Klasareita

Tänä vuonna 30 vuotta täyttänyt Miina ja Manu oli yksi mun lapsuussuosikeista, joten ilahduin kirjamessuilla kun huomasin Satukustannuksen ...

Tänä vuonna 30 vuotta täyttänyt Miina ja Manu oli yksi mun lapsuussuosikeista, joten ilahduin kirjamessuilla kun huomasin Satukustannuksen Miina ja Manu kirjoja löytyvän edelleen, nyt cd:n kera. Näissä kirjoissa etenkin visuaalinen ilme on aina ollut mieleeni. Syy voi löytyä tässäkin tapauksessa silti enemmän tunnesiteestä, sillä olen syntynyt Miinan ja Manun kanssa samana vuonna ja näitä on tullut vastaan aina. Siistiä olla jonkun satuhahmon kanssa samanikäinen!



30-vuotis juhlavuoden kunniaksi Miinaa ja Manua tapaa nyt syksystä lähtien myös Metsolan vaatteissa ja kukaan ei varmaan ylläty jos raikkaat värit ovat mieleeni. Kumpikin paidoista voisi hyvinkin löytyä pojan joululahjapaketista, mutta Metsolan koko 92cm taitaa olla liian nafti jo nyt. Harmi. Tehkääpä vähän isompia kokoja myös, kyllä ainakin 5-vuotiaaksi sietää Miinailla ja Manuilla! (Vai onko nuo metsolan vaatteet edelleen pientä kokoa? En ole hankkinut kuin vauvahousut ja hatun ko. merkiltä)



Iskeekö teihin Miina ja Manu vai olisiko joku muu entisaikojen suosikki, minkä paluuta toivoisitte? Minulle ehkä suurin lemppari olisi Camilla Mickwitzin kuvien tuleminen myös lastenvaatteisiin. Mutta pärjäätään me ilmankin :)

30 kommenttia

  1. Miten mä muistan lukeneeni jostain, että Miinaa ja Manua olisi tulossa myös paitoina? Siis Metsolalta. Niistä löytyy taatusti isompia kokoja.

    Mulle ei pahemmin iske... Mutta johtuu ehkä siitä, että olen niin vanha, ettei noita ollut silloin kun olin pieni. ;)

    VastaaPoista
  2. Meillä vanhempi lapsi (2,5v) on tällä hetkellä innostunut Miinasta ja Manusta. Kirjastosta lainataan kirjoja jatkuvasti, ja joka päivä niitä pitää lukea. Pienempää (1v5kk) ei sen sijaan voisi vähempää kiinnostaa... Hauskahan noita on kyllä lukea, itsekin Miinan ja Manun parissa kasvaneena :)

    VastaaPoista
  3. Musta taas noi tarinat on ylimakeita - jouduinhan muutaman lukemaan lapsilleni. Ja Pupu Tupunat on siirappisessa makeudessaan mulle kauhistus! (Jos tuliaisiksi tuotiin, kiikutin äkkiä kirppikselle!)

    Lapsille löytyy paljon tasokkaita ja hienoja kuvakirjoja. Kannattaa seurata uutuustarjontaa vaikka kirjastossa - pääkapunkiseudulla ei lastenaineiston varaamisesta mene edes maksua!

    VastaaPoista
  4. No turkanen -.- .. Mitenkäs tommoisen bodyn ostamisen nyt sitten välttää? Miina ja Manu olivat mun lapsuuden ehdottomia suosikkeja ja nykyisin lastentarhanopettajana pidän kirjoja arvossaan. Tulevalle esikoiselleni taidan ostaa tuommoisen bodyn, ihan vain siksi ettei se mahdu itselleni päälle.

    VastaaPoista
  5. Me just Minimen kanssa kuunneltiin mummilan reissulla mun vanhoja Miina ja Manu -kasetteja. Mutta eniten mä edelleen fanitan lapsuuteni suosikkia, ällösöpöä Pupu Tupunaa. Jos siitä tulisi paita minityypin koossa, heti kotiuttaisin. Nostalgiaa taitaa olla tässä takana aimo ripaus, sillä muuten en ole suuremmin ällösöpön ystävä, saati printtipaitojen.

    VastaaPoista
  6. Mä tykkäsin kans pienenä Miinasta ja Manusta :) Tosin hieman erilainen muisto liittyy yläasteaikaan, jolloin kaverini joi saman päivän aikana YHDEKSÄN Red Bull -energiajuomaa ja kertoili sen jälkeen pupillit pieninä kuinka näkee Miinan ja Manun hyppivän koulun käytävillä...

    VastaaPoista
  7. Meijän tyttö on kauhee kissafani, tarttee hakee kirjastosta sille noita kirjoja. Hassua, aattelin joskus että mitä lie uutta hömpötystä (nykyajan kirjat on mun mielestä yleensä aika levottomia). Mut se onkin jo noin vanha juttu. Oon itse syntynyt -79, mitenköhän en oo noihin pienenä törmännyt?

    VastaaPoista
  8. No voi perse! Nyt sit menin ja tilasin tollasen bodyn jäbälle joululahjaksi. Mä oon kyllä niin blogivinkkailujen uhri xO Mut on se niin hieno!

    VastaaPoista
  9. Mä tykkäsin kans Miinasta ja Manusta sekä Pupu Tupunasta. Olihan ne vähän imeliä joo, mutta toisaalta on saa tässä elämässä ihan tarpeeks paskaa niellä aikuisena, että siinä mielessä liputan noitten puolesta. Lisäks Miinat ja Manut on nätisti ja taitavasti piirrettyjä, toista on nykyään: laittelin töissä just lastenkirjoja ja jotkut on niin rumia tietokonekuvituksia, että morjensta pöytään, vektorigrafiikka syö kyllä tunnetta.

    Mut, mä tykkäsin ja tykkään edelleen Camilla Mickwitzista, taisit kirjotella siitä joskus. Käteen osui Jason-kirja ja olin ihan innoissani kuinka ihania ne kuvitukset olikaan. Ja hei mikä tarina, Jasonin mutsi kävi töissä tehtaalla ja sit iltaisin alastonmallia ja se oli ihan tosi okei :D Mietin että meniskö tollanen nykyään kustantajalla läpi, varsinkaan alastonkuvat Jasonin äidistä Kaarinasta... :D

    VastaaPoista
  10. oispa kiva jos tulis, ostasin kyllä!

    VastaaPoista
  11. meillä ei vielä ole yhtään, liian pieni lapsi, liikaa paperisilppua ;)

    VastaaPoista
  12. hei mäkin fanitin miinaa ja manua. kiitos että muistutit näiden olemassaolosta niin voin omalle likalle ruveta keräämään :)

    VastaaPoista
  13. Joo, mutta kirjoissa on myös nostalgia-arvo ja minusta on parempi että lukee edes jotain. Mutta en mäkään pupunoita suostu lukemaan silti, miina ja manua kyllä.

    VastaaPoista
  14. Ja mun pitää vissiin tehä toinen että saan sen jollekkin päälle :( kalliiksi tulee

    VastaaPoista
  15. sä oot niin totally äitiytynyt, miinaa ja manua ja joulu marraskuussa :D

    VastaaPoista
  16. missäköhän komerossa sua tosiaan on pidetty :D

    VastaaPoista
  17. kumpi väri? veikkaan keltaista. Ite oisin ehkä ottanu valkosen.

    VastaaPoista
  18. Se jason on niin huippu ja se äiti, samaistun jotenkin siihen ;)

    VastaaPoista
  19. siinä onkin keräämistä, paljon on kirjoja tullut 30 vuodessa.

    VastaaPoista
  20. Hih, mulla on noita kasa jemmassa ollut jo monta vuotta. Isovanhemmilta löytyy vielä kyllä myös samat mulle on luettu lapsena. :)

    VastaaPoista
  21. Kirjoitatko ystäväkirjoihin, että harrastukset: Miina ja Manu kirjojen keräily? ;)

    VastaaPoista
  22. Oon tynnyrissä kasvanut tyttö. :-D

    VastaaPoista
  23. Löysin loppukesästä kirpparilta ison pinon hyväkuntoisia Miina ja Manu kirjoja muutamalla eurolla. Kaksivuotias ei vielä jaksa kuunnella niitä tarinoita, mutta tykkää tosi paljon katsoa kirjojen kuvia itse. Omasta lapsuudestani muistan ne Miina ja Manu kasetit joita kuunneltiin automatkoilla :)

    VastaaPoista
  24. Mäkin olen jossain pimennossa elänyt, kun en muista Miinaa ja Manua lapsuudestani. Sen sijaan Pupu Tupunat olivat suosikkeja ja Jason -kirjat myös. Mä olen tilannut Metsolan syysmallistosta pari bodya ja yhden paidan ja ne kyllä vastaavat kokoaan, joten 92 varmaan menisi pojallesi vielä hyvän tovin!

    VastaaPoista
  25. Miina ja Manu oli mun ihan suosikkeja kersana, mulla oli ne kaikki kirjat! Pitääkin kysäistä äiskältä olisko ne vielä tallessa, meillä ei kyllä taida olla kasettisoitinta enää :D Noissa uudistuotannon versioissa taitaa olla CD:t, ainakin pikkusiskolla (9v) on sellaisia...
    Mä oon muuten oppinut kolmevuotiaana lukemaan, juurikin noiden Miina ja Manu -äänikirjojen avulla. Kuuntelin niitä niin paljon että osasin ulkoa ja sitten aloin yhdistellä kirjaimia sanoihin kirjoissa, tai niin meidän äiti on kertonut.

    VastaaPoista
  26. Juu, huomasinkin nuo mut liian seiskytluvun malli mulle. Tai siis pojalle ;)

    VastaaPoista
  27. Mä tilasin sen bodyn mut mulle tuli noi vitun leveälahjehaalarit!!!! Bodyn mukaan oli kuitenkin laskutettu ja nyt en löydä Metsolan sivuilta enää kumpaakaan. Oletan et toi haalarihomma oli kalliimpi joten ei silleen valittamista mut ois se body ollu silti kiva. Ainakin noita lahkeita pitänee kaventaa, karseet muuten!

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images