Antikirosana

Liityttyäni YLEn Elämä pelissä-valmennukseen, olen saanut muutaman päivän välein positiiviseen ajatteluun ja positiiviseen elämänhallintaan ...

Liityttyäni YLEn Elämä pelissä-valmennukseen, olen saanut muutaman päivän välein positiiviseen ajatteluun ja positiiviseen elämänhallintaan liittyviä meilejä. Tänään kuitenkin kolahti kunnolla, kun kuuntelin Ben Furmanin videolta antikirosanasta ja sen voimasta. Kyky selvitä arkisista vastoinkäymisistä riippuu siitä miten niihin suhtautuu ja usein positiivisesti elämään suhtautuvilla ihmisillä on jonkinlainen voimalause vastoinkäymisiin, mitä voi ajatella sen perinteisen vittusaatanan sijaan.

Minulla on ollut voimalause eli antikirosana nelisen kuukautta ja siitä on kiittäminen muutamaa bloggari(toimittaja)kolleegaa, Elinaa ja Jennyä. Koska olen saanut oman antikirosanani muilta, olen jakanut sitä arjessa myös muille äideille ja se on kuulemma tehonnut monilla. Kun on blogimattoja, blogiruokia ja blogisitäsuntätä, olkoon tämä sitten blogiantikirosana: NYT ON NÄIN.

Ensiksi sen oli hokannut Auta Elina-blogin Elina, mutta valitettavasti en löydä kirjoitusta sitten millään. (Elina, missä se on?, lisään sen heti kun saan linkin!). Jenny kuitenkin kirjoitti lauseesta niin hyvin, että antikirosanan ideaa ei voisi enää paremmin lauseiksi pukea. "Nyt on näin" on ehkä anteeksiantavin sanapari arjessa ever, vai mitä sanotte tämän viikon saldosta?

Lapsi kaatoi ensin suolakurkkujen liemen lattialle. Kun nostin hänet pöydälle ja hain moppia, hän oli avannut myslipurkin ja heitteli mysliä tahmaiseen suolanesteeseen lattialle. Nyt on näin.

Yritin siivota sotkua, mutta kaikki on edessä, imurikin. Heitin tuolia sivuun ja osuin lapsen askareeseen, mikä meni mäsäksi. Jo toinen askare hajalla. Nyt on näin.

Herään sohvalta 15 minuuttia ennen päivähoidosta lapsen hakemista ja huomaan nukkuneeni Koko Päivän. Nyt on näin.

Entinen, toisessa kaupungissa asuva humalluttava ihastus pyytää yösijaa minkä tarjoat. Kaikki vanha palaa takaisin mieleen ja olet valmis myymään lapsesi ja vaihtamaan kaupunkia tunteaksesi sen huumaavan sekoamisen uudelleen ja uudelleen. Seuraavana päivänä selviää, että hän on muuttamassa reisitaskuhousuihin pukeutuvan tyttöystävänsä kanssa isompaan asuntoon. Nyt (todellakin) on näin.

Haet Eesti-kaupasta 5 suklaalevyä Kalevia, pussin suklaakonvehteja sekä 4 leivosta taltuttaaksesi väsyn sekä pettymyksen ettet ole muuttamassa minnekään, et varsinkaan rokkaamaan 24/7. Nyt on näin.

Lapsi herää 10 minuutin välein kun yritän kirjoittaa tätä. Nyt on näin.

Eikö ole mahtava lause?! Auttaa asiaan kuin asiaan ja heti tuntuu, että kohta on paremmin ja se alkuvitutuskin haihtuu hetkessä. Nyt on näin muistuttaa vastoinkäymisten hetkellisyydestä ja monesti ärsytyksen saa kumottua kun huomaa ettei energiaa kannata tuhlata negistelyyn. Syysmasis voi olla totta, mutta turha sitä on lietsoa enempää, sillä nyt on näin.

kuvat täältä.

14 kommenttia

 1. Vau ja kiitos. Tätä olis kaivattu jo vähän aiemmin tänään kun lämmitin taaperolle ruokaa ja tämä sillä välin mätti pussillisen auringonkukansiemeniä pitkin ruokapöytää ja lattiaa.. Olin n. metrin päässä mutta autuaasti kuvittelin tyypin olevan hiljaa tarrakirjan parissa kuten 15 sekuntia aikaisemminkin. Samoin toissapäivänä kun samainen omatoimilapsi oli löytänyt kirjahyllyyn liian alas jättämäni sormiväripurkit, avannut ne, ottanut pakan paperia (sentään!) ja jäänyt matolle maalaamaan (itseään, mattoa ja vähän sitä paperiakin).
  Mutta että "Nyt on näin", tästä on varmasti hyötyä vastaisuudessa. :)

  VastaaPoista
 2. Tackar! Pakko alkaa viljelemään tätä. Tarvetta sille ainakin on.

  VastaaPoista
 3. Tänään on kyllä ollut sellainen päivä jossa tätä olisi tarvittu! Päivä alkoi menemään pieleen jo heti herättyä, poika kai herätti kesken parhaimman unen ja on nyt pikku nuhassaan herättänyt jo monta yötä liian usein.. No poika on nyt terve, mutta huono aamu jatkui huonolla päivällä kun söin ilmeisesti hieman pilaantunutta ruokaa ja päiväunien sijaan vietinkin aikaa vessassa. Lopulta ja onneks mies pääsi lähtemään töistä aikaisemmin kun ilmoitin olevani niin väsynyt etten enää vain jaksa mitään. Ihan tarkkoihin yksityiskohtiin en viitsi päivästä mennä, mutta tässä muutama esimerkki; kakkavaippa levisi lattialle, minä kiukkusin pojalle, itkin yleistä surkeutta sohvalla.. Että tälläinen päivä tänään.. "Nyt on näin", ehkä se pelastaa seuraavan katastrofipäivän vaikka toivonkin ettei tälläisiä päiviä tulisi enää koskaan!

  VastaaPoista
 4. Huh, pitääkin kokeilla tätä lausetta huomenna, kun joudun taas tappelemaan uhmaikäisen kanssa, eikä pienempi nuku taas millään päikkäreitä. Tai no, voisihan tätä kokeilla jo yöllä, kun puolen yön jälkeen poika herää pienimpäänkin rasahdukseen.

  Nyt on näin..todellakin.

  Kiitos tästä! :-))

  VastaaPoista
 5. No se alkuperäinen postaus katosi kun meidän blogit siirrettiin uudelle alustalle. Nyt on näin ;)

  VastaaPoista
 6. Nyt on näin - ollu käytössä parisen kuukautta, ehkä sun vinkkaamana löytynytkin - ja toimiI! Lapsen kanssa touhutessa, joo, mutta Ihan itsensäkin kanssa.

  Olen saamaton luuseri kun surffaan vain kotisohvalla enkä ole lenkillä - nyt on näin!

  Olen väsynyt eikä mikään tunnu miltään - nyt on näin!

  Oi että kun olen iloinen! -nyt on näin!

  Ja oikeaastaan mihin tahansa. Tuntuu kyllä että elämä on kirkkaampaa, valoisampaa, kivempaa kun nyt on näin.
  Niin voimallista, niin voimallista. Ja todellakin olen jakanut lausetta ystävilleni! Sitä paitsi, ei paha, kohtasin yhden kivan miehenkin, kun nyt vaan on näin! -asenteella menin. Ei paha ;)

  VastaaPoista
 7. Ei vitsi, mahtavaa! Otan käyttöön.

  VastaaPoista
 8. Itse ole huomannut toistelevani 'semmosta se on'- lausetta liikaakin. Ehkä se ajaa mulla vähän samaa asiaa? Turhahan niitä asioita on enää kiukutella sen jälkeen kun ne on sattuneet. (No ottaa ne silti välillä :) itsekullakin, mutta jos nyt koittaisi olla cool eikä kiukuttelisi kuin lapset - tämä siis itselleni suunnaatu)

  VastaaPoista
 9. Tätä täytyy kokeilla. Heikon luonteeni vuoksi olen kyllä vähän skeptinen toimivuuden suhteen. Ne vittusaatanat kun lipsahtavat turhan helposti. Uskon kuitenkin positiivisen ajattelun voimaan joten ehkä tämä lievittäis tätä elämäangstia. Kiitos tästä!

  VastaaPoista
 10. Tän voiskin ottaa käyttöön, varsinkin kun tyttö on alkanut toistamaan _kaiken_ perässä, myös ne voimasanat...

  VastaaPoista
 11. On. Toi on aika paljon paremi kun se vittu, jota sisisen hampaitten välistä nykyään lähes jatkuvasti. Tai ainakin tuntuu siltä. Ehkä munkin olisi muuten pitänyt lähteä mukaan tohon elämäpelissä hommaan. Joskus tein sen testin ja v-käyrä oli 97..

  VastaaPoista
 12. Hei loistavaa! Tätä mäkin, peruspessimisti, jolla menee kaikki päin persettä jatkuvasti, varsinkin tällä hetkellä, koetan toteuttaa :)! Sitä veetä on pakannut lipsahtelemaan viimeaikoina hintsusti liikaa, vaikka lapset ei enää uhmaiässä olekaan, mutta ainahan niitä jotain ikiä vastaan tulee, itselläkin. Varsinkin kun näin syksybonuksena pamahti niskat ja ranka lukkoon... jep. Mites se oli? Nyt on näin. Tää voisi oikeesti toimia...!

  VastaaPoista
 13. Okei, tää on hyvä. Yritän ottaa tästä opikseni. Ei vittusaatana, vaan nyt on näin. :D

  VastaaPoista
 14. [...] valittaminen ja toisten syyttely. Ei toki kaikkea, mutta suosittelen kokeilemaan! Muistutuksena antikirosana, minkä hankkimista myös [...]

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images