Peukalokyytiä

Maailmassa on edelleen virhe nimeltä 1-vuotiaan talvirukkaset. Ostin suosituksistanne Reimatecin minit, ei se peukku mene niihinkään vetskar...
Maailmassa on edelleen virhe nimeltä 1-vuotiaan talvirukkaset. Ostin suosituksistanne Reimatecin minit, ei se peukku mene niihinkään vetskarista huolimatta. Musta tuntuu, että koko peukkukolo on täynnä vanua eikä sinne edes mahtuisi sormea. Vedän ne siis vain käteen laittaen kaikki sormet samaan pussiin, mutta niin ei saa kunnon otetta moposta. Solidaarisuussyistä olin itsekin ilman käsineitä tovin. Ehkä se peukku siitä kasvaa ja kehittyy ja joku päivä saan sen sinne omalle paikalleen? Empivä ehkä. Olisi pitänyt ostaa ne Elsa Pitkäset eikä lähteä merkillä keulimaan.


Pikkuhiljaa alkaa tämä syyskeli riittämään. Lunta kehiin pliis, me tahdotaan pulkkamäkeen! Onko jossain vieläkin hyvät lumet vai satoiko maa paljaaksi viikonloppuna muuallakin?


Mukavaa maanantaita pimeydestä ja synkästä säästä huolimatta joka kotiin!

51 kommenttia

 1. Meilläkin kaikista pienimmät Reimatecin toppahanskat, mutta ihan turha toivo saada peukaloa omalle paikalleen. Miksi edes kaikista pienimpiin kokoihin tehdään oikea peukalopaikka, vaikka sitä ei saa sinne survottua? :-D

  VastaaPoista
 2. Meillä on se suurin minitecin koko, myyjä sanoi hänen 2v lapsensakin käyttävän pienempää kokoa että ihan on hyvä koko. Ja paskan marjat :D No odotan lunta ja sitä et pääsee vaan pulkkaileen, silloin on ihan sama missä peukku on!

  VastaaPoista
 3. Meillä on 1,5v ja en ole edes yrittänyt laittaa peukkua paikoilleen.... Onneksi lapsi itse ei tunnu olevan siitä moksiskaan.... Mut kai mä nyt aiheutan jonkun trauman lapselleni :)

  VastaaPoista
 4. Luultavasti juu aiheutat :P Pitäisi varmaan itsekin vaan lopettaa yritys, mutta kun se niin mielellään käyttäisi kättään oikein.

  VastaaPoista
 5. Veyolla on käytössä jo tokaa talvea koon 0 tai 1 elsapitkäset. Koska esikoisen pukemista oli, hmmm, kohtuupitkä aika eikä vielä viime talvena tuolla peukulla ollut niin väliä, aloin miettiä asiaa teknisesti: että miten tarhassa saadaan ziljoonalle lapselle aina ne rukkaset hyvin ja nopeesti käteen. No katoin miten laitan sen rukkasen ja mä ainakin laitoin sitä väärin. Kiersin sitä rukkasen muodostamaa ympyrälieriötä enemmän peukun suuntaan (ymmärtääköhän tästä mitään) niin että peukkukohta on enemmän kämmenen puolella. Ja avot, siitä alkaen peukku on mennyt kohdilleen.

  VastaaPoista
 6. Meillä tuo poika osaa kyllä laittaa peukkunsa oikeaan koloon, mutta eihän se siellä pysy tai vaikka pysyis niin liian lyhythän tuollaisen 1v1kk peukalo on jotta sillä jotain voisi tehdä kun ympärillä on kangasta ja sitä mainitsemaasi vanua :/ Ei taida lapiointi hommat onnistua tänä talvena kun ei ole peukkua, talven ainoa ilo taitaa siis olla pulkka ja ehkä lumilinna jos tulee lunta tarpeeksi. Nyt tietysti kirosin ennätysmäärän lunta taas täksikin talveksi ja näin omakotitalolaisena kiitän itseäni.

  VastaaPoista
 7. Voihan peukalo... Meillä ei TODELLAKAAN mene peukalo oikeaan paikkaan. Poikakin on jo kyllästynyt peukunmetsästysmaratoneihin... JA HUUUUUUTAAAAA suoraa huutoa. Jos peukku ei oo kohdillaan lähtee hanskat kädestä pihaalla sekunnissa. Ihan sama vaikka olis sormet kuinka jäässä, mutta lapioon pitää päästä tarttumaan ja etenkin niihin autoihin..

  Huvittavinta tässä on se että ennen lapsen tuloa tein 5 vuotta töitä päiväkodissa! :D Luulis että siinä ajassa oppis.... Töissä sai sentään yleensä valita. Kyllä muut tarhatädit puki ihan mielllään lapsile ne hanskat kun itse lupasin laittaa kurahousut, kengät yms. muiden mielestä epämukavat hommat! :D

  Niin ja ne minitecit on saatanasta, ei se peukku voi mitenkään mahtua sinne koloseen... Tai ehkä meidän pojalla on vaan tosi iso peukku kohta kaksveeksi.

  VastaaPoista
 8. Joo, voi tuska mikä on laittaa tuon ikäiselle rukkasia. Muttapa, meillä on mummon ostamat Elsa Pitkäset ja niillä onnistuu! Itse olen pohtinyt myös noiden hehkutettujen Reimatecien ostamista, mutta saapi sitten jäädä hyllylle, jos on noin vaikeat laittaa.

  VastaaPoista
 9. Meillä ainakin menee pekku omaan koloon. Meillä on jotkut lassiet ja Popit hanskoina.(lassiessa vetska päällä, popeissa sivussa, popit ehkä jopa astetta helpommat) Mutta miksei niitä hanskoja voida tehdä pienempinä ja peukaloilla?! Pännii, kun eihän se lapsi siltikään saa mistään kiinni kun rukkanen on ihan jätti!

  VastaaPoista
 10. Onkos ne Elsa Pitkäsen rukkaset nuo Satu-rukkaset, vai onko niitä muitakin? Jos vaikka tulevalla reissullamme onnistuisimme käymään vähän isommilla kaupoilla :)

  VastaaPoista
 11. Meillon paaaaljon lunta ;) ja lissää tullee koko ajan!

  VastaaPoista
 12. tartteis varmaan olla kamera, jossa ois muistitilaa sekä taito purkaa ja editoida video :D

  yks syy kollektiiviseen epäonnistumiseen voi ehkä olla, että halutaan ostaa mahollisimman hyvät eli jopa tyyriit rukkaset ja ostetaan niihin sitten kasvunvaraa. jolloin ne ovat auttamattoman liian isot. mäkin luulin että nuo 0-kokoiset olisivat liki 2-vuotiaalle liian isot mut eipä oo.

  VastaaPoista
 13. Kyllä meilläkin reiman mineissä vaatii sen että ohjaam sen peukun sinne oikeaan reikään. (tökkään sinne ensin yleensä oman sormen niin että vuori yms in varmasti suorassa). Itse ohjaan peukun oikeaan lokeroon laittamalla muutaman oman sormeni siihen peukun ja muiden sormien väliin niin että ne jäävät haralleen. Kun vetska on auki niin on helppo nähdä et se menee. Sit kun peukku on paikoillaan niin vedän tiukasti hanskaa ns. Paikoilleen samalla kun laitan vetskan kiinni ja kiristän ranteen tarranauhan niin ettei hanska pääse liukumaan vähääkään pois. Parasta on että nyt muutaman kuukauden reimahanskailun jälkeen jätkä (1vee5kk) alkaa itsekin tunkea jo sitä peukkua oikeaan reikään :) jos tuntuu että peukku lähtee pois hanskasta sen jälkeen kun sen on sinne saanut, asiaan auttaa se että laittaa hanskat hihansuiden alle (niin että laitan ensin hanskat ja sit vasta haalarin yläosan) tai sitten laitan hanskat vielä kiinni sellaisilla nipsuilla hihaan (alupaidan tai haalarin jos on kyseessä kurahanskat).

  VastaaPoista
 14. Meiltä löytyy Jesper Juniorin Tähti Jonathanin tummanharmaat vauvarukkaset, löytyy vetoketju ja kiristys tarranauha ranteen ympärille. Ostin 0 koon 1,5 vuotiaalle. Ennen hanskojen käyttöön ottoa runnoin peukun sisävuoren kunnolla paikoille ja venyttelin sitä niin että fleecevuori asettui. Poikamme on toivoton pukemisessa, tempoo ja kiemurtelee. Näissä Jonathanin hanskoissa olen peukun saanut ujutettua paikalleen. Hinnalla näitä hanskoja ei ole pilattu verrattuna reiman vastaaviin. http://www.jesperjunior.fi/fi/mallisto/tahtijonathan

  VastaaPoista
 15. Toi peukalo on jännä juttu. Ja ne reiman rukkaset oli ihan mahdottomat pukea viime talvena, yritettiin lapsi 1,5v, mutta elsa pitkäset meni ja sormikkaat myös todella helposti käteen ja sormet löysi aina omat paikat. Nyt sitten taas on ihan sama mitkä hanskat niin edes peukalo ei löydä paikkaansa :/ Peukalo vaan pitää jotenkin kikkailla paikalleen.

  VastaaPoista
 16. Meillä ei oo peukun saamisessa lapasten peukaloon ongelmia, ja ohuissa Reima Teceissäkin on onnistunut hyvin myös silloin kun laittaa lapaset alle, mutta mitä paksummat hanskat sitä vaikeampaa se on. Eli paksuissa Travalle-kintaissa ei enää ota onnistuakseen. Ehkä siksikin koska ne kintaat on aika isot, vaikka piti olla 1-2-vuotiaiden koko.

  Omien kokemusteni pohjalta en siis odottaisi Elsa Pitkäsistäkään suurta helpotusta, koska ne on samaa mallia ja yhtä paksut kuin Travallet mutta varsi vain on pikkuisen lyhyempi. Mutta saatan toki olla väärässäkin - voihan ne Elsa Pitkäset myös avata oikopolun taivaaseen. En tiedä kun en oo kokeillut niitä kuin ehkä omassa lapsuudessani, ja silloin vitutti kaikki kintaat kun niillä ei saanut mistään kunnolla otetta :D

  Komppaan Wandabea tossa miten peukalon saa lapaseen/kintaaseen helpoiten omalle kohdalleen. Eli kun kinnasta pujotetaan käteen, se kinnas on niin että kintaan peukku on enemmän lapsen kämmenen puolella kuin käden sivulla. Siis peukalo keskellä kämmentä :P

  VastaaPoista
 17. Siis nuo peukalot!!! Mulla on ollut useamman viikon ajan tekeillä postaus peukaloista, mutta ei se näemmä valmistu. Enkä kuitenkaan ole oppinut pukemaan peukkuja. Minun poika (vähän nuorempi kuin sinun) seisoo pihalla tumput suorina, kun kaikki sormet on samassa lokerossa. Ei saa raukka edes pallo otettua syliinsä. Vk-rukkasten kohdalla olen tainnut sortua siihen tuolla yllä mainittuun syntiin, että ne ovat liian suuret. Talvirukkaset taas on oikean kokoiset (tai ehkä jo kohta naftit), mutta niissä juuri se peukalo-osasto on täynnä toppausta ja sekaan on hyvin vaikea saada menemään peukaloa. Ainakaan minun taidolla. Siis mitkä ihmeen Elsa Pitkäset??!

  VastaaPoista
 18. Meillä poika on reilu kaksvee ja se peukalo ei kyllä mene vieläkään! Ja ainoastaan niissä alle kaksveen hanskoissa on ne vetskarit, sen jälkeen oletetaan ilmeisesti, että lapsi osaa laittaa peukalon itse! no ei ainakaan meillä...Varsinkin kun lapsella huomattiin äsken napsusormi eli toinen peukko on koko ajan koukussa, niin koitappa sitä puskea sinne pienenpieneen peukalokoloon, kun normi peukkukaan ei mene. Tosin Reimatecin ne sivuvetskarilliset on musta ollut helpoimmat pukea tähän menness. Kappahlista löysin vetoketjulliset, mutta vaikeat ne on nekin. Elsa Pitkäsiä harkitsin, mutta ne on kamalan ison näköiset, vaikka ottais pienimmän koon...

  Sit on vielä se ongelma, että lapsi on jossai ihme kokojen välisessä tilassa, eli koko 1-2 alkaa olla pieni ja seuraava koko saattaa olla 2-4 tai 3-4 eli auttamatta liian iso. Eihän kaksveellä ja neljävuotiaalla ole samankokoinen käsi! Täydelliset hanskat siis vielä löytämättä. Argh. Molon välikausihanskat otin kokoa 3-5 ja ne on muuten isot, mutta peukalo on tosi pieni ja sinne ei edes nyt enää mahdu esim käsine alle. Kuka noita peukkuja/hanskoja suunnitelee?!?!

  VastaaPoista
 19. voiks ne olla? tuo koko 2 on 12-18kk ja mun poika on 17kk. siis voihan se olla, mut en tajuu muutenkaan enää mitään

  VastaaPoista
 20. Saat meiltä tuollaiset kehumani Rasavilit, jos kulahtaneet käsineet kelpaa testikappaleiksi :). Koko voi olla vähän niin ja näin eikä varmaan enää uudenveroisesti lämmitä, mutta fiiliksen varmaan sais.

  Tsekkasin kaupassa, että noi pitkäset on vähän saman malliset, eli saattavat toimia nekin. Kummatkaan ei mielestäni kauneudella koreile, mutta ihan sama, jos niitä voi käyttää ilman, että menee hermot lapselta ja vanhemmilta...

  VastaaPoista
 21. Meillä on reima minitecin hanskat, löysin sattumalta, kevään kirppisreissun saalista. Ne on ihan ok. Taisi olla koko 1. Satu-rukkaset ostin lauantaina ja kyllä se peukku sinne helposti sujahtaa, mutta karkaa tosi pian. On 0-koko, mut silti se tuntuu tosi löysältä eikä meinaa pysyä ja lapsi saa hanska kädessäkin jollain ilveellä kiskottua sen pois. Että eipä se varmaan auta kuin kunkin itse kokeilla mikä toimii ja mikä ei... Yhdet ihan okt meillä on vuosi sitten Lindexistä ostamani rukkaset, mitään hajua pitääkö vettä, mutta ne on ollut ihan ok pukea, sais vaan pystyä kiristämään ranteesta vielä tiukemmalle.

  VastaaPoista
 22. Meillä on pakkaskelejä varten Hakiksen sunnuntaimarkkinoilta ostetut nahkarukkaset missä on joku sellainen pörrövuori. Ne on mielestäni ollut suht helppo pukea kun kääntää sen reunan vaan ekaks :)

  VastaaPoista
 23. Mustakin ne on saatanasta :D Mut nää on ihan makukysymyksiä, niitä kehuttiin viimeksi TOSI PALJON kun valitin käsineistä.

  VastaaPoista
 24. mä taas mietin et ompelis vaan sellasen tosi isot pussit minne laittas ne kädet.

  VastaaPoista
 25. Meillä elsapitkäset toiminu parhaite. 1- koko menee 3-vuotiaalle hyvin. Ja 0-koko meni juuri tuosta vuotiaasta lähtien ja sopii kyllä vieläkin. Lämpimät on ja helpot pukea ja rukkasia inhoava poika suostuu ne laittamaan.

  VastaaPoista
 26. Ostinkohan mä noi tuolta Jesper Juniorista just.

  VastaaPoista
 27. Pitää tsekata toi niksi. Mä vähän luulen ettei Elsakaan tosiaan tuo tietä onneen, vaikka symppis nimi onkin :D

  VastaaPoista
 28. googlaa Elsa Pitkänen, se on joku ihan fantastinen rukkanen jos lukijoita on uskominen ;)

  VastaaPoista
 29. Onneksi en ole ainoa, helpottaa vähän :)

  VastaaPoista
 30. Hei, pojalla on nyt yhdet rasavilit ku löysin kirppikseltä! Ne on ihan hyvät kyllä, nyt kun niitä tänään testasin. Mut ei se peukku niissäkään ihan ongelmaton ole ;)

  VastaaPoista
 31. En siis ole ainoa, jolla on käsinemuseo aluillaan...

  VastaaPoista
 32. Ai hitto! Paljo ne maksoi? nahkaset ois kyllä varmasti hyvät

  VastaaPoista
 33. Mua alkaa kiinnostaan mikä ihmenainen se Elsa Pitkänen on, kun niistä rukkasista on niin positiivisia kokemuksia :D

  VastaaPoista
 34. Me vedettin viime talvi kaksilla kivathanskoilla päällekäin ja jos oli loskajaskaa siihen lisäks kurarit. Paljon helpompi osua noihin neulehanskojen peukkuihin ja ne on jopa lämpimämmät kuin sellase topparukkaset jotka roikkuu miten roikkuu.
  Nyt tyttö on 2 v 7 kk ja nolla kokoiset lassiet on oikein hyvän kokoiset... Toki lapsen käsikin on siro ja pitkäsorminen.

  VastaaPoista
 35. Ensinnäkin kiitos hyvästä blogista, kirjoituksiasi on antoisaa lukea ja kuvasi ovat hyviä ja usein hauskojakin. Nyt vaan pistää häiritsemään nuo valtavat henkkamaukan mainokset ylhäällä ja sivuilla. Niitä ei pääse millään karkuun, lyövät kasvoille koko ajan ja imevät kaiken energian sinun kuvistasi,ääks.

  VastaaPoista
 36. Hei! onneksi nuo mainoskampanjat ovat usein aika lyhyitä, ei tarvitse samaa mainosta katsella ;) Mutta netistä voi ladata mainoksienesto-ohjelman, mikä blokkaa noi kokonaan pois. Yksi on adblock, millä saa mainokset veks kaikista blogeista!

  VastaaPoista
 37. Voihan peukalot ja niiden metsästys. Käytössä popin talvihanskat pitkä ja lyhytvartiset. Kokona 1 eli tarkoitettu kai alle 1-v mutta hyvin menevät 1v3kk vanhalle ja veikkaan että menee koko talven. Peukalot löytää melko hyvin paikkansa ja tuo temppu että laittaa hanskan käteen kuin peukalo olisi keskellä kämmentä toimii!
  Lunta ei ole, mutta hiekkaleluilla leikittiin päiväkodin pihalla suurella innolla kun lapsen kotiin hain.

  VastaaPoista
 38. Meillä on 3½v käytössä Elsa Pitkäsistä koko 0 edelleen. No täksi talveksi ostin muistaakseni koon 1 et sinne mahtuu sit lapasta alle jos tarvii, mut nyt alkupäässä talvea on menty vielä koolla 0. Ja toi et ohuet lapaset esim. alle niin menee tosi hyvin on hyvä vinkki! Ostin joskus jostain lastenvaateliikkeestä villasilkkiset (tmv...) toooosi ohuet aluslapset näin alkutalveksi, on muuten hyvät!

  VastaaPoista
 39. Minä muiden joukossa kehuin Reimoja, joten koen vastuukseni kommentoida tähän :)...Viime talvena minkä tahansa tumpun/rukkasen pukeminen peukalon osalta oli aika homma 18-24 kk tytölle. Peukalo aina vaan jotenkin kaivettiin paikoilleen, mutta kyllä se hermoja raastoi. Reiman avattavasta vetskarista oli kyllä apua. Täällä mainittu peukalovinkki oli minulle uusi, ja aion kokeilla sitä kuopuksen kanssa. Nyt 2,5 v tyttö osaa avustaa peukaloa paikoilleen, joten ongelma jäi viime talveen.

  VastaaPoista
 40. Tässä maailmassa osataan siirtää ihmisille elimiä mutta ei tehdä rukkasia, jotka kädessä 1-vuotias voisi tehdä jotain muuta kuin seisoa tumput suorina.. Meillä parhaiksi on todettu peukalopotti rukkaset. Ovat suuren näköiset lapsen kädessä mutta ovat jotenkin niin pehmoiset, että ne käsissä pysyy lapiot sun muut käsissä. Ja tilaa on myös aikuisen sormille, kun tunkee sitä peukkua paikoilleen.

  VastaaPoista
 41. Hitsi, en enää muista kun ostin ne joskus viime talvena. Mut ei kauhean paljon, ehkä 10 tai 15 euroa ? Hakiksen torilla näyttäis olevan seuraavat markkinat 2.12

  VastaaPoista
 42. Mä tuskailin viime talvena saman ongelman kanssa, oli Elsa Pitkästä, miniteckiä, Jonathanin tähtihanskaa... Ei vaan menny peukalo kohdalleen. Hermo meinasi mennä kun poika kiskoi kevättalvella reilun vuoden iässä kaikki hanskat käpälistä pois...

  Sitten poika meni pariksi tunniksi hoitoon miehen 16v siskolle... Ja jotain maagista tapahtui. Poika oppi sanomaan kvaak kvaak ja tekemään sen käsiliikkeen mukana. Nokkelana tyttönä tämä 16v oli ajatellut että kun se oppisi ottamaan sen peukun erilleen muista sormista niin vois vähän auttaa... Auttoihan se... Nyt leikitään ankkaa joka kerta hanskoja käteen laittaessa. Ihan aukoton homma sekään ei ole, ei aina voi haluta leikkiä ankkaa... Mutta toimii 80% kerroista ja se on enemmän kuin mitä suurilla hanskakokeiluilla saatiin aikaan! :D

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images