Väsy

Apua! Nyt on iskenyt syysväsymys meikämammaan ja lujaa. Viimeiset pari pojan tarhapäivää on mennyt vällyjen alla päiväunia vietellen ja illa...

Apua! Nyt on iskenyt syysväsymys meikämammaan ja lujaa. Viimeiset pari pojan tarhapäivää on mennyt vällyjen alla päiväunia vietellen ja illalla tuntuu niin väsyneeltä, ettei edes jaksaisi nukahtaa. Mikään ei auta, terveellinen ruoka, vitamiinit, nukkuminen, liikunta. Jos viime viikolla menin innolla Elixialle, nyt ajatuskin kauhistuttaa. Nukahtaisin pyörän päälle.


Mietin, että voiko se imetyksen lopettaminen vaikuttaa näin? Luulisi, että siitä saisi energiaa. Joku lupasi libidonkin löytyvän, minä olen kuin maantiejyrän alle jäänyt.

Pitääkö tässä ottaa järeämmät aseet käyttöön ja mitä ne voivat olla? Kirkasvalolamppu, valot korviin, sarastusvalo, muutto Etelään?! Mulla on ollut jotenkin skeptinen suhtautuminen noihin kirkasvalotuotteisiin, varmaan siksi ettei tällaisia väsyjä ole ennen ollut. Nyt olen aika lailla valmis mihin vain, onko kenelläkään ylimääräistä kirkasvalolamppua nurkissa pyörimässä, jos ostaisin pois.

Kuva: Pinterest, alkuperäinen lähde ei valitettavasti selvillä.

14 kommenttia

 1. Mulla ei vielä oo kokemusta imetyksen lopettamisesta, mutta muistan kuulleeni kokemuksia vastaavasta väsymys/masennus/vitutus-vaiheesta lopettamisen jälkeen. Kääk. Mä oon niin väsynyt imettävänäkin, että hirvittää ajatella mikä ois hormoniton olotila jos tuo ilmiö on yleinen. :D Toivottavasti helpottaa pian, tsemppiä!

  VastaaPoista
 2. Mun on pakko sanoa, että kirkasvalolamppu, joka mulla oli siis ennestään, koska syksyn pimeneminen on vienyt multa vedon pois jo ihan lapsesta alkaen, on ollut ihan pelastus.

  Miehestä ei vaan fyysisesti ole aikaisin herääjäksi, joten herään tuon aamuvirkun nahkavekkarin kaverina aina klo 5.45 tienoilla. Ensimmäisen puoli tuntia pyllyilen vauvan kanssa makuuhuoneessa niin, että kirkasvalolamppu mollottaa täydellä teholla vieressä. Sen jälkeen aivot ovat ihan eri kuosissa eikä tunnu siltä, että pyörryn naamalleni vauva sylissä, jos koetan nousta ylös.

  VastaaPoista
 3. eli se voi mennä ohi ennen huhtikuuta? positiivista sekin, en nimittäin kyllä jaksa maata niin kauan varsinkin kun toi lapsi puuhaa ties mitä omiaan tuolla. nyt lajittelee sekajätettä.

  Ehkä suosittelisin lopetusta kesään, jos siitä seuraa väsy. On aika vittumainen tila :)

  VastaaPoista
 4. mä luulen et mullekki sopis lamppu paremmin kuin vaikka ne kuulokkeet, en varmasti muistas laittaa niitä korviin. Nyt vaan huutonettiä tsekkaan, kallis laite niin vanha saa luvan toimia!

  VastaaPoista
 5. Muutto etelään, kiitos! Aiemmin ei koskaan ole ollut vaikeuksia syksyn suhteen, nyt väsyttää aivan tolkuttomasti. Kerro kokemuksia kirkasvalolampusta, jos sellaisen hommaat.

  VastaaPoista
 6. No nyt alkuhätään ostin kyllä suklaata. Pitää kattoa jos jostain löytyisi käytetty edullisesti, nyt ei ainakaan vielä löytynyt sellasta hyvää ja taitaa olla sesonkiaika lampuille. tai sit pitää etsiä joku hyvä tarjous

  VastaaPoista
 7. Suosittelen rautakuuria :) Mulla auttaa!

  VastaaPoista
 8. Käytössä. Tosin en ole testannut nestemäisenä jos auttaisi enemmän. Mitä tablettia sä suosit vai onko neste kyseessä?

  VastaaPoista
 9. Mulle ainakin tuli kauhea väsymys jonkin ajan kuluttua siitä kun maidon tuotanto loppui. Aattelin että se pirteys oli vaan hormonitoimintaa (luonto järkkää että jaksais hoitaa vauvaansa) ja kun maito loppui, palasin oletusarvoon eli helvetilliseen väsymykseen, heh.

  VastaaPoista
 10. kauanks tätä paskaa kestää jos se on se maito? kysyy nimimerkki suklaalla ylhäällä

  VastaaPoista
 11. Obsidan rautatabuja oon vetänyt c-vitamiinin (=hedelmien) kanssa. Mut tosiaan nestemäinen imeytyy varmasti nopeammin. Pimeys väsyttää, joten olen nukkunut poitsun kanssa päikkärit samaan aikaan ihan suosiolla ni sit jaksaa taas. Älä ota morkkiksia loikoilusta, sehän lisää mm. vastustuskykyä!

  VastaaPoista
 12. Sama täällä, mulla on vielä inhottavia kokemuksia, kun tämä kaikki muuttui myös ihan oikeasti masennukseksi tai ihan oikea masennus alkoi syksyllä ja huipentui joulukuun pimeimpinä päivinä raskautumiseen. (Parasta, mitä siitä synkästä ajasta jäi käteen)
  Oon aika säikähtänyt omasta väsymyksestä, kävin jo mittauttamassa hempankin, joka kai oli ok, kun eivät soitelleet. Yritän kokoajan vaan ajatella, että, kun saan koneen käyntiin(täyden opiskelumoodin päälle) niin kyllä tää tästä. Välillä vaan ajattelen olevani maailman epätasapainoisin tyyppi ja funtsin, että missä välissä niin pääsi käymään :D
  Tota kirkasvalolamppua oon haikaillut jo pidempään, kun syksyn tullen aina mun karkinkulutus viisinkertaistuu ja tyynynkulutus kymmenkertaistuu....
  Paitsi viimesyksynä, mutta silloin olinkin ihan hormoneissa koko ajan.
  Tsemppii.
  Ps. Mun äiti sanoi tänään puhelimessa, että jouluun on enää 2kk ja 1 viikko, mutta tää tieto ei välttis lohduta, jos ei oo jouluihminen. Muuten ehkä tän syysväsymyksen(karkinkulutus) takia ne joulusuklaat kannettiin jo viime viikolla kauppoihin.

  VastaaPoista
 13. Kuulostaa hyvinkin tutulta. Mulla ainakin meni pari kuukautta sellaisessa kummallisessa väsymyksessä ja unirytmi oli hetken ihan sekaisin - nukuin siis juurikin neljän tunnin päikkäreitä ja makasin raatona sohvan nurkassa, vaikka kaikki oli raskaudesta huolimatta hyvin (siis hempat ym) ja meneillään oli se kaikkein energisin keskiraskaus. Ei näkynyt, ei. Mun mutsi manaili ihan samaa, että oli ihan raato imetyksen loppuessa jokusen tovin mutta se helpotti kyllä viikoissa.

  VastaaPoista
 14. Mun mielestä mulla ainakin maitoa tihkui ehkä kolme tai neljä viikkoa imetyksen loppumisen jälkeen, huutelen tänne väliin. :D

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images