Politiikkaa, plaah.

Ja taas on edessä vaalit. Melkein masentaa lähteä äänestämään, kun muistaakseni koskaan mun ehdokas ei ole mennyt läpi, varsinkin pressanvaa...

Ja taas on edessä vaalit. Melkein masentaa lähteä äänestämään, kun muistaakseni koskaan mun ehdokas ei ole mennyt läpi, varsinkin pressanvaalitappio oli niin kova pala. Tänään kuitenkin innostuin hieman, sillä tajusin kuinka hauskoja ainakin Helsingin ehdokkaiden vaalimainokset ovat ja varsinkin Kokoomuksen sloganit oli ihan huippuja. " Suvaitsevainen porvari", no kidding? Sellainenkin on olemassa ja nyt tämä yksilö on ehdokkaana, vau! Eräs ehdokas oli taas "arkivihreä". Mä en ole koskaan tajunnut tuota Kokoomuksen halua olla mainoksissa jonkun muun puolueen edustajia, eikö vain voisi mennä vihreisiin tai työväen puolueeseen jos tuntee olevansa enemmän sitä kuin kokoomuslainen?

Ehkä tuolla vihreydellä tarkoitetaan ekologisia arvoja? Onko arkieko ihminen sellainen, joka on arkisin vihreä, mutta muuten ei? No yksi ainakin oli eko, ekoisi nimittäin. Sen lisäksi, että Leksa oli astunut kuvaan, oli hän ottanut kuvaan myös polkupyörän ja tyhjän lastenistuimen. Ei tarvi sanoa olevansa "arkiporvari" kun on tarpeeksi kamaa kuvassa. Tai no, ehkä pyörä tarkoitti ettei autoa tarvita, ihan kiva ajatus, mutta hölmöltähän se(kin) näytti.

Paras oli kuitenkin Kokoomuksen (ylläri) jonkun äijän jumalattoman iso sporamainos, missä luki "enemmän juhlaviikkoja Helsinkiin". Herrajumala, ei nyt enää yhtään lisää! Jo pelkästään lastentapahtumissa on tarjontaa niin, että syyllisyys iskee kun ei lastaan ehdi kiikuttaa tapahtumasta toiseen. Joka kaupungin osalla on omat kemunsa, voisiko jotkut jo yhdistää, ei vaan ehdi kun on siivouspäivää ja ravintolapäivää ja muuta koko ajan, vai ajettiinkohan tällä jotain suvaitseville porvareille sopivaa?

Siitä innostuneena tein Hesarin vaalikoneen testin jättäen kaikki muut kohdat avoimeksi mutta haluten Katajanokalle Guggenheimin ketjumuseon, mikä on jo siis pistetty jäihin. Uskomatonta, mutta siellä on iso liuta tyypejä, jotka ovat kanssani "samaa mieltä", et Guggis sinne ja sassiin. Olisi helvetin hauska tietää kuinka moni noista Iso G faneista on edes käynyt yhdessäkään Guggenheimissa.

No joo, omaa ehdokasta ei ole vielä löytynyt. Pitää pitää silmänsä auki, heti kun tulee vastaan mainos missä ehdokas kertoo olevansa suvaitseva äiti, otan numeron ylös. Viime päivien nettikeskustelujen perusteella kun sellaisenkin löytäminen tuntuu todella harvinaiselta.

24 kommenttia

 1. huuh, kuulostaa hankalalta. Taidan tehdä niin, et valkkaan parin vähiten pahan puolueen ehdokkaat ja valitsen niistä. Joukko on aika pieni, sillä suurinta osaa puolueista en kykenisi äänestämään edes huumorilla kännissä.

  VastaaPoista
 2. Ehdokkaan valinta on tosiaan tuntunut jotenkin ekstrahankalalta tällä kertaa. Olen päättänyt antaa ääneni erään puolueen about saman ikäiselle, samaa sukupuolta edustavalle mutsille, jonka kanssa ajatukset kohtaavat edes perustavien asioiden kohdalla. Muutama ehdokas tähän seulaan nyt on osunut ja niiden väliltä pitäisi vielä päättää.

  VastaaPoista
 3. Yksi jäätävimmistä, mitä itse olen nähnyt, oli erään helsinkiläisen ehdokkaan kuvan alla olevassa "meriittilistassa": kissan yksinhuoltaja! Parasta tässä on se, että myös Pirkanmaan vaalipiiristä löytyy toinenkin, samalla nimikkeellä itseään tituleeraava ehdokas...

  VastaaPoista
 4. Heh, en tiedä kissoista, mutta koirista oon huomannut et ne on ihan ku lapsia. tai oikeestaan 1.5v lapset on niinku koiria, pihalla pitää käyttää ja sotkusta on, syö kaiken minkä löytää etc. siispä koiran yksinhuoltaja voisikin olla ihan hyvä valinta ;) Ei vaan, ehkä tollanen huumorijuttu vaalimainoksessa on vähän kökköä, kun ne asiat mitä kaupunginvaltuutetut ajaa ei oo yleensä mitään hauskoja kissa yyhoojuttuja. Mikä puolue tollasen oli saanut listoilleen?

  VastaaPoista
 5. Hankalaa on. Mä oon kyllä puoluesidonnainen, vaikka niitä puolueita on parikin eriä. Sidonnaisuuteni tulee esille lähinnä siinä, mitä en äänestä ja lista on pitkä. Naiseus tai äitiys ei oikeastaan merkitse mulle kovinkaan paljon, kunhan muuten on fiksu ihminen ja ennenkaikkea ihmisten asialla.

  VastaaPoista
 6. Ymmärsinkö oikein, että mielestäsi ei voi olla oikea porvari, jos on ihmisenä myös suvaitsevainen? Tähdennän vielä, että en tod. vetänyt tästä hernettä nenään - kunhan ajattelin, että onko kokoomuslaisista noin yksioikoisia mielipiteitä? Toki tuossa sloganissa (suvaitsevainen porvari) tuo suvaitsevaisuuden painottaminen olisi turhaa, ellei äänestäjillä olisi niin voimakkaita mielikuvia oikeistopuolueista.

  VastaaPoista
 7. No et ymmärtänyt oikein. Tää oli tällasta vitsihuumoria, ironiaa, miksi sitä nyt kutsutaan. Enemmän mua naurattaa miksi tuo suvaitsevainen-sana on tohon laitettu kun eiks peruslähtökohdan pitäis olla että KAIKKI ollaan suvaitsevaisia. Toi suvaitsevainen porvari alleviivaa minusta huvittavasti sitä suvaitsevaisuutta, ihanku hän olisi joku erikoisuus ja poikkeus porvarina. Enemmän miettisin MIKSI mielikuvat ovat tietynlaisia...

  VastaaPoista
 8. Me muutettiin kesällä Lahdesta Helsinkiin ja järkytyin siitä määrästä mikä täällä on ehdokkaita. Kokeilin Ylen vaalikonetta, mutta sain ihan outoja ehdokkaita. Tuntui että sieltä tuli vain mahdollisimman "lievästi" vastanneita. Tuntui että olivat taktikoineet vastauksissaan. Kokeilin konetta sitten niin että vastasin kaikkiin kohtiin "en osaa sanoa" ja sain ehdokkaaksi 100% sopivuudella jonkun Vihreän miehen. Miten joku voi olla edes ehdolla, jos sillä ei ole mielipidettä mihinkään??

  VastaaPoista
 9. Erikoisin vaalislogan on mielestäni "penkkejä Piritorille". En muista kuka oli, mutta joku Vihreiden ehdokas.

  VastaaPoista
 10. No niinpä. Tosin voiko olla, ettei se tyyppi ole edes tehnyt testiä ja siksi vastaukset on en tiedä-osastoa? Täällä on kyllä niin hulluna valinnanvaraa, että vähemmästäkin sekoaa.

  VastaaPoista
 11. Mä tasapainottelen kahden puolueen välillä yleensä ja niistä sitten etsin sen fiksuimman vaihtoehdon. Ajattelen kuitenkin niin että iällä, sukupuolella ja elämäntilanteella on jonkun verran merkitystä. Haluan että siellä valtuustossa on joku joka ymmärtää millaista on olla tämän ikäinen vanhempi tässä yhteiskunnassa. Arvoilla ja asenteilla on toki myös suuri merkitys.

  VastaaPoista
 12. mullon kans kahden puolueen välillä kisa ja sieltä sitten joku hyvä! naiseus ei ole este ;)

  VastaaPoista
 13. Oon käynny Nycin G.ssä hämmentymässä Maplethorpesta. Mut en tiiä haluunko G.tä stadiin ja en oo ehdolla.

  Itteeni ottanu päähän kokoomuslaisen mainos, jossa ollaan huolestuneita onko varaa asua helsingissä. Eiks kokoomuslaisilla pitäs olla, et kalastellaanko tolla muiden ääniä olemalla muka huolissaa muiden ku kokoomuslaisten asioista. hmmm

  Ehkä äänestän naapuria myötätunnosta, kun sillä oli vaikeuksia saada vauvaa ja kirjoitti siitä kirjankin. Aika sokkona mennään, tai sit rupeekin nukuttamaan.

  VastaaPoista
 14. Hyvä niin - luin tekstin ilmeisesti liian tosikkotuulella. Uskon, että mielipiteet muista hioutuvat sitä terävemmiksi, mitä tiukemmin tuijottaa vain omaa napaansa ja ideologiaansa. Siis muuallakin kuin politiikassa.

  VastaaPoista
 15. Hesarissa oli viime viikolla myös slogan "peruskokoomuslainen", mikä ainakin meillä herätti hilpeyttä... Vaalikoneissa ärsyttää se kun suuri(n) osa kysytyistä asioista on sellaisia mistä itsellä ei ole mitään kokemusta tai tietoa. Esimerkiksi, mistä minä voin tietää miten Espoon vanhustenhoito toimii kun ei ole mitään kokemusta aiheesta.

  VastaaPoista
 16. Hmm. Tsekkaa Maria Nordin :) Suvaitseva ihana äiti.. hän on vihreiden ehdokkaana. Hänellähän on myös blogi (ehkä tiedätkin jo..) blogit.kaksplus.fi.

  Kivaa viikonloppua ja ihana hei toi Hello Kitty mutteripannu!!

  VastaaPoista
 17. Kissan yksinhuoltaja on kyllä aika hieno. Mutta täällä itäisemmässä Suomessa saikin kotiinsa vaalimainoksen, jossa ehdokas mainitsi CV:ssä meriitiksi sen, että hänet on valittu ehdokkaaksi kunnalisvaaleissa. Listalle, joka ei ollut lähimainkaan täynä. Ei kovin vakuuttavaa sekään.

  Ehdokkaan löytäminen helpottuu huomattavasti kun lähtee itse leikkiin mukaan. Äkkiä listoilta löytyykin tyyppi, joka aattelee just eikä melkein oikein. ;)

  VastaaPoista
 18. Tästä postauksesta inspiroituneena kävin tekemässä hs:n vaalikoneen.. Haluan äänestää Vihreitä, joten ajattelin, että kun se tarjoaa muutamaa vihreää mulle niin vertaan niitten vastauksia omiini ja jos yhtään natsais kummankaan niin tadaa, sillä selvä sitten. No, 10 sopivimman joukossa ei ollut yhtään vihreää (ei myöskään epäsovimimmissa!), vaikka muuten oli 7 eri puoluetta edustettuina.. Joo. En taida äänestää. Liian vaikeaa.

  VastaaPoista
 19. Oispa meilläkin naapurissa joku ehdokas (joka ei ois ykskään noista mun naapureista...) !

  VastaaPoista
 20. Toi peruskokoomuslainen on hyvä :) Samaa mäkin mietin, ettei mulla ole tietoa eikä oikeestaan kiinnostustakaan moniin noista jutuista mitä painotellaan ja kysellään vaalikoneissa. Hankalaa

  VastaaPoista
 21. Kiitti vinkistä, en ole käynyt tuollaisessa blogissa ennen. Näin kyllä Marian nimen Vihreiden listoilla ja periaatteessahan me ollaan perhetuttujakin....(valmistaudu todella läheiseen suhteeseen) kummankin meidän lapsen isän vanhemmat ovat keskenään hyviä kavereita ja olenkin tavannut Marian lasten mummoa useampaan kertaan :D Hehheh, mut itse ehdokkaasta mulla ei oo siis mitään hajua, pitää tutustua. Kiitti vinkistä :)

  VastaaPoista
 22. Jos olisin ehdokas, en siltikään varmasti olisi paras ehdokas edes itselleni :D

  VastaaPoista
 23. Ei kannata lannistua, ehkä noi kysymykset ei ollut sullekaan niitä kaikista tärkeimpiä? Ainakaan mulle noi jutut mitä HS kyseli ei ollut prioriteettilistan ykkösenä useakaan, jos vastaat vaan niihin mistä sulla on selkeä mielipide millä on merkitystä ja tsekkaat ketkä on niistä samoilla linjoilla?

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images