Tylsä, tylsempi, minä

Kerran kuukaudessa tajuan kuinka tylsä nykyään olen. Se aika on aina, kun pääsen yhdeksi päiväksi eroon arkitouhuistani ja paikkani ottaa la...

Kerran kuukaudessa tajuan kuinka tylsä nykyään olen. Se aika on aina, kun pääsen yhdeksi päiväksi eroon arkitouhuistani ja paikkani ottaa lapsen isä, vaihdamme siis yhdeksi yöksi asuntoja lapsen jäädessä kotiin. Näemme kyllä viikoittain perheenä, mutta nämä yksin öiden viettämiset on todellinen isku vasten kasvoja: mä oon niin mammatyyliä nykyään. Inhoan sitä.

Juttu menee aina samalla tavalla. Menen kauppaan ja hankin muutaman muotilehden sekä purkin (tai kaksi) jäätelöä ja alan nauttimaan joutenolosta missä kukaan ei häiritse. Plaraan lehtiä ja innostun kaikesta siitä mitä kuvissa on kunnes muistan että tuollainen sitä itsekin joskus oli, värikäs ja kokeilunhaluinen. Sihen verrattuna nykyinen tyyliminäni tuntuu kuolettavan tylsälle. Mä siis todellakin olen nykyään äiti: kuljen villaleginsseissä, canadabuutseissa ja parkatakissa piristeenä pirtsakkaa raitaa. VOI VITTU. Onko mitään tylsempää olemassa kuin laadukasta ja kestävää käyttävä äiti, no ei ihan taatusti ole. Taidan vihata itseäni nyt kun taas muistin totuuden.

Mulla on jopa tekosyy tylsälle tyylilleni: Villi Pohjola. Vaikka nykyisin tunnen tarvetta pukeutua säädyllisesti ja käytännöllisesti ettei mua tuijotettaisi esimerkiksi neuvolassa tai bussissa, olen keksinyt tästäkin mammatyylistä porsaanreiän ja ajattelen arkioloissa asuvani Villissä Pohjolassa. Ei järin fiksua, mutta helpottaa. Onkohan tästä taantumasta mahdollisuutta koskaan päästä pois? Vai pukeutuuko sitä loppuelämänsä käytännöllisesti ku nyt vaan sattuu olemaan mutsi?

Kysyy tyylinsä menettänyt harmaavarpunen vm 82.

ps. käytännöllisyydestä huolimatta RAKASTAN noita kenkiä!

39 kommenttia

 1. Hehe, ihana <3 Sähän oot ihanan näkönen ja tyylinen! Katoin heti tota kuvaa ja salaa haaveilin et mulla olis tollanen tyyli...mieti sitä. Sitte aloin lukea juttua ;) hali aj terkut vaasalandiasta

  VastaaPoista
 2. No voi ziisus :D Makunsa kullakin! Tuo tämänpäiväinen ei ole edes pahimmasta päästä tylsimys kun on jotain printtiä sentäs. Mä haluun, et laitan automaattisesti korot jalkaan ja jotain sulkia päähän, enemmän hupatusta, leikkmielisyyttä ja naisellisuutta. Nyt oon ku joku printterin läpi tullu tukkijätkä :D

  VastaaPoista
 3. hahaa, mä mietin usein että tuleeko mun tyyliin samanlaista muutosta. koska siis mähän oon tunnettu siitä että vedän pukeutumisen hyvinkin överiksi. tänäänkin talssin ihan viileesti adidaksen leopardikuosisissa lenkkareissa jotka on tehty teddykankaasta ja niissä on hännät :DDD jotenkin en vaan näytä mutsilta mutta silti musta huokuu se että oon mutsi (kavereiden sanojen mukaan)

  VastaaPoista
 4. Se kyllä on tuo tylsä kenkä tylsä mieli-syndrooma mikä on mulla tosi pahana nyt. Lupaan aina itselle, et alan käyttään jotain superkorkkareita ja sit löydän itseni keskustasta joko soreleissa tai hai-saappaissa. aaaarggghhhhh.

  VastaaPoista
 5. hahaa, meidän pitää yhdessä mennä shoppaa jotkut överi värikkäät hipsteri vaatteet jos liikaa ruvetaan harmaantuu :D
  itellä ainaki tuo spessut lenkkarit seivaa aina tosi hyvin pukeutumisen jos ei oikeesti jaksa muuta ku verkkareita yms.

  VastaaPoista
 6. toisaalta myös tossa sun lookissa ei oo mitään vikaa ainoo vaan et noi kengät nyt ei mun aivoissa sovi noihin vaatteisiin, vaikkakin hyvät ja lämpimät ihmekengät ovatkin. itekkin pitää varmaan talveksi hommaa hyvät monot eikä vaan talssia lenkkareissa, talvitakkikin olis vissiin tarpeen ku ei auta sairastella ton bebn kanssa :D

  VastaaPoista
 7. Hahaa! Mä kans katoin, et ihana muotikuva, ku iteki osais! Kyllä sä vielä löydät ajan pukeutua epäkäytännöllisen muodikkaasti, mut ei tuokaan pahalta näytä. :)

  VastaaPoista
 8. joo, ei mullakaan tollasia alan kenkiä viime talvena ollut, mutta se mammaantuminen tuleeki silleen huomaamatta osissa. Varo vain, ensi talvena sulla on samanlaiset kumpparit jalassa ja luulet olevas ihan cool ja sit joku päivä tajuat et et oo :D

  VastaaPoista
 9. :) hauskaa, miten sitä voi niin eritavoin ajatella vaatteitakin. Mä yleensä käytän enemmän väriä ja jotenkin oon aina tykännyt laittautua, ehkä se onkin tää "lifestyle" mikä mua puuduttaa enemmän sittenkin kuin tyyli. Se, et nostan ekat vaatteet päälle ja jos on liian hankalat, vaihdan helpompaan.

  Olisi vaan niin ihanaa saada sellainen laitautumismoodi päälle, ekä se tulee kun poika alkaa puhumaan (eli kehumaan mua valtavasti...), nyt se laittaa mulle van kaulakoruja minkä oon ottanu pienenä vinkkinä jo ;)

  VastaaPoista
 10. must tuntuu et mä oon niin henkeen ja vereen sneakerhead että saa kyllä oottaa tovin ennen kun mä luovun noiden käyttämisestä :D mutta muu vaatetus saattaa muuttaa tyyliään salakavalasti :D tuulipuku, here i come

  VastaaPoista
 11. Lenkkarit ovat käytännölliset kengät. Povaan että jatkat niiden käyttöä, mutta pian ne ovat sellaiset linttaan astutut harmaantuneet adidaksen juoksukengät :D

  VastaaPoista
 12. siis lenkkarit on pyhä asia ja vaikka ne oiski harmaat juoksukengät niin eivät ikinä linttaan astutut. mähän hei kannan laukussa hammasharjaa (ihan siis kenkiä varten ostettua) jolla voin putsata jos sattuu likaantumaan :DD kertooko jotain mun fanaattisuudesta -.-

  VastaaPoista
 13. Näytät hyvältä! Mulla on sama mammatyyli ja jotenkin ennen koulumaailmaa luulin olevani nuorekas, mutta joo, olenkin mamma.
  Hait ja sorelit ja legginssit ja parka ja päläpälä, kaikki löytyy!

  VastaaPoista
 14. Joo, sitä pystyy aika hyvin huijaamaan itseään nuorekkuudella, tyylikkyydellä ja ties millä kunnes joku päivä avaa silmänsä :D Kyllä se taitaa olla jumalan tosi, että äiti ei ole synonyymi tyylikkyydelle, vaikka joillakin se tuntuu onnistuvan.

  VastaaPoista
 15. Siis mitä vittua, oon ollu salaa kateellinen noista kengistä ja miettinyt oisko ne liian trendyt mun lähiössä (tai kalliit mun pihiyteen). Terv nimim meen edelleenkin muoviballeriinoissa ilman sukkia.

  Kaikki on kato suhteellista. Tääl meidän lähiössä oisit noissa nuorekas ja trendikäs ja värikäs ja kokeileva. Kaikilla mammoilla (paitsi mulla) on leikkipuistossa slimmit ulkoilupuvut ja hait/crocsin kumpparellit.

  Muuta tänne!

  VastaaPoista
 16. Ihana olet! <3
  Olen kyllä itsekin masistellut omaa tyyliä, joka on jäänyt paitsioon lasten synnyttyä. Nyt voi jo vähän alkaa sitäkin puolta huomioimaan.

  VastaaPoista
 17. Mä en oo edes mamma, mutta koiran omistajuus tuntuu olevan melkein sama asia :D Kun ei sitä haluu lenkillä tai koirapuistossa palella! Ja vaatteiden vaihto aina ihmisten ilmoille mentäessä, ei sitä vaan tapahdu. Ja jos on lämmintä vaatetta olemassa, niin kynnys lähtee hepeneissä palelemaan kasvaa kyllä kovasti! (Varsinkin jos on krooninen palelija kuten minä.)
  Mut tykästyin noihin sun leggareihin. Saaks kysyä mistä ne on? Ite tulee käytettyä (lähes) aina yksvärisiä tai sit on jotkut kirkkaampaa raitaa, mut noi olis aika hyvä välimuoto :D

  VastaaPoista
 18. Siis onhan noi kivat, en mä sillä. Ne on tosi kivat Villi Pohjola lookin kengät, mutta ei kovinkaan hienot keskustassa tsäppäilykengät. SIis kun ongelma on enemmänkin se, etä mä näytän aina siltä ku olisin tulossa hiekkalaatikolta ja menossa Alepan kautta himaan ja kuitenkin 95% päivistäni menee johonkin muuhun täysin!

  Ennen mulla oli kellomekkoa ja tupeerattua tukkaa, nyt mulla ei oo ees kunnon kampaa :/ Oon aina tollanen perusmutsi. yhyyy.

  Mutta suosittelen noita kenkiä silti. Ne on ihanat! Niissä on sellanen irti huopakenkä ja toi kuori, toooosi lämpimät ja pehmeä ja ihanat ja siksi mä niitä käytän AINA.

  VastaaPoista
 19. Kyllä se piristää kummasti aina kun laittaa jotain sellaista päälle, mikä EI OLE KÄYTÄNNÖLLISTÄ :) Tai meikkaa vaikka menis pihalle, ihan itseään varten. Tuo heti jotain särmää koko olemukseen, mutta kyllä mulla aamuissa on niin paljon muutakin tekemistä ettei ehdi meikkaamaan ja miettimään. Ja miksei ne arkivaatteetkin voisi olla jollain tavalla kivempia?

  VastaaPoista
 20. Noi on viime vuoden "löytö" Lindexistä. Ihme kyllä tollasta samaa mallia ei löydy oikein nyt misään, tos alla joitakin mitä löysin nopeesti.

  eri värisinä http://www.ellos.fi/jsfn/leggingsit/367597?Ns=RankValue2|1&Nao=79

  sikahintaset http://www.boozt.com/fi/fi/vadum/dodo_1385548/1385549?navId=4456&page=1&limit=100&subcategory=4245018

  VastaaPoista
 21. Ja siis lapset ja koirat ON ihan sama asia. Just eilen ku olin pois kotoa yön kämpässä missä oli koira, huomasin taas sen. Täällä koira makasi mun vieressä ja aina ku käänsin lehden sivua sen piti varmuudenvuoksi maistaa sekä mua että lehteä, ihan sama homma siis ku lapsen kanssa. Kumpaaki pitää ulkoiluttaa, syöttää jne. Ainoo mistä oon kade on, et koiran voi jätää yksin kotiin hetkeksi.

  VastaaPoista
 22. mä katoin noiden hintoja netistä ja ei vaan pysty. meen samoissa prismasta ostetuissa talvikengissä sit ensi talvenkin.

  mullakin on kaapit täynnä korkkareita ja kynä- ja kellohameita ja nättejä paitoja ja villatakkeja. kylppärin laatikoissa valkki- ja nutturatarvikkeita. ja kaikkia em. jopa käytetty, jos ei muualla niin vähintään töissä. mut viimeks oon oikeesti jaksanut tälläytyä silloin kun palasin töihin elokuussa 2011. sit tään vuoden justjust jaksoin meikata töihin ja käytin yhtä ja samaa hametta. nyt kun oon kokonaan kotona, käytän raskaushousuja, imetyspaitaa enkä meikkaa. eli ei vaadi edes vuosien kotonaoloa näyttääkseen kulahtaneelta kotiäidiltä. oon haaveillut sellaisesta lottomekosta mut ei sitä varmaan tulis käytettyä. eikä jaksa lähtä ostaan mitään kun maha on edelleen tyyliä rv20 ja tissit yltää täältä ikeaan.

  VastaaPoista
 23. kaikkia koiria ei voi. meidän voi, mut sen sisko on sellainen, että tuhoo kämpän ja huutaa häätörajalle.

  VastaaPoista
 24. Mäkin ostin noi elloksen -40% alesta.

  VastaaPoista
 25. mites toi soreleiden koko? mun normi on 37.

  VastaaPoista
 26. Wannabe tuollasia oli cittarissa 39e. Haen kyllä ne koska muuten hinta on jäätävä :p oli kahta väriä, tuota mustaa ja ruskeaa.
  Mutta itsepä pyörähdin ostamassa leivinjauhetta ja colaa: korolliset mustat nilkkurit, addun harmaat collarit ja musta cubuksen parka missä ei oo karvaa..

  VastaaPoista
 27. hoijakkaa, yritän huomenna ehtiä käydä meidän cittarissa. kiitti siis vinkistä!

  mulla on kans talvitakkiropleema, toissatalvena ostettu toppatakki irtisanoi vetoketjunsa viime talvena.

  niin mut ostitko colaa ja jauhetta :D ?

  VastaaPoista
 28. molemmat kans varmaan kusee lattialle ja sänkyyn :D

  VastaaPoista
 29. Musta tossa mallissa vastaa kokoaan täysin. 37-38 on hyvä. Tuohon uskaltaisin sanoa, että satsaa. Mä ostin viime vuonna talvikengät kumiterällä ja kierrätin ne nyt eteenpäin, kun hankin jo kesällä noi. Menee vuosikausia, toisinku ne viime talven kengät päästi jo silloin vettä läpi.

  VastaaPoista
 30. Hei tytöt, tarkistakaa ennen ostoa, että se lumiläppä on täysin vedenpitävä eikä irtonainen. Meinaan ostin viime talvena halvemmat samanmoiset ja niitä ei tosiaankaan voinu käyttää umpilumessa, tuli lumi heti läpästä sisään.

  VastaaPoista
 31. tai paskoo isäntänsä päälle kuten täällä tänään.

  VastaaPoista
 32. ja toppatakin haet kappahlista -25% ku liityt kantikseksi, vihree parka maksaa silloin n.60 euroo ja mullon samis. Niin että wandabe näillä eväillä!

  VastaaPoista
 33. Älä huoli. Näytät hyvältä. Itse jaksan hädintuskin käydä suihkussa. Vauvavuosi menossa näet.

  VastaaPoista
 34. Joo, toi vauvavuosi on PAHA. Lähetän sympatiani :)

  VastaaPoista
 35. ostin! :D kesken leipomisen tajusin ettei oo leivinjauhetta ja vieraat istui sohvalla jo...
  ja limsaa nyt hei vaivanpalkkioksi, joka varmaan sulatti mun hampaan lääkepaikan ja särkeepi hammasta taas.

  VastaaPoista
 36. jaahas, ellos ei hyväksy alennusta mihinkään soreleista... hau nais. no ne aikuisten oli niin sualasia että tilasin lasten malleista. mul on oikeesti ihan sairaan huono ääreisverenkierto talvisin ja varpaat aina ihan jäässä.

  onkse kappiksen parka sellainen että se sietää pientä vesisadettakin?

  VastaaPoista
 37. joo, ne tietyt alekoodit käy ja niitä ei tuu usein :/ Mutta suosittelen kyllä, parempi se on satsata hyviin kenkiin kuin ostaa jotkut jotka näyttää samalle, mutta ei toimi samoin. Noissa on esim täysin irrotettava huopakenkä sisällä, ei varmana oo halpiksissa sellasta jonka saa tuulettaa erikseen.

  Se parka kestää vähän vettä, se on toppatakki. mutta sateelle mulla on joku kuoritakki sitten. En kyllä ainakaan viime talvena tarvinnukkaan parempaa takkia ku edellinen parka, mikä meni ny rikki.

  VastaaPoista
 38. Siis noi leggarit on ihana ja sun tyyli vielä ihanempi!:)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images