Tunteita ja tuoksuja

On kai tullut selväksi, että olen tuoksufani ja rrrrakastan hajuvesiä, arkena ja juhlana, päivisin ja joskus öisinkin. Menneiden lempihajuve...

On kai tullut selväksi, että olen tuoksufani ja rrrrakastan hajuvesiä, arkena ja juhlana, päivisin ja joskus öisinkin. Menneiden lempihajuvesien määrä on aika suuri, mutta uskoisin monen muunkin menettäneen sydämensä ainakin Body Shopin tuoksuöljyille, CkOnelle ja Tommy Girlille 15 vuotta sitten. Muita lemppareitani on ollut myös Nina Riccin Les Bellesin tomaattihajuvesi, Estee Lauderin Pleasures, Diorin ihana Miss Dior Cherie, Nina Riccin Nina, Burberryn Weekend...listaa voisi jatkaa loputtomasti.

Siksi olin aika järkyttynyt, kun huomasin raskausaikanani, että hajuvedet kuten muutkin tuoksutuotteet saivat mut voimaan huonosti, todella huonosti. Pystyin käyttämään vain eteerisistä öljyistä tehtyjä seoksia, kunnes tutustuin luonnonkosmetiikkamessuilla Honoré des présin tuoksuihin, mitkä huumasivat mutta myös sopivat raskaanakin., koska eivät etoneet. Jäin koukkuun ja omat suosikkini Vamp à NY sekä Sexy Angelic ovat olleet käytössä siitä lähtien.

Hieman toissakeväisten messujen jälkeen sain Evita-lehden lukijaillasta muutaman millilitran Acorellen Orchidée blanche-parfyymitesterin ja huomasin, silloin siis raskaana, että sekin tuoksu toimi paljon paremmin mitä ei-luonnonkosmeettiset tuoksut. Vaikka olen käyttänyt nyt pääsääntöisesti vain Honorén tuoksuja, on Acorellen pikkutesteri pyörinyt meikkipussissa mukana ja olen sitä käyttänyt hyvin säästeliäästi. Ja sitten se ykskaks vain loppui ja aina kun olen käynyt ekokaupoissa tankkaamassa varastoja, olen sitä tuoksutellut. Se on ihanaa ja siitä tulee tosi hyvä mieli, aina kun tuoksuttelen sitä.

Olen kuitenkin pitäytynyt ostamiselta, sillä jo viime talvena mulle Nudgessa vihjattiin Honoré des présin tulevasta uudesta tuoksusta, mikä kuuleman mukaan olisi varma suosikkini. Ensin sen piti ilmestyä keväällä, sitten syksyllä ja kun siitä ei ole vieläkään kuulunut mitään, lopetin odotuksen ja hankin tänään Acorellen valkoisen orkidean ihanuuden Ruohonjuuresta (löytyy muuten täältä). Se on tällä hetkellä kolmas tuoksuni, sillä Oriflamen luomutuoksua en ole saanut yrityksestä huolimatta tuntumaan omaltani ja aion antaa sen eteenpäin. Nyt olen nuuhkutellut uutukaistani iltapäivästä lähtien ja on se vaan ihanaa, samalla tuttu mutta kuitenkin uusi ja ihana. Vaikka tuoksu ei ole yhtään sama kuin entinen suosikkini Burberryn Weekend, on siinä mulle jotain samaa ja toimii ehdottomasti samalla tavalla lämpimänä arkituoksuna Sexy Angelicin kanssa. Vamppi on sitten (muka) tärkeämpiin tilaisuuksiin ;)

Onko lukijoissa parfyymifriikkejä ja mitkä tuoksut ovat omia suosikkejanne? Ja eiks kolme tuoksua ole kuitenkin vielä ihan kohtuuden rajoissa? Varsinkin jos uusimman tulokkaan paketissa lukee Anti Stress ;)

***

Ja hei, jos joku tahtoo tuon täälläkin esitellyn Oriflamen ekotuoksun itselleen, lähetän sen mielelläni postikuluja vastaan ensimmäiselle halukkaalle. Siitä on viitisen suihkausta laitettu eli täynnä on ja kuukausi sitten avattu. Lähtee ekalle kommenttiboksiin halunsa esittävälle, mutta älä laita nyt meiliä. Taistelen edelleen sen cookiemismatcherrorin kanssa gmailissa, eli oma meiliosoitteen jättäminen riittää, palaan asiaan kun saan tän tietska-asian reilaan :)

12 kommenttia

 1. Hei
  Mulle kelpaisi enemmän kuin mielellään hajuvesi!:)

  Sarij

  VastaaPoista
 2. Mulle kelpaisi, ekotuoksu ollut jo pitkään hakusessa :)

  VastaaPoista
 3. Hei
  Mulle kelpaisi enemmän kuin mielellään hajuvesi!:)

  VastaaPoista
 4. Se on sitten sun :) Meilaan tosiaan toiv. huomenissa osoitetta!

  VastaaPoista
 5. Ja sinne lipesi kommentti kesken kaiken, tulikohan lie edes perille... Eli tuoksu kelpaisi jos ei jo mennyt, ekosellainen ollut hakusessa jo toista vuotta. Mulla on hyllyllä jos mitä tuoksuja ajalta ennen raskautta, mutta jotenkin ne ei tunnu enää omilta. Ihmetyttää myös kuinka olen voinut ikinä edes niitä pokkana käyttää (ja aika paljon vielä, sori vaan kanssakansalaiset!) kun nyt tuntuu että jo pienestä suihkauksesta jää kunnon pilvi leijumaan ympärille. Niin ne ajat ja mieltymykset muuttuu :)

  VastaaPoista
 6. Voi harmi. Myöhästyin.

  VastaaPoista
 7. Tommy Girliä löytyy täältäkin ja tuoksumuistot vie Prahaan ja kevääseen 2004. Tämän lisäksi kaapista löytyy vanhat suosikit Puman Flowing ja Mexxin Fly High. Lushin Whooshia kun saisi kestävämpänä tuoksuna kuin temple balmina, niin ostaisin heti. Ekotuoksutarjontaan en ole sen kummemmin perehtynyt. Löydän lempituoksuni lähinnä omat mieltymykset jakavilta ystäviltä ja aika harvoin itsekseni tuoksuttelen oikeastaan mitään. Hajuvesiä kun hoitotyössä ei oikein voi käyttää ja muksun kanssa kotona ei vaan tule suihkittua, lisäksi nyt raskaana olen vältellyt systemaattisesti kaikenlaista "ylimääräistä". Käytän siis suihkauksen tai kaksi lähinnä kun lähden johonkin omalla ajalla aikuisena tekemään jotain tosi aikuismaista. Vaan olisipa virkistävää löytää pitkästä aikaa jokin uusi freesi tuoksu!

  VastaaPoista
 8. mahtitarjous, siis ton hinta on vaan pari kymppiä! Ja se on parfyymi :) :) Vaikka en itse tuohon tarjoukseen ehtinytkään, kiitti sen jakamisesta sillä toi on kyllä tosi hyvä ale niille, jotka on havitellut samaa.

  vamppi on kallis, mutta se pysyy ihanan hyvin koko päivän ja on ihan loistotuoksu. Musta honorella oli myös pienempiä tuoksukokoja nykyään, toi iso pullo on ehkä liian kookas mulle sen lisäksi et noi tuoksut on paaaaljon hintavampia mitä acorelle.

  VastaaPoista
 9. freesistä tuoksusta puheenollen, honore des presillä on sellanen tuoksu ku nu green, mikä on ranskassa kuulemma kovasti raskaana olevien suosiossa. Mutta tuoksuja on TOSI HANKALA suositella näin netin välityksellä, ellei tosiaan ole samantyyppinen hajumaku! Ja noista sun suosikeista en tiedä kyllä yhtään millaisia ovat, joten jos joskus tulee vastaan noita ekotuoksuja, kannattaa testailla. Niistä löytyy aivan ihania tuoksucocktaileja, mutta osa kyllä haisee niin vanhalle hipille ettei oo tosikaan :D

  VastaaPoista
 10. No ei ollut tyhmä kysymys! Nyt tää mun omakin kone toimii taas :) :)

  VastaaPoista
 11. Sori kun julkaisen kommentin vasta nyt, mun blogin turva-asetukset ovat olleet päin mettää! Mutta toi tuoksu tosiaan meni jo :(

  Mulla on edelleen sellainen olo, et riittääkö vai pitäskö pistää puoli pulloa. Onneksi nuo parfyymit kestää kauemmin ni ei haise ku rankkitynnyri :D

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images