Peittelemisiin

Vanha kaverini kävi muutama viikko sitten kylässä ja manasi heidän lastenhuoneen siivoa. Lelut hajallaan pitkin lattioita, kaksoistyttäret e...

Vanha kaverini kävi muutama viikko sitten kylässä ja manasi heidän lastenhuoneen siivoa. Lelut hajallaan pitkin lattioita, kaksoistyttäret eivät kuulemma tee muuta kuin liikkuvat siirrellen tavaroita paikasta toiseen ja lastenhuoneeseen ei tee mieli edes mennä. Hmm...aika tuttua, sanoisin. Esmeralda's-blogia lukiessa muistin kaverini siisteysvalituslistalta ongelman, mihin en itse ollut edes törmännyt: tyttöjen kerrossänkyjä oli kuulemma mahdoton pedata siististi ja sekin toi oman lisänsä sekavuuteen kun peitot repsottivat miten sattuu ympäriinsä.


Joten M-ystäväiseni (ja muutkin saman ongelman kanssa painivat), tässäpä vinkki toiselta kerrossänkyäidiltä eli Esmeralda's blogista: vetoketjullinen päiväpeitto!




Postauksen perusteella tuntuu aika kätevälle nuo Esmeralda'sin testaamat Zipit-peitot ja ilmeisesti toimivat juuri tuohon kerrossänkydilemmaan. Jos kiinnostus heräsi, kannattaa lukea koko postaus täältä! (Siellä oli alekoodikin kyseisiin peittoihin).


Mäkin olen miettinyt Zipitin hankkimista pojan uuteen sänkyyn (viime viikollahan Bellassa oli mainoskampanja niistä), mutta en ole ihan varma tykkäänkö siltikin enemmän tavallisesta päiväpeitosta. Sitä paitsi olen ollut päiväpeittovastustaja jo pitkään, mutta totta se on, että sekainenkin huone siistiytyy edes himpun kun jaksaa sängyn siistiä. Pari viikkoa sitten hankin kirpparilta ihanan virkatun päiväpeiton, mutta nyt en tiedä tuleeko se mulle, pojalle, sohvalle vai minne. Tilanne elää, palataan asiaan kun se sänky saapuu.


Nyt kun toi kundi on kuumeessa, oon itse aika zipit, siksi varmaan huomioin kaikki sänky/tyyny/peitto/yöpukupostaukset netistä. Toinen syy saattaa olla tää syksyinen vetämättömyys ihan muutenkin, tekisi mieli mennä talviunille, Taidan kyllä hankkia sen kirkasvalolampun ensi viikoksi.


kuvat: Esmeralda´s

18 kommenttia

  1. Kiitos tästä kallisarvoisesta vinkistä! \o/
    Tilaukseeni tärähtää pikimmiten kolme peittoa kaaoksen hallinnan tueksi ja uuden unihuoneen piristykseksi.

    VastaaPoista
  2. No hienoa, että tästä oli apua! Mä vielä pähkäilen :)

    VastaaPoista
  3. Nuo näyttää kuin ei olisi lakanoita ollenkaan. Hyi!

    VastaaPoista
  4. Kiitos tästä mahtavasta vinkistä!! Taidan tilata ihan meidän parisänkyyn tollaisen :) joululahjaksi :)

    VastaaPoista
  5. :D Olisko toi väri, mikä saa sun silmiin tollasen efektin? Musta noi näyttää vain hyvin tiukkaan pedatuilta, silleen miten en tod itse osaa enkä jaksa pedata ;)

    VastaaPoista
  6. Oi, ole hyvä! Kiva, että tästä oli apua sielläkin. En muista mihin asti Esmeraldasin alekoodi oli voimissaan, mutta käytä ihmeessä sitä :)

    VastaaPoista
  7. Meillä ois tuolla kirpputorikasassa yks vanha (ja mun mielestä ruma) kirkasvalolamppu joka ei siis ole niitä philipsejä ja muita nähnytkään mutta on kyllä ainakin viime käytössä ollut ihan toimiva. Sen saisi ihan noutaa pois jos kelpaa ja käyttöä löytyy=)

    VastaaPoista
  8. Tää asia tuli jo hoidetuksi omalta osalta tänään! Mutta kannattaa laittaa huutikseen sun lamppu, itsekin sieltä ensin etsin omaa ja siellä tuntui olevan nyt kova kysyntä (en ihmettele!)

    VastaaPoista
  9. Jee, meillekin tulee vinkistäsi kerrossänkyyn beditiltä zipitit :D

    VastaaPoista
  10. Mun on varmaan tultava vakoilemaan et mimmonen se on suwemissa, harkitsen vielä itse ostamista!

    VastaaPoista
  11. Olipa näppärän näkösiä! Mun kodinsiivoussilmä on onneksi sillä mallilla että pussilakanoiden kuosit näyttävät vain kivoilta näkyessään :)

    VastaaPoista
  12. Mullakin on vähän väkisin sellainen sisustussilmä, että pussilakanoiden lisäksi värikkäät palikat näyttävät tosi hyville ripoteltuna pitkin poikin kämppää ;) Mutta siis, ennen olin sitä miletä, ettei päiväpeittoja edes tarvita. Nyt olen alkanut kyllä ymmärtämään, että onhan se monta neliömetriä siistiä tilaa, kun jaksaa pedata kunnolla.

    VastaaPoista
  13. Toi olis näppärä, mut esiteini-iästä eteenpäin pakottaisin lapseni normipäiväpeitteeseen. Oon yksinhuoltajaisän kasvatti ja hän oli pirun tarkka siitä, että aamulla pedattiin sängyt... ja jotenkin haluisin, että lapsi oppii sen taidon myös ;) Tämän kaksinaismoralistin kodista ei kyllä löydy yhtään sänkyä, jossa olisi päiväpeitto. Meidän parisänkyyn ei edes ole sellaista, koska ne on niin kalliita.
    Meillä olisi kyllä varastossa lastensänkyyn sopiva myöskin virkattu perintöpeitto, voisko tehdä ite semmosen kombon, että virkattupeitto oliskin tollainen vetoketjujuttu.. :)

    VastaaPoista
  14. Ihanan suunnitelmallista :D Mä oon niin huono siivoaan ja laittamaan, etten varmaan tuotakaan osais käyttää :D

    Mä sain itselleni tuolta Beditistä päiväpeiton sen mainoskampanjan tiimoilta, otin semmosen ihan tavallisen valkoisen ja noi tuntuu laadukkailta kyllä. Juuri Ikeassa mallailin, että kyllä sen laadun eron huomaa noiden kankaiden osalta. Mutta sen käyttö...mä en vain muista pedata! Harkitsen silti tuota zipitin ostamista vaikka joululahjaksi pojalle (nyt kun se ei vielä tajua lahjoista niin paljoa) kun toi herran huone on niin sekainen petaamatta. Ja muutenkin.

    Mulla on muuten hyvä, kun on futonsänky, niin riittää aina sellanen halvempi peite, kun saa ottaa kapeamman mallin, ei tarvitse niitä reunoja olla kovin paljon.

    VastaaPoista
  15. Kattelin myös tuota sivustoa aiemmin jo mut minusta ne oli vaan vähän kalliita :/ joten ainakin vielä jää... Meillä on pojilla kerrossänky jossa ylhäälläkin vähän laitaa joten ei niin hirveesti näy mutta koska tykkään et sängyt pitää pedata aamulla, mutten saa itse sinne kiivettyä niin ratkaisin ongelman matolla... Juu, ihan todella se näyttää jopa hyvältä! Eli (vain sitä tarkoitusta oleva) yksivärinen matto, se on helppo rullata sieltä pois ja siitä rullasta sit takaisin sänkyyn, leveys on tasan 90cm kuten sängynkin ja pituuskin mätsäs täsmälleen, se istuu kuin hanska :)

    VastaaPoista
  16. Tuo mattohan on hyvä idea! Mulla on välillä räsymatto sohvalla, kun valkoinen peite menee hetkessä likaiseksi, toimii siis siinäkin.

    Tuo hinta on mikä on, koska tuote on suomalainen. Täällä tekeminen maksaa, mutta uskoisin myös laadun olevan sen arvoista. Ainakin oma tavispeite on ihan superlaadukasta kangasta ja näyttää olevan nuo zipitit samaa matskua.

    VastaaPoista
  17. Laatuun uskon kyllä, mutta Anttilan n.12e matto vie voiton silti :D jopa helppoudessaan :D On vielä sellainen "räsymatto"tyylinen, mutta pölyämätön jne ja värikin just sopiva :)

    VastaaPoista
  18. Ihan mainio idea! Meille ei kyllä tule, kun näyttää liian siistiltä (liian hotellimaiselta), mutta ihanaa kun tuollaisia keksitään :).

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images