Viikonloppuruokaa!

Hampurilaispäivä isän luona. Nukuin yöunet puolille päivin ja aloin sitten odottamaan miehiä kaupunkiin meiltä. Ensin mulla oli ajatus, että...Hampurilaispäivä isän luona. Nukuin yöunet puolille päivin ja aloin sitten odottamaan miehiä kaupunkiin meiltä. Ensin mulla oli ajatus, että lähdettäisiin keskustaan Cityn SYÖ Helsinki!-kampanjaravintolaan, mutta (pojan isän) koti vei voiton. Mun pravuurini on ihan sairaan hyvä itse tehty majoneesi, mikä nostaa kotihampurilaiset aivan uusiin sfääreihin, noin niinkuin kliseisesti ilmaistuna.

Jos et ole koskaan tehnyt majoneesia, kannattaa kokeilla, ei ole yhtään niin hankalaa mitä luulisi! Mun majoneesissa on yleensä 2 keltuaista, muutama rkl sitruunamehua, vähän dijonsinappia, mustaapippuria ja kynsi valkosipulia. Sekä tietenkin öljyä. Ohjeita on netti täynnä, mutta kannattaa muistaa että se öljyn sekoittaminen pitää tehdä tippa kerrallaan, ettei seos juoksetu. Muuta hankaluutta ei ole ja maku on vaivan arvoinen!

Vielä kun ranskalaiset jaksaa tehdä itse ja paistaa öljyssä, ei majoneesin lisäksi paljon muuta kaivata. Toki toi hampurilainenkin oli kyllä hyvää ja kaikki maistui myös yksivuotiaalle paremmin kuin hyvin. Kotona kokkaamisessa hyvänä puolena on myös se, että saa kellahtaa sitten suoraa sohvalle (mudcaken ja jäätelön kanssa).Ps. Oonkai vähän kilahtanut kun rakastan tollasia maisemalautasia, missä hampparit on! IHANIA!

 

8 kommenttia

 1. Voitko pöljälle kertoa tarkalleen miten teit noi ranskikset? Näyttää nimittäin niin hyviltä!

  VastaaPoista
 2. noissa on sit jotain ranskismaustetta toi punanen, tarkempaa koodia en osaa sanoa!

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa ja näyttää todella hyvältä. :-) Ja ihana punainen tukka pojalla!

  VastaaPoista
 4. Oli hyvää! Punapää istui pöydässä puolet pidempään mitä me muut ja hykerteli oikein, kuului välillä naminaminaminami ja ranskiksia meni enemmän kuin isällään :) Lapsi on kyllä tullut vanhempiinsa, osaa nauttia ruuasta (kuin ruuasta)!

  VastaaPoista
 5. Bongasin heti ton lautasen! Mulla on vieläkin noita muutama kappale astiakaapissa, ne on meidän lapsuuden lautasia! Ajan saatossa pienemmät tollaset menny varmaan rikki ja hävinny jonnekin mutta muutaman ison oon onnistunu säilyttämään. Käytössä kyllä edelleen. Posliini on ihanan paksua ja jämäkkää verrattuna nykyajan lautasiin!

  VastaaPoista
 6. Ihanaa, että edes yksi muukin maisemalautasfani! Minusta nuo on niin ihania, kuten kyllä myös noi ruskeet arabiat(?) missä pojalla oli ruoka. Nämäkin siis parittomia lautasia, mistä suurin osa hukassa.

  VastaaPoista
 7. Heips!Vatkaatko tuon majoneesin käsin vai koneella?=)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images