Safkaa!

Koska olen tahattomassa uutispimennossa eikä sosiaalisessa mediassakaan mulle jaeta kuin lapsien kehitysaskeleita, olin täysin tiedoton some...

Koska olen tahattomassa uutispimennossa eikä sosiaalisessa mediassakaan mulle jaeta kuin lapsien kehitysaskeleita, olin täysin tiedoton some-hitistä nimeltä SE avokadopasta. Jopa Hesarissa oli sitä testattu, mutta minä teinkin sitruuna-anjovispastaa ennenkuin lukijat sivistivät avokadopastasta kommenttiboksissani. Kyse on tietenkin Safkaa! Parempaa arkiruokaa-kirjan (saatu Otavalta) reseptien hehkutuksesta ja täytyy sanoa, että turhaan tätä kirjaa ei hehkuteta, ihan mahtava kokonaisuus yksinkertaisia ja vähän vaativampiakin reseptejä.

Kirja on ollut kovassa käytössä siitä lähtien kun se muutti meille vähän aikaa sitten. Kaavoihin kangistuneelle se on suorastaan pelastus, varsinkin kun sen idea on simppeliys ja muutamien hyvien makujen yhdistelmät eli juuri se, mistä ruuassa pidän eniten. Yleisesti ottaen safkat valmistuvat raaka-aineista mitkä löytyvät ihan perus lähikaupoistakin, mutta jokainen italialaisia kalaherkkuja kokannut tietää, ettei oikean anjoviksen löytyminen lähikaupasta ole koskaan taattua. Janssoninkiusauskilohaileja kyllä löytyy, mutta oliiviöljyyn säilöttyä suola-anjovista joutuu usein etsimään kauempaa. Usein anjovisasioissa käännyn Stokkan herkkuun, niin nytkin ja kannatti hakea kalat vähän kauempaa, sitruuna-anjovispasta oli taivaallista ja sillä on nyt ruokittu minun ja lapsen lisäksi lapsen isä, mummo, pappa ja yksi tamperelainen rokkarikin. Kaikki tykkäs, ohjeeseen kuulumattomasta katkarapulisäyksestä huolimatta!

Muitakin reseptejä on tullut testattua, tatticrostineja sesonkiruokana sekä uunissa kuivattuja tomaatteja eilen iltapalana. Näissähän ohje ei oikeastaan eroa paljoakaan totutusta, mutta hyvänä muistutuksena herkulliset ohjeet olivat ja kannustivat tarttumaan tuumasta toimeen. Lindströmin pihvitkin on pakko kokeilla kirjan reseptillä, vaikka niitä on tullut tehtyä muutenkin aika lailla viime aikoina.

Että jos multa kysytään, niin uskon sen avokadopastankin olevan loistavaa. Ei näillä ohjeilla taida muuta tullakaan ja siksi kirja on välillä löytynyt kauppakassistakin kauppalistan sijaan.Testijäbä sanoi namnamnam - oikeasti.

4 kommenttia

  1. hahaa toi on ihan huippu tuo vika kuva :D siinä näkyy kyllä rakkaus ruokaa kohtaan!

    VastaaPoista
  2. myös nopeus millä ruoka hävisi lautaselta oli KOVA :D

    VastaaPoista
  3. Mahto siis olla helvetin hyvää :D

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images