Parasta telkusta

Oli vuosia, milloin en katsonut ollenkaan televisiota. Luulin, ettei kukaan muukaan katso ja ettei sieltä tule mitään kiinnostavaa. Ja nyt m...


Oli vuosia, milloin en katsonut ollenkaan televisiota. Luulin, ettei kukaan muukaan katso ja ettei sieltä tule mitään kiinnostavaa. Ja nyt mua kiinnostaa lähinnä kaikki. Tällä hetkellä seuraan sarjoja: Kuppilat kuntoon, Jyrki Sukula! Suomen huippumalli haussa, Vain elämää, PS, Roba, Dance ja...Ankkaräp 2012.


Vaikka Ankkaräp on ehkä surkeimmin tuotesijoiteltu ohjelma ever ja muutenkin toteutuksellisesti kökkö, hurmaa ne kilpailijat mut aina ja täysin. Ja etenkin Wavan koutsaamaa mimmijoukkuetta Mega-Magioita fanitan ihan täpöllä, tuollaisiako ne nykyajan tytöt ovat?! Aivan uskomattoman ihania ja lahjakkaita. Mietin myös, että mikä muu ilmiö saa koulun juuri aloittaneet pojat kiinnostumaan kirjoittamisesta yhtä paljon kuin räppi-idolien esimerkki. Ja tytöt tietenkin myös, mutta kyllähän kirjoittamista on pidetty aina vähän tyttöjen hommana ala-asteella. Ja Karukopla näyttää esimerkkiä, että taipuu se kynäily hyvin nuoremmiltakin herrasmiehiltä. Ihanaa, että kirjoittamisesta on tullut muotia!


Mega-magioiden Emman sanoin:

Kuuntelen kuin hypnoosissa kaikkee hevistä poppiin,
kantrista rokkiin ja folkist hip-hoppiin.
Musan päälle mä oon aina ymmärtäny,
musiikki on sydämmessä aina jyskyttäny.
Räppääminen on mulle ovi uuteen maailmaan,
tän kautta kykenen itseni olemaan.
Mut tarkotus on pitää hauskaa,
ei yhtää hymytöntä hetkee, vaan rakkautta musaan.

Mä oon ainakin ihan hypnoosissa näistä! Onko joku muukin? Onhan?

Kuva: Wavan facebook-sivuilta

 

9 kommenttia

 1. Pakko sanoa, että kiitos kun valaisit tämänkin puolen asiaan minulle. Ei ollu todellakaan tullut mieleen, että näiden pikku räbäjäbien ja mimmien riimien kirjotushan on ihan mahtava juttu tekstin tuottamisen opettelun kannalta. Ihana ajatus. Olin jotenkin kauheen negis kun näitä musa-ohjelmia tehdään yhä nuoremmille ja nuoremmille ja kaikilla tuntuu olevan haaveena vaan tähteys ja olla stara parrasvaloissa. Kukaan ei haluu olla enää poliisi tai palomies. Mutta onhan tässä tosiaan myös hyvätkin puolensa, että pikku dyydit pääsee esittää taitojaan. Mutta kyllä mua silti vähän surettaa, että noin pienet pistetään telkkariin kilpailee..seuraavaks alkaa kids sing vai mikä se oli..tää on vähän kakspiippunen juttu mun mielestä...Mutta onhan ne nyt söpöjä pakko sen on myöntää.

  VastaaPoista
 2. Heh. Katselen kaikkia mainitsemiasi sarjoja. Ollaan pojan kanssa robassa jossain jaksossakin avustajana.
  Ja siin katson ankkaräppiäkin. Poika pitää mua ihan kahjona ku alan aina räppää ihan hulluna.
  Normisti en kyseistä genreä kuuntele.

  VastaaPoista
 3. Mulla on sellanen fiilis, että pistetään sanan sijaan lapset pääsevät näyttämään kykyjään isolle yleisölle. Kuitenkin musa ja kirjoittaminen ovat harrastuksia siinä missä kokkikerhot ja muut ja lapsilla on harrastuksia nykypäivänäkin. Tuokin kilpailu on tehty jopa päälleliimatun yhteishenkiseksi, missä kaikki kehuu toisiaan. Siitä on oikeasti kilpaileminen kaukana fiilikseltä, mutta itse en tykkää tollasesta viilis+aku ankka tyrkyttämisestä joka välissä. Kyllä lastenohjelmat pitäisi tehdä niin, ettei olisi tuotesijoittelua vaan ne mainokset ois ihan oikeasti mainoskatkolla.

  Ja oli munkin lapsuudessa kaikkia kykykilpailuja, esim tenavatähti mikä oli ihan huippu.

  VastaaPoista
 4. En mäkään ole räptyttösiä muuten! Paitsi nyt cheek on ihku....;)

  Siistiä, pitää olla silmä tarkkana sitten Robassa!

  VastaaPoista
 5. Mikä ohjelma on PS?

  Ankkaräp on aivan must ja ihana :) itse kuuntelen mahtavaa riimittelyä aivan korvat punaisina, itse kun en todellakaan yltänyt vastaavassa iässä vastaavalle taholle :D
  Mun mielestä Ankkaräpin lievä kökköys tekee siitä mukavaa vaihtelua, se vaikuttaa oikeasti lapsiystävälliseltä ohjelmalta, jossa ei just haeta seuraavaa mikäliemegatähteä vaan annetaan lapsille pieni mahdollisuus :) Ja mun mielestä Elastinen on todella symppis :)

  VastaaPoista
 6. Muuten samaa mieltä myös kökköydestä, mutta ne kokoaikaiset Aku Ankka jutut ja viilispurkit on musta niin huonosti tehtyä tuotesijoittelua ettei tosikaan. Ja edelleenkin sitä mieltä, ettei tuon ikäisille suunnatuissa ohjelmissa edes saisi olla tuotesijoittelua.

  VastaaPoista
 7. Joo toi on kyllä totta, että tossaon ihan super kannustava henki ja onhan se nyt ihan mahtavaa saada kannustusta mahdollisesti omilta idoleiltaan.

  Tosta tuotesijottelusta oon sun kanssa aivan täysin samaa mieltä. Ei tommosia juttuja sais tehdä brändin varaan ainakaan noin härskisti.

  Tenavatähti oli ihan mahtava ja aito ja siinä parasta olikin juuri se,e ttä lapset oli lapsia ja lauloi lasten lauluja ja se riitti. Mul on tosi ristiriitaiset fiilikset tästä nyky-yhteiskunnan vaatimustasosta. Kun toisaalta voihan se olla niinkin, että nyt lapset saa olla luovia ja taitavia siinä missä aikuisetkin ja sitä arvostetaan ehkä enemmän kuin ennen. Mut nää on niin isoi kokonaisuuksia, että tukkisin sun kommenttiboxin jos alkasin oikeen asiaa pohtimaan :D.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images