Vaihteeksi sairaspäivä

Juuri kun ehdin huokaista helpotuksesta, tuli meille taas sairaspäivä kun poika oli eilen aamulla ihan tulikuuma. 38.5 ja kotiinhan me jääät...

Juuri kun ehdin huokaista helpotuksesta, tuli meille taas sairaspäivä kun poika oli eilen aamulla ihan tulikuuma. 38.5 ja kotiinhan me jääätiin koko päiväksi telkkua katsomaan ja syömään bolognesen jämiä. Henkilökohtainen kauppakassipalveluni toi onneksi illalla Ainon lakritsijäätelöä, mihin yhdistin ranskanpastillit ja kermavaahdon = killeriyhdistelmä, kokeilkaa!

Päivän huvitus oli saada kustannusosakeyhtiö Siltalalta kirja Kuinka kasvattaa bébé. Voisin näin heti aluksi tuumata, että näillä elämäntavoilla ei kovinkaan helposti, mutta esittelyteksissä oli koukku mullekin: "Kuinka kasvattaa bébé on lämpimän humoristinen ja perusteellisesti taustoitettu kirja siitä, miten ranskalaiset onnistuvat tekemään mahdottoman: kasvattamaan lasta lapsuutta kunnioittaen, mutta ilman että tinkivät omasta aikuisuudestaan." Kyllä! En halua tinkiä mistään, varsinkaan aikuisuudestani! En halua taantua takaisin lapseksi vain siksi että elän yhden sellaisen kanssa. Joten lukulistalle menee, ei tosin ihan kiireisimpään kärkikastiin.

Tänään on luvassa kiireinen aamupäivä kaupungilla, mutta löysä iltapäivä ja ilta herra 38:n kanssa. Kuume ei siis ottanut laskeakseen yön aikana. Voi paska.

14 kommenttia

 1. sellaista se on, tarhalapsen vanhemman elämä... menee aina just niin, että alussa ollaan terveitä ja sit alkaa se lähestulkoon jatkuva sairastelu. tarhojen ryhmäkokojen laskentakin perustuu osittain siihen todennäköisyyteen, että aina on pari sairaana ja poissa. tsemiä teille pulut <3

  ...ja eilisten ek:n olikosenyt ylilääkärin puheiden jälkeen (että vanhemmat valehtelevat lapsen sairastuneen, että voisivat jäädä kotiin joten myös lasten sairastamisiin pitäisi käyttää tätä yhden palkattoman päivän sääntöä) on jokseenkin varmaa, etten koskaanikinämilloinkaan tule antamaan ääntäni enkä mitään muutakaan kannustusta ek-myönteisille poliitikoille. tosin yleensähän nuo lasten sairastamiset venyvät sen yhden kuumeettoman päivän säännön takia vähintään sinne 2-3 päivään. mutta koska perheen lapset eivät yleensä sairasta samaan aikaan vaan perätysten, niin työnantaja kyllä säästäisi kivasti!

  vittu mua vituttaa kaikki viimeaikaiset porvaripaskapäiden ehdotukset.

  VastaaPoista
 2. Voi, paranemisia sinne! Jos kuume jatkuu muutaman päivän, eikä meinaa laskea, niin kyse voi olla vauvarokosta. Mulla samanikäinen poika kun sulla, ja hän sairasti viime viikolla vauvarokon. Se on toiselta nimeltään kolmen päivän kuume, jossa siis oireena vaan tuo kova kuume joka ei meinaa laskea. Tietty oli syömättömyyttä ja pientä ärtymystä ja väsyneisyyttä. Sen jälkeen tuli punaiset näpyt, jotka kesti pari päivää. Tämä on ilmeisesti sellainen lastentauti, jonka lähes jokainen sairastaa kerran ja tämä on juuri tyypillinen ikä.

  Piti kommentoida silloin sun aikaisempaa kirjapostausta, mutta jäi vaan tekemättä. Olisin juurikin lisännyt tuon saamasi kirjan siihen listalle. Itse tykkäsin, vaikka ei olekaan mikään tieteellinen opas, niin paljon hyviä näkökulmia siinä mielestäni oli, vaikka en ihan kaikkea allekirjoitakaan. Lainasin opuksen englanninkielisen version kesällä kirjastosta, inspiroituneena yhdestä hesarin jutusta jossa kirjaan oli viitattu.

  Sitten vielä Elixia-juttuakin piti kommentoida, ja sekin jäi, joten laitetaan nyt tähän. Itsellä sama ongelma, pitäis jotenkin saada tämä keho raahattua sinne salille päin edes pari kertaa viikossa. Mulla oli jäsenyys katkolla hyvän tovin pojan syntymän takia, mutta vuoden alusta maksut ovat taas köyhdyttäneet mua kuukausittain, eikä siitä huolimatta vaan ole tullut mentyä sinne. Grrh. Joku sotasuunnitelma tarttis tehdä. Mä en kans tykkää mistään liian koreograafisista tunneista, mut sellaiset perus pumpit yms. menee. Terveselkätunti oli kans tosi kiva, kun siellä talvella kävin.

  VastaaPoista
 3. heh, munkin piti mainita ko. kirja kirjapostauksen yhteydessä. ihan samat fiilikset jäi kuin hippulille, mutta netistä löytyi ylläripylläri enimmäkseen "ranskalaiset hakkaa lapsiaan ja kaikki mitä ne sanoo on siksi julmaa ja väärin" -henkistä kommentointia ihmisiltä, jotka eivät edes kirjaa ole lukeneet.. niin jos täällä vaikka syntyis jotain asiallisempaa debattia :)

  VastaaPoista
 4. Joo, mä oon kans huokaillu noille ajatuksille samoin kun päiväkotioikeuden kaventamiseen liittyville jutuille.

  VastaaPoista
 5. Siis tolle tuli kans näppyjä suun alueelle! eli vauvarokko. Nyt tuntuu kuume hieman laskeneen, olo on jokseenkin vittuuntunut hänellä ja pilkkuja ei muualla kuin suun seudulla.

  Munpa pitää sitten alkaa tota kirjaa kahlaamaan, koska en vielä ehtinyt tutustua siihen kantta enempää kun jo hihittelin.

  Ja elixialla on kyllä hyvät noi iisitunnit ainakin, pitää vaan jotenkin järjestää ittelle se lähteminen. Tänään olin aamun liikenteessä ja jäin suoraa keskustan salille spinningiin. Kannatti, hyvä olo tuli. Nyt on ollut helppo ilta itselle kotona kun on saanut purkaa energiaansa jo aamusta.

  VastaaPoista
 6. Juno: No mun pitää lukea se. En ollut kuullut koko kirjasta aikaisemmin, mutta uskoisin sen olevan hyvä, Siltala julkaisee mielenkiintoisia opuksia kuten se Tiikeriäidin taistelulaulu, mikä herätti kans kritiikkiä. Kirjana tykkäsin siitäkin, höttöä ja ajatuksia herättäviä juttuja, just sopivaa kotiäitijuttua :)

  VastaaPoista
 7. Paranemisia vauvarokkopotilaalle! Onneksi ne pilkut ei kutise, eikä niitä tarvii sen kummemmin mitään hoitaa. Meillä tuli aluksi korvien taakse, seuraavana päivänä niitä oli selkä ja koko muu keskikroppakin täynnä. Sitten ne jo häipyivätkin.

  Sun postauksesta innostuneena läksin minäkin tänään Elixialle terveselkäjumppaan. Oli tosi kiva tunti, jäi niin hyvä fiilis etenkin kun pääsin ihan rauhassa saunaankin sen jälkeen. Tästä se kuntoilun nousukiito voi alkaa! Ja laihdutuskin, oli karmeeta katseltavaa toi oma löllöpallomaha niistä sivu- ja etupeileistä. Tunnilla oli yksi raskaana oleva, mutta ohjaaja selitti koko ajan, että "KAIKKI raskaana olevaT, tän liikkeen voitte tehdä näin ja näin..."

  VastaaPoista
 8. toi voi olla myös enterorokko tai suutulehdus. siinä 3 päivän kuumeessa kuume on todella korkea, 39-40 sen kolmisen päivää ja sitten sen laskiessa iholle ilmestyy nokkosrokon näköistä ihottumaa. voi olla melko kipee, joten eikun pamolia huiviin.

  VastaaPoista
 9. Hehe, toi on paha jos ei tiedä luullaanko itseäkin raskaana olevaksi. Mua sietäis ainakin luulla. Mut hyvä kun sait aikaiseksi, mäkin ajattelin loppuviikosta mennä vielä joku pv terveselkä-jumppaan sillä se jos joku on tarpeen.

  VastaaPoista
 10. No mä laitan nyt oireet. Eilen aamulla kun herättiin, oli poika tulipunainen ja tulikuuma, kuumetta 38.8. Eilinen meni kuumeessa ja tämä aamu myös. Tänään tuli leukaan ja nenänalle/leukapieliin (ei suuhun sisään) näppyjä, punaisia pieniä. Ihanku joku aknen alku. Ja samalla kuuma otsa poistui, uskoisin ettei nyt ole enää kuumetta, ehkä lämpöä. Näpyt oli ku laitoin nukkumaan mutta ei muualla ku leuassa. Palaan huomenna raportoimaan asiasta.

  VastaaPoista
 11. täältä oon itte aina skautannut, saattaa olla sullekin tuttu:

  http://www.sairaslapsi.com/sairaudet

  VastaaPoista
 12. en taida uskaltaa alkaa lukemaan kaikkia rokkoja läpi ettei tule kohta sairaalareissu mun luulotaudin takia.

  VastaaPoista
 13. noi on onneks aika lohdulliset sivut, selkeesti sanottu milloin lääkäriin, päivähoitoon jne. mut kun kuume on jo laskussa niin joku näistä mystisistä rokoista lie kyseessä. sit oli joku missä kuume kestää viis päivää... yleisvointihan se on tärkein.

  mutta pikaista paranemista ja jaksamista sinne! kyl se alkaa pian helpottaa, nyt on vaan just se aika päivähoidon aloittamisesta ja vuodesta.

  VastaaPoista
 14. Ei kuulosta vauvarokolta. Siinä on aika vakiona se kolmen päivän kuume, pilkut tulee reilusti kuumeen jälkeen jos tulee. Tämä meillä sairastettiin viime kuussa. Enterossa on mun mielestä suun ympärillä pilkkuja, eikä kuume oli noin eksakti 3pv. Sitä on tosi paljon ollut liikkeellä..
  Mutta tsemppiä potilaalle ja etenkin mutsille, ei oo herkkua!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images