All for Children

UNICEF:n lapsen oikeuksien päivä on taas kotvasen kuluttua 20.11. ja tänä vuonna sen teemana on kouluhyvinvointi. Sitä ennen julkaisee h&...

UNICEF:n lapsen oikeuksien päivä on taas kotvasen kuluttua 20.11. ja tänä vuonna sen teemana on kouluhyvinvointi. Sitä ennen julkaisee h&m yhdessä UNICEF:n kanssa All for Children- lastenvaatemalliston. Mallisto ilmestyy hm.comiin sekä Vantaan Jumbon sekä Helsingin keskustan Aleksanerinkatu 11 myymälöihin. Tässä hieman esimakua:

All for Children-malliston myyntihinnasta H&M lahjoittaa peräti 25% UNICEFin toiminnalle Bangladeshissa. Tämän yhteistyön avulla h&m ja UNICEF pyrkivät edistämään lasten koulutusta ja terveyttä maan pääkaupungin Dhakan slummialueilla. Malliston avulla myös asiakkaat voivat osallistua H&M:n pitkäaikaiseen yhteiskunnalliseen panostukseen Bangladeshissa.

Malliston kuvat näyttää kivoille, sillä mallisto yhdistää muodin naamiaisvaatteisiin. Se onko tämä kovin käytännöllistä arjessa on sitten toinen juttu, mutta yksittäiset normivaatteet näyttävät oikein mukaville.

Nuo kengät ovat IHANAT!

Mallistoon liittymätön facebook-mainostus: Tykätkää Lapsen oikeuksista fb:ssa! Sivusto jakaa mielenkiintoisia linkkejä, mutta tykkääminen on myös tapa viedä sanomaa eteenpäin fb-kavereillenne. Lapsen oikeudet ovat iso asia ja sitä on syytä juhlia marraskuussa kunnolla!

7 kommenttia

 1. Sori nyt kun oon tällanen ilonpilaaja, mutta mulla eka ajatus tuosta mallistosta & hyväntekeväisyydestä oli, että onkohan H&M lahjoittanut noita malliston vaatteita myös niiden valmistukseen osallistuneille lapsille...

  No, ehkä mulla on H&M:n toimintaperiaatteista väärä käsitys. Toivoakseni niin.

  VastaaPoista
 2. Mä oon ymmärtänyt ettei H&M oikein voi käyttää epäilyttäviä tuontantomenetelmiä (kuin aikuistyöläisiin...), firma on liian iso siihen. Ja viimeistään H&M & Swedish Hasbeens kuviossahan kävi ilmi, että H&M pystyy selvittämään tuotantonsa aika hyvin ja jäljittämään materiaalien alkuperät, tehtaat ym, mitä Swedish Hasbeens, ekomerkki ja kaikkee ihkuu, ei voinutkaan.

  Musta kaikkea ei tarvi ottaa niin sydän verta vuotaen vastaan, ettei voisi nauttia myös siitä 25% lahjoituksesta. Sekin on enemmän kuin ei mitään. Toki H&M voisi antaa kaikista vaatteista sen saman hyväntekeväisyyteen, käyttää pelkästään ekopuuvillaa ja ompeluttaa vaatteensa Suomessa, mutta kuten varmasti ymmärrämme, se ei silloin olisi kaikkien kukkarolle sopiva perusmerkki. Kaikessa on puolensa, mutta minä en jaksa uskoa lapsityövoiman käyttöön näin valvotussa suuryrityksessä enää 2010-luvulla.

  VastaaPoista
 3. Mä kirjoitinkin kommenttini myös vähän toiveikkaana siitä että sinä tai joku muu osoittaisi ennakkoluuloni mitä todennäköisimmin vääräksi. Kiitos, heti on parempi mieli :)

  VastaaPoista
 4. No ei toi H&M silti mikään työntekijöidensä osuuskunta ole ;)

  VastaaPoista
 5. Noi kengät on niin veikeät, mihinköhän asti on kokoja, mahtaisko tällaiselle 35-36-jalkaiselle löytyä ;D Tuo joutsenpäähine on kans aika makee, mahtuiskohan se omaan päähän.

  VastaaPoista
 6. Mä en tiedä kokoaisasta, mutta luulisin et löytyy jos pienten mallistosta löytyy muutenkin. Ja tollanen päähine ehdottomasti päähän, voidaan viettää joku blogipiknikki tms tollaset pääs!

  VastaaPoista
 7. Meiltä löytyy onneksi jo ennestään jääkarhu (Berliinin eläintarhasta 2008) ja ylämaanlehmä (siskon ostos Skotlannista viime vuodelta). Ensimmäistä kuvittelin pitäväni ihan talvella päässä mutten kuitenkaan kehdannut ja jälkimmäistä olen ajatellut käyttää tulevaisuudessa opetuksessa kun on sopiva aihe tunnilla :D Tai sitten voisin käyttää sitä sellaisena jäähylakkina että jos oppilas ei vaikka käyttäydy niin pitää lopputunti pitää sitä hattua, aika nolo se on. Joskin siitä saattaisi tulla tosi cool jolloin sillä uhkailu ehkä vain innostaisi ;D No joo, onneks ei työttömänä tarvi vakavammin miettiä asiaa just nyt :D

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images