sen laukun lapsen isän ottaessa pojan...en tiedä miksi :D

  VastaaPoista
 11. ai semmosen perusmartsan kanltainen laukku? Ei mahtus mulla ees omat kamat siihen nykyään, kun kannan koko elämän mukana. Hyvä ettei oo ompelukonekin kaiken varalta.

  VastaaPoista
 12. No se syy mullakin oli hankkia tuo kassi, et se käy AINA. ei kovin moni käytä sitä liberoakaan sitten ku laps ei käytä enää vaunuja :)

  VastaaPoista
 13. Mäkin oon aika paska mutsi oikeesti, mitä tulee lapsen kamoihin. Unohdan aina jotain olennaista , yleensä vaihtovaatteet ja vaipat. Mut ymmärrän ton protestin, mäkin oon ihan puulla päähän lyöty jostain hoitolaukkujen hinnoista, mitkä menee ton mun nahkakassin tasolle ja mitä en tod. käyttäs pikkulapsiajan jälkeen. Mut ehkä oon huumorintajuton, mut tuota Liberoa en suostu itse käyttämään kuin hätätapauksessa. Pitäs polttaa koko veska, se on niin kauheen värinen :D

  VastaaPoista
 14. Katu-uskottavasti Minna Parikan Maxinessa kulkee vaipat ja vaihtovaatteet, 5 huulipunaa ja muu tarpeellinen. Sitä vaan ei saa kätevästi olan yli eikä mitenkään vaunuihin.

  VastaaPoista
 15. Ei muakaan häirihte ne liberot, jokainen saa kantaa kamansa vaikka tikun nokassa kangastilkussa. Mutta mua häiritsee se itse veskan ulkonäkö, en käytä ikinä muutenkaan mitään neonvihreää mainosnailonia vaikka muuten olen aika harasoo tyylini kanssa, tässä on se raja. Ei siis itselle IKINÄ.

  VastaaPoista
 16. Herrajumala, sehän on viiden huntin laukku :D :D respect! Mä oon niin kauhee variksenpelätin yleensä, et kalpenisin maxinen rinnalla ja kaikki luulis, et oon varastanut sen jostain :D Siksi tuo musta aikuislaukku on parempi mulle (jo tilin saldonikin takia)

  VastaaPoista
 17. Jep, se vihreä liberolaukku on jotain karmaisevaa! Meillä se toimii reissuilla koko perheen toalettilaukkuna, siihen son passeli... Sopivan iso ;). Hoitolaukkuna on aikoinaan erään palstan kautta tilaamani punainen tarpeeksi iso hoitolaukku, johon olen reissuilta keränny kaikenmaailman kankaisia rintamerkkejä :).

  VastaaPoista
 18. I think so. Jtn a4-kokoa, musta. Ja on tosiaan pelkässä 2 lapsen hoitolaukkukäytössä, omat kamat eli lompsa ja känny mulla on taskussa... Ton laukun sisällä olevaan kännytaskuun menee just käsidesiputeli ja lompakkotaskuun neuvolakortit. Mikä supermutsiveska. Mut tollasen puoltositveen kanssa kesällä liikkuessa nappasin johonkin omaan veskaan tai rattaiden pussukkaan vaipan, puhdistuspyyhkeitä, vesipullon ja välipalakeksejä. Eihän sellanen enää paljoo mukaan tarttekaan.

  VastaaPoista
 19. Haha, meilläkin kuljetetaan lapsen kamat kodin ja iskän kodin väliä siinä laukussa vaikka oon vihannut sitä ensi hetkestä, ja olen miettinyt usein, että miksi. :D Onneks naperoinen kuulemma saa joulupukilta Mini Kånkenin, niin ollaan taas askeleen lähempänä hipster-uskottavuutta (mikä on tietysti se tärkein ohjenuora elämässämme.)

  VastaaPoista
 20. Ostin huutonetistä esikoisen tarpeita varten brion hoitolaukun. Toimi ihan ok, varsinkin miehen käytössä. Itsellä oli aina lisäksi mukana oma olkalaukku kun en jaksanut siirtää tavaroita laukusta toiseen. Muutama kuukausi sitten ostin esikoiselle messuilta lasten repun hoitoa varten (brion hoitolaukku oli turhan iso..) ja mies osti mulle jättisuuren nahkaisen ihanan olkalaukun jossa on paljon taskuja :) käytän sitä kun oon lapsen (ja maaliskuussa lasten) kanssa liikenteessä. Mies taas nappaa omille reissuilleen lapsen kanssa sen hoitorepun :)

  VastaaPoista
 21. Mä en oo ees varma onks meillä enää sitä. Joskus oli ja laitoin sen tosiaan tyypin isälle ku lähtivät jonnekki, mut nyt ei oo koko kauheutta näkynyt.

  VastaaPoista
 22. Aaaa, teillä on sama elämän ohjenuora, ensin hipsteriys, sitten muut huvit :D Ehkä se isälle tunkeminen on joku alkukantainen vittuilumuoto, et siitäs saat etkä ees tajua kuinka tyylittömältä näytät...

  VastaaPoista
 23. Mullon muuten monesti niinkin, et on pikkureppu lapsen kamoille rattaiden ohjausaisassa ja sit pienempi veska mulle. Sekin on kätevä!

  VastaaPoista
 24. Meillä Liberokassi oli käyttämättömänä ekat 1,5 vuotta, mutta sen jälkeen veska palveli puoli vuotta päiväkodissa likaisten kestovaippojen kuljetuksessa päiväkodin ja kodin välillä. Siihen se oli ihan ässä. Kylkeen piti vain kirjoittaa jättikirjaimin LIKAISIA VAIPPOJA kun ei ollut yksi tai kaksi kertaa kun juoksin pitkin katuja toisten lasten vanhempien perässä kun ne nappasi meidän vaippakassin oman lapsensa hoitokassin asemasta. Tosin kaipa jos niin vähän keskittyy niin olisi ihan oikein löytää kotona kassista ammoniakille haisevia märkiä vaippoja.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images